Ekologisk Spirulina
 
Spirulina är en sötvattensväxande mikroalg. Spirulina är en av de första livsformerna på jorden och är otroligt rik på näring.
Denna Spirulina är ekologiskt odlad på en tropisk ö utanför Kina, i en ren miljö med sol och ren luft. För att undvika toxicitet och föroreningar odlade i en kontrollerad miljö och inte vilt i sjöar. Spirulinan är noggrant testad av oberoende laboratorier för styrka och renhet. Den är fri från giftiga rester och har inga kemiska tillsatser. Den kallas blå-grön alg, tack vare närvaron av klorofyll och fykocyanin. Klorofyll är det som gör växter gröna och är känt för att hjälpa till med tillväxt och reparation av vävnad, att ha antioxidativa egenskaper och att optimera kroppens upptag av många vitaminer och mineraler. 
 
Dess imponerande näringsinnehåll är mycket lättupptagligt och dess näring kommer verkligen till användning i kroppens celler. Spirulina är en av de mest kända superfoodsen och av goda skäl. Det är nämligen en utmärkt källa till protein.
Spirulina innehåller: 65% Protein (alla essentiella aminosyror, väldigt lättupptagligt). 18% Kolhydrater. 7% Mineraler. 5% Vitaminer (alla utom C och D). 4% Fettsyror. 1% Klorofyll.
 
Hälsofördelar med Spirulina:
3 gånger så mycket protein som kött och fisk (samt upp till 4 gånger mer tillgängligt för kroppen).
Det är ett komplett protein och lättsmält för kroppen.
34 gånger mer järn än spenat.
25 gånger mer betakaroten än morötter.
3 gånger mer klorofyll än spenat.
Innehåller alla de essentiella aminosyrorna som är viktiga för ett stort utbud av kroppens funktioner, från inflammationskontroll till humörstabilisering och DNA-reglering.
Det är en utmärkt källa för alla viktiga vitaminer och mineraler, i synnerhet järn och B-vitaminer, antioxidanter och klorofyll.   
 
Spirulina ger ett brett spektrum näringsämnen med många fördelar. Det kan ge skydd mot infektioner, stödja immunförsvaret och underlätta underhållet av friska celler i aktiva människor. Dess cellväggar innehåller ingen cellulosa vilket gör att dess näring mycket lätt passerar tarmväggen och kan komma till nytta i våra celler.
Spirulina stödjer, renar och regenererar kroppen.
 
Spirulinas Historia:
 
Spirulina är en av jordens äldsta livsformer, en alg. I de gamla Maya och Aztek-kulturerna värdesattes den högt för sina läkande och stärkande effekter och det användes flitigt som ett komplement till kosten. Man ansåg att denna "gudarnas mat" gav snabbt energi och ökade kroppens motståndskraft och styrka. Även i Afrikanska Knembus har Spirulina använts som näringskälla sedan urminnes tider.
Idag är Spirulina känt över hela världen och används av miljontals människor för att öka energi och välbefinnande. Modern vetenskap har funnit att det är en sann superfood, och den japanska regeringen klassificerar det som ett funktionellt livsmedel i sin egen rätt. Liksom Klamath Lakes blågröna alger "arbetar" spirulina på en mycket djup nivå, den är mycket "helande" och  lugnande, särskilt om du har stress i ditt liv.
 
Dosering vuxna: 
Ta 1/2 - 2 tsk max per dag (gärna 30 min före måltid); i ett glas vatten, i smoothie, i dressing eller på annat sätt. Börja med en mindre dos och bygg upp till en konsumtion som känns bra för dig. Atleter och andra högpresterande personer kan experimentera med ännu högre doser för optimal effekt.
Vi använder den själva i såser, dressingar, smoothies, soppor etc.
 
 
Dosering barn: 
 
Om du vill dölja "fisksmaken" och ge till vuxna som ej gillar smaken eller till barn i tex. en grön smoothie så söta med lite färsk äppeljuice eller banan, detta fungerar oftast.
Barn kan äta 1/4 - 1/2 tesked.
Rekommenderad dos bör ej överskridas.
Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn. Förvaring: Ha öppnad påse på en sval, mörk och torr plats. Näringsinnehåll per 100 gram pulver: Energivärde:         286 kcal Protein:                 68 gram Kolhydrater:          20 gram -varav sockerarter: 3 g -varav kostfiber:     3 g Fett:                      5 gram Tillverkare: Raw Living, England. Deras Spirulina odlas ekologiskt på en ö i Sydkinesiska havet. Produktionen startar med partier som odlas i ett laboratorium, som sedan odlas på genom fotosyntes i odlingsdammar som innehåller filtrerat naturligt vatten. När den har nått önskad täthet skördas spirulinan och torkas sedan med hjälp av en sprut avdunstning process för att skapa ett pulver samtidigt som processen gör så att sprirulinan ej förlorar något av de näringsmässiga värdena.
 
Puss & kram 
Anna ♡