Växthus och kök.

Jag drömmer om ett eget växthus. Ett som är Precis som jag vill ha det. Där jag kan odla mina egna grönsaker och ha en vinddruvsranka. En egen liten oas. Ska jag ha ett växthus då Måste det bli något av dessa eller som Är Likadant iallafall.
Puss & kram
Anna ❤️


Bröst. Muskler. Ved & bär.

Snabbt in och snabbt ut.
Fyllde på förrådet med bärpulver idag. Och så missade jag de på yoghurten sen... Märkligt.
Hoppade faktiskt över spinningen igår. Jag tränade några extra övningar innan spinningen i måndags och mina bröstmuskler och axlar och armar är helt möra. Sån träningsvärk alltså. Jag drar och lyfter en hel del ved på dagarna så de är inte konstigt att det känns. Men kanske kommer ja dit ikväll som kompensation och så är det ju torsdag imorgon.
Frukosten idag bestod av tekaka, lchf med leverpastej och gurka. Turkisk yoghurt med rivet äpple och vaniljpulver samt kokoskaffe och ett ägg med kaviar.
Har bestämt att jag ska skärpa mig med lågkolhydratkost och lchf nu. Men de blir i små steg. Jag tillhör dom som får ta saker lite. Steg för steg. Det går lättare då och man märker inte av De, inte så Mycket iallafall. Kroppen och knoppen måste hinna att vänja sig vid det. De ska ju vara en längre tid är ju meningen. Banta pysslar vi inte med längre. De är Bara för Mesar. Sånt sysslar man ju med när man är fjortis.

Nu har jag grejat så mycket hela kvällen så nu ska ja duscha och ta kväll.

Puss & kram

 
Mat lådor gjorda och pannbiffar. 

Att kunna släppa saker eller inte.

Det är en stor grej som jag säkert måste öva på. Låg t ex mer eller mindre och funderade på dietister natten som var.  Fattar inte hur ja ens kunde tänka tanken att läsa till dietist för ett tag sen. (Det kan jag tänka mig såklart ändå om dom ändrar sina tankar en aning ) men Marcus sa en sak som nog är ganska sann, dom lever fortfarande efter 50 talsforskning när det gäller människor och mat.
Ett så viktigt ämne tycker jag man borde lägga  lite mer forskning på. Hur har vi ändrats från 50 talet till nu? De har nog hänt en hel del och en del saker måste nog justeras lite. Som kostråd t ex.
Dietister är galna! Inte kloka om man frågar mig.
Jag blir så frustrerad när jag vetattdom har hur mycket kolhydrater som helst till sina kostråd. Detta för att minska sötsug menar dom. Men det gör man väl för fasen inte med massa kolhydrater? Ta bort det istället blir de bättre.
Det är väl ändå då som sötsuget försvinner.?
 
I en del fall, kanske i dom allra flesta faktiskt skulle jag säga att man mer och nästan uteslutande ska och borde jobba med människors beteende istället. Hjärnan.  Den är en riktig finurlig grej som ställer till det mycket för oss ofta.  Många  behöver istället jobba med sitt beteende istället för mat. Lära in ett annat beteende,  lära sig hur man styr hjärnan  och inte tvärtom. Lära sig knepen liksom. Oavsett om du är 13 år eller 40 år så kan man lära sig och det är precis lika tufft oavsett hur gammal du är. Men man ska vilja oxå.  Inse att man måste för sin hälsashälsaskull. Man kan aldrig tvinga någon.  
 
 
Ett sånt här vill jag ha. Viktiga budskap som jag gärna stödjer. Har ju "fuck cancer" , " aldrig ensam ", och snart detta. Undra om de finns fler, andra budskap? 
Det är nog snart dags för rosa bandet oxå. Det är ju i oktober och jag köper alltid ett.
 
Igår var jag och pappa i Växjö och hämtade hem min arbetsbil. Det blev en transporter, röd, extra lång och den kommer Bli min kompis från och med måndag. Den och hydreman.  Vi 3 liksom. ☺🚘🚜
Vår andra pingla kan gott få vila sig i carporten på dagarna.  Finbil får det bli.
Så jag ska tvätta och vaxa den nya imorgon tänkte jag.  Slänga in ettstolsskydd så länge och sen har jag bett att få lite backar, klädsel, skoskydd mm så får vi se vad chefen  godkänner. Men den bilen ska hållas snygg och fin och städad även om de är en arbetsbil. Jag och Sven får sitta fram så får chefen sitta bak. Perfekt!
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

Huvudvärk. Träning & skön känsla.

Jag har nog aldrig haft huvudvärk så ofta som jag haft den senaste tiden! Tror det beroe på att jag spänner mig, oh att det är mycket nya intryck på dagarna. Mycket nytt helt enkelt! 
Det går ju över men de är jobbigt och inget jag skulle vilja ha ofta.
 
Annars rullar dagarna på, har inte fått in alla nya rutiner än och de tär inte helt lätt. Mycket värdsliga problem som att om jag måste åka i min lilla finbil så får man inte under några omständigheter ha arbetskläder på, inte ens skor faktiskt. Så då måste jag ju h ombyte med mig i skuffen. Sen är det ibland så att jag måste ha med mig frukost om ja inte åker hem efter lämning på dagis och då har jag en liten väska som packas omsorgsfullt med diverse braattha saker under dagen. Men det är roligt att få fundera på lite nytt, inte bara trampa på i gamla invanda spår. då blir det lätt trist till slut.
Så jag har pysslat med lite allt möjligt det senaste dagarna. Lastat av nya bandplattor till Marcus nya maskin. Det var ju spännande  att göra det med truck från en lastbil. Fick beröm av chaffören. Kändes bra, det var ju lätt näsan i vädret hela dagen!
Har lite träningsvärk i armar och axlar men jag har pysslat som sagt de senaste dagarna så inte konstigt. Lastat av lådor och lasta tupp lådor och för att inte tala om målat!
Målar en gul täckdikare lite gulare. Kul riktigt kul för det blir fint.
Den ska det bli roligt att se om jag får köra snart.
Dagarna börjar och sedan gråd et en stund.... och sen är klocklan ungefär halv 4. Svisch så är dagarna slut!
Så känns det. De känns kul.
Åh vilket underbart väder vi haft då, helt sjukt varmt. Klagar inte en sekund... eller jo när byxorna klibbar fast i röven och tshirten är så våt att den kan vridas ur, då är det jobbigt varmt. Men de försvinner nog snart så de får gärna va varmt lite längre..
 
& vi, jag och Amanda fortsätter att köra spinning måndag och torsdag och jag kör ett extra pass på tisdagar.
Men som sagt har jag varit så trött efter passen månda goch torsdag de senaste så ja har inte orkat något mer. och i tisdags så blev de inställt. Synd.
 
Men grejen är den att tisdagarna oroar mig en smula. Visste att det kändes konstigt när ja bokade upp mig på passen. och så såg jag att de är framflyttat 45 minuter. De är på håret att de går alltså!
Tufft men de är ett så kul pass att jag inte vill missa det. 
Får väl ta det lite vecka för vecka. Så smånigom så är ju tanken att jag ska komma dit någon mer gång. Får prata med chefen så kanske ja får gå på arbetstid. 
 
Ja överhuvudtaget har jag nog lanndat mer och mer i känslan att komma från Rasta och till ett nytt jobb. 
 Klart jag saknar arbetskamrater och jobbet som så, men det var väldigt bra att komma därifrån. Var så himla kul att Alexander messade mig igår och frågade om kaffemaskinen, de var något som verkligen värmde mitt hjärta. Kul att han frågar mig! Jag svarade  såklart på ögonblicket. 
Ja det var kul. Måste dit en dag och hälsa på dom. Och äta en bulle!!
 
Puss & kram
Anna <3
 
 
 
 
 
 

Maskinmässa

Söndag idag och imorgon börjar andra vecka på jobbet.
Första veckan var ganska spännande kan man säga. Innehöll både, skräckblandad förtjusning och roliga saker, lastbilar, maskiner och en överkörd padda.  Ja vad har jag gjort då? Jo jag håller på att bli kompis med hydremamaskinen. Det är på god väg. Kört hit och dit och bytt skopor, hämtat skopa, kört slangkojlar, lastat maskinsläp, lastat av maskinsläp, tankat, grejat och pysslat.

Sen har jag fyllt lastbilssläpet med pallar med grejer till Tengene jobbet. Jag har kört stora traktorn och jag har kört truck. Körde fast oxå men då kom Sven som en räddande ängel och drog upp mig. Tappade en tom trumma gjorde jag oxå.  

De har varit en mycket händelserik vecka kan jag säga. Har aldrig haft huvudvärk så mycket på en och samma vecka som denna. Men har ju suttit stel som en pinne och spännt Mig hela dagarna. Allt är ju nytt och jag lite småfeg.  Så när ja kommit hem och allt släppt så kom huvudvärken.  Har hunnit med 3 pass på gymmet oxå. Så jäkla kul. Men har inte haft ork att fortsätta efter passen som är ett mål.  Men de kommer.

Nästkommande vecka blir minst lika spännande tror jag.  

Puss & kram 

Anna ♡ 

 


Mycket nytt.

Huvudet är lite grann på helspänn hela dagarna nu. Måste va med, hänga med i allt slangprat och kopplingar och skopor och annat. Kört hydrema, grävmaskin alltså. "min" maskin som Ellie säger. Den gula fina lilla. Mycket knappar och hålla reda på. Idag kom ett lastbilssläp som ska bli ett lager. Alltså jag har lärt mig köra truck och har kört upp flera pallar på flaket som jag sen ställt iordning. Hämtade på morgonen först grejer i grästorp, sen till levene för att hämta 2 pall med fiberskåp, som jag för övrigt lyfte av bilen med trucken och sen till lastbilssläp. Och sen till skroten i bäreberg. Ha det har gått i ett hela dagen förutom att vi var och åt mat på liljedals i Nossebro. Då tog vi det lite lugnt. Men Alltså vilket ställe. Så himla fint och vilken god mat. Förstår att de är nästan proppfullt där på lunchen.
Ja de är inga problem att få tiden att gå iallafall. Det är roligt att ha något nytt att fundera över. Men ikväll blev de lite stressigt. Har ju spinning måndag tisdag o torsdag. Måndag o torsdag brukar inte va något men jag visste att de va något lurt med styrkespinning en, och när ja kikade såg jag att dom Flyttat fram de 45 min. De är inte riktigt bra tid. Men jag hoppas de kommer funka. De är ett bra pass med styrka i så de hoppas ja kunna fortsätta gå på.

Jag vet att man själv styr om man vill stressa, men de är inte så lätt jämt. Allt är inte helt enkelt.
Men men..

Nä nu är ja så trött så ögonen går i kors så nu ska ja sova.

Puss och kram
Anna ❤️


5 är Lika med trä.

 
3 september 2011 gifte jag mig med mannen i mitt liv.  
Så idag firar vi 5 årig bröllopsdag även kallat träbröllop. 
 
 
 
Tiden går så rasande fort, det gäller verkligen Att man hänger med.
Ska laga lite god mat ikväll och dricka lite cider och smaska på lite gott. Annars blir det en lugn dag. Ellie är visserligen bättre men rosslig och hostig så det blir nog en lugn hemmamysdag idag.
Men de är skönt det med. Inga måsten eller så utan ta dan som den kommer. Det känns så himla skönt att slippa jobba helg. Känns som man har liiiite mer tid då. Och de ska bli så mysigt framöver att vara ledig på helgerna, då kan vi umgås massa med min syster och resten av familjen. Idag har jag även pysslat färdigt en grej till henne, kan inte skriva vad de är ifall hon läser, men tids nog kan ja visa det här. 
Imorgon är det oxå en lite speciell dag faktiskt. 4 september. 1 månad kvar. 
Jag vet inte Om jag får skriva något här så därför blir det kryptiskt.
och det är ett undantag! (Ska inte hända igen)
 
Jag tycker att de är väldigt irriterande när andra skriver  kryptiskt i sina bloggar mm om saker som är så himla superhemligt. Jag tänker att om de nu är så himla superhemligt varför skriver man det så då? Och då behöver man ju inte skriva alls. Eller... känns de bättre att ha skrivit lite hemlighetsfull, eller vad? Jag tycker de är irriterande.
Jag har själv gjort så massa gånger och vet ju hur irriterande det är, men jag tänker sluta med det. Antingen skriver man vad det är eller så skriver man inte alls. 
Tycker jag.
Påminn  mig gärna om jag gör det igen,  det ska helst inte hända mer. 
Men nu är det ett undantag. De gäller inte mig. 
 
Men nu ska vi fortsätta denna dagen med lek och kaffe och nagelmålning.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 
 
 
 

Knappt 3 dagar.

Hann det  gå på dagis efter sommarlov innan de nu är dags för sjukdom. Inte förvånad men visst är det tråkigt. Men så är det, tillbaka till massa baciller. Otäck hosta, än ingen förkylning, men de märks och hörs att det är tungt att andas. Lite feber har hon oxå.
Bara de inte blir värre så funkar det nog.
 
Så idag blir det inget jobb, har haft de mycket lugnt och verkligen mjukstartat på nya jobbet.  
Får roa mig med att hålla Ellie på bra humör idag. Blir lite film mitt på dagen, de får man kolla på när man är sjuk. Såna är våra regler. ☺ själv ska jag se om jag får målat fönsterbrädor ett par ggr till sen är dom klara för att sättas på plats. Så slipper jag försöka ha ihjäl fler blommor.
Måla naglarna och dricka kaffe. Kika så de finns ett bra träningspass i lagom längd till efter spinningpassett ikväll. Längtar. 
Fick sån himla träningsvärk eftertisdagen som var riktigt tungt. Ett av mina mål just är att  kunna ta dom vikterna jag kunde på just det passet innan sommaruppehållet. Men Det kommer! 
Bara att nöta på. Så mycket jag kan. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
Är man försiktig får man leka med dessa lastbilar.
 

RSS 2.0