Ny mjukstart.

Ja då har jag börjat på mitt nya jobb.  Känns riktigt roligt, om än konstigt och väldigt nytt och lite pirrigt.
Mjukstarar denna veckan, köpte kläder igår. Byxor, tröja, jacka, skor och hörselskydd. Fick en kniv med. En grön.Och en egen batteriladdare med uppladdningsbara  batterier till hörselskydden.
 
 Känns ändå väldigt skönt att Slippa jobba helg, behöver inte jobba kväll och behöver inte ha ett ansvar över något på samma sätt längre. Känns fantastiskt.  Men än har jag inte kommit in i det.  Det tar nlg en stund.
Men jag saknar bullen! 
Ska bekanta mig med allt nytt tänkte jag men det är mycket, får jag känslan av. 
Kommer nog In i det med tiden. Framförallt ska det bli roligt. Intressant och lärorikt. 
Ska bli skönt att lägga allt gammalt bakom sig och fortsätta framåt! 
 
Och så känner jag på hur nya träningsupplägget känns. Tanken är måndag, tisdag och torsdag, spinning med efterföljande styrketräning. Dock har jag denna veckan "bara" gjort spinningen än så länge förutom ett litet yttepass häromdagen.  Får se om de funkar praktiskt att ha det så. Hoppas det, annars får jag hitta på något annat upplägg. Behöver komma igång igen, vill verkligen det. Kroppen skriker efter träning.  Sen är inte dygnet mer än 24 timmar och även om jag inte kan sova just precis nu.? kl 02.00 missinassen så är ju tanken den att jag ska göra det. Och med träning och nya intryck och jobb så lär jag nog bli trött. 
 Även om jag jobbar 8-16.00 så ska det ju hämtas från dagis,  lagas mat och hinnas med allt sånt oxå. Samt umgås med familj och varva ner och hemsysslorna försvinner inte.  Så fullt upp, det blir det nog. 
Som sagt högsta prioritering gäller! och i mitt liv så prioriterar jag träning om jag kan, den är så viktig för min mågott känsla.
Så måndagssspinning funkar fint, tisdagssspinning med styrka funka oxå fint så hoppas jag få in den  rutinen nu.
 
Jag och Amanda började prata om flyktingar när vi åkte hem idag. 
Det är så hemskt egentligen. Tänk att komma alldeles ensam, runt amandas ålder kanske något äldre, till ett nytt land utan familjen och vänner. Inte veta vart du kommer, om du får sova tryggt eller ens får mat eller något sånt. Om du någonsin får träffa din familj igen och om dom ens lever.
 Tänker jag på det känns det väldigt hemskt. Tänk hur många som har det så. Tänk om Amanda skulle tvingas iväg alldeles ensam till ett annat land. Utan oss. Varken vi eller hon vet om resten av familjen lever.
 De är så jäkla hemskt.  
På ett annat sätt kan jag nästan  förstå att det blir snett och konstigt hos människor som har det så, ja men att dom begår brott mm. Vad  har dom varit med om i sina liv som satt spår i dom som aldrig försvinner? Jag tror jag kan förstå det på ett sätt. 
Samtidigt som jag tycker att normalt har man väl en spärr av något slag som säger till när man gör fel. Känsla man får i magen liksom. Brukar alltid säga det till Amanda att gör inget som känns konstigt i magen, eller som får dig att tveka. Känns det inte bra helt och hållet så är det inte det och låt då bli.
Så gör jag. 
Men att människor som varit med om hemska saker, och det behöver inte alltid handla om död, i sina liv,  att dom hittar på tokiga saker det kan ja nästan förstå. Fast  ändå inte. Svårt det där. 
Kan nog aldrig riktigt föreställa sig det men det måste vara fruktansvärt. 
Det är så mycket krig och skit i världen. Människor som gör andra illa, så mycket ilska och oro. 
Så mycket hemskt. Det är inte konstigt att det blir som det blir.
 Tänk om vi skulle ta hand om varann istället. Vara snälla och hjälpa varann.
 
Nu  tror jag att sömnen kom till Smörkullen igen. Så god natt på er. 
Ta hand om varann, det är viktigt. 
Man ska nog tänka mer på att behandla andra som man själv vill,  bli behandlad. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 
 
 
 
 

Semestern lider mot sitt slut..

Ja så var detta årets semester snart till ända. Men de känns kul, väldigt spännande och roligt. Just nu har jag lite dåligt med tid att skriva, har så mycket att göra. 
Ordnat med fröknarnas höstpresenter från oss och Ellie och planerar allt kul jag ska greja med till syster.
Har samlat på mig massa bra att ha saker, planerar flera andra, kan inte skriva för mycket eftersom ja inte vet om hon läser detta. 
Men de kommer onekligen bli en bra ny dag imorgon. 
Ett helt nytt kapitel. En helt ny start. 
Läskigt, spännande, otäckt, pirrigt, kul, omväxlande, lärorikt och nog så jäkla roligt!
Så känns det. Känner mig lite lycklig faktiskt. 
 
De finns alla förutsättningar för att detta ska bli så jäkla bra. Sen blir sällan saker som man tänkt, men bara därför behöver de inte bli till de sämre de kan bli bättre oxå. 
 
Så klockan ringer imorgon kl06.15. 
 
"Våga och du har allt att vinna, vågar du inget har du inget att vinna"
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
Vindruvor från finaste växthuset i Mjäldrunga, samt björnbär.
 
 

Ny start.

Jaha då var sommarlovet över för detta året. Låter dramatiskt och ledsamt men de är det inte. Även om skolan börjat och semestern snart är slut så kan man fortfarande hitta på saker.
Idag blev det en tur till Lidköping då Amanda behöver glasögon och dessa har vi redan valt ut i Vara, men eftersom hon ibland skelar på ett öga så blir de lite mer avancerad undersökning av ögonen så det blir rätt glasögon. Hon blir väldigt trött i skolan och ögonen får anstränga sig mycket vilket de nya glasögonen ska hjälpa mot. Vi gick därifrån med grönt ljus om att ordna brills. Ska bli kul. 😊😍

Och sedan blev det spinning! Som jag längtat. Åh guud va jobbigt det var! Känns att jag legat på latsidan. Men Nu känns det att det blir ordning igen. Jag hoppas och ska kämpa för att detta blev sista gången och sista sommaren då jag "släpper så mycket" på allt som har med min hälsa att göra. Som gör att de blir lite tungjobbat i början att komma tillbaka. Vill ha en varaktig hälsa och en livsstil som håller året om. Ser ofta på sociala medier att andra släpper på alla hämningar (känns det som) om dom reser bort eller över sommaren eller på andra tillfällen. Sen kommer dom igång och tränar för då ska "fluffet" bort. 

Lite så Som jag gör.

Men när jag funderar över det så känns de inte bra. Eller alltså de känns konstigt. De finns säkert någon mening med det för andra. Dom tränar väl för något annat än jag skulle jag tro.  Men Jag vill sträva efter en hållbar hälsosam livsstil som håller året om. Där jag om jag vill, kan unna mig något ibland om de känns bra. Där jag inte behöver "börja om" ständigt. Jag räknar med att mycket "gratis"träning i jobbet Och även få träna Både på och efter arbetstid om det finns möjlighet.  Det tänker jag ta upp med chefen på lönesamtalet. De tycker jag ska ingå i jobbet! 😆😅🙏🙈

De blev en bra dag iallafall. Och den minsta bönan är  ju för skön. Sjöng om apor förut och gick omkring och sa att hon älskar honom... ja pappa alltså.. sötnöt.  "Ja äkka  honom, ja äkkahonom....." 

imorgon ska jag tvätta bilen och ta lite bilder på huset innan dom hinner måla klart överallt. Så kul att ha före och efter bilder. Baka lite frallor och sen ska jag kolla igenom lifesum appen.  Den har jag skakat liv i igen. 

Puss & kram 

Anna ♡ 

 


B T L

Besviken
Tjock
Lat
 
Är och har alltid varit väldigt bra på att kritisera mig själv och min kropp. Vet inte varför, det är tråkigt men sant. Och inte speciellt smart. Och definitivt inte bra för självkänslan.
Just nu är jag väldigt besviken och lessen över hur jag har kunnat släppa så på allt under så lång tid. Menar mat och godis, glass mm. Vet knappt hur gymmet ser ut längre. :(
Känner mig smått uppgiven och undrar stundvis om jag någonsin kommer tillbaka dit jag var.
Men i samma andetag så vet jag att jag är för envis för att ge upp det. Det får mig att må föör bra för att bara strunta i och sluta med. Kroppen mår alldeles för bra av Träning och hälsa är något bland det viktigaste jag vet och som gör mig mest motiverad.
Men varför har det då blivit såhär?
 
Har inget enkelt svar på det. Önskar jag hade det.
 
Men de är antagligen små grejer som gör att det blivit så, många små saker.
Längtar enormt mycket efter en normal vardag igen.
Samtidigt som det känns tråkigt att semestern snart är slut och vi som familj har inte gjort speciellt mycket tillsammans.
Det har mest varit jobb för Marcus del. Någon dagstur har vi väl gjort men inte mer än så.
(Detta kan tyvärr lätt spåra ur om jag inte tänker mig för känner jag, därför håller jag i mig själv lite när jag skriver)
 
Jag är inte helt tillfreds med allt detta jobbandet, JAG VET att det är VIKTIGT, men de stör mig ändå. Men jag kanske inte är ensam om att ha det så heller, om nu det är till någon tröst. Tänk om Marcus hade haft en hel veckas semester, då vi hade kunnat gjort saker hemma tillsammans, målat och satt upp fönstebrädor t ex, bytt golv i köket, fått iordning på lampgrejen, kört till tippen, måttat för lister,  bara haft 1 vecka på ett helt år då vi gjort sånt här. Kanske åkt någonstanns, ätit alla mål på en dag tillsammans.
Allt här hemma blir bortprioriterat hela tiden pga jobbet. (och nu vet jag att det inom en snar framtid är mitt jobb oxå så kanske tänker jag annorlunda då.  Jag vet mycket väl om att det liksom hänger på att han jobbar så som han gör för att det ska bli som det blir, för att vi ska få pengar..... jag veeeet) men ändå...tänk om...
 
Släpper det nu.
 
Avskyr den jag blivit, tjock, lat, och trist.
Stundtals helt omotiverad till något. Svajigt värre!
Jag vet att det bara är att ta sig i kragen och sluta tjura och gnälla och börja göra!
Men jag kanske behöver få skriva detta för att inse att det är just det jag behöver göra! Och det kanske blir lättare oxå.
 
Oftast när jag skrivit ner mina känslor och tankar så brukar jag se på de på ett helt annat sätt. Det brukar hjälpa mig att komma igång.
Så hoppas jag det blir även denna gång.
Men jag vill inte ha en sån här period mer, då jag släpper på allt, blir en sån otäck jäkla soffpotatis som inte gör något. Det är inte sån jag vill vara!  Blir så lessen på mig själv, besviken, rädd, arg och frustrerad.
Hur ska man kunna motivera andra att göra något när man inte orkar själv?
 
Jag avskyr oxå detta sättet som jag kritiserar mig själv på, varför gör jag det?  jag är knappast ensam om det. Det är inte så att det är någon jättefara, men ändå. Men det är heller inte jättebra och hälsosamt att göra så mot sig själv heller, kritisera och känna sig så dålig.
Jobbig känsla som jag måste jobba på att vända.
Behöver ha ett mål och jag har oxå ett,  men just nu är jag ganska långt därifrån. Får köra på små mål mot det större. Kanske berättar en dag vad det är.
 
Hoppas att det kommer ingå träning i mitt jobb sen. Alltså på riktigt, träning i arbetstiden.
Det är inte så lätt alla gånger att få ihop matlagning, arbete, sk kvalitetstid med barn och man ( om han då är hemma vill säga) och försöka inte stressa ihjäl sig och oroa sig och så få in det man älskar mitt i, träning. Det är lätt att prioritera bort saker som träning då. Tyvärr.
Så ska man ju inte jämföra sig med andra, men jag är bara precis som alla andra och gör ju det oxå ibland såklart.
Då blir man ju lessen alltså.
 
Men det är väl bara att sluta tjura, sluta gnälla, och sträcka på sig. Upp med näsan och fram med bröstet!
 
KÖÖÖÖÖÖRRRR!!!!!!
 
Ellie är förkyld, hostig men lte bättre ändå. Ingen kul natt då hon varit lessen, sovit oroligt och gråtit för halsont. Vaknade kl 09.00 vi måste vända det snart. Hon lägger sig mellan 20.30-21.15 på kvällen och vaknar mellan 08.00-09.00
Jag är ju trött ja med så ja vaknar ju inte tidigare heller.
Nu tittar hon på film, "den gode lille dinousarien" för det får man när man är sjuk. Titta på film på dagen oxå, och inte bara på kvällen innan läggdags.
 
Puss & kram
Anna<3
 
Dammsamlare.
 
 Väldigt liten människa i stor soffa.
 
 Eftersom Ellie är jätterädd för min hemhjälp så har han nästan snart oxå haft 4 veckors semester och det gör ju att jag idag fick ta fram min andra dammsugare och köra själv. Det var tufft! Och det gillades inte heller av Ellie men de var tvunget. En och en annann dammråtta snokade jag allt reda på!
Mycket tankar kring bra och enkel frukost till nya jobbet. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Astma? Förkylning?

Ellie mår skurk. Hostat sig igenom hela natten och även dagen. Jobbigt för både mig och Ellie.

Funderade på astma, förkylningsastma, men det verkar inte vara någon annan som är på samma linje som jag, eller jo på barnmottagningen i Alingsås då. Annars är det enligt vc i Nossebro halsfluss och förkylning. Okej. Ja säger dom det så är det väl så. Tycker bara att det är konstigt. Sån hosta har man inte om allt är som det ska. Och Det tycker inte jag att det är!

Inte första gången hon hostar så ja tror lungorna ska fara ur kroppen på henne och hon ska svimma av andnöd. Men det är väl lika bra att lyssna.

Vätska, Alvedon och vätska, vätska, vätska.. Så sa dom. Marcus tror heller inte på något annat så jag ger mig. Men om jag vaknar av det igen, så som det blir när hon sätter igång och hostar då sätter jag henne i bilen och åker akut. Skiter i om det är En "vanlig förkylning". Jag ska ju inte behöva oroa mig för hur svårläkt en sönderhostad hals är.. eller fundera på om hon tuppar av snart.

Magkänslan säger att det inte bara är en vanlig förkylning eller bara en halsfluss, men vad vet jag. Kanske har fel. Min magkänsla litar jag på iallafall .

Har varit och tagit prov för levaxin idag då jag inte mår topp. Vissen, ibland väldigt lessen och ja lite sådär kan man säga.  Får se på tisdag vad doktorn säger. Har ju laborerat lite själv med dosen då de är krångligt att ta en viss dos 2 dagar i veckan och 5 dagar en annan. I början gick det bra men sen glömde jag bort och då tar ja ju de jag tror det ska vara. Så visst får jag skylla mig själv. 

Kväll nu och kvällsbestyr på ingång. Semestern är skön iallafall. Njuter.

puss & kram 

Anna ♡ 

 

 

 


Badar.

Ellie badar och jag sitter bredvid. Har duschat istället och försöker varje gång få med henne in i duschen men de går inte! Störtomöjligt! Gillar inte det alls. Så då får hon bada lite istället medans jag kan ta all tid i världen på mig. Hur bra som helst! 
Idag så såg jag den.... den första ormen. Så jädra äcklig. Givetvis alldeles  för nära huset. Nästan säker på att det var en brun huggorm, inte lång,  bara sisådär 20 cm lång. Förbannat oxå!  Trodde Och hoppades att dom gått och dött allihop men så var inte fallet. Sen kröp det en äcklig fästing på handen när vi plockade blåbär.  Så ja har träffat alla de äckligaste djuren som finns idag. Usch.
 
Annars har jag funderat på vad Amanda ska få i julklapp.  
En sak som jag och Marcus funderar på är att de är så svårt att få Amanda att intressera sig för något speciellt.  Hon gillar ju att  sjunga och spexa älskar hon. Och att fotografera är hon superduktig på. Hon ville t ex gå på ett sångläger eller liknande nu i sommar, svindyrt var det men hon ville gå sa hon. Ja sa nej. Men hade hon jobbat lite mer för de och visat hon ville så hade hon fått gå. Samma gäller detta med fotografering.  Hon säger hon vill ha en systemkamera så hon kan fota ordentligt. Och visst de förstår jag, men de känns ofta som att hon inte uppskattar saker. Det stör mig lite faktiskt. Jag skulle köpa en kamera till henne om ja visste hon skulle verkligen vilja de men hon har liksom ingen vilja riktigt.  De kanske är så i tonåren innan man verkligen vet vad man brinner för. 
DÄRFÖR funderar ja på om en sån kamera kanske vore en fin julklapp? 
Men ja vet inte.  Vill hon inte ha den så kan ju alltid ja ta den men ändå.
 
Svårt det där.
Men Man undrar ju.. är alla tonåringar likadana?
 
Puss och kram
Anna ♡ 
 
 

Fredag.

 
Det är kallt, men jag har raggsockor och stora skjortan på mig så det gör inget. Ska nog höja värmen oxå.  Kanske snart får börja elda. 
Igår var vi i Göteborg. Lämnade barnen hos mormor och morfar.
vi var en sväng på Ikea,  skulle köpa madrass till växa sängen men kom på att ja inte har en  aning om hur bred den är... så till min förtjusning (inte till marcus) så får vi en anledning att åka dit snart igen. 
Det gör inget för vi gör sällan saker tillsammans tycker jag. 
Annars är det idag oxå den 12 augusti, farmors födelsedag och dagen för 9 år sedan då jag träffade Marcus. 
Underbara känsla. Lyckligt lottad känner jag mig. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Hösten är här.

Ja så är det.  Den kom samma dag som jag gick på semester. Det gör inget,  lite skönt att slippa varma otäcka dagar. Men idag har det faktiskt varit kallt!  Blåste ju en mindre storm ute, fick ankra fast rutschkanan litegrann eftersom någon pappa (som för övrigt lovade att han skulle skruva fast den riktigt idag inte gjort det och nu är dagen snart slut......) inte gjort det. (Sen vet jag att han åkte iväg på ett akutjobb i eftermiddags så han hann inte, hade tilloch med glömt vår lilla tur om några dagar... de blir så om man har huvudet fullt med jobb. Han om någon skulle behöva lite semester.) Synd om den blåser sönder tänker jag. Men att jag frös berodde ju bara på att jag inte tagit fram vinterjacka så de är ju inte vädrets fel utan enbart mitt eget. Inget dåligt väder bara dåliga kläder heter det ju...Så de ska jag sluta gnälla på och genast ordna imorgon. 
 
Imorgon hade vi planer men dom ändrades så jag tror jag ska antingen träna eller åka till Vårgårda. Jag tror jag gör både och!
Träna  för att det behövs, och för att jag vill och för att Ellie har världens bästa farmor som  ringer och erbjuder sig passa henne om jag vill träna. Alltså hur snällt är inte det? 
Amanda är hela dagen på Liseberg så jag och Ellie är hemma ensamma. 
Sen har ju min fina man (jo han är väldigt snäll och tålmodig med mig, mer än man kanske kan begära )fixat så att Det händer något väldigt roligt här hemma snart. Ska bli så kul! Är lite smått euforisk faktiskt. Ett projekt!
Men jag tror... att jag blir den enda som kommer tycka att det är kul. Ja det gör inget för då får jag göra precis som jag vill. Därav ska jag åka till PMU i Vårgårda imorgon. 
Kan berätta mer när allt är i hamn.
 
Om man skulle ta kväll här kanske..?
Godnatt på er.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
Lånad bild.
 
 

Armbandspyssel

Köpte ett armband från en sida som jag följer på Facebook, aldrig ensam heter den. Handlar om psykisk ohälsa.
Nu har jag pysslat ihop det och det blev väldigt fint.
 
Sidan heter : aldrigensam.com
 
Känns viktigt att kunna hjälpa och stödja såna här saker.
Det värsta är att det finns så mycket som jag vill stödja och hjälpa och skänka pengar till. Speciellt barn och djur.  Både här  och i andra länder.
Men det känns iallafall bra att stödja något ibland när jag kan.
Funderar på världsförälder.
 
Puss & Kram
Anna<3

Semester vecka 2

Ja semestern är i full gång! Vecka 2 är precis påbörjad och det känns fint.
Vädret är som jag vill ha det. Inte 30 grader varmt med andra ord.
Gillar inte det varma vädret. Inte alls faktiskt, känns som jag valde bra tid för semester.
Det känns oxå bra.
 
Denna veckan så ska jag och Marcus till Göteborg för en tur till Ikea och lite andra affärer hoppa sja vi hinner med oxå. Mamma ska ta hand om Ellie medans vi gör detta. Det ska bli kul för Ellie tror jag. Hon har aldrig varit en längre tid hos mina föräldrar förut. Det känns ju lite trist att tänka på, Ellie är över 2 år och mamma och pappa har aldrig varit barnvakt åt henne. De känns ibland som att vi bor alldeles för långt bort. Känner sig nästan lite utanför ibland.
 
Sen är det ju det där med mat.  Men jag ska ta med alternativ så då blir det ju bra.
Blir nog en banansmoothie i klämmis, avokado, grötpinnar, Ellies gröt mm.
Jag försöker så mycket det går att undvika för mycket frukt, på så vis är det skönt att de är semester och man kommer bort från all frukt som dom serverar på dagis. Frukt är ett lurigt socker som inte alls är bra i för stor mängd.
Levern mår inte bra av för mycket fruktsocker.
Då tycker jag bär är bättre, de är inte lika sött.
 
Träningen ...... oh my .... säger pass på den! :(
Nä men de är ju under all kritik. Är så jävla lat så det finns inte.
De närmsta träning ja kommit just för tillfället är att jag städat gymmet ordentligt.
 
Ska bli spännande att komma igång och jobba oxå. Vad jag får för arbetsupgifter liksom.
Hoppas chefen tar hand om mig och ger mig meningsfulla uppgifter. Vill ju gärna känna att jag gör bra saker. Är ju inte direkt bortskämd med en chef som bryr sig, är intresserad av hur det går och stöttar. Det blir lite nytt. Men säkert väldigt bra.
Så kan jag ju oxå spara mina resterande dagar jag har kvar med Ellie, det är ganska många och de känns oxå bra.
 
Idag ska jag nog banne mig se till att få lite träning gjort. Det bästa med att skriva det på sociala medier är att jag aldrig kan fuska då. Ja alltså ingen märker ju om ja gör det, men mitt samvete är så mesigt att jag inte kan det. Ofta därför jag gör på det viset. Det kanske är det ja ska börja med!!
 
 
Puss & kram
Anna <3
 
 
 
 
 

Semester!

Ja så är den här. 1a semesterdagen. ☺️ känns fint. Än så länge är det mest semesterkänslor. Tänker inte så mycket på jobbet. Men det kommer nog ju närmare jobbstart ja kommer. Men de lilla jag tänker på jobbet så känns det skönt. Riktigt skönt. En stor lättnad och en stor sten som lämnat kroppen.
Under semestern ska jag ta med mig min man och chef och prova nya arbetskläder på hans favoritaffär, swedol. Tror jag blir riktigt snygg i varselbyxor och smörkullen T-shirt. 😉
Annars har jag inte hunnit Med så mycket på semestern, men jag har rensat i förrådet och ska fortsätta när tid finns. Varit på loppis i Larv,  men de va inte så kul så vi åkte hem igen. Alldeles för stort.  Fått fin hjälp av min älskade Amanda med att passa Ellie när jag grejat i förråden. Sen har jag röjt lite på Amandas rum oxå. Suck. Men jag ska ha semester oxå. Det var många år sedan jag skrev listor på vad jag skulle göra och hinna med på min semester, insåg till slut att man är ganska korkad om Man gör det istället för att slappna av och bara vara, precis det semester är till för.

Har inte planerat så mycket, men en tur till Göteborg blir det. Bio hoppas jag på oxå och universum.  Ullared  kanske.

Bara så himla skönt att vara. Ska röja lite hemma med.  Förråd och garderober mm sånt som ja tycker är lite kul. 

Puss & kram 

Anna ♡ 

 

 Målat naglarna och det var längesen.  Men nu kan jag göra det igen,  hur mycket jag vill. I vilken färg jag vill utan att få dåligt samvete för att man inte får. 😀

RSS 2.0