Stolt mamma på marknad.

Idag har vi varit på marknaden i Nossebro med syster och familj samt mormor Och morfar. 
Jättetrevligt. 
Avslutade marknaden med fika på crossroad café.  
Det brukar vara såna saker jag drar mig för att göra därför att det KAN bli onödiga diskussioner omkring sötsaker. Jag vill att Ellie ska vänta med sött så länge det bara går. Det är en anledning till att jag hellre är hemma där jag kan servera det jag vet är bra och slipper alla eventuella diskussioner och nekande om fika mm.
 
Men åter igen förvånade hon mig,  mitt lilla hjärta. Packade med oss en liten burk med några jordgubbar, en flaska vatten, en liten burk grötpinne och en liten burk med några korvar. Allt för att kunna erbjuda henne sånt jag vet hon vill ha.
Hon har ett jäkla humör den lilla godingen och mitt upp i allt skulle hon gå själv men att släppa ner henne, ganska orädd som hon är, 2 år bland massa människor... nej det vill jag inte. Så då erbjöd jag henne en jordgubbe. Det funkade.
Man kan ju tycka vad man vill om jordgubbar, de är en del kolhydrater däri men de är mer ett bär tycker jag än frukt och  hellre bär än frukt om jag får välja. Hellre jordgubbar än godis, glass, kakor t ex. 
 
När vi fikade så kommer ju den där stunden då jag inte vet om hon vill smaka eller om hon nöjer sig med sitt.
Hon nöjde sig med sin fika.  Jordgubbar,  korv och någon grötpinne. Inga problem. Alla andra åt smörgåsar, kakor,  negerbollar, chokladbollar, bakelser mm. (Säger jag inget om alla gör som dom vill)
Åh vad jag drar en lättnadens Suck.  De är så skönt när de går så lätt, för de kanske inte alltid kommer göra det. Men jag är övertygad om att jag gör henne en stor tjänst genom att inte erbjuda henne de söta när hon inte tycksbry sig. Inte om jag kan undvika det. Och än så länge kan jag det. Oftast Utan problem.
Jag känner mig stolt över att det är så. Stolt över henne. Riktigt stolt. Hon är så duktig. Hon brydde sig inte ett enda dugg om vad dom andra åt. 
 
 
Och jag vet precis varför! Hon har inte det där suget efter sött. Det är jag stolt över att vi har gett henne. Där undviker vi nog många onödiga konflikter, bråk och gnäll. Sen ett humör kan man aldrig göra något åt. Men de är inte av socker abstinens iallafall.
 
Jag tror på Att hela tiden välja det bättre alternativet.  Planera såna här saker. Erbjuda det jag vet hon gillar o vill ha. 
Sen är de svårt borta, en anledning till att jag helst är hemma. Det kan bli en dum situation borta. De ska oftast fikas vilket man inte alls behöver. 
Men de flesta vi känner förstår och försöker ju så gott det går. Det är jag tacksam för och frukt funkar ju alltid. Väldigt mycket bättre än annat sött.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 
 

Trådar

Läser trådar på en grupp på Facebook som för det mesta är mycket intressant och man hittar bra recept, tips och råd. 
Men läste en tråd om välling och om någon som undrade varför vissa föräldrar inte vill ge välling och vad anledningen är?
Jag tänkte ge min syn på det hela. 
Jag (läs vi) valde att inte ge välling varken till Amanda eller Ellie. Det var aldrig ens ett alternativ.  Kunde inte komma på en enda bra grej med det. Jag tänker istället att ett bra mål  riktig mat är bättre. Välling ska dom ju någon gång sluta dricka oxå. Ett moment som man ska vänja dom av med.
Tycker de är onödigt helt enkelt, och sen är det ofta mycket onödigt i dom. Längesen ja kikade på ett paket och dess innehåll men en grej som väl är den största anledningen är maltodextrin. 
De skulle  kunna stå socker, men istället så skriver man maltodextrin. Inte så många som reagerar på det. Än.
 
Sen har vi alla e nummer, men dit har jag inte riktigt kommit än, tänker på de ibland såklart, men inte Lika mycket som på socker.  För just e nummer är det många som funderar på och undviker, och de vill ju givetvis jag oxå.  
 
I denna tråden iallafall fick man läsa massa olika "svar" från andra. 
Det fanns dom som inte brydde sig alls.
Och de som menar att de inte finns någon "skit" däri för då skulle vi inte servera våra barn det. Det skulle inte få säljas. Men läs innehållet,  fundera på vad det är och säg sedan om det inte finns lite Skit däri... det gör det...men visst finns de bra saker oxå. De säger jag Inte mot. Men just de reagerade jag på. Men allt socker och sött, som bevisligen är livsfarligt, det kan vi ge våra barn utan att blinka! Vilket korkat synsätt. 
 
Sen vet jag att alla inte hinner göra egen välling eller gröt eller har andra alternativ. (Vilket oxå var svar i tråden) Kanske inte vill, inte orkar, inte kan för alla möjliga orsaker. Jag fattar det. Och säger inget om det mer än Att det skulle inte skada om fler funderade lite. Och i de samhället vi lever idag så är det enkelt och lätt och smidigt och tar ingen tid att köpa allt färdigt. Allt ska va så enkelt och smidigt som möjligt, och visst är det bra.  Jag önskar det fanns riktigt mycket bra alternativ mer tillgängligt som var utan allt socker. Men vi löser  det rätt bra ändå, det är inte svårt om man funderar lite.
 
Jag är långt ifrån bäst på detta eller vill inte framstå att jag alltid skulle göra "rätt", om de nu är någon som tycker det. Det är inte min mening. Och så är det inte. Jag menar inte heller att jag på något sätt skulle Vara bättre än någon annan när det gäller mat  och socker.  Men jag vill bara uppmärksamma detta. Önskar att fler funderade över det. De är lättare för fler att göra skillnad än bara en.
Men..  jag är mycket mer medveten om det, än många andra. Jag läser mycket om det och är väldigt intresserad av det och vill veta vad de finns i olika livsmedel.  Och vad jag ger mina barn. Och mig själv. Det kanske är skillnaden.
 
Jag vet att de inte behöver vara så svårt om man vill. 
Som en underbar människa jag lärt känna sa till mig,
"det tar tid att vända ett helt skepp, det tar tid, men det går.  Det tar bara lite längre tid och man måste jobba lite hårdare"
 
Som med alla nya vanor måste man ta de i små steg, Det funkar inte vet jag av egen erfarenhet att vända allt på en gång. Det håller inte i längden.  Gör en liten förändring och försök hålla den, när de funkar tar man en ny.. till slut så har man fått in en bra rutin, en hållbar rutin. Men man måste vilja och kämpa för inget kommer av sig självt. Det är inte lätt, det är skitsvårt. Men det går. 
 
 
Hoppas att detta kommer fortsätta, "hysterin" som en del säger omkring socker, jag hoppas det. För de är så viktigt. 
 
 Och visst är det bra att stoppa socker i mat.. toppen. Sött och gott och man vill ha mer och hur många är det som ens funderar på vad man köper? Man stoppar ner de som är enkelt och lätt och gott. 
 Vällingen man köper är ju jättegod likaså Gröten du Köper som pulver utan tillsatt socker ...jo tjena!  Såklart är den jättegod.  För de är socker i den, men ingen reagerar för det STÅR inte socker utan något annat som är precis likadant.  (Jag kan räkna upp minst 30 olika namn för socker) Och  som omvandlas till socker i kroppen. 
 
Skulle kunna prata om detta i evigheter, de är så intressant. Men man riskerar Att göra sig ovän med folk. Men det är nog mest för att man vet att man har så svårt att klara sig utan det, man ger de till ostyriga barn för då är dom lugna... en stund. Och för att man tror att allt är så svårt om man skulle vilja dra ner på det. Man vet inte tillräckligt om det.
Många gånger har jag tänkt på varför vi skapar vanor hos barnen som vi sen tycker är så hemskt jobbiga att vänja dom av med?
Och de kan bli jobbigt för dom själva oxå.
 
Och ja jag tänker Jätte ofta att tänk om fler kunde vara som jag. Tänka som jag i vissa lägen. Men de står jag för. Nu är det tyvärr inte så. Och de gör inget. ( och jaaa jag är kass på att hela tiden eftersträva det sockerfria även jag som mamma, erkänner det ifall någon skulle tro något annat. Är lika bra att förtydliga det.)
Jag överlever det. Världen överlever det. Kanske. 
Jag kommer aldrig tycka de är mindre intressant, jag kommer aldrig sluta fundera på det, jag hoppas innerligt att denna "hysterin " fortsätter, (så ser många på det) jag hoppas fler än jag får upp ögonen för att man kanske ska ta och börja fundera lite. Gör inte allt så svårt. För det är verkligen inte så svårt. Det är faktiskt jättekul att planera picknickar mm det finns så mycket smaskigt man kan ha istället för bulle, kaka och saft.
 
 
 
Puss &kram 
Anna ♡ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nu är den gjord.

Så var sista jobbhelgen på länge gjord. Det känns helt fantastiskt.  Vilken otrolig lyx. Men de har såklart haft sina fördelar att jobba helg oxå, har alltid varit ledig i veckan istället. 
Men nu spelar de ingen roll för de känns så bra detta. 
 
När jag kom hem idag så möttes jag av Ellie som gungade i sin fina gungställning. Den kom i fredags och är nu uppsatt, och jag fick flera idéer till kanske kommande projekt. 
 
Ellie är fortfarande inte riktigt frisk från sin förkylning så något bad ute har de 
 inte blivit ännu. Men de kommer för den otäcka värmen stannar väl ett tag till  misstänker jag.
men vi har badat inne istället. Det går lika bra det.
 
Så vi dricker en kall cider ikväll jag och min älskling. 
Har så mycket kul att se fram emot. Spännande saker. De här kan bara bli bra.
 
 
 
 
puss &kram 
Anna ♡ 
 

Oron.

Fick en känsla häromdagen att Francis var borta. Vet att en katt gärna springer långa vägar och går på upptäcktsfärd mest jämt. Inget jag normalt bryr mig om Men när den där känslan och oron kom på riktigt då var den svår att mota bort. Då var ju de det enda ja kunde tänka på.
Han är Väldigt väldigt tillgiven, jamig och gosig så att han lyckats gå Med någon in i ett skjul eller förråd och blivit instängd är ganska troligt. Nu var det kanske inte så men man funderar ju på allt. Ormbett, räven, påkörd... Hemska tanke. Men vi bor nära en mindre gård där bonden kör ganska friskt med sin traktor och efterföljande olika redskap. Sänker inte nödvändigtvis farten så de klart man blir orolig.
Ja lyckligtvis så är han hemma igen. Min lilla gosegris. 😻

Vi är lite krassliga här hemma oxå. De är Mest jag och Ellie. Ellie har en väldig förkylning och blev helt plötsligt väldigt hes. Lite feber har nog funnits med i bilden oxå, Jag själv har haft halsont, rinnande näsa och lite allmänt dåsig. Blev en lång helg men nu är vi snart på banan igen. Räknar ju ner fram till semester nu oxå. Ska bli skönt med sammanhängande ledighet och kunna hitta på något om Man vill.

Snart börjar verkligheten igen.


Har berättat..

Har ett mål! Och nu kommer ja inte undan. Har berättar om det för min vän och därmed måste jag fullfölja det. Finns inget annat. Tänker inte misslyckas.
Just idag är Motivationen, viljan och styrkan på topp! De ska jag försöka med resten av veckan oxå.
Men Jobb imorgon, ledig onsdag, spinning och hoppas på ett litet pass innan. Jobb torsdag o fredag. Räknar ner nu. Men det finns för och nackdelar med allt. Men just idag känner jag mig stark. Jag är stark.

Puss & Kram och godkväll
Anna ❤️


Ny vecka.

Just nu går tiden oerhört sakta tycker jag. Räknar liksom ner nu... dag för dag, tror jag har 11 pass kvar att jobba utspritt på typ 3 veckor.  Känner mig väldigt redo för nya utmaningar. Det ska bli kul och med huvudet högt som jag lämnar Rasta. Men de skriver jag mer om när det är gjort.
 
Nu är det måndag, ny vecka och nya tag. Framförallt börjar den så där bra som alltid (för att oftast till helgen gå över i ... inte så bra vanor) men jag ska verkligen försöka att bryta trenden nu. Måste det. Vill det. Behöver det. 
Har ju tänkt massor på de nya som kommer och har massa tankar och funderingar såklart.
De ska bli jättekul att fixa med mat lådor,  nu är de ju till oss båda. 
Har alla förutsättningar till att de ska bli bra och nyttig mat. 
Såg en så bra artikel i reklamen häromdagen. Fastnade för den.
 
Vill så gärna se resultat, och visst de gör jag, men inte så mycket som de skulle kunna va om jag kunde skärpa mig med mat. Eller med sött.
jag hatar verkligen detta gift. 
Min hjärna fungerar tyvärr precis likadant som alla andra hjärnor, den blir helt galen och lever sitt eget liv när den får socker.
kidnappar mig totalt.
De enda som  hjälper är att förstå sina tankar,  känslor,  och styra dessa . Att man själv vinner över hjärnan. 
Det är inte alltid lätt, men det går.
Har gjort de förr och ska lyckas igen. 
Satte på notiser igen på fb i några olika grupper ja är med i, blandannat "lchf tips och pepp" och träning och lchf eller vad den heter. Behöver motivation.
 
Tränar ändå en del och kunde jag bara hålla mig från de där skiten (socker, för de är de som är boven i dramat) så skulle resultaten bli så mycket annorlunda. Det vet jag.  
Så att jag börjar väl idag,  sen ska jag försöka hålla detta nu.. lättare sagt än gjort men jag ska försöka och jag ska lyckas. 
Kanske skulle man ge lchf eller så mycket lågkolhydratkost som möjligt en riktig chans?
Jag behöver  styra och kontrollera sötsuget inte tvärtom.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

Vänner 😍

Idag åkte jag och Ellie till Bozze och Molly för att hälsa på. De blir inte lika Ofta längre men man har ju sitt och tiden räcker faktiskt inte till alltid. Och ska jag vara ärlig så är det så att familjen och hemmet som kommer först.
Men idag lyckades vi alltså få till en träff.
Barnen utvecklas massor under tiden vi inte ses så de är kul att se när vi då träffas.
När vi sen kom hem så tvättade vi bilen och lekte i sandlådan. Sen givetvis plockade vi blåbär. Alltså Har nog aldrig varit med om att de funnits så mycket. De är Faktiskt helt otroligt. Ett riktigt blåbärsår. Och sedan fick jag åka och träna. De är så skönt, mår så otroligt bra av det. Även om jag inte viktmässigt ser direkt någon jätte skillnad från vecka till vecka så känns det bättre. Blev riktigt sugen att börja med striktare lågkolhydratkost oxå, lchf. Vore inte dumt att bli av med sötsuget. Tror faktiskt jag måste börja igen.
Marcus är nog på, tänker att de blir ju jättebra när vi ska jobba tillsammans snart. Det ska bli så kul. Få användning av de där musklerna som Ligger där under och bara väntar på att få användas.

Ska bli kul oxå att göra goa matlådor till oss på dagarna. De har jag varit dålig med, men allt kan bli bättre. Ja de ska bli roligt kul och roligt och lärorikt detta nya som händer.

Nä nu ska jag borsta tänderna och kissa och sen ska jag lägga Mig i sängen och fundera över hur de kommer se ut längre fram. Så sjukt spännande. Vill börja helst igår. 😊

Så godnatt alla fina därute. Vi ses.

Puss & kram
Anna ❤️


3 dagar

God kväll.  Är ledig 3 dagar nu.  De känns lyxigt. Har "bara" 2 helger kvar att jobba nu oxå. Känns ännu lyxigare.  Fast imorgon Ska jag jobba ändå.  Med bokföring.  Ska läsa igenom en hel del tänker jag och sen ska jag försöka röja upp lite på kontoret.  Ska se vad tiden blir. 
Sen blir det ett pass på gymmet på Kvällen,  hoppas jag frågade stanna kvar och gymma  lite extra. Ska kolla med Chefen om Det funkar.

God kväll 
Puss & kram 
Anna ❤️
 RSS 2.0