Just det....

Glömde ju skriva att vi tittat på nyhetsprogram och det var med en kille Tobias åkermark som skrivit en bok om killar och barn längtan . Något som  det  sällan pratas om, det är ju viktigt det med. 
Lyssnade För ett tag sedan på Karlavagnen i radion om Dregen s program när det va det temat oxå, barn, längtan, ivf adoption mm. Jättebra.
 
Intressant. 
Puss & kram 
Anna♡

1 a advent

 
Godmorgon medan de andra grisar och sover så är jag och Ellie uppe och grejar.  Kokar kaffe, bakar frallor, tittar på tv och ska äta frukost tror jag. Tror Marcus är sjuk, han sover men han va uppe i natt och sa att han hade feber och frös jättemycket.  Hoppas han är bättre på morgonen nu. Idag hade jag inte planerat promenad, bara slappa men jag tror det måste bli en iallafall. 
Oavsett om jag går eller ej så sover Ellie ALLT ID ute. Det är bra och nyttigt med frisk luft. 
 Nä nu gapar hons så här kan ja inte sitta. 
 
Puss & kram
Anna♡
 
 
 
 
 
 

Kvällskvisten

Sitter i soffan och kollar på min lilla goding som ligger i sitt babygym.  Klockan är över 8 och hon är vaken,  ja efter att ha sovit ungefär en halvtimme.
Inte alls bra om man ser det på ett sätt. Helt okej om man ser det på ett annat sätt.
 
Läste en blogg nu som fick mig att tänka till lite, jo det gör jag ibland .... Och kan det även utan att läsa andras bloggar, men det bara blev så nu.
Tycker allt jag gnäller emellanåt om min  tid Som JAG Vill Ha Själv. . Egentid kallas det visst.. och visst jag är ju van att ha all tid i världen, kch t ex få tröna 5 dar i veckan när jag ville.. Och visst ibland känns det jobbigt, när man i te fått sova eller när man är irriterad över något. Men all tid som jag inte har nu till t ex träning den ska jag och det vet jag ta igen senare.. Ellie blir ju 11 år hon med. Va stressa för det liksom.. men visst känner vi alla till känslan när vi vill något såååå  mycket.
 Det är inte guld och gröna skogar med små barn, det vet jag för jag hade ett för ca 11  år sen . Det SKA vara gnäll  skrik, lite kämpade och så. Det hör ju till.
Det vet jag. Har varit alldeles för bortskämd i många år med en duktig dotter så detta blev och är en omställning helt klart. Men det är en så jävla härlig omställning, helt fantastiskt, hade ju faktiskt kunnat sitta här med Marcus i vår soffa o glott på tv och så,  utan någon bebis, och kanske varit jättedeppig och chansen att det skulle bli en bebis aldrig skulle komma åter..men istället så sitter jag obekvämt med ena skinkan i soffan och den andra !halvt utanför,  lite som på språng.... Och Marcus jobbar (efter att jag skällt på honom, men ska efter detta gå i  och krama honom för han är min fantastiska man, min klippa) och redo att skutta när mitt lilla barn tröttnar. Redo att återigen skutta upp i sängen med henne och sitta där tills hon somnar,  och sen få se om det blir en stund ensam att sova i min säng eller om jag får sällskap.. 
 
Men  jag tycker det känns otroligt mysigt,  jag vet vad vi gått igenom för att få sitta här och inte ha duschat på typ 2 dagar, inte borstat tänderna och håret som trillar av...men jag älskar det. 
Även om det är jobbigt med ett gräl med dottern om  glögg! Och en liten plutt som vill ha uppmärksamhet  så älskar jag det!
 Det var och är detta vi ville. Och istället för att gnälla om att jag aldrig får egentid så ska jag njuta av denna tiden, för jag vet att jag kommer att sakna den sen, den kommer aldrig igen, för vi vet ju att vi inte blir fler i vår familj.
De kanske blir en natt utan mycket sömn, men va gör det... inget egentligen, någon dag tar jag igen det. Och på mig ålders höst när jag och Marcus reser i världen. 
 
Jag måste sluta tänka på allt negativt och tänka positivt. Det är bra för mig att ni påmind ibland om livet...när jag är för dum för att fatta det själv. Det hade ju egentligen kunnat va hur dumt som helst, men jag har en dotter som är underbar, godhjärtad och fin, som älskar sin lillasyster och är väldigt duktig på mycket.
Duktig i skolan och en fantastisk vän, och hon är min. 
Tänk att kunna få en liten människa att skratt med hela ansiktet av att göra en puss mun eller ta av sig ögonen, busa eller leka tittut... är inte det livet  om något.
 
Va gör det om lampjäklarna i köket slutat lysa... Skit samma. 
Eller om garderoben inte kommit in i värmen, man måste inte göra ALLT på en dag, jag måste lära mig njuta av dagarna, det herr edan gått 5 månader. ... Och jag har varit hemma i 7 ... 
Jag vill leva med min familj i många år till, jag eller som vi sa...... härifrån till evigheten och då måste jag lugna mig, sluta se allt negativt bara och se allt positivt som vi faktiskt har.
Jag vill inte ändra på något egentligen, man vet aldrig hur det blir eller vad man får, men man vet vad man har. Man måste lära sig uppskatta det. 
Det finns inget som jag inte har.. faktiskt.  Jag har allt jag önskar mig, allt jag någonsin velat ha.
Vi mår bra vi lever bra, vi älskar varandra och andra, vi lever. 
Kan nästan börja gråta av lycka när Marcus smyger in... Och gullar med Ellie, kan knappt tro det ju, va FAN för ett år sen så hade vi helt accepterat att vi aldrig skulle få ett barn tillsammans. 
Det hade gått det med, men se vart vi är idag!
Han är pappa, pappa till mitt lilla barn, och han är FAN den bästa pappan du kan tro, han bryr sig,  och även om han inte kanske finns med oss hela tiden på dagarna så finns han där den andra tiden. Han gör allt för att vi ska ha det bra, för han är den bästa pappan, den bästa mannen och den bästa vännen. 
Han är den klippa jag vill ha, han är den jag måste lita på. 
Han är mitt livs stora kärlek, den bästa man kan få.
 
Puss & kram
Anna♡
 
 

Pratkvarn

God morgon. Är lite trött i ena ögat känner jag. Mellan klockan 01.00 och 03.00 var lilla Ellie vaken inatt,  er inte varför.  Hämtade henne ett antal gånger på Marcus kudde typ, hon ligger ju inte still. Är som en ål och sparkar sig uppåt. Sen var resten av natten mycket orolig sömn.
Amanda hade väldigt ont i ryggen så Marcus var med henne på sjukhuset i Lidköping vid 22 tiden.  Sen kom dom hem och då var ja så trött så jag hade lagt mig. 
Ja ja det blir kanske en stund svika idag på dagen. Är inte jätte pigg.  
Nu frukost.  
 
Puss & kram 
Anna♡
 

Marknadsdag

Ja idag tänkte jag gå på marknaden med Ellie, mamma och Lindha.  Det brukar inte va något att ha men det är kul att komma ut en stund.
Ellie har faktiskt sovit några timmar i sin säng inatt,  skönt. Men på morgonkvisten vaknade hon och kräktes, verkligen kaskadkräktes, 3 gånger.  Massor. Det är väldigt otäckt. Hör bara hur hon kräks och sen hör man verkligen hur hon tappar luften. Det är väldigt otäckt, tänk om det händer om jag sover eller tänder pannan t ex.. jag tror inte hon reder ut det ensam, det kommer så mycket och hon sätter verklige i halsen. Vågar knappt sitta här i köket och skriva utan att gå och kolla till henne. Detta har inte hänt särskilt många gånger men det är väldigt otäckt.
Hon hade i te ätit onormalt mycket Heller.  Nu är hon vaken.... skönt... puh. ..
Ska ta på henne så ska vi åka. 
 
Puss & kram
Anna♡

Bla bla blablaha...

ja så blir det när överskrifter saknas.. ha ha ha .
 
Bvc kontroll/besiktning idag och det gick som förväntat bara det aatt jag inte visste det skulle bli sprutor, det hade ingen sagt till mig, men det blev det och det gick bra. Nu blir det ingen förrän vid 1 år.
 
5 månader
 
64,5 cm lång,  8030 g tung. 700 g upp sen sist 1 månad sedan.
Min lilla tjej blir stor..
Är mycket glad att hon inte fått tänder, det kommer tids nog ändå, Amanda hade 2 tänder när hon var 5 månader och det gick tydligen att amma ändå för jag slutade inte förrän efter6 månader med henne, men jag vet att de kommer. Det är skönt att det går lite långsamt tycker jag mycket med tanke på att varje dag hon är liten kommer aldrig tillbaka igen, vill ju hinna njuta av tiden.
 
Så idag ska vi se om vi kan sy 2 julstrumpor, såg i en tidning och det måste jag göra. De var så fina och tyg har jag ju så det kan inte bli problemet.
 
 
Lyssnar ju på min bok " Du äger" med Mia Törnblom nu, det är såna självkänsla böcker som är jättebra och som jag verkligen behöver lyssna på. Ska oxå göra det innan jag går tillbaka till jobbet sen, då är det verkligen läge.
 
Sedan kan jag med 99 procents övertygelse säga att jag har ännu ett diskbråck i nacken, det vet jag för att det gör ont, jätteont ibland, och det strålar ut i handen och det gjorde det de andra gåmgnerna oxå men nu är det tummen och pekfingret istället, så de sätter sig olika hela tiden, och jag vet det, det är sånt som nästan alltif kommer tillbaka. Men det är otrecvligt, och jag kan nog inte göra annta än att äta tabletter och det gör jag inte mer än absolutaste nödfall och då ska det göra ONT, det gör det inte nu och sen går det väl över någån gång tänker jag.
Men när både ländryggen och nacken gör ont då är det ibland jobbigt.
inbillar mig att mina promenader gör gott. Har ännu i dag inte kommit ut, lillan socer nu ute men jag ska gå sen, idag hoppas jag faktiskt att hon blir trött ochsömnig så jag kommer ut lite.
Solen skiner ju och det är jätteskönt men det finns ett problem, och det är att då ser jag dammet..... och shit då blir jag galen och börjar tokstäda. & det är inte alls kul. Så därför är det bättre att gå ut och låtsas att det inte finns damm... ta de ten annan dag liksom.
 
Nä så det blir nog lugnt idag. Ska se om jag och Amanda kan planera en dag att åka och köpa lite klappar, och baka pepparkakor och lussebullar, tänker vägra lchf under jul!
Nä men alltså det är så viktigt för mig, god mat och lite godis, ja LITE, man behöver inte moffa bara för att utan för att man tycker det är gott. & jag vill njua under dn bästa helgen på hela året och då skiter jag i lchf.
Tänker inte göra konstiga lchf bullar heller och så men eget godis blir det lite lchf utan så mycekt socker i, mer nötter och kokos och sånt gott.
 
Längtarrrrrrrrrr........
 
Så nu ska ja leta fram tyget till strumporna och återkommer med färdigt resultat.
 
Puss & kram
Anna♥
 
 
 
 

Bed rockers

Ja idag har vi snabbt varit i Alingsås och köpt vyssanlull tassar eller bed rockers som de oxå heter.  Då kan man ju vyssa lite på sängen på natten om det behövs. Fast det förutsätter att bebisen ligger där och inte hos sin Stackars mamma. :)
 ska försöka inte bry mig så mycket o  det för det blir jubättre med tiden. Vet att jag kommer fråga mig själv varför jag la energi på att tänka på det när hon äldre sen. Men det är svårt ibland ä då när man är mitt uppe i situationen, här och nu liksom. 
 Idag ska vi få på vinter hjulen oxå, vi har ju den lyxen att kusin Lennart fixar med detta. :)
Ska om vi kan laga lite mat sen oxå och gå en promenad senare. Annars ska jag bara ta det lugnt.
  
Puss & kram
Anna♡
 

Lugn söndag

Ja idag har vi en lugn söndag,  skulle åkt till mamma men det känns lite stressigt när Amanda kommer hem runt 14. Så vi är hemma, vi var ju hos mamma o h pappaigår  ändå.  Det är ja faktiskt en bit att åka oxå.
Så vi har varit ute på enpromenad och Ellie fortsatte sova när bli kom hem. Tänker att på dagen såhär så kan hon få sova hur länge hon vill, men tror jag ska begränsa sovit den på eftermiddagen en aning. 
 
Passat på att elda i pannan, städa undan lite för vi ska ställa in en garderob som jag ska renovera där, så slipper den stå ute. Tog hem jättesöta  tapet bitar från mamma igår som jag ska ha i garderoben,  men jag måste köpa lim, penslar och lite färg tror jag.  Det ska bli roligt när jackan börja med det.
Jo sen har vi varit på promenad, jag har vikt en omgång tvätt och hängt upp en omgång ny. Hu nit kolla lite på nätet, ska fundera ut tillsammans med Amanda sen vad vi ska göra för julbak i år. För nu kommer jag gå all in för det här med jul. Skäms en aning för att jag det senaste åren inte ens tagit upp tomtarna..... stackars Amanda att växa upp så. :)
 Nä det är bara mitt egna samvete som är Skit över det, hon har min sann tog tar och traditioner omkring sig så det räcker. Men jag vill så gärna att VI igår familj ska ha fixat a jul traditioner från och med nu. Jul är DET VIKTIGASTE TRADITIONEN på hela året enlig mig.  Vi ska inte ändra på någotdera än att det kommer mycket mer julmat, bak, godis görande, kapp på jul är lchf off!  Jo JAG ska hålla liiiite på det, men inte så jag blir ledsen över att inte få äta det eller det.. sen kan man alltid tänka efter en gå g extra om man verkligen vill ha det där.
Och Amanda ska inte Heller behöva känna att hon i te FÅR äta något. Jul är en gång om året och får väl ta igen det efter sen. Så jag ser fram emot julen i år. 
Har i gen julkänlas än, trots mitt ryck att snabbt upp stakar i fönstren. Men den kommer tror jag. Vi ska ta en dag oxå att åka o h köpa julklappar,  jag föreslog till Amanda att vi ska till Allum.  Har tänkt lägga nere där med hetsköpa  massa paket bara för att. Nä en tanke bakom  varje noga utvald paket ska det va. 
 
Ja denna dagen blir en bra söndag .
 
Puss & kram
Anna♡
 
 

BLW

Ja nu är julklapps etiketter klara och likaså julkorten. Skönt. 
Och idag var jag ute i förrådet och skulle greja iordning vad för lådor med tomtar och diverse advenstsaker jag ska ta upp.. pysslade ockuperade och rätt var det var så stod ljusstakarna och stjärnor i fönstren. ... ja ja, det är  ju faktiskt bara drygt vecka till 1 a advent så det gör inget. Tycker att de sakerna är uppe alldeles för kort tid med tanke på att det är så vackert  och stämningsfullt. 
Men tomtar får allt vänta lite till. 
Nästa år ska jag unna mig att köpa nya stakar och stjärnor till stakarna. Kan behöva förnyas de oxå Ibland.
 
Lilla plutten sover verkligen som  en kråka på nätterna numer! Förstår inte det. 
Vet att hon gärna ligger bara bredvid mig och sover, hon måste inte nödvändigtvis äta, men givetvis blir det så rätt ofta av bara farten. 
Men det är väl bara att stå ut, vet i te varför är så. Tror inte jag, vi gör något fel, det är väl,  en tillväxtperiod  säger BVC.  Ja ja det går väl över. Hoppas jag. 
 
BLW då... Ja det har ju med mat att göra. Som vanligt, usch jag är lite matfixerad.  :)
Jo det heter baby lead weaning, och betyder att man hoppar över purestadiet och går direkt till mindre bitar och mjuka bitar. Det måste jag ju testa. Klart Ellie nu får lite pure och mosad mat men det är Heller i gen brådska med det. Tycker det är jätte kul iallafall  att ge henne mat. Och ge henne vatten i hennes lilla miniglas.  
 Nä nu är hon arg och jag har i get tålamod och Marcus är inte hemma så jag får avsluta.  Trevlig helg på er.
 
Puss & kram 
Anna♡

Gymmet

Jo då, jag har allt varit på gymmet idag. Åh det så kul. Är alldeles ensam varenda gång men det är så roligt ändå. Det finns allt där ju, maskiner och vikter och allt. Då blir det väldigt enkelt. Jo då jag har Massor hemma oxå,  Bänk,  Vikter,  Boll,  Matta,  Stång Jodå Jag Har Allt Så Det Är Inget Problem Att Vara Hemma Det Är bara inte så himla jul alltid.  Nu är jag iallafall nöjd för idag. 
 
Så nu ska jag faktiskt äta lite sen frukost för det hat jag inte ätit än. Men det blir väl snarare middag eller något. 
Sen ska jag mala ner tunnpaltbröd  till Ellie gröt.  Det är mycket järnrikt  därför jag ha det i hennes mat, dom behöver visst 8 mg tror jag det var, järn varje dag. 
Filmade igår när jag och Amanda åt på kvällen, när Ellie fick smaka på citron och dricka vatten ur ett litet (snaps)glas. Så himla söt.  Härlig min hon gjorde när hon kände hur sur citronen var. 
 
Vet att jag inte ska väga mig utan mäta istället men jag är lite vägamigskadad så det gör jag ibland ändå. Och det känns förvånansvärt bra med tanke på att jag fuskade i helgen som var, Det Fattade Jag Inte Riktigt Varför Jag Gjorde Men Jag mådde därefter I Söndags oxå!
Men kanske har jag lärt mig något av det. 
Annars tycker jag att Det funkar,  det kanske i te är jättekul alltid men det är väl inget. 
 
Puss & kram 
Anna♡
 
 
 
 
 
 
 

Jogging och självkänsla

Vem är det egentligen som läser denna bloggen? Skulle va kul att veta. Vet ju själv av erfarenhet att man inte , tyvärr, vill visa det. Man Liksom "smygläser" lite. Har varit med om mycket konstiga och märkliga situationer pga bloggar. 
På gott och ont alltså, detta med blogg.
Men nuvarande jag iallafall varit ute och promenad att slash joggat! Innan jag bestämde mig att gå ut istället så skulle jag och tränade i ca 10 min, men jag gjorde det ordentligt igår vilket ger mig spagettimuskler idsg och därför orkade jag faktiskt inte. Men Jag är redig jag ändå.  Nä då men det är så skönt, och jag mår otroligt bra av att röra på mig.
Ibland tar det redigt emot men det går ofta fort över, eller rättare sagt ofta är det det dåliga samvetet som talar om för mig att skärpa mig. Men så länge jag inte mår dåligt av det så kan det gärna få tala med mig, samvetet. Heller har jag ett än inget alls!
Duschat hann jag med oxå och jag är barnsligt förtjust i en speciellt Duschcreme,  lux herr doft av något slag.  Men åhhhhhhh vad den luktar gott. Kanske går jag och luktar man sen.... ha ha ha.
 
Sen fick jag ju min sele som jag vann på tradera för ett tag sen, den har kommit ä da från Hongkong.  Ha ha ha . Kostade mig 105 kronor så det va ju inte så farligt. Men jag blev inte jätte imponerad av den, kanske är de att man ska vänja sig, visst känns det bra att man bär mer höfter, speciellt med min kassa rygg men nä bäverbjörn eller va den nu heter, den vanliga är alla gånger bättre, trots att man bär på magen och blir en aning framtung. Alltså inte för att brösten allt som oftast är en aaaaaning större utan för det lilla barnet som hänger och dinglar där fram. :)
 
Så jag gråter inte över att den inte va så bra. 
Och mina fina julkort är klara, är så åhå himla nöjd  fasen jag är alltriktigtbra på det. Och kul är det oxå. Tänkte slå på stort i år och både rimma på paketen och göra egna julklapps etiketter. Något ska jag roa mig med på dagarna ju, kan ju inte bara och jogga och promenera och träna. 
Men när jag är ute och går så lyssnar jag ju på böcker, nu är det "mera självkänsla" med Mia Törnblom, jättebra, jag har läst dom på egen hand förut för jag har alla hennes böcker, men där väldigt bra att lyssna på. Det är skillnad på självförtroende och självkänsla.  Och det första har jag och är inget fel på. Men självkänslan är kanske inte så bra fattar jag nu. Menade är ju inget annat än att öva upp den. Så det ska jag göra tänkte jag om inte annat så är det bra när jag ska till jobbet sen. Har ju en helt Annan roll på jobbet som gör att jag i te kan bry mig om vad andra tycker mig och vad jag gör mm.  Man lär sig mycket av hennes böcker. 
 
Nä nu ska jag aktivera Ellie som blir lite gnällig. Dricka kaffe och bara ta det lugnt. 
FAN Va bra jag har det egentligen. .
 
Puss & kram
Anna♡
 
 

Träning och annat

Veckan har börjat bra!
Precis duschat och innan det så tränade jag faktiskt här hemma!
Ellie sover och jag måste nog fundera ut en ny rutin om detta med träningen ska funka. Det måste det göra på något sätt, bara det att jag vill så gärna till gymmet och när jag vet jag inte kan gå dit så ofta som jag vill, sätter det käppar i alla mina hjul och tankar!
 
Men jag tror jag har en plan. Promenaderna fortsätter jag med fast bara en gång om dagen ett tag. *på morgonen när Ellie sover så tänker jag ta den stunden eller åtminstonne 40 minuter som det tog idag att träna här hemma. 10 minuter är avsatt för dusch för det är ett måste.
Detta har jag tänkt göra minst 3 gånger i veckan och de andra gångerna kanske det blir längre promenad då istället.
 
Så blir bra. :)
 
Förra veckan var inte, eller kändes inte så bra träningsmässigt och matmässigt, vet inte varför.
Antar för att jag fuskast, medvetet och då får jag skylla mig själv. Igår trodde jag att jag åka på magsjuka eller nåt, det var det värsta. Men idag är det bättre.
Åt heller inte så mycket till fruksot idag, och en annan fruksot, strutade i ägg och fralla.
Tror jag måste variera mig mer.
Det blir väldigt mycket samma samma samma hela tiden och det är ju skit tråkigt i längden.
Skulle behöva 50 hönos minst så mycket ägg som går åt här.
 
Nä nu ska jag fortsätta med mina julkort, det blir jättebra.
 
puss & kram
Anna♥
Lånad bild

Illa

Jag mår illa. Riktigt illa. Känns som jag ska kräkas.
Usch och fy.
Igår var vi ju på dop. Riktigt trevligt. Sedan åkte vi hem till mamma och pappa. Trevligt det med.
När vi åkte hem på k älven så somnade Ellie så gott så, sov hela vägen hem och givetvis slog hon upp ögonen ganska klarvaken på uppfarten.....
Suck. .. tänkte jag. Mina förra lördagen då hon gjorde samma sak och inte somnade förrän 00.30.
Men hon låg och pratade lite i sin säng medan hennes ovanligt hungriga mor gjorde sig mat på kvällskvisten. 
Sen tog jag upp henne hon fick lite mat och Sedan somnade hon. Tjoho vad glad jag blev. 
Hade i te riktigt räknat med det, duktiga barn!
Ko mer inte ihåg vad klockan var mer  inte 00.30 iallafall. Sen flöt natten på som vanligt. Hon vaknar fortfarande lite på nätterna, och sover ogärna ensam i sin säng mer än ett par tre timmar åt gången. Men det gör inte något för det är oxå mycket mysigt att ligga nära sin egna lilla bebis och bara snusa.
 
Nu ska vi se om vi kan ta tag i julkorten.  
Ska ner till nossebro sedan och hämta hem Amanda som varit hos en kompis hela helgen.
Puss och kram
Anna♡

Dop för Maja

Ja idag ska vi på dop för lillaMaja.  Det är M s systerson barn. Hon är 1 vecka äldre ungefär än Ellie.
Har gjort ett jättefint dopkort som jag blev väldigt nöjd med för att vara första gången. Jag är väldigt pysslig och älskar att hålla på med sånt om jag har tid. 
Nästa projekt är ju nu julkorten som är under processen,  oxå superkul att göra. Men jag blir frustrerad när jag inte får göra det när jag vill och när någon avbryter mig. 
 
Nästa projekt är att snygga till en garderob med tapeter inuti och ha den i Ellie rum. 
 
Så det blir en bra lördag tror jag. Ska försöka att inte fuska mer, gjorde det igår med .........pizza....... usch och fy, men det va gott. Det var det, och bara för att mitt socker begär inte är borta än, men  ed pizza kommer det Heller inte gå bort fortare. Ja ja jag är bara människa jag oxå, inte perfekt. Men jag är medveten om det. 
Så som sagt ska försöka hålla mig borta från massa socker  några dagar, märker att ju längre de går så går det ju givetvis bättre, men så halkar man dit på något jädra vänster. Typiskt.
Ska ta tag i min träning g här hemma oxå mer och lite effektivare , det måste ju gå, de är ju bara det att det är tråkigt hemma själv. Disciplin en är inte alltid den bästa ju. Men jag ska ta tag i det, litenstundbättre än ingen stund.
 Ursäkta om det Ibland blir knas med orden, men  det är för jag skriver på surfplattan. Behändiga än att alltid start datan.
Orkar inte alltid gå tillbaka och läsa det jag skrivit. 
NÄ MÅSTE väcka lillan, börjar bli dags nu om vi ska va i nossebro 13.00.
Puss & kram
Anna♡
 

Fredagsfika

Ja det hade varit gott. Idag bär det av till Falköping nu på morgonen, bara frukost först, mat för Ellie, sen så kan vi åka.  Idag blev det fralla med skinka ost och blandat, keso, turkisk yoghurt och cement fraiche med lite osötad sylt på. Kaffe med kokos till det. 
Tittade på kokosolja jag använder, kungmarkattas stor burk, den kostar på alla Ica o även maxi,  98 eller 99 kronor. Och så ser jag att dom tagit in den i vår lilla Ica butik i nossebro och där kostar den 89! Fantastiskt.  Det brukar ju vara tvärtom i mindre butiker. Jättebra tycker jag.  
Har nu oxå gjort färdigt kalendrarna vi ska beställa till julklapp till några i familjen, och dom blir jättefina.  Sen var jag hon Jessica och drack kaffe tisdags och då hade hon gjort en super fin fotboll,  och det var ju jättefint.  Så det har jag oxå kollat upp. Bra priser är det oxå så det ska jag göra en. Mest för att testa först och sedan tänkte jag att jag gör ett par såna om året, sådär man med bra kort och så. Det moderna nu tycker jag är så tråkigt att titta på kort i mobil och på dator. Nä jag vill ha kort som du sätter i  i album, men tänkte att jag kunde de ta det ett steg längre och göra färdiga album. Fiffigt är ordet!
 
Puss & kram 
Anna♡
 
Stackars Francis som inte får komma in. Men då får man sitta ute och passa på fåglar istället.
 

woolpower

Det är bra grejer det. 
 
P & k
Anna♡
 
 
 

Amma och blogga

Jo då det går det oxå.  Nytta med nöje!
Snart kommer farmor för att gå på första promenad med Ellie medan jag går gå till gymmet. Whooooohooooo!!
Sen vet jag inte vad vi ska göra, fortsätta med julkorten tror jag.  Har numer hur mycket sånt pyssel som helst. En hel skänk typ. Ja ja vi kommer ju kunna pyssla massor sedan jag och Amanda med Ellie.
 
Nä så nu har jaga kort iordning min gymmetdrink och druckit mitt kaffe, frukost får det bli sedan när jag kommer hem. 
Fick  ett nytt underställ igår oxå, från woolpower det är bra grejer det.  Ska kanske prova det, se om det är rätt storlek annars får jag ta med och byta det imorgon när jag ska byta jackan.
 
O så är det ju detta igen då.... FAN Va veckorna går fort. Va... nu är det ju torsdag igen och imorgon fredag och så va fasen! Nä tänk om det kunde sakta ner en aning. 
 Puss & kram
Anna♡

Falsk mannagrynsgröt

Ja börjar dagen med lite mannagrynsgröt, men inte den traditionella utan en som är min st lika god men mycket mer mättande, fet. Smakar kokos och är jättegott. Man kan göra den på vanlig grädde om man vill det.
Och så en Kokoskaffe till det, dock inte lika mycket fett som annars då jag mörker jag mår dåligt och får ont i magen om jag blir proppmätt liksom.
Idag ska vi fika med Jessica och jag tänkte minsann att jag ska gå till henne, det är inga problem, men det kan vara kallt. Jag fick en jacka igår, en som jag trodde var tjock till vintern, från swedol med reflexer och massa gult på. Men när kände på den så var den jättetunn!  Skit oxå!
Ville ju ha en som är tjock så jag nästan bara kan ha t shirt under o som ändå är varm när det blåser snö ute. 
Såret är bara att åka till Falköping eller Trollhättan på fredag när jag ä då ska till vgda,  det blir nog falköping för Trollhättan är hemskaste stället i världen känns det som.
Nä nu ska vi förbereda oss för avfärd. 
Puss & kram
Anna♡

Promenad med vännen

Ja idag åker vi till Vårgårda igen, denna gång för att gå promenad med Bozze. Det är mysigt, vi brukar prata mycket och dricka kaffe. Ja sånt man behöver ibland. Träffa sina vänner. 
 
Ska fråga farmor om hon vill ha en promenad imorgon på torsdag så jag kan få gå till gymmet. Skulle verkligen vilja dit minst 1 gång i veckan, jag behöver det träningens skull och för att  min motivation ska hålla sig uppe, men att då tvingas be om hjälp är ju inte riktigt min grej. Att det ska va så svårt, och ta emot så. Konstigt när jag vet att farmor t ex gärna hjälper till. 
Ja vi får väl se.
 
Ha en bra dag
Puss& kram
Anna♡

Fars dag och ny vecka.

Ja fars dag blev ganska mycket som vanligt. Åt mat hos mina föräldrar och sedan hos Marcus föräldrar. Blommor och lotter och glatt humör. Mysigt. 
Det allra mysigaste var ju förstås att Marcus fick fira sin första fars dag.  Han fick en fin pappa mugg och 2 nit trisslotter.  
 
Nu äter jag frukost med Ellie i knät och skriver samtidigt. Lchf gröt som oxå kallas falsk mannagrynsgröt  jättegott. Kokoskaffe till det. Det står man sig på länge. Idag blir det promenad och en tur till jobbet för att kolla nya kassan. Lika bra att ha sett den iallafall. Hoppas denna veckan blir bättre än förra på en del sätt. Det är så lätt att få sötsuget tillbaka, Räcker Bara Att Tänka På Socker Ibland Känns Det Som.  Men om jag minimerar det så går det, ska bara hålla det där oxå. 
Idag ska jag köpa havregryn, ekologiska och bra och sen tunnpaltbröd som jag ska mala och ha i en burk och sedan använda när jag gör gröt till Ellie. Så vet jag att hon inte får järnbrist iallafall.  Det finns mycket järn i det brödet och även i aprikoser vet jag. Så det ska jag göra helt osötad aprikospure på, men det ska hon inte få smaka på förrän hon har smakat all vanlig mat. Tänker inte vänja henne vid sött innan mat.
 
Men å andra sidan är det ingen brådska Heller. 
 
 Nä nu ska jag se vad jag ska påbörja dagen med.
Puss & kram
Anna♡

Fredag! igen..

Vart tar veckorna vägen egentligen?  Snart är första advent här, julen nalkas och den bästa årstiden på hela året om man frågar mig.
Jag är rustad för en vinter känner jag. Skor har jag, vantar och mössor, men kom på igår att jag vill nog ha en sån bra jacka som med varsel på. Har ju en gul varselfleece nu men den är alldeles för tunn för kommande väder. Kallt som satan var det igår och då var det ju inte ens under nollan. Brr. ..
Och jag vill inte ha en väst, nä så imorgon när vi åker till Göteborg ska jag kolla och ev köpa en jacka. 
 
Ellie har sovit lite bättre de senaste dagarna faktiskt, skönt, sen är det ju mysigt hur trött jag än är när hon ligger nära mig. Och jag har ätit frukost i lugn och ro nu medan hon sovit och ligger och pratar i sin säng.
 Amanda är i skolan och kommer hem tidigt idag,  sen ska hon på brandkårsdisco ikväll,  dom ska få veta vad man gör om det börjar brinna på såna tillställningar. Bra tycker jag.
 
Läser ju min bok oxå som kom häromdagen, Ann Fernholm,  "det sötaste vi har". Ja den är bra, har bara börjat men  skulle vilja läsa hela boken nu, nu nu!
Den och boken innan "ett sötare blod" är ju så intressanta. Skrev ett inlägg på instagram och Facebook igår om just detta. Hur jag tycker. Egentligen borde man inte göra så det har jag lärt mig för det sticker alltid i andras ögon, och någon MÅSTE alltid kommentera vad man skriver. Och visst får man det, jag bryr mig inte längre om det, för det är inte därför jag skriver. Skriver för att jag vill det, så tycker jag och jag blir mer o mer .förvånad över att folk inte fattar vart vi är på väg.
 Det är jävligt otäckt tycker jag. Men samtidigt tror jag och är övertygad om att vi mer och mer fattar hur detta påverkar oss, vi blir ju mer o mer  medvetna om detta. Tycker det är jättebra att vi blir påminda om det hela tiden,  önskar bara det vara mer!
Jag är vuxen och har jättesvårt att ibland ha kontroll på detta, är uppvuxen med att ta till sött precis när som helst och speciellt för att göra oss glada. När vi egentligen bara blir ledsna och mår dåligt av det.
Jag vet vad socker har gjort med mig och jag har kämpat med min Vikt och självkänsla hela mitt liv och detta ska inte mina barn behöva göra. Kan jag hjälpa dom i det så ska jag göra det.
Sorgligt ordet.
Jag tänker inte släppa detta. 
 
Men nu kallar mitt barn på mig. 
Puss och kram 
Anna♡
 

Storytel

Ja har ju en app på telefonen där jag kan lyssna på  böcker när jag är ute går. storytel heter den och den är faktiskt riktigt bra. Har lyssnat på några böcker redan och har fler nedladdade som jaga lyssna på. Marcusbrukar rekommendera böcker till mig men vi har lite olika smak vad gäller detta. Han lyssnar gärna på roliga, historiskt, fakta omtyckt palmer,  gw  persson mm jag lyssnar helst på såna böcker som gone girl, fakta, mm 
Nu lyssnar jag på Mia Törnbloms självkänsla nu och innan den samma författare fast hur svårt kan det va? men den jag lyssnar på nu är skitbra.  Jag lär mig mycket, som nog är bra för mig. Lär mig en hel del om mig själv faktiskt.  
Otroligt vad många det är som har dålig självkänsla egentligen. Och att jag lär mig vad skillnaden mellan självförtroende och självkänsla är. Att man kan ha det ena men inte det andra. 
 
Att gå hemma och ta hand om detta fantastiska lilla barn är jättemycket men oj oj oj vad jag hinner fundera över mycket saker, kanske inte det alltid är så bra. Hinner riktigt irriterad ibland och förbannad oxå. Men jag inser mer och mer att jag tänker FAN inte göra saker för någon annan, jag tänker fortsätta göra saker och ting för min egen skull, för att jag ska må bra inte för andra. Jo min familj och barn såklart och vänner, men inte inte Heller det så jag mår dåligt på något sätt.
Det jag lever med och de runt mig får helt enkelt ta mig som jag är, det är ju deras problem om de har problem med mig inte mina. Så länge jag är nöjd med mig själv.
Och det tänker jag bli. 
 
Tänker givetvis mycket på detta med t ex gymmet. Varför älskar jag det så mycket egentligen.... jo för jag älskar verkligen att röra på mig, kämpa och försöka lite mer varje gång, utmana mig själv till mer och mer. Jag vet jag klara så mycket. Men jag vill inte gå dit med känslan att vara bättre än någon annan, det är jag inte, det är ingen. 
Visst är det kul att få beröm mm och känna att man är duktig men det handlar om att man ska må bra själv. Jag kan tyvärr inte mäta mig med en kotte där längre.
 
 
* För det första är de killar och riktigt biffiga och fina såna dessutom! Och jag är ju tjej. 
 
* & för det andra så de tjejer som är där ibland är antingen äldre går på pass, eller så är de ganska taniga såna.
 
* och kommer det någon gång någon annan så är det någon tjej som inte har barn, och som kan träna när och hur mycket dom vill och då har dom oxå gjort det, ser man i flera år. 
 
Så nix! Jag kan inte gå dit och mäta mig med andra Heller,  och det skulle inte va kul, för det är ju ganska lång väg dit. 
Men jag blir taggad av att vara där, tänker att kan han/hon så kan jag med! Kort sagt jag gillar gymmet rätt jävla mycket!
 
Va ska vi annars hitta på idag, skulle med Jessika men det blev uppskjutet till nästa vecka. 
Måste ta tag i lite tvätt, mm idag så  morgon promenaden blev kort. Får bli längre senare i eftermiddag. 
 
Natten var nog bättre inatt oxå, känns det som. Funderar ju mycket på varför Ellie inte sover lika bra längre, kanske är det oxå så att jag funderar för mycket . Kanske blir det bättre eller rent av löser sig av sig självt om jag slutar fundera så mycket. 
Ja man vet aldrig.
 
Puss & kram
Anna♡
 
 
 
 
 

Så går det att blogga på en surfplatta!

Undrade just vad det var för överskrit på sista inlägget... saturnus... ha ha ha. Ja alltså det är nog stundtals bättre att skriva på denna datorn. :)
& inte kommer smiliesarna med heller.
 
Fast tappade lusten precis att skriva något så jag återkommer när den kommit tillbaka igen.
 
Puss & kram
Anna♥

Saturnus

Jag slänger mig lite med engelska såhär på morgonen. Eller ja nu är det ju eftermiddag för oss med små barn. 😊
Jag och Ellie har varit ute och joggat, är så stolt över mig själv för att jag faktiskt orkar mer o mer för varje gång. Och det gör mig ännu mer taggad. Det skulle ju vara så kul att faktiskt kunna och orka jogga, mer eller mindre 1 helmil.  Det kanske ska bli ett mål.... tål, att tänkas på. 
 
Syster pratade ju om tjejen nästa år, men jag vill inte ha press på mig att det ska funka till en viss tid,  eller jo fast jag vill sätta tiden själv, och jag måste överleva milen oxå! 😅
 
Ska pyssla lite med tvätt och dammsuga hallen och lite sånt smått o gott innan vi åker till minaföräldrar sen vid 16.00.
Trevlig fortsatt helg på er.
Puss & kram 
Anna🙉💜

RSS 2.0