Konflikter

Ibland så tycker jag faktiskt att de skulle va bra för mig att delta i konflikter.  Alltså jag är ju sån att jag vill helst att alla ska tycka om mig fast jag vet mycket väl att så inte är fallet. 
Jag skulle ibland faktiskt önska att jag mer aktivt deltog i konflikter och diskussioner.
Men jag är den som alltid backar, alltid säger stopp, eller allra helst säger inget, bara går. De har givetvis med en dålig själv bild att göra,  att inte kunna stå för vad jag tycker och känner, inte kunna försvara mig.
Blir så fruktansvärt irriterad på mig själv i de situationerna.
 
Hamnade i en sån sits igår hemma hos mamma o pappa.
Pappa undrade om vi undvek gluten till Ellie och de gör vi ju mesta möjliga mån. Såklart. 
Han undrade varför och sa att han hört att om man undviker  det i 3 månader så är man glutenintolerant sen.
och de vore ju fruktansvärt om vi skulle skapa det för Ellie.
 Kände direkt att de bara kokade i mig, men sa jag nåt?
Nä de klart ja inte gjorde. 
Skulle jag säga emot pappa? Säga något som går emot vad han tycker ...? 
Nej.
och jag undrar bara varför?
Jag är så himla intresserad av allt med kost och allt sånt, vet mycket, mer än andra om sånt. För jag är mer intresserad. Vet alla skäl till varför jag undviker det. Men att säga det, framföra min åsikt, säga vad jag tycker. Jag kan inte. Det är så jobbigt. Hatar de situationerna. 
Gluten är bara skit, faktiskt tycker jag det. Önskar nästan att jag inte tålde de heller. Så om jag utvecklar de till mitt barn,  ja då må det vara så då. Men ja tror, att mår hon så bra som hon gör nu, senare i livet för att hennes "elaka mamma som bara ville henne väl gjorde så hon blev glutenintolerant"...
ja må det vara så då! Och  jag ska leva med det utan det minsta dåligt samvete. För Ellie mår bra av det. Bättre än hon någonsin skulle gjort med det. 
Mår min syrra dåligt av att va glutenintolerant ? Nej. Snarare tvärtom.
Mår Marcus dåligt av det? Nej. När han äter strikt lchf mår han bäst. 
Jag gör det jag tror är bäst för mina barn, de är det jag lever för. 
Det gör väl alla föräldrar.  Men många fattar bara inte att det dom ger sina barn är dåligt, skapar missbruk och gör att dom mår dåligt senare i livet. 
De är min uppfattning om det.
 
Så jag måste lära mig att kunna diskutera. Även med människor jag hyser stor respekt för. Mina åsikter är lika mycket värda som deras.
 
Trevlig helg
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
Ppsssss..... jag såg socker filmen härom dagen på tvn. Så himla bra. Rekommenderar jag starkt.
Om man är intresserad annars kan man strunta i det.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Minns inte riktigt.

Undra när jag badade ute bland folk sist. Många många år sedan. Inget jag gärna gör.
Men nu tog jag mod till mig, för Ellies skull och vi åkte till Vara badhus idag och tog ett dopp.
Nästa gång ska Amanda åka med säger hon att hon vill. 
Jo de blir nog fler gånger. Bra med för de är ju nära hemma. Perfekt.
 
Ikväll blir det styrkespinning igen med Amanda. Hon är bra på det. Och de är kul. Vet inte om ja ska köra samma vikter denna gång som förra. Blev lite för tungt när vi körde axlar så jag fick faktiskt byta ner mig ett snäpp vilket inte hör till vanligheterna.  Brukar ha bra koll på vad jag orkar och inte. Men de är svårt oxå, för dels så vill jag ju utmana kroppen, chocka den lite, de är bra tror jag. Inte köra samma hela tiden.och så är de ju det där att när ja inte är där så ofta så vill ja ta i så mycket, ett som möjlogt liksom.
 
Jag har inte bestämt mig men vi får se sen angående vikterna. Jag är ju där för att ta i, köra slut på mig själv, inte fis-köra  lite.  Har 3 mål med träningen som får ta den tid det tar, men de ska genomföras. 
 
1 kroppsligt mål
2 prestationsångest
3 belöningsmål
 
Detta måste utvecklas vidare.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Lynchad

Skrev ett inlägg på facebook där jag bad om hjälp i en viss fråga.
Men om de gäller barn, mat och speciellt om det gäller att man inte vill ge dom va skit som helst då är man ute på jävligt hal is!  Då är folk som galna att påpeka hur idiotiskt det är och allt möjligt.
Speciellt i en viss grupp, "vi som gör egen barnmat", där är man inte klok om man frågar om sånt. De urartar alltid till slut, fnissade åt de sista inläggen och orkade inte ens läsa vissa. Jag bad om hjälp men de glömdes bort och istället är man korkad om man upptar doktorer med frågor och intyg, de undrades och frågades om anledningen till mitt val, och i början skrev jag kortfattat varför men oj oj oj..
Men lite kul är det ju. :)
 
I en annan grupp var det mer behaglig ton, en grupp jag faktiskt tycker kändes klokast att fråga i, den andra håller jag mig nog i fortsättningen bara till att läsa lite i. Jo den heter "småbarnens lchf".
 
Vi har i alla fall haft en bra dag idag, jag och mina 2 tjejer. Vi drog till Alingsås och köpte träningsskor, handlade på maxi, fick bland annat med oss mjölk i glasflaska hem från en maskin i affären. Gäsene mejeri. Sen tittade vi på deras kossa och kalv utanför innan Ellie la huvudet på sned och tyckte att den va rätt stor och otäck och protesterade en aning. Då gick vi till bilen och åkte in till stan och åt mat på Mangiamo. Sen kikade jag snabbt in på Balders hage och sen åkte vi hem.
Sportlovet håller ju fortfarande på och Amanda ska åka till sin kompis i Vara sen efter vårt spinningpass ikväll.
Jag är ledig även imorgon så de är skönt.
Är för övrigt rätt nöjd med min arbetstid nu, känns skönt att kunna umgås lite med barnen och va hemma när dom är små, i alla fall ett av dom.
Måste klura ut hur min framtid ska se ut också. Kan ju i alla fall önska.
Har en del planer men de är fortfarande jobbiga stora steg.
Jag vet inte om jag är mogen, om jag vågar.
Tänk om jag faller.... och aldrig kommer upp igen.
 
Sista tiden har varit jobbig, riktigt jobbig, idag känns de bra, men de är från dag till dag. Tar en dag i taget och imorgon ska jag på möte.
 Har alla andra en vän att prata med? En riktigt bra vän alltså som man kan prata med ALLT om?
Jag är av en sorten att jag inte kan prata med vem som helst, för att jag får dåligt samvete om jag tynger en annan person med mina problem.
 
Hoppigt inlägg men Amanda är så himla bra på att ta hand om Ellie. Hon är verkligen en jättebra storasyster. "Syster" säger Ellie.
Hon grejar och pysslar med henne och Ellie älskar att va med henne.
Mysigt tycker jag.
 
Trevlig kväll
Puss och Kram
Anna <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Trådlös

Har länge varit sugen på ett par trådlösa hörlurar till framförallt gymmet. Snor in mig och håller på med sladden hela tiden. Men de flesta är skit dyra och jag vill inte ha det för att vem har sagt att ett par i klassen för ett par tusen skulle va bättre än ett par i klassen 500... och så vill ja kunna prova för att om de sitter bra. 
Hittade ett par idag.  På macken vid jobbet! Så himla otippat.
så nu ligger dom på laddning och vi har redan provat dom , nästan alla i familjen förutom Amanda, syster som Ellie säger, hon är ju på galej med tjejgruppen. Sportlov och eftersom ja jobbar så ses vi inte jättemycket. Men  i slutet på veckan ska de bli ändring på det. Jo de är viktigt att alla ska prova, får en en puss då måste alla få en puss, Ellie är så himla söt med sina egenheter, ute i hallen ska man Lukta på mammas parfymer på hyllan och då ska alla Lukta. 
 
Önskar en fortsatt trevlig kväll.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Alla hjärtans dag. ❤

Vi firar inte något  speciellt faktiskt. 
Jag tycker de är lite påtvingat. De har blivit stort  och man kan nästan känna sig lite annorlunda om man inte gör något som ALLA ANDRA GÖR. Nä då blir jag lite tvärtemot bara för att. Kan man inte Lika gärna fira en annan speciell dag tillsammans? Om de blir i september eller januari, ja strunt samma. 
Sen kom de faktiskt över Mig bara sådär oxå, och att stressa och ordna något bara för att... Nä de är inte min grej. Jag vill vilja göra de annars kvittar det.
 Alla gör som dom vill såklart. 
Jag och Amanda ska gå på bio. De är det vi ska göra. Vi ska åka till vårgårda och gå på "en man som heter ove". Firar hellre en annan dag när vi känner vi vill eller de är något speciellt.
 
Annars har helgen varit jättebra.
Finns så mycket att skriva men de tar jag när jag har tid. Lust. Och när jag vill. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 
 

Brännpunkten.

Så heter ett litet projekt jag är med i. Jag tror att det kommer bli jättebra.  Det måste man ju tro om man vill något annars funkar inget.
Vet inte än om jag ska berätta mer om detta, det beror lite på. Ja ska kolla läget.
Det blir onekligen något nytt fast ändå inte.
Spännande blir det i alla fall.
 
Helg på ingång och de betyder ju jobb för min del.
Gör mig inget även om de inte funkar felfritt.
 
Alltså jag önskar så jag kunde stanna tiden nu. Eller egentligen för längesen, vill stanna den jämt känns det som.
Ellie är för skön. Denna lilla människa.
Det händer så ofantligt mycket nu.
Hon pratar och står i, alltså de händer saker från dag till dag och ibland från timme till timme bara!
Det kommer 2 ordsmeningar hela tiden. Städar och hjälper till. ordning och reda ska det vara. Pysslar och grejar. Och hon är så väldigt lätt att ha med.
Jo då de finns väl de som är mindre bra också såklart. Men jag ska försöka tänka på allt de bra också.
Lugn och harmonisk och glad är hon. Men när hon blir arg då blir hon arg.
De gulligaste nu är att hon säger Ellie om sig själv.
"Ellie pruttar" de är ju favoriten.
 
Annars har jag mycket att fundera på igen. Mycket handlar om jobb såklart.
Men de lägger sig väl med tiden.
 
Trevlig helg ska jag försöka ha i alla fall.
 
Puss & kram
Anna

RSS 2.0