pyssel och semester

Har haft 2 dagar med min älskling, eller ja med 2 av mina 3 älsklingar. I torsdags, Göteborg och bara massa mys och shopping. Och idag fredag Vänersborg, köpt ny kyl och frys och ugn och Micro.  
Väl behövligt då den gamla kylen och frysen har mååååånga år på nacken och har blivit otrevligt,  läcker vatten och är allmänt otrevligt.
Micro har varit trasig länge oxå, så en ny behövdes och eftersom jag har städat sönder !?! Ugnen så måste vi ju ha ny sån med. 
Bra grejer till bra pris. 
Landat hemma.
Har ju sett ett jättefint  skåp på loppisen i tengene och nu har han lovat sälja de till mig så på söndag ska jag dit och hämta det. Åh de kommer bli så fint, ska målas vitt och sen ska jag bara bestämma en sak till och sen är de klart. 
 
Ja en av de 3 tallrikshyllor a är klar och sitter nu på väggen i köket. Blev himla fint tycker jag. Åh är inne i en riktig pyssel period. Kul som  attan.
 
Myslördag  väntar....
 
Imorgon ska vi hämta hem älsklingsAmanda. 💜💛💚💙
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Tårar, regn & marknad.

Har hunnit med en snabb sväng på marknaden idag,  det var inte alla de knallar som de brukar vara men jag fick, blommor, strumpor och ett par skor. Precis de som skulle köpas.
Marcus jobbar, Amanda är på Öland och vi huserar här hemma. Liten sover och jag har grejat lite.  Ska göra mat om en stund och sen ska vi på loppis med farmor.  Det blir 2 idag. 
 
Har hunnit med att kolla lite på Facebook,  rensar jämt där för de är så mycket hela tiden och jag kommer aldrig ikapp mig längre. Kollar bara när ja får tid, de tar otroligt med tid oxå. Men så såg jag en artikel som jag delade på min sida om ett par som ville skiljas. Nä fy ja klarar inte sånt, grinar som ett litet barn. Tårarna bara rinner, så är det alltid, när jag är själv. 
Kan jag gråta hur mycket som helst men aldrig inför någon annan.
 
Så nu har jag gjort det oxå 😅
 
 Det regnr och regnar, men de gör inget. Jag tror faktiskt att det blir en finfin sen sommar i år. Augusti och september kommer bjuda på sol. Var så säker.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

Ullared

Har haft en jättekul dag  med älskade Amanda. 😊  det behövde vi verkligen jag och hon bara vi.  Vi kom tidigt och åkte hem tidigt,  redan vid 11.00 var  vi klara. Härligt. 😊  
Jag körde hem Amanda till mamma o pappa sedan och då passade jag på att få jordgubbar,  de har ja väntat på länge o nu är de nästan över..  Men nu ska ja frysa dom så har vi ett tag.  Men mamma hade något mycket intressant i köket.  Hon har en äggkläckningsmaskin med ägg i,  och 5 kycklingen tittade vi på som var i en liten mysig bur.  Och 1 kyckling 🐣  hade kläckt imorse typ,  och under tiden jag var där,  ca 1-2timmar så fick vi följa hur en liten kyckling pickade  sig igenom skalet och gjorde sig fri från navelsträngen och allt.  Helt helt fantastiskt  otroligt.  Så gulligt och alla stod  vi lutade över maskinen och hejade på liten söt  kyckling.  Alltså vilken kraft dom har dom små hjälplösa gullisarna.  Och så liten han var...  Gud så söt och va mysigt de var att följa en kyckling födelse.  Nästan som ett litet barn. 🙈  

Puss &  kram 
Anna ❤

Ullared

Åh va de ska bli roligt idag.  Faktiskt. Jag brukar inte tycka de när de gäller ullared. Men idag känns de helt okej. Kanske är för att Ellie inte är med. Hon får vara med pappa.
 
Dricker kaffe i soffan nu, klockan är 05.00. Saknar inte jättemycket att gå upp tidigt. 
 
Nu hoppas jag på en trevlig dag i ullared med Amanda. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Åhhhhhhh nej.

Suck Suck suuuuck.. 
känner mig stressad.
En Inre stress som heter duga. 
Marcus har lite ledigt nu och vi vill ju göra något tillsammans förstås.  Men nu när vi har några dagar då vi kan göra nåt, ja då är det ju VAD ska vi göra?!
 Känner mig så värdelös när ja tänker så och blir stressad för det. Börjar då tänka att de faktiskt inte är riktigt okej att tänka och känna så, för tänk på dom som har de ännu värre. ... Och så är tankegången igång igen... jag stressar upp mig för små saker och Ibland för ingenting. Fy vad jag ogillar detta.  Det är så jobbigt och tar så mycket energi och kraft från allt annat.
 
Måste genast fokusera på annat, få bort dessa känslor. 
Ska tänka på att jag och Amanda ska åka till ullared imorgon. Det ska bli riktigt kul. Bara vi 2. 
Bara jag och Amanda. Så härligt. 
 
Jag vill gärna hinna med att träna idag oxå. Ska fortsätta måla på mina hyllor, och göra mat, städa och pyssla. Jo då jag ska nog få denna dagen att gå oxå. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Sunday morning mitt i sommaren.

God morgon. Ja söndag och jobbet väntar om en stund.  Sitter i soffan och har de rätt gott. Dricker kaffe och bloggar en sväng.
Igår jobbade jag oxå, har köket hela helgen och de är de som är så kul med mitt jobb, de och träffa alla människor, att där ganska varierande. Har turen att få göra varierande saker ofta. Då blir det kul.
Nästa gång jag kommer dit är de med vita skjortan på och kontorsjobb och annat som gäller igen. 
Härligt!
Efter jobbet igår åkte jag iväg och köpte mig en skivstång med hantlar och vikter, 50 kg typ. Dessa ligger nu ihopskruvade i vardagsrummet. Perfekt när jag vill lyfta lite och Inte vill flytta barnvagnen och gå ut i gymmet. 
Ännu en ursäkt att inte orka träna borta....
jag gör de verkligen inte lätt för mig själv. 😉
Senare när jag kommer ska jag träna. Och pussa mina barn.
Marcus ska var på kontoret. 😕
Blir spännande att han har lite semester denna veckan. Får se vad VI hittar på. Jag vill till Göteborg. 
Undra hur länge känslan som inFinner sig I kroppen när vi åker till Göteborg, ska vara där, när vi ska åka just dit..?
en gång  för längesen, förde känns som längesen samtidigt som de känns om de var igår, som vi åkte till Göteborg och alltid var det något på Sahlgrenska vi skulle göra. Plocka ägg, få tillbaka ägg, göra någon undersökning eller hitta på nåt...
nu när jag tänker på det är de bara med glädje. 😊 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Jobbhelgnummer 2

Ja de blir lite jobb idag igen. Roligt. Och efter jobbet ska jag hämta min skivstång och hantlar med vikter jag har köpt. Blir himla fint. Kan jag träna när jag kommer hem. Blev så besviken igår. Hade barnvakt till Ellie och tänkte att jag skulle träna, åkte ner till gymmet och fick reda på att gymmet nu var loger till loreen, Molly sanden och media som är där idag. Så de va utegymmet Eller inget alls. Frysa ihjäl ute vill jag inte så ja åkte hem, lite lessen och besviken när ja äntligen kom iväg. Men men de blir snart igen. Har ju hela nästa vecka att gymma på. Kanske får ja liten motivation nu nr jag köpt nya saker som Jag dessutom ska ha inomhus. Har både gym grejer I gymmet och inomhus nu. Allt för att inte ha någon som helst ursäkt att INTE TRÄNA. Det går sådär kan jag säga. Men ja jobbar på det.

Puss & kram
Anna ♡
ha en bra dag.

Goddag fredag

Är inne i en orkarvillintebryrmiginteomatttränaperiod. Tror det vänder snart, och jag tror det blir bättre.  Rutinerna är inte helt som vanligt. Kör lite på görsomjagvill nu närde sista rycket inför jobbstart I september. 
Känns som att får ja bara kommit in i de nya rutinerna med allt så kommer träningen oxå igång.  Det är min tanke. Tänker vägra känna att jag MÅSTE träna bara för att jag ska och för att jag känner att jag är skyldig någon det. Jag tar det i min takt för jag vet att jag tappar lusten HELT TOTALT  annars. Vill heller inte känna den pressen. 
Jag mår bra av träning men inte när ja känner mig tvingad eller får dåligt samvete. Det kommer bli bra men just nu tänker jag träna när jag vill, hur jag vill, vad jag vill och framförallt inte känna press från de ena eller de andra. 
Sista spurten på sommarlovet, sista spurten på mi  mammaledighet som givetvis känns lite deppigt, så ja tänker njuta.
Så det så! 
Idag ska jag göra en liten runda träning, man gör olika övningar och går runt i en cirkel typ 4, 5 ggr.
 
Sen ska jag måla mina tallrikshyllor. De kommer  Bli fint.  Hoppas kunna åka på lite loppisar nästa vecka, se om de blir lite fynd.
 
De är dom små loppisar a som är roligast, de stora är tyvärr inte alls kul. De resulterar i att de inte blir så mycket för jag vet inte så många,  men ja ska allt göra lite efterforskning på detta. Undra om de finns någon antik, loppis, kuriosa i sollebrunn, gen dalen?  Marcus säger han vet de finns något... hm får väl åka och kolla.
 
Nu är det snart sov dags för lillplutt.  En liten promenad för mamman. 
 
Trevlig helg och ta hand om varann.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
Sötaste liten, tvn har en sån dragningskraft. Ellie tittar inte så mycket på tv, som tur är. Har den alltid men hon leker alltid, pysslar och grejar på dagarna,  hänger i mina byxben.😃 blir lite mer kvällen. Och när hon är lessen så brukar, ar Amanda slå på babblarna då myser dom lite. De är bra att inte titta på tv tycker jag.  Tyvärr så kollar mamman mer när tid finns. 😯 men så fort grannen med sina stora traktorer kör förbi då står Ellie i fönstret och pekar och pratar Och ser jätteförvånad ut. Hon är så söt för hon gör så himla mycket miner, visar vad hon vill och tycker med hela ansiktet. Hela kroppen. De ska bli kul när hon börjar prata sen. Hon tycker maskiner är intressant. Roligt. Men hon får gärna tycka om dockor oxå. Hon får tycka om vad hon vill.
 
Har varit en period med dåligt med frukost, har inte varit hungrig på morgonen och efter 10 känns de som de är för sent. Men de är väl periodvis de med antar jag. 
 
 

Utflykt

Idag levererade vi ett par delar till Smörkullens skog och Grävtjänst i grästorp och när vi ändå var ute och körde så tog vi en tur till Trollhättan  jag och mina tjejer. Det blev lite smått och gott med hem som nya skor till oss stora tjejer och varsitt linne,  lite strumpor och så 4 solcellslampor.  De ska bli kul att se om de funkar.  😊 
På väg hem kände jag väldig lust att besöka en loppis eller liknande  så  strax utanför grästorp  i tengene hittade vi en.  Oh my good va grejer..  😂  men jag gjorde fynd.  Köpte en cykelkorg i sånt flätat material jättefin och helt funktionsduglig för ändamåmet.  Hängde den på Ellies säng och la i lite böcker 📚  och några leksaker.  Sen hittade jag 2 st träffade tallrikshyllor som jag ska måla vita imorgon, en ska vara i Ellies rum och en har jag nog till köket eventuellt.  3 pixiböcker,  och allt för 120:- perfekt!  Hittade 2 saker till som ja ska dit och köpa efter närmare eftertanke men de får bli på onsdag nästa vecka.  Och då ska jag berätta vad det är.  Det blir  jätteroligt. 
Imorgon åker Manda med  sin pappa så vi,  får klara oss själva ja och plutten.  Till på lördag.  

Nä kvällarna blir alldeles för sena så ja måste lägga mig tidigare och börja vänja mig vid det som komma skall..  

Puss & kram 
Anna ❤

Helgen med Ac/Dc.

Blev en sväng till huvudstaden i söndags för att se Ac/Dc på friends arena i Solna. Amandas första konsert. Mycket bra val tycker jag. Hon tyckte de var roligt, diggade järnet med sina horn och sin t-shirt hon fick. Men de va lite jo bit för hon var lite kort mot alla andra som var där, såg lite dåligt ibland men vi försökte hitta bra platser och visa henne så fort chansen kom att hi  såg dom på scenen och på de stora skärmarna.  Vi filmade och tog massa kort.   Det var riktigt bra.  Mycket folk och stämningsfullt.  Ingen som vet om de var sista gången dom är här eller om dom kommer igen. Så de va roligt att ha sett dom.
Har ju varit på konsert med dom förut oxå.
mitt i natten åkte vi hem. Tänkte ja skulle sovit i bilen på väg hem men dels så körde Lennart väldigt fort och sen så kunde ja inte riktigt somna. Tänkte på allt som kunde hända mm.
Hem kom vi iaf. Klockan 04.45 klev vi innanför dörren. La mig direkt och tänkte liten vaknade vi 07.00 som vanligt men hon sov till 08.04.
härligt, så ja sov gottade tiden däremellan. 
Vilade mig oxå på dagen igår genom att inte göra ett dyft. Och se på the maze runner på swefilm. Riktigt bra film väntar med spänning på film 2. Sova kan ja inte, inte mitt på dan. 
Men ja måste lägga mig tidigare på kvällen.
 
Ellie har börjat med att sova 1 timme extra på morgonen och därmed har hon sin sovstund senare, vilket är bättre tycker jag för då blir inte eftermiddagarna så kämpiga när hon blir sur och gnällig o trött eftersom hon bara sover 1 gång numer. Sen somnar hon vid 19 tiden och sover till 07 dagen därpå. Inget att klaga på överhuvudtaget.  
 
Så idag ska vi ut på promenad i regnet. Sen tror ja jag ska köra en stund på ctn. Kanske går jag ut i gymmet oxå. Ingen som vill hänga på? ? 😜 tänk va kul de vart med en träningskompis ibland, en som tränar inte bara pratar då. Kanse kanske kan ja träna senare, kunde de igår men ja orkade inte. Måste handla lite idag oxå. Annars blir de inget speciellt, misstänker att Amanda ev åker till sin pappa senare. Hon ska ju åka till kusten med honom onsdag till lördag. 
 
Ska få lite tid att skriva av mig oxå, måste det känner jag. Inte här såklart. Allt kan man inte skriva här, de känns inte rätt.  Även om detta är ett sätt som jag har valt. Men allt vill man inte att alla ska veta om. Allt kanske inte bara handlar om en själv heller.  Har alltid skrivit mycket, i alla år periodvis när de varit saker som hänt  och även när det inte har hänt ett dyft,  an kan skriva ändå. Alltid skönt att få skriva av sig lite. 
Tycker jag. 
 
 Puss & kram 
Anna ♡ 

Ac/Dc rock or bust tour 2015

Idag är det Stockholm, Täby,  friends arena och Ac/Dc konsert som gäller.
Det ska bli jätteroligt.  
Gick precis upp för att Ellie vaknade, trodde jag, men de verkar som hon somnade om igen. Skyndade mig att göra gröt... men de får väl vänta lite.  Passar på att göra ett inlägg här då. Blev ju inget igår. 
 
Farmor ska ta hand om Ellie idag, vi kommer hem någon gång under sena natten, jag tänker sova så är de inga problem att sedan ta hand om Ellie imorgon när hon vaknar. 
 
Annars har den här helgen oxå bara sprungit förbi som allt annat gör mest tycker jag.  Usch va det skrämmer mig.  Men de är så de är.
Därför känns en del val bättre än andra.
 
Ha en riktigt fin dag för de ska jag försöka med.
kommer lägga upp bilder på instagram under dagen och kvällen. Så kika in där.
frusmorkullen.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Francis.

Det var inte igår som Francis kröp upp i knät och vill vila sig. Gullekissen.
 
Fredag.  Fredag. Whooooohooooo. Helg. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Lchf eller inte..men det här med socker. Det vi inte kan handskas med.

 
 Ja så kom funderingen om det här med dagis, mat och att jag vill att mina barn (och jag själv oxå för den delen) ska äta bra mat.
Jag ser ju gärna att Ellie äter hemlagad mat utan massa konstigheter i och vill undvika fika, glass och allt det där så långt som det går,  Givetvis utan att gå till överdrift. Ju äldre Ellie blir desto mer kommer det hjälpa oss vuxna att skärpa oss oxå. För det vet vi ju att det inte är speciellt lätt alla gånger. Och även JAG fuskar och struntar i LCHF emellanåt. (Otaliga gånger kommer glassen fram när barnen sover på kvällen, känns ju inte bra, men att skriva och säga de får mig att tänka till, känna mig lite som en hycklare och därmed oxå bättra mig!.) Oavsett vad andra tror eller har för uppfattning om mig så är det ju så att solen oxå har sina fläckar! 😃jag är männniska. 
 
Jag hoppas, tror och önskar att det inte borde bli ett problem, de här med att undvika socker och en himla massa onödiga kolhydrater. För Varför skulle det bli det?  Jo för om vuxna påpekar det blir det ett problem. Annars tror jag inte det behöver bli det.  Vi skapar ju allt detta onödiga själva. Vem har skapat Fredsgsmys. ... lördagsgodis. ... mitt i veckan fika, fika lite då och lite då..  jo vi vuxna och våra föräldrar innan oss.  Vi kan inte längre hantera allt det lättåtkomliga sockret, (de är ju faktsikt så att sockret är väldigt billigt oxå om man jämför med riktig mat, kanske oxå är en anledning till den storkonsumtion vi har, ) och stå emot det. Varför kan vi inte försöka skapa något  bra och hälsosamt till våra barn? Dom är ju dom lättaste att påverka, påverka på ett bra sätt. Varför ska  vi lära dom det som vi vet Inte är bra och överföra våra dåliga vanor till dom? Överföra vårt dåliga samvete över allskit vi äter. 
Det vill iallafall inte jag.
 
Våra barn är dom lättaste att påverka, jag tycker t ex att Det är mycket enklare att påverka min lilla dotters matvanor än vad det är med min stora dotter.  ( jag försöker så gott det går, förklarar ofta varför o sv men hon är så pass stor att det inte är lika lätt) Ellie, hon vet inte om detta med socker och hur det påverkar oss, hon vet inte om något annat än det vi serverar  henne. Skulle verkligen aldrig ge henne något sött. Dom små vet ännu inte om allt onyttigt som finns och att det är det som gör oss sjuka och får oss att må dåligt. 
Genom att  försöka vara en bra förebild  för våra barn så tror jag oxå vi blir mer och mer medvetna om vad vi själva stoppar i oss och vi blir nog automatiskt bättre på att sköta vår egna relation med mat och socker.
 
DET JAG SKRIVER HÄR ÄR DET JAG TYCKER OCH ANSER ÄR RÄTT FÖR OSS, FÖR MIG.  HUR  ANDRA SEN GÖR DET ÄR MINDRE VIKTIGT,  INGA PEKPINNAR ÅT NÅGON UTAN  BARA MIN ÅSIKT.  DET ÄR FÖR ATT JAG MER OCH MER FUNDERAR  ÖVER  DET. OCH FÖR ATT DET MER OCH MER KOMMER UPP TANKAR OMKRING DET. JAG TYCKER DET ÄR VIKTIGT. VÄLDIGT VIKTIGT.  SAMTIDIGT STICKER JAG INTE UNDER STOL MED ATT JAG OXÅ FUSKAR OCH GÖR AVTRAMP. MEN DET ÄR MITT VAL.  JAG ÄR VUXEN OCH FÅR SJÄLV TA KONSEKVENSERNA AV DET.  DET KAN INTE BARN GÖRA.
 
KOM IHÅG.. BARN GÖR INTE SOM VI SÄGER, DOM GÖR SOM VI GÖR. 
 
Visste du att det finns 56  olika namn på socker. 
T ex fruktos, fruktjuice, sackaros, glukosssirap,  maltsirap, maltos, maltodextrin, melass, druvsocker, majsstärkelse,  aspartam och massa fler...lägg sedan till de som finns naturligt i en del livsmedel och oxå de som omvandlas till socker I kroppen som pasta, ris, potatis och bröd.
 
Visste du att  cancerceller älskar socker?  Det är ganska otäckt.
 
" ur boken:  förr i tiden behövde människan kämpa för att få en belöning. Idag är vi betydligt mer bortskämda och kan tämligen lätt belöna oss själva och våra barn genom att bara öppna skafferidörren (här läste jag fel, trodde det stod skafferidöden 😂och i sanningens namn...)oavsett om vi fått kämpa hårt och gjort av med mycket energi eller inte. Socker har kommit att bli det enklaste sättet att belöna, mysa och för den delen oxå muta våra barn med idag. Tyvärr har sockret oxå blivit ett sätt för oss vuxna att visa kärlek på eller kompensera ett dåligt samvete med." 
 
Hoppas att "vårt" dagis har noll tolerans mot SOCKER och att vi som föräldrar själva kan välja när VI vill fika med våra barn, istället för att dom gör de på dagis. 
Så Tycker jag det borde vara överallt iofs men de tror jag sällan förekommer. 
De är ett laddat ämne och något som inte gärna tas upp. För det är svårt, svårt att veta hur man ska hantera det.
Jag tycker det blir svårt många gånger i vardagen  eftersom både jag och min familj (och många med oss) borde vara ifrån socker så mycket som möjligt.  (Socker borde vara dyrt och sällsynt, användas så som de gjorde innan de blev fri tillgång och innan vi tappade kontrollen totalt). Det kan  ju oxå bli så att det blir svårt att umgås med andra p ga detta. Tycker inte alltid de är så roligt faktiskt.  Vilken tur att jag helst är hemma då. 😆
De är så lätt att tänka och känna att allt blir så besvärligt och jobbigt om man ska försöka att avstå allt socker.  Det kan göra mig så förbannad. Många kanske vill och även har försökt, men många gånger ÄR DET JÄTTESVÅRT. (För mig är det jättesvårt. Men jag vill verkligen försöka. Jag har någolunda kontroll iaf), Fast det borde vara tvärtom. Varför ska man behöva LETA efter det som är nyttigt medans de sockriga och i längden livsfarliga finns mitt framför näsan,  hela tiden?
Folk tjänar pengar på att vi blir feta som grisar och skapar oss ett sjukt beteende,  ett beroende som de faktiskt är. Så är det.  Tjänar läkemedelsföretag oxå pengar på att vi blir sjuka och måste äta mediciner...?  Värre tror jag det kommer det bli.
Och vi orkar inte göra nåt åt det. För Vart skulle man börja? Hur ska man börja? Vad ska man göra? 
 
Vem går in på en bensinstation i farten som det ofta blir, och letar efter det nyttiga alternativet?
inte många gissar jag. Och gör man det så blir man besviken, för hur mycket finns det att välja på.. typ inget. och som sagt du får LETA, och det är ju inte konstigt att man då tappar viljan, lusten, motivationen och istället..... går därifrån med en cola, en korv i bröd, en baguette med röra i och en godis stång eller en godispåse.
I bästa fall. Jag vet. Precis. Hur det är. 
 
Varför är allt så snedvridet? Varför ska de vara så svårt att vilja leva lite bättre,  må bättre. 
Varför måste man kämpa så för de som ÄR bra?
Kan bli så arg på sånt.
Man blir ofta  motarbetad och ifrågasatt om man vill försöka vara nyttig. Varför då undrar jag? för att man inser att man faktiskt mår bättre av det, de är så sjukt. Folk vet nog inte bättre eller så har man blivit så lat att man inte orkar bry sig..
Varför ska man behöva försvara sig?  Försvara sitt val att åtminstone försöka leva lite sundare ? Försvara och behöva förklara varför man vill att barnen ska äta bra och nyttigare än man själv gör och har gjort? 
Den som äter massa Skit jämnt och ständigt blir aldrig ifrågasatt på samma sätt.  Varför inte då? Vem bryr sig om det?
För Vem ifrågasätter man gärna på kalaset? Ifrågasätter du den förälder som ger sitt barn, eller själv äter tårta, glass, godis, kakor....
Nä det tror jag aldrig hänt.. men däremot den som avböjer eller säger vänligt att jag avstår? Och dessutom handlar det då om att man väljer bort det åt sitt barn, då jäklar!  Den människan vill man gärna prata med.  Samtalsämnet är igång direkt om och med den som väljer bort det söta. 
 
Eller kan det rent av vara nyfikenhet för att man uppriktigt är intresserad av anledningen och kanske till och med funderat över det själv, att avstå.... ja de finns säkert dom som är nyfikna men dom är nog lätträknade. De flesta är nog såna som bara vill komma åt att de inte Alls skulle vara något bra eller hälsosamt med att utesluta socker och en massa kolhydrater.  Såna som är för lata för att ens orka sätta sig Ini hur det verkligen ser ut.
 
Så hur blir det på dagis?
Jag har redan pratat med personalen om mina tankar kring detta,  och kommer fortsätta diskutera det med dom. Jag vill att dom gör som jag vill och anser är rätt för mitt barn. Men dom verkar vara mycket tillmötesgående och jag tror ju ändå Att dom i största möjliga mån vill göra som föräldrarna tycker är bäst. (Jag skulle kunna tänka mig att byta dagis om jag anser att detta inte håller måttet eller går mot min vilja vad gäller Ellie ) Samtidigt vill man ju Inte bli en "painintheass" morsa. Fast å andra sidan så ska Ellie tillbringa så pass mycket tid där att jag vill att hon ska ha de bra på alla plan, och om Jag då blir "den där morsan" ja....so what! Då är de så. Men de är inget jag strävar efter.
Samtidigt är jag Inte den som gärna ställer de där frågorna som ingen annan gör, som anses som opassande, och jag gillar inte konflikter och  håller mig gärna i bakgrunden. 
Men vad gäller detta så tycker jag det är så pass viktigt.
Att jag är beredd att tumma på mig själv. 
Detta är viktigt för mig, har i hela mitt liv levt med övervikt. Både för min egen del och har det nära inpå i familjen idag. Vet hur svårt de är många gånger och jag vet vad socker och massa kolhydrater gör med en människa. Och har själv ofta haft ett icke sunt förhållande till mat överlag. (Vilket jag försöker ändra på)  Jag är inte på nåt sätt normalviktig, (nä  jag är SKITVIKTIG.  😆) men de är inte jättelätt att brottas med detta som blir ett problem, om man inte vill själv. Och när ingen annan inser problemet, eller tycks bry sig om det då blir det som att simma motströms, de är jättejobbigt, det går men de är tufft. Och inte undra på att man tappar motivation, lust och vilja.
 
Ellie ska ALDRIG bli särbehandlad,  aldrig någonsin. (Men det kommer antagligen oxå att betyda att jag kommer få vika mig, till viss grad när det gäller socker mm. Tills fler och fler förstår vilket problem det är och kommer bli om vi snart inte vaknar upp.. Och tids nog kommer den dagen då hon kanske vill smaka  på det och det ska hon få, men jag ska kämpa för att hon ska få en sund inställning det och till mat , inte bli förbjuden, förbud leder inte till något bra. För jag hoppas att hon kommer tacka nej till erbjudandet många gånger, självmant och förhoppningsvis inse att det inte är så gott. Inte tycka att det är gott.  Helt enkelt välja bort det. Och  oavsett om hon gör eller inte är det väldigt enkelt att begränsa. Man kan lära sig att socker,  det är Något man äter enstaka gånger, vid festliga tillfällen. Och jag kommer nog alltid att begränsa det i den mån jag kan för att begränsa något är inte farligt.)   Hon ska inte känna sig annorlunda än andra barn bara för att vi väljer att hon ska få bra nyttig mat och mellanmål mm. (Tycker i ärlighetens namn att det är lite tråkigt och synd om barn som får en massa tillsatt socker i allt möjligt  och att man som förälder inte ens verkar vilja försöka, jag blir jättelessen för det barnets skull) det gäller att vara förberedd, ha tänkt ut en plan och ha med sig mycket eget gott. Man kan med planering och lite fantasi göra jättemycket gott utan allt socker och massa massa kolhydrater. Alternativ finns alltid.
Det ser jag inte som ett problem, Snarare när andra ska ifrågasätta (jag skulle aldrig fråga en annan förälder varför den ger sitt barn massa, som jag anser skitmat, antagligen så förstår ju inte den vuxne personen bättre) Varför och inför oss, de klart att hon då, tids nog kommer undra vad det är vi inte äter. Eller snarare vad det är hon INTE får äta..Och det är då det blir ett problem.  Så därför försöker vi leva någolunda sunt vi med.. då blir det inte så svårt.  Så snälla TÄNK PÅ DET NÄR DU UNDRAR VARFÖR. 
 
Tyvärr är det jag som väljer bort skiten som blir den konstiga och ifrågasatt fast det borde vara tvärtom,  och den som gärna ger sina barn socker, glass, kakor, bullar och saft, i tid och otid,  det är dom som aldrig blir ifrågasatta för det anses som det normala. Jag undrar en enkel sak..vad är det som är så hemskt och fruktansvärt med att INTE ha smakat på en kanelbulle?
Glass och jordgubbar?
Inte fått lördagsgodis, chips, ostbågar mm?
Varför reagerar vi med att det är så himla synd om den människan/barnet? Är det verkligen så?  Det är ju vårat eget påhitt, tillsammans med de sockersuget som blir som gör att det känns fruktansvärt att inte ha ätit bullen. Eller få en glass eller få chips till lördagskvällen...Jag tycker det är synd om den som har suget och som inte klarar av det, (mig själv bland andra) men det lilla barn som lika gärna kanske nöjer sig med ett alternativ, det är väl ändå inte synd om barnet?  
Vi skapar alla dessa känslor själva, det är inte farligt att gå emot ibland och göra på ett annat sätt.
Det kanske snarare är det vi borde göra lite oftare, gå emot,  sätta ner foten. Ifrågasätta. Undra. Be om alternativ. 
 
Vem är det som inte fattar. ?
 
 Jag tycker oxå att man kan äta allt i lagom mängd, ibland. Ibland...men vad är det då?
Säg mig vad som är lagom... vad är lagom för dig.
Jag förbjuder inget det är inte det jag menar,  (man kan väl äta en bulle om man nu stått och bakat då men hålla det på en normal nivå, hur lätt är det inte att det blir för mycket av det goda?)  Vi klarar sällan av att ha sånt på en normal nivå, då skulle det väl ändå inte se ut som det gör idag..?! förbud leder till onormala förhållanden till mycket men jag tycker att man kan festa till det ibland. 
Men säg mig vad är ibland för dig?
Allt finns ju tillgängligt hela tiden, jämt.. på vardag som på helg. Alla dagar i veckan. Då blir det ju fel. Det är ju inte så det ska vara. Det är ju vi som blir lata,  tjocka, sjuka och dör.
Blir så frustrerad, om det fanns hänglås på den där jävla glasskylen. (För mig med) "Öppnas 2 timmar på lördag. Öppnar åter om 1 vecka "
 
Men då kommer vi till det där stressade samhället.... jo men hallå. ... skyll inte på det.
Man gör prioriteringar, det gör alla. Och har man ett så spikat schema så bör man nog sätta sig ner och fundera ett slag. Vad kan jag, vi göra för att vi ska må bättre? Om det nu är det man vill förstås. Prioritera familjen, prioritera att umgås,  laga mat och ha trevligt, så kommer allt annat på köpet tror jag.
Jag förstår att en del har det tufft, men då får man och kan man prioritera. 
Alltid kan man göra något iallafall.
Det kan alla, om man vill.
Allt går om man bara vill. 
Alltså om man bara vill. ..
Allt går om man bara vill...
 
Jag är övertygad om att man kan få vardagen att funka.
 
Är ledsamt att man ska behöva kämpa för sig själv och för sina barn att välja ett nyttigare alternativ, och att det onyttiga alltid finns där hela tiden. Det borde vara tvärtom. Tappar lusten ibland jag oxå men tänker att jag gör mina barn, åtminstonne det ena, en tjänst. Jag kan bara göra mitt bästa genom att minska på allt detta hemma. Så jag tänker fortsätta förespråka ett nyttigare och bättre alternativ. 
 
Men så är vi så  bekväma av oss oxå, vem vill ta konflikten (inte jag så jag gömmer mig bakom bloggen. 😆) och vem vill vara den konstiga som ifrågasätter detta?
 
Är det synd om våra barn som inte får fika! Hur många gånger har jag fått vika mig när vi träffar andra vuxna och det i tid och otid bjuds på fika och man tittar på mig med lessna ögon.. och den vuxne säger att "men det klart att hon ska få lite fika"..."men lite gör väl inget.." "men det är ju synd om nn att sitta och inte få något".. osv osv.. det ska på något vis alltid bli synd om en när man inte får fika... bla bla bla. Jag bara undrar... varför kan vi inte bara sluta fika hela tiden. Kan vi inte umgås på andra sätt? Om tillfället inte kommer hela tiden blir allt lättare och de blir Inte synd om någon som inte får..
 
Det gör mig lessen, förbannad och hur liten känner jag mig då när en annan vuxen ifrågasätter mig inför mitt barn... vad tänker mitt barn om mig då? Hur uppfattar mitt barn situationen?  Jag tror ju definitivt inte att den andra vuxne föräldern tänker på att jag oxå är en förälder i den situationen och att han faktiskt inte alls borde ifrågasätta vad jag säger. Mitt barn. Mina beslut.
Iallafall inte då.
Är det verkligen synd om barnet i den situationen då barnet inte får fika? Som  jag skrivit, om inte tillfällena kommer hela tiden så blir heller inte tillfällena då det nu skulle vara synd om någon så många. Så Nä det tycker inte jag. (För i ärlighetens namn så borde inte den vuxne föräldern kanske heller äta så mycket sött som denne gör.) Men det blir synd om andra just för att vuxna borde veta bättre, skulle lära sig att inte säga emot andra föräldrar och respektera att de säger nej. I vissa situationer behöver man inte förklara sig just där och då tycker jag. Men då blir det lätt tråkig stämning för att ingen fattar. Sluta ifrågasätt varför och bara acceptera. Mitt barn mina beslut. Det finns alldeles säkert en alldeles utmärkt anledning till varför..
 
Varför Detta belöningssystem då?
Det är så sjukt medfött på någotsätt. Mina föräldrar använde det säkerligen ofta på oss barn.. men jag är fasen beredd att gå emot. Man behöver bryta mönstret tror jag. Sluta förknippa lessen med att bli glad om man får nåt gott. Sluta fika för i bövelen. Gör nåt annat!
 
Är man lessen blir man ofta tröstad med en kaka, glass eller lite fika. Det är tyvärr något vi lärt oss.  Något vi själva skapat, kanske dags att sluta med det. Varför inte trösta med en kram eller lite lek.. köp en leksak.  Läs en bok, Eller en tur till badhuset. Picknick i parken. Har själv gjort precis detta, belönat med fika. Det är väl för att det är så jag växt upp, så man gör, så jag lärt mig. Men jag passar mig noga för att göra det nu. Vi går ju oxå och fikar, vi går på café oxå,  men inte så ofta,  det ska vara ytterst speciella tillfällen.  Och vi väljer, försöker välja bort och fundera ut vad morgondagen har att erbjuda  eller vad vi ska göra till helgen t ex för man måste inte fika 2 dagar i rad. En mycket fin och god vän till mig är anledningen till att jag har en liten notis i Köket till mig själv där det står: "välj det bättre alternativet". Så himla bra sagt. 
Det är inte synd om dom som inte får, snarare tvärtom,  vi gör dom en tjänst, normalt blodsocker, ett jämnare humör en troligtvis bättre relation till  mat i längden. Däremot är det synd om dom som blir matade med skit och blir sockerknarkare tidigt. Stackars människor. Stackars barn. Dom blir som du och jag. Det vill jag undvika.  Där har vi en skillnad. Jag tänker banne mig försöka bli bättre på att ge mina barn, så gott det går, en bättre livsstil, erbjuda sundare val, bättre alternativ. Och få dom att förstå att det inte är oss det är synd om, det är synd om dom som antagligen kommer få problem senare i livet.
 
Jag är helt övertygad om att det är den som oftare väljer bort det sockrade alternativet och alldeles på tok för många kolhydrater  som kommer bli vinnaren i längden. Den som väljer att inte äta massa socker hela hela tiden. Lchf eller inte,  GI eller Viktväktare, atkins, nutrilett, allevo eller allt vad de nu är.. Skit samma,  tror inte det spelar någon roll kanske handlar det inte om det,  men att ge fasen i att äta all sockrad mat jämt skulle vi alla tjäna på.
 
Och sen tror jag att för dom flesta inklusive mig själv så vore, och är LCHF perfekt! Speciellt om man vill och behöver få bukt med sockersuget.  LCHF  är för mig heller ingen bantningskur eller diet utan en livsstil, ett sätt att leva. Du fortsätter ju Antagligen att äta så, inget du gör  för att  sedan sluta. Man kan inte blanda fett  ed socker det blir inte bra. Man äter ren, bra naturlig mat. 
 
Och ja barn kan äta lchf, varför skulle inte dom kunna det? Ren mat,  utan massa Skit.  Naturligt. 
Lchf till  barn? Ja det klart. 
 
SÅ SNÄLLA SLUTA IFRÅGASÄTT DEN SOM SÄGER NEJ TILL SOCKER.
 
Och vi skulle göra våra barn en björntjänst tror jag. Och oss själva oxå för den delen.   Fundera över våra val en smula. Skadar nog inte. Slippa alla dom där måndagarna.... 😉
 
Detta är återigen helt och hållet vad jag tycker, alla får tycka och tänka vad dom vill, det respekterar jag. Och vill ha samma respekt tillbaka.
 
OCH ETT RÅD, (som du absolut kan strunta i) NÄSTA GÅNG DU HANDLAR, FÖR SKOJSSKULL TITTA PÅ INNEHÅLLSFÖRTECKNINGEN, TITTA EFTER VAD DU STOPPAR I DIG. BLI FÖRVÅNAD.  HÖJ PÅ ÖGONBRYNEN ÅT DET DU LÄSER. ANTINGEN KOMMER  DU INTE TRO DINA ÖGON, ELLER SÅ KOMMER DU INTE BRY DIG OM DET. 
 
Läsvärda länkar:
lifezone.se
Kostdoktorn.se
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Uppdatering! Ärt OCH Avokadoälskaren.

Usch vilken otäck bild!
men de ska föreställa min frukost som jag aldrig fick!
avokado och ägghalva med kräftröra.  
Ellie gillar verkligen avokado. Precis som den är. Helt naturlig såklart.
ärt OCH avokadoälskaren. 
Skönt att hon gillar riktig mat tycker jag.  Hon har iofs aldrig heller fått något annat. Och kommer inte fått heller.
Har hunnit med att vattna blommor, starta en diskmaskin och steka kantareller, de gäller att vara effektiv och ta alla tillfällen man får. 
Nu vill jag kram om min Amanda, jag är glad för hennes skull idag.  Vi ska tillbringa hela dagen tillsammans med min syster, de ska bli så roligt. Det tror jag vi måste göra snart igen.
 
Jag önskar en bra dag och så kanske vi hörs senare, annars så fort jag hinner. 
 
Krama den 3 personen du ser idag. 
Se vad som händer! 
Puss  & kram 
Anna ♡ 

Cykelsvängen

Åh dansnerverna i min kropp väcks till liv av denna härliga låt. Kan inte lyssna för mycket på den. 
😘😎🙌🙈🙊🙉👀👣 
Idag körde vi Amanda till en kompis och passade på att handla nån annanstans än på Ica i Nossebro. Det är nyttigt det oxå.  Så vi slog på stort och handlade både på Willys och ica. Detta iN för morgonens utflykt till Falköping g och Mösseberg och sedan fortsätta dagen härpå Smörkullen med syster och familj. 
Väldigt trevligt.
Idag blev jag sur. Jädra gubbe  grannen har, han har snott mitt svampställe.  Har i te så många eftersom ja aldrig får tid Att gå ut.nu har ja Inte det Heller. 
Men hoppas han  inte hittade nåt,  för ja vad är i förrgår och tog allt jag såg,  ja tar små med, dom är goda. Passar på när ja ser och hittar.
 
Ja ja min man är ju svampexpert så han får väl visa mig sina ställen. 
 
Igår tog vi en cykeltur till farmor ja och Ellie och när vi skulle  kände ja att ja bara ville cykla lite... det blev snudd på 1 mil. Inga problem för mig, lillen somnade dock. Sadeln är ju Så otrevlig bara så de måste ja ha en ny, eller så är räven för stor. 😂 
I dag ska ja banne mig ut igen sen och då ska ja ta amandas cykel. Ska cykla längre och hårdare idag.  Gott för ben och rumpa.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

Ärtknarkaren Ellie

Ja dukat fram smaskig Lunch bestående av gräddkola blomkålsris, stekt falukorv, stekt broccoli, stekt kantareller,  korv till mamma och ja lite smått och gott. Men icke.
Fick allt fixa fram lite gröna ärtor. 
Sicken filur jag har att göra med. Ärtor liksom. Ja ja.
Hon äter väl när hon blir hungrig tänker jag. 
 
Idag längtar vi efter Amanda som kommer ikväll.  Och jag tror vi ska träffa moster och Anton imorgon,  åka till Falköping och Mösseberg.  Och vi måste nog åka hem och träffa mormor och morfar oxå snarast.  
Nästan lite mormor och morfar abstinens. 
 
Det var väl en himla tratt inte vi satte oss i bilen och åkte till Stockholm på fredag som jag tänkt. För  Lennart sa att det var visst på söndag. ... 😀 tur har Lennart som håller koll på oss.
Men det ska bli roligt. Skönt att slappna av lite, ja de är ju de enda ja kan göra på en så lång resa så de är bra för mig. Passa på medans jag kan.
 
Tycker de är synd att man inte kan  dela musik från Youtube  här på plattan för då skulle jag dela med mig av goaste låten för tillfället. Madcon med dont  worry, åh den så grymt go. Inte ens Jag kan va still när ja hör den. 
 
Hann med en promenad idag och sen skyndade ja mig hem och körde på ct,n skönt när svetten fullkomligt rinner, droppar av en, då jobbar iaf jag lite med kroppen. Mer har jag inte hunnit idag. 
Det märks att liten blir större och kräver mer, när Ellie va liten sov hon mest och jag hade liksom all tid välden för träning och så. Sen blev de lite svårare och svårare ju större hon blir.
Nu sover hon ju typ 1 timme på förmiddagen barock sen inget mer förrän till natten mellan 19.00 till 20.00 då har man inte så mycket tid, de ska finnas mat och de ska se snyggt ut i hemmet, och de ska tvättas, hängas tvätt, grejas Och gärna hinnas leka liteoxå så man inte känner sig som hemskaste trökmorsan i välden.  
Livet på min pinne kan man säga. 
Pinnen på smörkullen.
 
Jag skriver mer senare.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
Rackarns ärtorna tog slut.....

Vecka 29.

Måndag. Veckostart och jo men de känns helt okej.
vädret är ju inte så soligt, lite småkyligt, regnat lite har det gjort, ja en typisk svensk sommardag skulle jag säga.
Men det gör inget, återigen måste förtydliga det, jag klagar inte. Tycker bara att jag inte ska vara så snabb med att göra saker ibland. Som t ex jag beställde en jätte jättefin uv dräkt till Ellie, hon har använt den 1 gång, och visst sommaren är verkligen allt annat än över, men de känns ju som att de kanske inte behövts. Men okej, alltså man vet inte sommarvärmen kan komma senare oxå. Och de kan ju hända att hon får användning av den senare. 
Men de är en sån typisk grej som jag gör. Trodde verkligen de behövdes.  Fast nä de gjorde de kanske inte.  Men men ja lägger väl ut den på tradera tids nog. 
Men  jag tycker synd om er som verkligen gillar och saknar solen, fast ni får väl åka utomlands. 😉
 
 Jodå nu har till och med den helgen som jag väntat på så länge gått och blivit ett minne. Första Jobb helgen.  Känns jättebra att ha de gjort. Nu ser jag fram emot nästa. 😊 
 
Idag känns som en sån där dag då jag vill mysa ner mig i soffan under filten, och titta på film. Så det är min plan senare. 
 
Är lite ofokuserad.. tittar på ett teckenspråksprogram på UR nu om socker och kolhydrater mm, mycket intressant.
 
Vi ses
puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
Lånade bilder.

Första gången.

Jajjamän i helgen har jag jobbat. Kul. Spännande.  Nervöst. Men så roligt.. Rasta Vårgårda nu är jag tillbaka. Eller snart iallafall. 
Mjukstart lite med helg vecka 30 och sedan ledig hela Augusti för att ev börja jobba heltid  1 september. 
För det var ju det..... jag har hela tiden tänkt att jag vill tillbaka heltid direkt, men med en del omständigheter på Jobb fronten och att jag faktiskt förstår hur viktigt det känns att få vara med mina barn och familj så funderar jag på att tänka om.
Bara lite.. 
kanske.
 
Men detta återstå att se. 
Men framförallt jättekul att va tillbaka.
 
Men nu börjar en ny vecka. Och i slutet på den så ska vi, jag, Marcus och Amanda åka till Stockholm och kolla Ac/Dc  konsert. Ska bli kul, har varit en gång innan, och tvekade denna gång om ja verkligen vill. Men jag tror de blir kul,  och jag behöver det. Även om de blir jobbigt att vara utan Ellie, men ja klarar ju att jobba 8 timmar denna helg så de måste gå med barnvakt det oxå. Men sen är det ju de att jag kan lämna henne till nån annan om ja ska göra nåt, men grejen är att jag drar mig för det.  Att jag litar på min mamma, farmor och t ex min  syster   vad gäller att ta hand om barn, de är ju inga problem och den jag litar på mest egentligen är ju min syster.   Vi vet vad vi vill att Ellie ska äta,  och de innefattar inga som helst söta saker, fikabröd, för mycket frukt, bröd, kex, mm. Jag förlåter aldrig den som ger henne något sött utan att jag vet om det. Hon ska inte ha det. Punkt slut.
Vet hur lätt det är att man inte tänker sig för. 
 
Men de kommer att gå bra. Det är jag övertygad om.
 
Nu ska jag pussa på min minsta  plutt. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Rumpen

Jag har sån galen Träningsvärk i häcken. Har ännu inte gjort 50 squats, de kommer. Men de är för jäkla bra. Jag gillar träningsvärk,  det är ett kvitto på att jag gjort något med kroppen. 
 
Har rastat min vän idag, efter promenix imorse. Körde programmet fat burn.  Såklart. 
30 minuter och svetten droppade. 
Ser ju lite muppig ut men va sjutton spela roll.
Sen låg mina hjärtan utslagna i soffan stund medans jag kollade igenom tidningar som ska slängas, satte silvertejp längs med bokhyllans nedre kant (risken är att färgen släpper på hyllan men då får jag köpa färg och måla isåfall) så jag slipper leta efter diverse saker, dvd, tidningar mm. 
 
Hon äter lite dåligt tycker jag. Ellie alltså. Marcus tror att det blir så för att hon är mättare längre och heöt enkelt inte är hungrig. Erbjuder massa olika saker men de är inte alltid populära. Även, potatis och t ex ris mm. Så de är inte så att hon blir uppfödd på LCHF, men de är en stor del av de vi äter. Försöker ändå tänka att hon växer ju ändå, inte så explosionsartat dock, så det är väl inte hela världen heller. Hon äter väl när hon blir hungrig oxå, och eftersom vi äter fetare alternativ så antar jag att hon blir både lugnare och mättare. 
 
Fredag idag och jag brottas en aning med just det, att de är fredag. Fredag och helg brukar ju betyda godsaker såkallat fredagsmys. Jodå det förekommer även på Smörkullen. 😀
ska verkligen tänka till innan jag bestämmer mig idag för något sånt. Om det blir det.
Välja det bättre alternativet.  
 
Har ju grädde, honungsmelon, frukt och nötter och mörk choklad om de skulle krisa.
 
Amanda åker till sin pappa sen och stannar där till tisdag denna gång, jag kommer väl som vanligt sakna henne efter nån dag.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 
 

15 månader

Godmorgon. 
Här är det gnälligt idag,  vet inte varför. Ellie är inte på topp. Men det blir bättre.
Frukost har vi ätit, Ellie åt både havregrynsgröt, grötpinne och lite leverpastej.  Väldigt olika från dag till dag vad och hur mycket hon äter.
Hon ammar ju fortfarande morgon och kväll. Ibland hoppar vi något av dom. Tanken är att det  sakta ska avta såklart.
 
Imorgon ska jag göra något jag inte gjort på 15 månader. Jag ska jobba. För första gången.
Det känns pirrigt, kul, lite Jobbigt faktiskt,  spännande och riktigt roligt.
Stundtals tvivlar jag på det mesta vad gäller det men jag tror det blir så när man varit borta en längre period.  Det känns inte konstigt iallafall att känna så.
Det kommer säkert gå alldeles fantastiskt bra och jag tror verkligen jag behöver det.  
Bra för Marcus att få va hemma ett par dagar och se hur livet som hemma mamma är oxå.
Fast han blir ju hemma pappa.☺ 
 
Tråkigt bara att jag provade arbetsbyxorna  och dom satt aningens tight.... Suck.  Men men får väl gå upp en storlek Ibörjan och målet är ju självklart att dom ska sitta lösare och lösare. Har ju några kilon att gå ner. Men de ska gå det med såklart.
Bara att kämpa på som min chef säger.
 
Idag är det vilodag, pw står det på schemat. Då får det bli det, men jag går en stund och sen brukar  jag gå hem och köra på min ct. Det måste ju bli samma effekt tänker jag,  inte så att jag gör mindre då direkt.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 

Torsdag.

Ja då har typ halva dagen gått utan att vi gjort ett endaste nåt...
Ellie har sovit första omgången och jag fickan rask promenad och sen skyndade jag mig hem och gjorde mitt träningspass för dagen. Det gäller att vara effektiv när Ellie sover 1 timme drygt på förmiddagen. 
 
Prioriterar mer min träning hemma nu än promenaderna.  Roligare. 
Ska göra lite mat sen, undrar vad det blir för gott sen... 
Får hitta på nåt. 
Har ju riktigt ordentligt satt far på mitt LCHF nu, känns kul, men vet att det kommer bli tufft. Men de får de vara värt.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Bort med fettet.

 
Ja har tränat bra idag. Känns skönt. Ätit riktigt bra oxå, skönt. Funderar på att jag ska väga maten så jag ser att de blir bra. Som ett riktmått. 
Kändes helt okej att inte äta sig vrålmätt. 
Måste ju göra av med fettet nu. 
Det kommer gå skitbra.
 
Instagrammar en hel del, det får mig motiverad. Dels se andra som kämpar Och även få tips och se vad dom gör för nåt. Träningen kan ju på så vis aldrig bli tråkig egentligen.
Kul att testa nytt och man får mycket inspiration därifrån.
ALLA är så himla duktiga oxå. 
Vissa dagar blir de mycket instagram och vissa mindre, men jag har alltid som policy att de ska göras innan Eller efter träning, de ska inte förstöra pågående träning.  Bästa är efter för de känns som en dödssynd att skriva att jag ska göra något och inte Göra det sen. Jättebra pepp det oxå. Det är som sagt mycket motivation för mig när jag kämpar på här hemma med träning. Jag gör ingenting för att någon annan ska tycka Eller tänka om det. Det bryr ja mig inte om, man kan följa eller inte. Jag gör det jag vill och  känner för och de är för min egen skull. 
 
 
Apropå.... bara måste säga att vi funderade  på vad grejen var med att Ellie sååå gärna ville ha denna flaskan i badet. På framsidan står det att det är nordiskt sockerextrakt i...... 😱😨 men alltså... var ju tvungen att googla..och de ska tydligen vara forskning att det skulle vara för huden eller nåt åt det hållet. 
Slutar fasen aldrig att bli förvånad....
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Men åh va kul....

Allvarligt talat så är jag arg, lessen, förbannad och besviken.
provade ju ett par byxor nu... behöver ja säga mer?
fan.
jävla Skit.
Då vet jag absolut vad jag  behöver jobba med iallafall.
Blir  verkligen till att tänka på vad jag stoppar i munnen och hålla träningen uppe. 
Det ska väl gå det med men jag tänkte inte att det skulle vara så.
Nu ska vi snart ut iallafall, Ellie ska sova och jag ska ta en promenad, hem och göra mitt pass och även hinna med lite ct. Nu ska ja fan tappa lite fett.
 
Annars blir det nog inte mycket gjort idag, se om mamma svarar och om vi ska åka dit en sväng
 eller om vi bara hemma.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Utflykt

Ja idag Gjorde vi en liten ynklig utflykt till Alingsås. Det blev god buffé på Mangiamo och sedan in i affärer sedan hade jag tyvärr tröttnat, så typiskt mig. Tror gillat att gå i affärer numer men de gör jag inte alls. Måste sluta försöka intala mej det. 
Det var trevligt iaf,  ja och mina godingar. Vi köpte med oss 3 lådor jordgubbar som vi smaskat på.
Amanda hade mjölk till sina, jag hade cremefraich och vaniljpulver  och Ellie mofsade och åt dom som dom var. Gott gott .
 
Nu väntar en lugn  kväll,  planera morgondagen och hoppas hoppas ja kan komma ut en stund sen när lillan lagt sig.
Men gör ja inte de så känner ja mig hyfsat nöjd ändå, morgonträningen  gjorde jag och 50 squats är klart.  Baggis kanske nån tycker, ja de gör ja med egentligen, för ja klarar så mycket mer men de ska va kul, och hinnas med oxå.
 
Trevlig kväll
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Nytt

Imorse testade jag mitt nya träningsschema. Mycket mycket bra. 
Så himla kul, känns verkligen bra och roligt.
ska hålla i motivationen nu, de sitter ju i huvvet det mesta.
känns som ett fantastiskt  bra program att börja med. Få in  lite rutin så blir det perfekt!
Blev väldigt glad av att få det, tack Maria på nossebrobadet för hjälpen. 
JAG behöver en spark i baken ibland och känslan av att ha"ögonen på mig" lite, så jag kommer igång.
 
Har nya mål. Känns bra det med. 
 
Idag är det tisdag och vi funderade på att åka till mamma men hon svarade inte så vi åker nog till Alingsås en sväng istället. Vädret är helt okej tycker jag.  
 
Senare tror jag att jag ska baka  frallor, lchf frallor.  Dom ska vara godaste det på Facebook.  "The bröd"Skriver alla där. 
De går att hitta gottbröd men givetvis är inget av dom som de jag ätit hela livet, vanligt bröd.men de är inte hela världen tycker jag.  Jag hittar goda alternativ ändå. Och jag vet ju inte om de är gott förrän ja testat.
Imorse åt jag Micro bröd. 
1 ägg
1 dl mandelmjöl
1 msk smör
lite salt
lite chiafrön på toppen och rapsolja i botten. 
imicron full effekt i 2 min.   
Smaskens. Ha smör och ost på t ex.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Mer än vad man borde.

Ibland vill och skriver jag nog mer än jag borde här. Just nu känner jag mig måttligt irriterad, men de får väl bara vara.
 
Jag klagar inte på vädret kan ja säga. Inte alls. Men alltså, förstår verkligen inte grejen med att enadagen är det 40 grader stekhett i solen och man vill gärna a krypa ur skinnet eller nåt, kan liksom inte komma bort från värmen. Och nästa dag åskan vädret vara som att vända på en hand.
 Jag trivs mycket bättre i väder som de är idag,  molnigt, lite regn, lite sol, lite blåst, lite omväxling. 
Så jag klagar absolut inte men såklart funderar Jag på varför de aldrig kan vara perfekt!
Men man kan inte få allt, så är det.
 
Måndag idag och jag har varit på en promenad och hittat några små kantareller i kanten, dom norpade jag, ska steka med smör och smaska upp dom sen. Och när jag kom hem passade jag på att göra en squats utmaning ja såg på instagram igår. 50 squats och så filma, tänkte att ja ska se om ja kommer ihåg att göra de minst 2 ggr om dagen framöver. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Söndag varmt Ini. ..

Tvungen att ta på mig linne idag. .. Suck.  Varmt. Måste härda ut. Det går men de är jobbigt.
ja ja, tur att jag måste tänka på Ellie, de är ja och Ellie mot alla soldyrkare. Men jag är såååå glad för alla som älskar sol, de är ni förtjänta av, helt klart. Glad för er skull att ni kan njuta. 
 
Idag är jag nöjd  med helgen som varit.  Trist att vi inte åkte till mamma igår men fanns ingen ork. Men ja ska ringa till mamma idag, senare. 
Annars blir det inte mycket gjort,ett par promenader  beroende på hur liten vill sova. De brukar bli 2 sovstuner om dagen. Första 10 till 11 och en kortare 15.00 till 15.30 men blir längre ibland.  Och då somnar plutt ca kl 20.30. Hon har sovit jättebra fast de varit så varmt. Igår hade vi fläkt på i rummet.  Men ibland blir det bara en längre sovstund på förmiddagen och så hoppar vi den sena, men de bli väldigt väldigt pipig senare då vilket är otroligt jobbigt att höra på.
Så vi gör de som passar. Ellie får bestämma liksom. Så måste de ju vara. 
Hade en riktigt kass start igår, blir galen på mig själv och alla funderingar ibland, jag diskuterar med mig själv och kommeraldrignånsin fram till nåt bra.  Det är då min älskling träder in. Han vet precis hur jag funkar. Pratar mig tillrätta och alltid känns de så fantastiskt  bra efter. 
 
Det kan minst sagt vara stormigt och backigt den allra varmaste vackraste dagen på smörkullen. 
 
                  ☔"Livet  består inte av att vänta ut stormarna utan om att lära sig att dansa regnet"☔
 
Ta hand om varann och glöm inte solskyddsfaktor 80 minst...
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

instagram

Jodå instagram är rätt bra så vis att som jag som följer många sidor med olika förslag på olika övningar, ja får massa motivation till att träna. Om jag vill . Ibland spelar de ingen roll för jag känner ingen vilja att tränA ändå.  Trots detta. 
Men för mig och för min motivation är det viktigt med planering. Därav lite grejen med pt, att jag får allt "serverat", ett träningsschema som ska följas och ett mat schema som jag visserligen år laga själv men som ska följas. Har otroligt svårt ofta för att bara göra lite övningar sådär.  Jag vill ha ett program att gå efter. Så funkar jag.
så även denna morgon har jag lagt ett nytt litet program till samlingen.  Ett fredagspass som jag har som mål att göra under dagen. 
Ska inte bry mig Så Mycket om att de även är fredag,  varför egentligen ska jag det? Som vilken annan dags helst, egentligen.  Fredsgsmys och lördagsgodis.... är Något som vi själva skapat.
Eller hur?
som sagt i mitt fall gäller det att vara förberedd. 
 
Måste sätta upp lite mindre mål oxå, de gör nog gott för motivationen, till en början. Sen kan man ta mer sällan.
Men vad kan vara fel att belöna sig om man gjort något bra? Men jag tänker INTE belöna mig eller någon annan med något som är sött eller nödvändigt måste vara att äta. 
 
Så... tills nästa gång,  ha de fantastiskt bra. Njut av värmen för den kommer snart att försvinna!
snart är vintern här. 😉 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Nej jag gillar det inte!

Jag fixar Inte denna värmen. Det är riktigt jobbigt. Jag har inte pigment till att bli brun så sola är uteslutet. Bada! Ha aldrig i livet. Visa min bleka tjocka kropp. Nä Tack. 
Kan sträcka mig till att bada i badkart  och den dagen då vi skaffar oss en pool.
 
Usch otäcka väder försvinn. 
Men idag har vi blåst upp Ellies pool iallafall. Så nu står den och väntar på oss, får bli ett dopp imorgon. Sen hoppas vi på lite sand i sandlådan med så blir det nog väl.
 
Idag har jag varit på gymmet. Fy fan va jag saknar det, men jag har förhoppningar om att komma dit snart. Som vanligt. 
Men idag träffade jag  Pt Maria och vi gick igenom lite allt möjligt och jag gjorde en sån fettmätning,  med bla vätska och metabolisk ålder mm. Ja de kunde ju kvittat för de var ju allt annat än bra, inte alls kul. Men då har jag något att jobba med med andra ord.
Så vi bestämde oss för ett litet upplägg till att börja med, sen får jag se hur jag fortsätter.  
Maten tänker jag ta tag i själv först, de är inte så svårt bara jag sparkar mig själv i röven. Det här ska ju gå som allt annat.
Tränat idag har ja gjort och de kändes skönt.  De är ju de det alltid gör.
5 rundor med 7 olika övningar. Jobbigt så in i helvete. Sen 3 övningar 3*10 extra armar och axlar.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

RSS 2.0