God morgon ☺ Dessa inlägg.

God kväll.
 
Ikväll blev de discospinning. Kuligt. Svetten rann.  Åh va jag är glad. Lycklig I kroppen.  
 Imorgon blir de mage,runt par och ben.
 
Jag kollade fb imorse och de är Både kul och intressant och irriterande ibland att läsa inlägg i en del grupper.
Eftersom jag tycker och tror på att vi äter alldeles för mycket gluten, och dåliga snabba kolhydrater (däribland är jag själv slav tyvärr) och även överför dessa dåliga vanor till våra barn som ska tvingas leva med det sen så blir jag ibland riktigt arg. Sur och lite förtvivlad. Mest förtvivlad.
Bara undrar vad är de folk Inte fattar? 
Jag har dessa "2 världar" i mitt liv att brottas med och de är inte alltid kul. Och definitivt inte lätt. 
När Amanda var liten så var de inte alls så som de är idag. ALLT detta med mat och socker och den medvetenhet om hur vi kommit att må fanns inte då. 
Antagligen var inte problemet så stort då som de kommit att bli. ALLT har utvecklats en del på dessa år och samhällethar blivit mer stressat och allt ska gå så fort och ingen har tid med något.  Definitivt i te att äta bra för att må bra. Ja för stunden då men inte långsiktigt. 
 
Ingen sa något då. Om mat. Om hälsa. Jag verkligen inte ett dugg intresserad, gjorde mitt bästa ändå såklart.  Så gott jag visste och blev tillsagd liksom. Men därför förstår jag oxå precis de jag skrev innan. Varför förstår inte folk? Varför gör man inget? 
För att man inte är intresserad, inte vet helt enkelt. Inte kan. Inte orkar. För dyrt..mm
Då är de väl inte konstigt. Man tror man gör rätt. Man lyssnar till punkt och pricka på sin bvc sköterska för dom måste ju veta eller hur...? Mormor, mamma, farmor oxå för den delen. Men funkar de som funkade då verkligen nu.. man rörde sig på ett annat sätt då.
Man lyssnar på vad livsmedelsverket säger o rekommenderar. 
 
Grejen är bara den att min bvc tant är 50 typ. När läste hon i skolan då? Precis... för 30 år sen när allt såg rätt mycket annorlunda ut. När vi rörde på oss på ett annat sätt. Funkar det verkligen att lära ut och tänka precis på samma sätt nu när allt har förändrats en hel del? 
Nej. 
Åter nej.
Livsmedelsverket då, deras rekommendationer är ju precis de samma, men tycker vi att det funkar? 
Ja för en del möjligtvis. För de som har turen med sig och för dom som tränar mera. Men för oss vanliga så  blir du inte fet så blir du antagligen helt speedad, och massa andra otrevliga egenskaper. Speciellt barn.
 
Ibland blir man mörkrädd när man hör föräldrar till andra barn. 
Alltså de är ju inte att undra PÅ att barn blir som dom blir när dom har föräldrar som i mina ögon beter sig högst olämpligt och är ganska knäppa.  Men de är deras kommande problem, jag får nog bara se till att sköta mina guldklimpar. Och de gör jag. Jag vet att jag alltid gör mitt bästa och yttersta för ATT dom ska ha de bra. Sen är det tufft som fan många gånger för vi kämpar med tuffa saker vi oxå.  Och ofta känner jag mig inte alls förstådd, och rent av motarbetad i detta. Till och med av sjukvården som inte verkar fatta grejen.
 
Jag är inte perfekt. Långt ifrån. Men jag försöker, jag gör mitt bästa utefter mina förutsättningar.  Så gott som alltid. Jag är inte sockerfri. Jag försöker. De är inte lätt. Men med mer träning, mer resultat synligt så vet jag sedan tidigare att de blir lättare. Roligare. 
Jag vet vad mina svagheter är. Jag skulle aldrig medvetet överföra dom på Ellie. Eller Amanda. 
Amanda är större nu så där är de ibland riktigt svårt. Men Ellie är en helt oskriven liten bok, varje blad ska fyllas med nyttigheter,  Mat, lek, värme, egenskaper och lärande.  Efter hand så tror jag att hon själv kommer välja mycket bra saker att fylla denna sin alldeles egna livsbok med. 
De är så lätt med henne. Hon är den mest okomplicerade lilla varelsen, den sötaste lilla människan. Så enkel. Så snäll. Så tacksam att lära saker. 
Att lära henne Att äta bra mat och få henne att förstå att hon mår bra av det är inte svårt.  De har vi gjort från början.  
Hon har aldrig ätit en barnmat burk.  Aldrig ätit en majskrok  (en gång smakade hon) aldrig ätit ett rån. Aldrig ätit bröd. Alltså inget gluten för varför. Varför varför varför? I troduceragluten i skydd av amning...varför då? Är de verkligen Så bra om man måste gRa det.. Nä.  
Den som tycker annorlunda skulle JAG vilja fråga varför den tycker det?
Jag är så stolt över att jag aldrig gett henne det. Hon får i sig socker ändå. De dolda otäcka jävliga rävgiftet som kallas smakförstärkare i mat. Men jag ser till att så gott det går att undvika de för ofta. Jag är så medveten om mat och vad de Gör med kroppen. Har mig själv som väldigt bra exempel. Kalla mig hysterisk eller vad du vill.  Socker hysteri. Överdrift eller vad som. Men jag vet vem som vinner .
Ni ska få se. 
 
Jag tror inte att man dör av igenkorkade kärl om man blandar lite, men jag tror man mår mycket bättre av lågkolhydrat/lchf. Så jag fortsätter äta lagom fett för de är gott, nyttigt, man blir mätt, man blir lugn, mår gott och väljer de goda sakerna.
 
Sov gott
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 
 
 
 
 

Helg i Danmark

I lördags åkte vi till Danmark. Bara över dagen, det var jättetrevligt. Man behöver inte anstränga sig mer än så för att bara komma hemifrån en stund, man behöver inte lägga några stora pengar på det egentligen. De räcker ju såhär.
Marcus var väl inte piggast på båten direkt, sjuk. Men nu ska de väl vända tror vi. Det bör det göra för såhär kan de inte fortsätta.  Annars hade vi himla trevligt. Finns inte massa saker att göra men de måste det inte finnas jämt heller. Man kan allt lära sig det.
Vi åt god frukost på båten, omelett och korv mm och sedan spelade vi lite. Vann inget men hade inte räknat med det heller. Bara själva grejen att Amanda kunde spela liksom.
Sen kollade vi tax free butiken snabbt som ögat. Älskade Marcus skämde bort oss alla 3 med presenter i form av en gosig katt som fick namnet Francis, en såååå God parfym och en  påse med schampo mm. 
Sedan gick vi hastigt av i Danmark, in i en affär och tillbaka till båten. De fanns inte mer tid att göra något på. Sedan åkte vi mot Sverige igen. 
En mycket trevlig dag. 
Fuskade i helgen,  men de är inget jag tar på Jätte allvar.  Gör mitt bästa för att må bra denna veckan. Har bokat mig på 2 spinningpass och så får vi se vad som hinns med. Ska jobba lite oxå trots att jag blev ofrivilligt ledig idag när dagis var stängt.  Men de behövde vi för Ellie är ganska förkyld igen.
 
Som sagt så började veckan perfekt med en god, nyttig frukost i lagom mängd. En bra lunch och resten av dagen kommer bli bra den med. 
Det börjar bli jobbigt tycker jag att fuska när Ellie är med. Hon har aldrig visat att hon vill ha, som igår när vi åt paj hos mamma så fick hon en köttbulle, några tomater en äppelskiva och lite så. Men de va inget hon brydde sig om. De är skönt men jag kände bara att vad håller jag på med.
Är de värt det?
Nä och ja tycker de känns bra Att de känns så, för då blir fusktillfällena färre. De finns ingen anledning egentligen ju.
Dock känner jag mig ofta lite frustrerad av att inte kunna åka till gymmet obehindrat längre. De är jobbigt. Känner mig ofta otillfredsställd när det gäller det. 
Skulle läsa någon kurs eller något som gör att man får träna. Pt eller något liknande.  Tänk vad häftigt  det vore. 
Men de är bara en dröm så länge.
skulle fortfarande vilja läsa om mat, hälsa, träning, kroppen och allt i ett. Vore så kul.
 
Men de får ja nog fundera på ett tag till.
 
Nu ska jag ta upp ett barn ur badkaret och gå ut och elda klart i pannan.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

 
 

 
 

 

 
 

 

 
 

Så fruktansvärt.

Va är de som händer?  Varför händer sånt här?  Tänker på alla  som berörs av de fruktansvärda som hände i dag.  Så nära oss.  I Trollhättan.  

De är sånt som bara händer på andra ställen,  i andra länder. 
Men idag ändrades det.  
De hände här idag.  

Tragiskt.  Fruktansvärt. 

Ta hand om varann.  Ordentligt. 

Puss &  kram 
Anna ❤


Exercise

Japp har varit på promenad och tränat en liten kortis, bättre än inget men de är som de är med motivationen hemma. 
 Det är därför  jag vill komma igång ordentligt med träning på gymmet för jag vet att får jag några återkommande gånger där så kommer de igång även hemma. Strävar efter det.
 
De är ju de som är grejen, tycker jag , med gymmet. Jag får ju sån otrolig motivation där. Jag brukar kika in hur och vad andra har för teknik och så kan ja härma lite sen, ser de bra ut så testar jag iallafall.  De stora killarna vet ju vad dom gör antar jag och vad passar bättre än att ta efter  dom 😆 jag bryr mig aldrig om något annat nr jag kikar på andra än just det. Teknik och vad dom gör för övningar.  Man kan ju lätt tro och känna att alla glor på en och få för sig massa olika saker. Jag tror att jag är ganska ensam om att kika lite på de andra. Ser ibland i trådar på FB att på vissa gym är en del riktigt elaka mot varann. De kan va allt från kläder tillhör dom ser ut. Alltså de tycker jag är riktigt taskigt, så gör man väl ändå inte!  Alla är ju där av en anledning. Alla har oxå börjat någonstans. 
Man kan väl hjälpas åt! Jag hade ju blivit glad om någon kom fram till mig pågymmet och sagt om jag gjorde fel,om man riskerar att skada sig t ex. 
På vårt gym är alla snälla.  Alla har ju olika förutsättningar från bÖrjan och hela tiden. 
 
Sen är ju oxå en av mina saker med gymmet att jag tar alltid i lite extra. De är bra, jag orkar nog mer ända JAG oftast tror. De är kul att utmana sig själv, inom rimlig gräns såklart. Måste ju tro att jag orkar annars är det inte kul. 
Tänker att jag måste bevisa på gymmet att jag kan, de är ingen hemma som bryr sig om de eller inte. Säkert inte på gymmet heller men jag låtsas som det. Det går bättre då.
 
Bakar lite bröd, tekakor typ. Luktar jättegott. Tänkte ta med lite fika på lördag när vi ska åka till Danmark över dagen.  
 
Ha en fortsatt trevlig dag
Puss & kram 
Anna ♡ 

Ventilera

Varför ska jag och vi ändra på något som alltid funkat för oss?  Bara för att de inte råkar funka för någon annan helt plötsligt?
Varför ska jag få skulden och bli den jävligt dumma i allt det, jag som får dåligt samvete för att jag inte går med på det. 
Nä varför skulle jag det när de som är nu passar bättre än de som blir?
Den som alltid ändrar och försöker byta får ju faktiskt ta sitt  ansvar för detta och lösa de på bästa sätt. Det är inte mitt problem. 
De är inte för något annat skäl än att de inte passar oss. 
Punkt.
Den andra i allt detta har aldrig gjort något för att underlätta för mig, oss så därför så tänker inte jag bry mig om detta.
Punkt slut. Hoppas jag.
 
 
 Har precis avnjutit detta goda efter ett styrkespinningpass.  Det är kul alltså, kör nog några gånger till och sen snart hoppas jag komma igång med mina vanliga pass på gymmet.
längtar så ja bli galen ibland. 
 
Fabian va jobbigt det var idag. Men så kul. Älskar så mycket att utmana mig själv,  se om jag orkar lite till, lite mer, lite tuffare..
gick inte riktigt fullt ut men att köra med lätta vikter är inte min grej. Måste kämpa järnet till sista orken.
 
 Längtar till discospinning på torsdag nu.
 
Men nu är de veckans brott.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
Så fick jag de fina skorna på posten från sportamore. Först tänkte ja skicka tillbaka dom men ångrade mig. Dom passar fint.
Första gången jag beställt skor på nätet.
Dom va med på spinningpasset idag.  
 

Sjukstuga

Fortfarande sjukstuga här. Hoppas de går över snart. 
Takläggare grejar och pysslar på taket, de gör mig inget att gå upp tidigt faktiskt,  hellre det. 
 
Igår var vi ju på discospinning igen. Jättekul. Faktiskt. Brukar ju inte gilla pass men känner att jag behöver komma igång. Passar bra med detta. Ochså styrkespinning på tisdagar. 
I helgen är det jobb som gäller. Och sen väntar ny kortvecka.
känns helt okej faktiskt.
Men ja känner fortfarande att jag saknar något.. vill göra något mer. Vet inte vad.  Men de ger sig. 
Jag har en del funderingar och planer.
 
Amanda åker till sin pappa ikväll och vi blir ensamma över helgen. 
 
Ska äta lite frukost och titta i min tidning.
 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Åh detta har jag längtat efter..

Som jag längtat efter att köpa ett par nya skor. Riktiga skor. Har ett par New Balance skor sedan tidigare,  de första riktiga joggingskorna ja köpte. Så fantastiskt bra men de börjar bli gamla och slitna. 
Hat sparat länge och nu har jag köpt ett par.
Ville ha så lika de gamla som möjligt. Men eftersom de var gamla så fanns inte den sorten längre utan har ersatts av en annan sort som jag hittade på nätet för i verkligheten hade dom inte någon av dessa skor på någon av de fysiska affärerna vi var på i helgen.
 
Så nu väntar jag på dom och de ska bli kul när de kommer.
 
Annars är jag ledig i 2 dagar nu innan vi kör på helg jobb.  
Imorgon kommer min vän Bozze på besök.
 
Men nu..... trevlig kväll.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

Byggställning

Ja hela vårt hus är omringat av byggställningar.  Taket ska fixas till.  Blir nog bra. Nu är ja ju ledig i 2 dagar så de ska bli spännande att va hemma och har man riktig tur så är de en hunk  eller möjligtvis 3 som grejar. Då kan ja va hemma heeeeeela dagen!  😈😉😜 men ja tvivlar på det.  Men hoppas kan man alltid.  Imorgon kommer min vän Bozze hit iaf.  Ska bli kul de går så lång tid mellan gångerna men så. Är de,  hon har sitt o ja mitt. Vänskap finns kvar ändå ju om den  är riktig.

Härlig helg med hotell

Ja och Amanda åkte ju till Göteborg i går och vi hittade ju vårt hotell fort.  Good morning hotell i frihamnen centralt.  Jättemysigt Kan man säga.  Först på listan var att göra nordstan/femman.  Vi gick och gick och handlade kul saker. De blev ett par vändor fram o tillbaka från hotell till nordstan igår men de gjorde inget. 
 efter den svängen först så checkade vi in och vilade lite.  Sen gick vi ut igen,  brunnsparken och vidare bort mot avenyn,  vi stannade på Harrys och åt jättegod mat. Hamburgare med tillbehör och bara satt och pratade. 
Sen gick vi hem till hotellet igen.  
Där kollade vi på tv och smaskade på mörk choklad o nötter.  


Vi gick ifrån de vi bestämt igår men samtidigt känner jag inte de som nåt problem,  så länge de stannar där.  Och vi har pratat om det och jag tror vi är på samma tänk när de kommer till det. 
Så länge vi håller oss till dessa få gånger och väljer noga hur o med vad vi ska "fuska"  så tror inte ja de blir ett problem. 

Nu har vi avnjutit en jättegod frukost,  de hade jjag  sett fram emot. Lyxigt är det. Nu börjar den nya veckan så nu har vi fuskat färdigt.  

Det här behövde verkligen vi. 
Speciellt Amanda.  Vi har haft de tufft och har de fortfarande men vi är på rätt väg känns de som. 
Små saker att se fram emot tror jag är bra.  
Jag är jättesugen på att kolla på resa utomlands lite längre,  men de krävs lite mer planering. 
Så de är fortfarande under planering. 
 Vi får se helt enkelt. 
Men nu ska ja dricka upp mitt kaffe och sedan så ska vi lämna Göteborg för denna gången och åka vidare till Allum för ett stopp innan vi åker hem till våra små älsklingar.  

Hoppas ni haft en bra helg oxå. 
Puss på er och kram
Anna ❤

Discospinning

Jag o Amanda var på discospinning igår. 
De var jättekul, men jobbigt. 
Får sån motivation på gymmet så de är sjukt. Där klarar jag allt. Därför JAG Vill vara där jämt. 
Amanda var grym,  fixade det utan en Suck . 
Vi bestämde att vi ger de några gånger, sen ska jag va med på styrkespinning oxå på tisdagar. 
Vi drog även en vända på 1 timme,  axlar och armar igår innan passet. Underbart.
kul. 
 
Nu är de fredag och jag vaknade av en otäck dröm, om bli olycka här hemma,en granne som var med i den. De var inte ett bra sätt att  vakna.
 
Jobb först. Sen hem o planera helgen. Jag och Amanda ska åka till Göteborg och sova på en hotell
Båt och bara shoppa och ha de mysigt.
Sjuka pappan får ta hand om den lilla plutten.
går säkert bra.
men jag har aldrig varit borta över natt från henne så de blir spännande och lite konstigt.
 
De är en härlig känsla att komma till dagis efter en Jobb dag och mötas av denna lilla människa och sen kommer jag hem till en något större människa. Mina favoriter allihop. Mina hjärtan.
Dom jag älskar allra mest.
 
Puss och kram
Anna ♡ 
 
 

Kasta sten i glashus.

Jag skrev ett inlägg och la uppe bild i en grupp på Facebook igår. 
Skrev inget om att jag ville ha någon reaktion eller något om det.  Givetvis förstår jag att de blir det ändå. 
En del saker är verkligen ett hett diskussionsämne. 
Man ser vad olika alla tänker om samma sak. Nyttigt. Men kan oxå vara irriterande. Men alla får tycka och vill jag inte ha reaktioner så struntar jag i att lägga upp. Enkelt.
En sekund kom konflikträdda Anna fram och jag tänkte ta bort hela tråden. Men efter att ha tänkt till så bestämde jag att inte ta bort den. För Varför då?
Jag FÅR lägga upp bilder precis som alla andra.  So what om inte alla tycker som jag. Om någon blir förbannad, arg, sur, ja vad som... Strunt samma.
 
Tycker iallafall att bilden talar sitt tydliga språk. 
Den hör inte hemma i vårt hem.
Jag förstår att de är viktigt att äta frukost och speciellt om man är överviktig eller har andra problem med Vikt och mat. Då kan de vara särskilt viktigt för att få bukt med sockersuget.
Men att börja räkna poäng, och att de är så mycket mat som är hur dålig SOM helst. Äter folk sånt här?
tydligen. De är väl vanligare än att äta ordentlig mat som turkisk yoghurt, ägg i alla former, omeletter mm
SÅ TYCKER JAG.
Syftet med lappen är att eleverna ska se att de är viktigt att äta frukost och vikten av bra mat.
Men jag har svårt att se så väldigt mycket bra mat här.
låt säga såhär.
vi gör ett exempel.
Person 1 äter på frukost följande:
*gröt med sylt och mjölk 10 p
*vitt bröd 1 p
*margarin 😵1p 
*ost 2 p
*marmelad 0 p
*paprika 1 p
* mjölk 2p
17 poäng.
 
Person 2 äter..
* 2 ägg 2 p
*kaviar 0 p
*ost 2p
*paprika 1 p 
* gurka 0 p 
*kaffe 0 p
* mjölk 2 p
7 poäng.
 
Jag säger såhär.
 
Person 1 blir säkert  mätt, kanske.
o blir man inte de så tar man nästa morgon 2 smörgåsar istället.
 du kommer antagligen vara hungrig igen efter knappt ett par timmar.
 
Person 2  blir oxå mätt,  och blir den inte de så kan man ta dubbla portioner ost och skinka eller ett ägg till och ända inte komma upp I så värst mycket mer poäng.
Du är antagligen , mest troligt skulle jag säga mätt ända fram till lunch. Minst.
Gör du de till en vana så märker du skillnad i mycket mer som humör, mage mm. 
 
Amanda kommer inte komma upp i dess poäng. Här väljer vi inte vad vi äter, hon får äta  de  som finns. Äta ska hon, punkt slut. 
Men att spä på de redan otroligt stora socker sug hon har med en smörgås,  lite juice och så vidare kommer aldrig på fråga. 
Jag vet och är medveten om att jag gjort misstag vad gäller att spä på sockersuget ibland, men de har aldrig varit min mening. Och så mycket böcker jag läst i ämnet så lär ja mig hela tiden.
ingen idé att fundera för mycket  som varit heller och vad fel man gjorde mm utan att försöka göra så mycket rätt man kan nu istället.
Bra mat hemma och bra val.
 
Ha en bra dag
Puss & kram 
Anna ♡ 

Men för bövelen!

Varför beter  sig  en del så Man undrar om Dom verkligen är som Dom  ska?  En del är verkligen på riktigt dumma.
Men inte mer tankekraft på det nu.
 
 Har inte hänt så mycket. Ellie är frisk , taiträ taiträ,  höstblåsorna och febern är långt borta. Hoppas jag.
Men de är ju så när dom börjar dagis, immunförsvaret är inte så tåligt kanske, de håller väl på att bli det. 
De kommer säkert komma något mer inom en snar framtid. Men tills dess är vi glada att vi är friska!
 Och så hoppas jag att nätterna går tillbaka och blir som vanligt. Ett par nätter i helgen så vaknade lillan typ en gång i timmen hela natten för att hon hade ont i munnentrots hon fått Alvedon. 
 
I veckan har de inte hänt så mycket. Har planer på en del saker men de ligger lite längre fram i tiden. Janne jättelångt men tillräckligtför att jag ska hinna finslipa lite, fundera så de blir riktigt bra. För det kommer det bli. En del av mina planer kommer inte att bli av. Ialla fall inte just nu.
men de är inte så dumt heller att ha paner,  drömmar.
De är lite de som håller en uppe ibland.
Men en sak i taget så de inte blir för mycket!
 
& jag är glad för på torsdag händer något riktigt kul! 
Tror jag! 😅😨
 
Amanda fick en läxa från hem kunskapen (ja de heter inte längre så men för mig heter det det så de är så jag skriver) och då skulle få ihop 15 poäng på frukost, minst.
 
jo då. Suck.
 
Annars ser jag fram emot helgen som kommer, ja lite både och. Men mest ska de bli kul.
Jag och Amanda ska åka till Göteborg och ta in på hotellbåten good morning, centralt tror jag efter att jag checkat läget. De ska bli så kul. Bara vi. Vet inte vad vi ska göra, men de blir antagligen titta i affärer och lite så.
njuta av att inte göra något, eller bara göra det vi vill.
ser fram  emot frukosten redan... mums.
Hade funderingar på tåg men de känns lite besvärligt, har ju inte bokat en tågresa på år...
men vi får se.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Drygt en vecka..

Ja drygt en vecka har gått sen jag tänkte att nu jäklar måste jag skärpa mig med sockersuget. Är så innerligt trött på det. Hatar det om man får säga så.
Innebär bara dåligt samvete och massa tråkigt.  
Trött på att vara slav under det. Ska förekomma min hjärna på alla tänkbara sätt så den inte bråkar med mig om detta. 
 
Glad att jag varit ledig några dagar nu när Ellie inte är riktigt bra. Men de går väl över det med. 
Imorgon lördag och söndag blir det jobb igen. 
 
Ikväll står jag mellan valet att göra tacos eller hemmagjord pizza. Vi får  se lite för kan behöva handla lite då, pizzan har vi gjort en gång innan och den blev så god. Sanningen är att hellre sån än vanlig, därför att man får äta så jäkla gott och slipper dåligt samvete. 
Ska göra egen pizzasallad oxå, hur enkelt som helst. Men inget socker i. Aldrig i livet. De går att äta ändå.
Och imorgon när vi ska ha tacos så tänker jag göra egen salsasås oxå. Krydda har jag redan.  Ska verkligen ge det en allvarlig chans nu, på riktigt. Har gått alldeles för lång tid då jag inte brytt mig nämnvärt. Gjort de bästa ja kunnat bara. Visste ni att som första ingrediens i tacokrydda står det socker eller druvsocker. Kolla Så får du se. 
Skrämmande.  Inte undra på att det är så gott. Så jag ska försöka ta bort alla såna synliga saker som har socker i sig om ja kan enkelt göra eget.
 
Botten består av ägg blandat med ost. Hur enkelt som helst, svisch in i ugnen en stund innan och sen lägger du på fyllning och så in i ugnen igen.
sen är det ju det där med Att bryta vanor. De är så svårt o man behöver verkligen ha viljan annars går det inte.
Men om vi blir sugna på något gott så ska jag idag göra äppelchips tänkte jag.  Skiva äpplen tunnt tunn på bakplåtspapper, strö över kanel och lite kardemumma. In i ugnen på 100 grader i ca 4 till 5 timmar. Förvara i burken tätt lock. Tänker att vispa lite grädde med lite vaniljpulver till det, och även strö över några torkade svartvinbär.
Det blir ett gott och väldigt mycket nyttigare "gott" om man vill ha det. 
För mycket frukt, fruktos är inte bra det heller Men vi äter inte så mycket frukt så de gör inget tycker jag.  Många kanske går efter Livsmedelsverket rekommendationer om 5 frukt eller grönt om dagen.  Ofta blir DET mer frut Och det  ger JAG inte mycket för. Helt fel tycker jag.  Läs istället och lär dig om hur frukt och fruktos tas upp i kroppen så kanske du ändrar uppfattning oxå. Livsmedelsverket är så efter. Fattar Inte hur de inte kan strunt i Att ändra sina rekommendationer rejält med tanke på hur de ser ut i samhället idag. 
 
Men är nog inte så många som tänker, funderar, bryr sig om hur allt påverkas, hur vi ser ut, vad vi gör och framförallt hur vi bara blir större och större. 
Jag tror att om fler insåg problemet som finns och det som kommer hända och verkligen sa ifrån, då skulle sjukvård o alla myndigheter bli tvungna att tänka till.
Jag undrar när det sker..
kanske när vi börjar operera barn för fetma, när barn får diabetes, när övervikt kryper ner i åldrarna... eller...
men hallå. 
Det händer ju redan. Ändå är det ingen som gör något.
 
 
Trevlig helg 
puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0