2014 året som gått!!

Jaha då har året 2014 kommit till sitt slut och ett gott nytt år ser vi framemot!
 
Vad hände då 2014???
 
 
 
2013 och 2014 var väldigt mysiga år tycker jag. Med mycket glädje och lycka. ♥ Ofattbart bra faktiskt.
 
Året 2013, den 25/9 blev vi med barn efter många & långa år med många IVF-försök på Sahlgrenska i Göteborg.
Sista försöket ( man får 3 i västra götaland) och definitivt sista lilla ägget tinades upp, delade sig och blev en liten böna som flyttade in i min mage. ( Ellie har verkligen varit nerfryst.... och tinats upp.. så sjukt häftigt att det funkar.)
 
Såå många gånger jag gjort detta och alltid har det bara flinat elakt tillbaka.... bara ett streck.. inget mer..  aldrig.. tills den dagen.....
Åh den lyckan som var så otrolig. Det blev ett plus. :)
 
Det var första UL vi gjorde, i vecka 7, då är bönan inte stor.
 
 
Sen blev det inskrivning på MVC. & boken vänta barn, lästes flitigt. :)
 
 
Mirakel lådan ♥
 
   Vecka 14♥
Vecka 17 ♥
Pappa ♥
  Världens goaste storasyster & Francis.♥
Vi passade på att köpa ny soffa och slänga ut den gamla. Slänga ut alla smärtsamma minnen där jag legat och gråtit och Marcus har hjälpt mig med sprutorna i magen, till och med så att jag 1 gång var tvungen att ta en i magen på mig själv. Det man inte dör av det blir man starkare av, det är när jag tänker på det väldigt fräsigt, jag som är så rädd, eller var så rädd för sprutor att jag klarade det själv. Men jag var verkligen tvungen.
Ingen mer än Marcus fick se mig i den utsatta situationen där jag kände mig så liten och lessen. Bara att han tvingades se mig så kändes oerhört jobbigt.
 
Här såg vi vårt lilla hjärta ännu en gång, men det var på det "riktiga" UL. Då kunde jag slappna av ännu mer.. vi avböjde att göra KUB test.
 
Vecka 19 ♥ När jag fortfarande tränade.
Vecka 33 ♥
Vecka 35 ♥
 
Amanda visar Marcus hur man tar hand om en liten bebis, till hjälp har hon en gammal bok och en kanin med blöja.
Mina fina ♥
Vecka 38 ♥
 
Francis tyckte magen var mysig. ♥
Vecka 39 ♥
Grodan ♥
 
16/6  2014 Dagen då du skulle komma enligt doktorn.
 
 
Förberedelsen var stor. Vaggan som Ellies pappa, faster och kusin legat i målades om.
 
Barbamamma. ♥
 
Skrev mycket i min bok. Allt finns kvar och sparat.♥
 
Graviditeten gick som på räls, det var som skrivet i boken, inga probelm så långt ögat kunde nå. Mådde så himla bra, kroppsligt försvann alla krämpor och jag mådde bättre än innan!  Alla diskbråck försvann, all ländryggsont allt... inga foglossningar, gick inte upp speciellt mycket i vikt, jag var oxå på en del extra tillväxtultraljud för att jag äter levaxin för sköldkörteln som inte längre finns och då i början såg man att allt inte var bra med bebisen för att mina värden var rätt kassa. Därför ville man följa upp det extra och det var faktiskt jättekul att komma till NÄL lite extra gågner och se bebisen växa för varje gång. kort sagt var det en fantastisk tid. Längtar faktiskt dit igen. :)
 
Så det största som hände året 2014 var ju givetvis när vår lilla Ellie föddes. 
26/6 kl 19,01 på NÄL 
3678 g  och 49 cm lång.
PERFEKT! ♥
 

En alldeles ny bebis har fötts. Den vackraste av dom alla. ♥
Gud vilken fantastisk upplevelse!
Så orolig och nervös jag var för förlossningen men den blev så fantastiskt bra. Så bra att jag utan minsta tvekan skulle göra om det flera gånger.
Allt gick ju även där utan problem.
När vi kom in på NÄL på förlossningen så var jag öppen 5 cm och efter bara 30 minuter så kom första krystvärken, men det märkte ingen annan mer än jag, för det var liksom ingen tvekan om det. Trots att jag aldrig kännt det förut. ( Med Amanda så började värkarbetet men kom aldrig till det stadiet efterosm det var planerat men blev akut kejsarsnitt.)
Vi kom in 17,30 och 19,01 ploppade hon ut.
Ja faktsikt lite så, vilken känsla, konstig, häftig, märklig och helt sjukt härlig.
Kroppen är helt fantastisk vad den fixar  och grejar så det ska bli bra. & den klarar av mycket mer än vi tror.
 
Nu är jag stolt mamma till 2 barn, Amanda ♥11 år föddes med kejsarsnitt den 2 maj 2003, 3270g 49 cm lång och Ellie♥ född den 26/6 2014 3678 g och 49 cm lång.
Så häftigt. Hellre vanlig förlossning än kejsarsnitt. 
Tycker jag. 
 
Jag är alltid så dålig på sånt här för jag glömmer en del saker som har hänt som betyder något,  men det bara faller bort, ändå.  Så är det alltid. :)
 
Men jag ska försöka skriva om några av de saker som var betydelsefulla för mig under året som gått.
 
* Den 16/4 2014 så packade jag ihop mig från jobbet  och blev mammaledig, dryga 2 månader var jag hemma innan lillan kom. Välbehövligt känner jag.
 
* LCHF
Jag kommer fortsätta med LCHF, eller så likt så möjligt iaf, för jag mår bra av det, behöver det för sötsugets skull. & att lära mig det nu är hög tid så slipper jag överföra mina tidigare dåliga vanor till Ellie. Detta kommer ni få läsa massor om det kommande året för det lär bli en stor del av bloggen och mitt liv. Att på äldre dar lära mig äta ordentligt och bra och må bra av det.  Så jag går inte in närmare på det nu.
 
* TRÄNINGEN

Jag slutade med träningen det sista i graviditeten för jag orkade helt enkelt inte mer. Men jag saknar det och jag behöver det lika mycket som bra mat.
Det ger mig massor med energi och gör mig glad och att jag mår bra i kropp och själ.
Jag tä'nker ta mig till exakt där jag slutade innan liten flyttade in, och jag hoppas kunna ta mig till steget längre oxå.
Jag är väldigt taggad och vill mycklet, blir lessen och tycker det är jobbigt när jag inte kan få det som jag vill, men jag ska göra allt för att det ska gå. & jag ska nå mina mål.
Detta går jag heller inte in på mer för det är oxå någto denna bloggen kommer handla om nästa år.
 
 

* BOZZES MOLLY

Min fina vän Bozze fick sin lilla Molly på utsatt tid den 18/6. Vi lärde känna varann på mitt jobb när hon började där, tyckte hon va så fräsig, snäll, go och hpn är så lik mig. Skillnaden mellan oss är att hon uttryker sig mycket bra i ord det hon tänker, för vi tänker otroligt och otäckt lika, så ofta. Därför är det skönt att ha henna att prata med om saker och ting. En av de saker vi faktiskt planerade och funderade mycket på var det här med barn, vi planerade att vara mammalediga ihop och massa kul saker, då precis i början av vänskapen, vad vi inte visste då var att hon skulle drabbas av händelser som alltid finns kvar hos henne  och likaså att vi skulle få reda på att vi inte skulle kunna få barn tillsammans. Det blev inte så lätt och definitivt inte som vi planerade, inte då, men det kom senare istället och slog ner med all kraft!
Tänk när jag sa till Bozze att vi satt in det sista ägget, ( för det var så att jag tror till o med inte jag sa något direkt för jag var så säker på att jag skulle tvingas acceptera att inte få fler barn) och hon säger till mig att dom oxå väntar barn! Vilken känsla!
Givetvis tog det ett tag innan vi vågade tro och hoppas tillsammans att det vi  en gång planerade nu faktiskt skulle komma att bli sant.
Det var jobbigt i slutet när hon mådde så dåligt av sin graviditet och jag mådde så ofattbart bra, kändes inte alltid så bra att prata om det när det var så, väldigt konstigt att det kan vara så olika.
Minns när vi tog kortet mage mot mage, det var nog inte långt innan den första lilla bebsien, Bozzes bebis  kom.
En mysig bild. ♥
 
Sen kom våra små troll. ♥
 
* BEBISEN
 
Så kom hon, världens sötaste lilla prinsessa, vårt lilla hjärta.
Ellie Linneá Kristina, Amandas lillasyster.
 
 
 
 
Kommande året... 2015 och vad jag ska avge i nyårslöfte.
 
Ja vad händer då 2015...
Ja jag hoppas och har tänkt att ta tag ordentligt i träningen. Vill så gärna och då måste det gå. Är medveten om att det kanske inte blir rikgit som jag tänkt, och att allt kanske inte går så fort som jag vill.
Får väl prioritera och träning är viktigt för mig och för att jag ska må bra.

Hoppas inte ryggen bråkar för mycket och gör att jag inte vågar träna, vet ungefär när det är läge att låta bli för att kunna gå upprätt och gyfsat normalt dagen efter. Men  jag ska ju få en tid till ortoped i lidköping efter helgerna nu så det ska väl ordna sig med det oxå.
 
 
* MÅ BRA!
 
Jag ska satsa på att må så bra som jag bara kan.

Det enda jag ska göra är att bara ta hand om mig och mina nära och kära. Göra sånt jag mår bra av. Helst inte känna massa tvång och stress men det är svårt ibland.
 
* TRÄNA

Träning kommer och SKA bli en del av mitt liv under 2015, har insett att det bara har fördelar att åtminstonne försöka röra på sig. Det mår alla bra av även om man är smal som en räka eller lite tjock som jag. :)
Jag börjar året med att gå på invigningen av vårt "nya" bad i Nossebro, Stefan ska numer ta hand om det och oss. & det tror jag kommer bli helt fantastiskt bra! Han är himla bra och duktig. Ska teckna mig ett årskort som jag fick av tomten, läs Marcus i julklapp och sen ska jag banne mig gå dit minst 1 gång i veckan. Resten av tiden ska jag ägna mig åt promenader och mitt gym här hemma. Ska nog även köpa mig en crosstrainer till att ha i mitt gym. Tror det blir bra.
 
* LCHF
 
Jag kommer fortsätta ätra mycket enligt denna livsstil, jag tänker vägra säga någon mer gång att jag bantar! Det är ett så sjukt ord som jag tyckwer låter helmskt. Det handlar väl ändå inte om att banta..?? det handlar väl om att få en normal och sund inställning till mat . Och träning. Rörelse. Banta har jag gjort så många gånger i mitt liv och tänker aldrig göra det mer, för det går ett tag och sen måste man ju äta och då är du snart uppe i vikten du började med igen.
Nä jag tror man måste ändra sin inställning TILL mat och att man måste försöka vilja äta bra. Sen om det är LCHF, viktväktarna eller nåt annat spelar ingfen roll tror jag. Men uteslut mer kolhydrater och socker är inte fel, det mår vi inte dåligt av, snarare bra av tror jag. Vi behöver verkligen inte socker i den utsträckning som vi får i oss idfag. VV hjälpte mig mycket för några år sedan, och mycket av den tanken håller jag fortfaradne i idag, men sen tycker jag att äter jag mer fett i mat i lagom mängd så står jag mig mätt längre och behöver inga mellanmål och gå och småäta och käka mackor mm.
Sen hävdar en del och visst är det sant, det finns ingen forskning som visar hur man mår i kroppen efter ett liv med bara LCHF, men det tänker jag skita i för den forskning som finns nu visar bara bra saker och det tänker jag gå på!  & Ellie kommer oxå gå den vägen och när hon blir så stor så kan hon själv välja vad hon vill men min fölrhoppning är då att hon åtminstonne inte ska ha det sötsuget som vi har idag. Välja bättre och få en sund inställning till mat och motion.
& som sagt så vet ingen hur vi mår efter 100 år, men det är väl som med allt annat, för en del funkar det ypperligt, för en del inte alls och en del däör säkert av det. Men så är det ju med allt.
Tror bara att många tycker, och även jag gjorde det innan jag gav det en ärlig chans, att det är besvärligt att man ska välja bort allt som nu finns så tillgängligt, att allt blir besvärligare bla bla bla... kanske bliri det det men det kan handla om oss sj'älva oxå, prioritering och vad man vill och orkar. så jag väljer att strunta i ev forskning om hundra år och tänker leva här och nu, må gott, välja bort mycket av de äcklliga sockret som är i ta mej fan ALLT, göra livet lite besvärligare då, det får det vara värt. Kanske handlar just det om inställning och planering.
Men alla tycker vi olika och prioriterar olika, och så får det lova att vara.
 
* LEVA LIVET

Ja det ska jag göra! Så mycket det bara går! 
 
* GÖRA DET SOM FÅR MIG ATT VARA GLAD
 
Jag ska jobba med min självkänsla tänker jag. Den är inte alltid så bra och den kan bli mycket bättre.
 
* JOBBA

Jag ser väldigt mycket fram emot att komma tillbaka till mitt jobb som restaurangchef!
Det ska bli både kul, spännande och nästan som en liten nystart.
Jag hann inte vara där på den platsen så länge innan vi blev med barn, men nu tänker jag komma tillbaka med full kraft och göra allt för att det ska bli så bra som möjligt.
 
Ska bli kul att få lite nya utmaningar och lära sig saker på nytt igen. Hoppas jag inte glömt för mnycket.
kort sagt , jag längtar!
 
 
 
 
Denna har jag lyssnat på många gånger detta året.
 
 
Men jag hoppas och önskar alla ett riktigt gott nytt år!
Ta hand om varann och tänk på att vara snäll.
Det smittar.
 
Puss & kram
Anna♥

Tisdag 30/12

Igår kokade jag sylt till Ellie. Vi börjar med äpplepäronvanilj jättegott och enkelt. Bara skalar 2 äpplen och ett päron kokar mjukt, sparande av vattnet och mixar tillsammans med vaniljpulver.  Frys in på valfritt sätt.
Sedan har vi gjort citron/apelsin pannacotta och en blåbärssmak.  Det ska vi ta med till mamma imorgon.  
 
Har fått receptet på det goda fröbrödet  vi fick av Hannes i julklapp, kan lägga ut det när jag skrivit ner det. Jätte gott. 
 
Ellie fick smaka ärtpuren  förut och den gick ner! Hon gillar inte för mycket bitar har jag förstått. 
 
Och jag har fått träna ca 30 minuter idag och Imorse var vi ute på långpromenad, 7 km och 1 timme. 
 Känns skönt. 
 
Puss och kram
Anna ♡
 
 

Nya året väntar runt hörnet. .

God morgon vänner och andra. Äggen kokar, kaffet är vispat och klart, liten sitter i Gåstol och mamma tar det lite lugnt. Funderar över dagen. 
Vill nog träna lite idag men vi får se senare. Ska iallafall ut och gå tänkte jag.  
Marcus har åkt för att hämta hem sin nya bil och  Amanda sover fortfarande.  
 
Ja idag är det dagen före det nya året. Jag tänker inte fira det något speciellt, det har varit så mycket kring jul och det känns onödigt att krångla med att va borta massa på kvällar när Ellie sover så som hon gör. Vill inte krångla till det mera. Så fira nyår får vi göra lite på dagen istället för jag hoppas jag sover kl 00.00 imorgon.
 
Vi åker iaf till mamma på dagen och jag ska idag göra pannacotta  med någon spännande smak att ta med oss, mamma skulle göra mat sa hon.
Nyår är inget speciellt för mig så det gör mig inget att inte fira det. 
 
 Hoppas ni får en trevlig dag för det ska jag försöka ha. 
 
 Vi ska ut och se om vi kan åka lite pulka idag innan snön försvinner.
 
Puss & kram 
Anna♡ 
 
 

Måndag efter jul.

Ja idag har vi varit på Vc och fixat blodprov till doktorn, hoppas det blir bra någon gång med levaxin dosen. Den har aldrig krånglat förut.
 
Sen åkte vi till jobbet och hälsade på, det ska bli så kul att komma tillbaka som restaurangchef när den dagen väl kommer!
Längtar lite ibland.. men passar mig lite för tiden går alldeles fäör fort.
 
Sen har vi hunnit med att ta en promenad själva och sedan tog jag en ensam utan Ellie, Marcus var snäll och tog hand om henne ca 30 minuter så jag fick en stund sj'älv.
 
Välbehövligt. Bara lyssna på min  bok och gå i min takt, lite snabbare.
Ville tränat egetnligen men det lockade inte att göra det när jag idag har lite ondare i ryggen och att sedan gå ut och stälkla mig där när det är så kallt, har bara ett vanligt element där nu men det är på lite hela tiden.
Hoppas ryggen känns bättre imorogn så det finns tid till skrotlyft.
:)
 
Snart kommer min Amanda hem.
 
puss & kram
Anna♥

Söndag

Ja nu är faktiskt julen slut för detta året och vi får vänta till nästa år.  Det gör inget klart det varit mysigt men vardagen väntar,  och jag vet inte om det är för att jag har en del mål och en del visioner  till nästa år som går att det känns  kul bara.  
Idag så testade vi lite leverpastej och äggröra till frukost,  ja som komplement till amningen såklart.  Den ger jag inte upp.  Inte än. 

Det gick sådär,  men Ellie har heller inte fått så många gånger så det klart det tar sin tid.  Men lite försvann nog ner i magen.  
Nu ska jag strax ut på Promenad,  så Liten får sova.  Vi ska gå bort till Erik och Malin,  där även pappa  jobbar idag,  och test trampa crosstrainer  som jag,  om den känns bra köper och har i gymmet.  Senare ska jag även få gjort minst 30 minuter på ct och gärna lite promenad och gym oxå.  Fast samtidigt får det inte bli för mycket heller för då tröttnar jag.  Det vet jag.  Så pass känner jag mig själv.  :) 

Men pressa  sig lite  gör inget.  Kan jag behöva efter en jul med godsaker,  men mindre än jag trodde ändå,  det är Positivt.   

Puss och kram 
Anna<3

God morgon världen

Soffhäng,  kaffe och tv, och lite blogg är det som gäller så här tidigt en lördag morgon. Liten har sovit mycket oroligt inatt vilket givetvis fått mamman att sova lika oroligt.  Snark....
Idag ska vi åka till mormor och morfar och spela julklapps leken och hämta hem Amanda.  Sen är det lite som vanligt igen fram till nyårsafton. 
 
Men tills dess God morgon!
 Puss och kram 
Anna ♡
 

Jul jul strålande jul..

Ja så är det, för det är vitt ute. 
 Alltså jag blev så förvånad, kollar aldrig på vädret inte ens nu vid jul och trodde aldrig att det skulle bli snö.
Tänk att det kom snö ändå.  
Vem trodde det?
Så mysigt och så glad jag blev.
Min fina vita jul blev sann.
Julafton och juldagen harvar fantastiskt bra, mysigt på alla sätt och vis, dock såklart annorlunda än på många många år, men ett av de bästa sätten.
 Vi är 1 mer i familjen nu, vi har ju vår lilla Ellie.
Så mysigt med en bebis, man får tänka på ett helt annat sätt. Roligt och spännande.
 Otroligt mysigt att fira den första julen med henne. Hon klarade det alldeles utmärkt om än  det blev lite lite  sömn men det tar hon igen.
 Mycket fina julklappar, underbart god mat, alla nära och kära, alla friska och glada och nöjda, det är jul det.
Helt fantastiskt.
Den är inte riktigt över än, så vi fortsätter fira ikväll hos farmor Gunnel.
Vi har precis varit  på en 5 km promenad, underbart skönt.  
Dessa 3 dagar och nyårsafton unnar jag mig godis och go  mat. Inget medvetet lchf. Men jag börjar oxå längta efter vardagen igen nr jag går teckna gymkortet  och när jag ska börja träna.  För det ska jag. Tänker ta det till enannan nivå, ska iallafallförsöka.  
Jag ska nå min målvikt, leta fram musklerna  igen, och bara må bra.
 
Har nog dille på att köpa böcker, himasyndden inte finns attlyssna på på storytel. 
Men den är nog lätt att läsa. 
 
Puss & kram
Anna♡
  
 
 

Dan före dopparedan 2014

Ja dagen innan julafton  är här. Mysigt är det trots saknad av snö.  Men jag hoppas fortfarande  på att vakna,  titta ut och se att det snöat.. 
Julklappsinslagning  glögg,  och mys.  Det enda som saknas är Amanda.  
Imorgon tittar jag inte åt datorn så vi ses på juldagen.  

Puss &  kram 
& en riktigt GOD JUL 
ANNA ❤

God morgon 23e december

Tycker att jul känslan lite förvsunnit, men den kommer nog tillbaka. 
Nu är det ju nära, och tänk om det kunde komma bara lite snö vad det skulle vara fint. 
Vi har just ätit frukost, Ellie och jag, saknade Amanda vid bordet, Marcus är iväg och jobbar. 
Idag fick Ellie smaka på en bit leverpastej men jag vet inte riktigt,  hungrig var hon i te för det lektes mest med maten.  Och antagligen så har jag ett antal små minibitar leverpastej under strumpan när jag går härifrån.. :)
 
Igår kväll gjorde jag lite havregrynsgröt och slängde i några frusna blåbär och Ellie åt väl sammanlagt 1 tesked, hon är inte jätte förtjust i mat känns det som, vilket inte gör mig något,  men det kan va kul att testa. Är lite rädd att amningen ska bli lidande för att Ellie behöver äta något mera. Men å andra sidan om hon inte är intresserad så behöver jag ju inte oroa mig. 
Men ni som ammar, när ger ni era små vanlig mat?  Efter amning? På BVC sa dom att jag inte ska byta ut ett mål mot mat utan bara fortsätta och att amning inte alls påverkas av detta.
Och så kan du köpa gröt och ge henne, ha ha ha eller hur tänkte jag då... öhh. . Nä skulle inte tro det. 
Allt i livet behöver inte bli lättast möjligt bara för att man ska ha tid till annat.. jag gör egen gröt järn berikad,  för det har jag tid med, det sa jag inte då, men frågar dom eller det kommer igen så tänker jag säga det. 
Men en sak har jag tänkt på med Ellie, jag är mer försiktig med henne, alltså vågar inte pröva saker, och vill inte pröva saker för jag inte vill hon ska växa så fort, mer rädd för allt hemskt som kan hända, orolig att hon inte ska må bra liksom. Med Amanda minns jag iaf inte jag var sån, det kan ju hända fast jag glömt det. Inte att jag utsatte henne för fara men att jag inte kändes så mesig. :)
 
Jag tycker själv att det är jobbigt att jag inte litar på min egen förmåga att jag givetvis klarar av att ta hand om mitt barn. För det gör jag. Det vet jag. Men i en del situationer reagerar jag på ett sätt som jag inte är van vid. 
Måste försöka bli bättre på att lita å mig själv att jag givetvis fixar detta. 
 
Nu sitter Ellie och tittar efter Roompa  helt förundrad över vad detta är för robot som  flyger fram över golvet. Tummen i munnen,  lite trött är hon nog.
 
Ska städa undan här nu och sen ska jag försöka få duscha idag. Det är ju en lyx som inte alltid blir av när man själv vill. Tyckte Ellie var bättre igår så hon fick sin jul dusch igår. Så nu är det bara mamman kvar då. :)
 
Jo som sagt så ska jag försöka göra något i träningsväg  idag,  ryggen är bättre, absolut. Skönt. Dom har skrapat vägen här så det är väl som att gå i lera kan jag tro, mindre kul. Får väl ta ett par skor som jag inte är så rädd om. Ska köra lite cross trainer först och sen gå ut i gymmet. 
 
Jo förresten vet ni vad, följer ju nossebrobadet och Stefan på Facebook.  Han har ju haft  tävlingar  mm nu när han tagit över badet och i sista tävlingen vann jag! En träningsdagbok som jag kan  hämta efter jul och nyår.  Kanske kan hämta den på invigningen den 6e  januari :) jättekul och vad glad jag blev. Hurra! Perfekt. 
Längtar verkligen till den 6/1 nu. Ska bli kul att se en tjej som tränat hårt för att komma dithän hon vill oxå, att det faktiskt går. Om man vill och har möjlighet. Det kanske kan och Det tror  jag, ge mig massa motivation till min egen träning.  Mitt eget mål.
 
Men  puss och kram så länge.
Anna♡☆

Alingsås dan före dan före dopparedagen.

Idag har vi varit en sväng i Alingsås med Syster, Anton och handlat de sista klapparna. Eller ja jag är ju klar men Amanda handlade lite klappar till sina syskon, hon har ju 2 på sin pappas sida oxå. 
 
Hon är så givmild, snäll, och omtänksam min dotter, vill alla väl och älöskar att ge bort saker vilket jag tycker är okej men jag får påminna henne ibland om att inte ge bort saker hon fått av andra. Det känns inte bra även om hon menar väl och inte använder saken längre.
 
Hon har ett stort hjärta min lilla Amanda.
 
Men nu är vi hemma igen, jag har hunnit damma lite för solen lös in och då ser man ju allt sånt. Inte bra. :)
Annars ska vi inte göra något mer idag, bara slappa. Det får man.
Ska se om jag får 30 minuter till CT ikväll om Marcus tar Ellie.
Hoppas det ochj att ryggen känns så okej så att det går.
Igår trodde jag att jag skulle bli tokig,. Än en gång..
Hade såå ont. Men jag kom ur sängen imorse och då funkar det.
Ellies förkylning är mycket bättre idag oxå, näsan har inte runnit en enda gång. ingen feber och så, lite hosta och hon sätter alltid i halsen när hon äter, riktigt ordentligt, otäckt är det men det har nog med förkylningen att göra.
Så ikväll blir det bad och så ska vi allt se om hon vill ha lite gottig gröt. Tänkte göra en pytte portion havregrynsgröt. järnberikad. Har köpegröt men jag vill inte ge den, den är smidig men gör hellre något jag vet är precis lika bra och godare.
 
Puss & kram
Anna♥
Anna♥
 Raspig hals

Ja vaknade med lite konstig känsla i halsen vilket fick mig att genast fixa saltvatten att gurgla mig med. Gammal huskur som min pappa säger hjälper och det tror vi på. Så alltid när jag känner att halsen inte är som vanligt så gurglar jag mig  med detta.
Helst ska man svälja lite oxå så kommer det ner bra. :) 
Ingen förkylning än på mamman som tur är, taiträ taiträ.
Ellies förkylning är kvar men märks inte av på dagarna utan endast på kvällen när hon ska lägga sig. Snörvlar ordentligt. Och hostar. Blir så nervös för allt, rs  virus och massa Skit.  Imorse  var hon snuvig även på morgonen.. Inte bra.  Lilla hjärtat.
Vi vill ju åka Amanda och med Linda och Anton till Alingsås imorgon. Känns skönt att vara klar med julklapparna men att  bara  mysa av stämningen innan jul.. nu är det inte många dagar kvar. Åh va jag längtar nu, julen är utan tvekan den bästa helgen på hela året. Det är så stämningsfullt, minnen,  känslor och hjärtligt. Granen ligger faktsikt och väntar på altanen,  ska ta in den och vattna lite så ska vi klä den sen när Amanda kommer hem. Hon hade allt räknat ut det min goa tjej och stannande hos mormor igår. 
 
  Har jag fixat apelsin, cvitamin  måste va skitbra. 
 
 
Vi har nyss varit  ute på promenad och jag paltade  på mig ordentligt idag då det är kyligt, nya skorna och allt. Studsar fram så bra gick det . :)
Vill gymma  men ryggen är lite värre idag,  känns oxå nu när jag är ute och går, liksom strålar ut över ländryggen, så jag får lugna mig till sen åtminstone.  
Känns som ja ska gå av på mitten när jag ska böja mig ner eller fram. Måste hela tiden ta stöd och det hjälper inte att jag spänner magen.
 
Slår in lite paket istället. Och så ska jag sukta efter jul godiset som står i kyl och frys, men icke ska jag ta något förrän Amanda kommer hem. Då ska vi få lov att ta 2 bitar. Bra att ha lite regler. Sysselsätter mig med massa annat så tänker jag inte på det.  
 
Ska plugga in lurar i öronen så går det nog som en dans med paketinslagningen. Nu lyssnar jag på Lars Kepler eldvittnet  och den är oxå jättebra. Tycker jag.  Marcus va inte alls imponerad sa han, men vi har olika smak oxå, jag gillar spänning och mord och sånt. Men den är oxå otäck som stalker var. 
 
Puss & kram
Anna♡
 

:)

testing.

Slå in klappar

Ja det tänkte jag göra, skulle klätt granen idag men Amanda skulle åka med Carl inge  och Gunnel till Alingsås och julhandla så jag och Ellie får åka själva till mormor och då klär vi granen imorgon istället.  Den står så bra i pannrummet ändå. 
Just nu sover Ellie ute, jag har hunnit med att intensivt i 30 minuter  det kändes Fantastiskt bra,  duscha har jag hunnit och Nu ska Ja Dricka Kaffe. Vi måste åka senast 13.30 för ginza  stänger 14.00  men jag är så jäkla effektiv så det är inga problem. :)
 
Snacka o  att ha det bra. 
 
 
 
Jag var förresten hos doktor  igår. Ryggen. Eller snöret. 
Doktorn tror att det kan vara diskbråck eller förslitning. Hm... förslitning ja menar va har jag gjort som har slitit ut den liksom?
Hon föreslogröntgen av ryggen men ö drake sen sig till ortoped i Lidköping g efter jul istället. Så får dom kolla och sen bestämma vad vi ska göra. Jag tänker propsa  på en  röntgen. Ev MR oxå.  Okej i get kanske blir bättre av att få en orsak till varför det gör ont, men då vet jag vad det är och kan ju ta allt därifrån.  Då vet jag ju mer har och vad jag ska träna tex. Jag vägrar sluta träna och göra det jag göra ch det sa hon oxå att det tycker hon i te. Rörelse och motion är bra. 
 Men att ständigt gå och ha mer eller mindre ont det är inget kul.
Enda gången som jag var helt smärtfri och mådde bättre än någonsin  var när jag var gravid. DET var helt fantastiskt hur allt bara blev bra. 
 
Så vi får se hur det blir efter jul. 
 Ja ha då går tiden här sitter jag och skriver och har inte druckit kaffe och inte börjat slå in paket . ..mm det går bra nu.
 Puss &kram
Anna♡
 

Massa motivation

Idag känner jag hur viljan och motivationen bubblar i kroppen.  Vill ut ut ut. Bara pressa mina muskler till bristningsgränsen.  Ska se om jag kan fråga Amanda om hon kan kolla Ellie lite så jag får träna. Måste blir galen annars. 
 
Såg just min katt klättra upp för husväggen! Ja det är sant, och gå upp på taket.... alltså bara en parentes men allvarligt. Han har blivit lite tokig kan man säga. Ska se om jag får ett kort på det. :)
 
Sitter och försöker rimma på lite julklappar oxå, det tänkte jag skulle va kul att göra i år, när jag har tiden. Och viljan. Vi får se om Amanda kan hjälpa mig sen. 
 
 Blir ett kort inlägg för jag måste aktivera mig nu. 
Liten ska sova och jag ska banne  mig träna då. 
Sen åker vi till mamma. 
 
Puss & kram 
Anna♡
 
 

Fredag 19 december

 Idag ska vi åka till Trollhättan och köpa det sista julklapparna. Amanda slutar skolan kl 10.00 sen kommer hon med bussen hem och vi ska hämta Nellie så åker sen.
 
Ellies  f.rkylning är mycket bättre me hon har lite lite hosta  kvar. Näsan rinner på kvällar typ och i gen feber tror jag.  Inte jätteroligt att behöva ut och åka för jag vill ju inte utsätta henne för onödiga bakterier givetvis, men vad ska jag göra? Visst finns det andra dagar oxå men nu passade detta bra. 
 
Puss & kram
Anna♡

snöret, träningen och granen.

God morgon.
Det är en mycket god morgon trots att ryggen känns lika vekt som ett snöre. Ingen ordning alls.
Hade tänkt vänta med att ringa sjukvården till efter helgerna. Men jag måste för det är inte hållbart. Sist sa dom att de var typiskt för en småbarnsmamma.  Ja det är väl inte omöjligt att man får ont av att bära på bebis men inte så ont så man inte kan träna. För det är precis illa det är idag. Jag tycker  det känns Skit,    men avböjde att gå till gymmet idag just att det spelar ingen rollator jag inte tränar ryggen, kan träna armar och axlar och ben och  agera men Oavsett vad så ska jag ju ner till golvet och hämta upp hantlar och skivstång  och annat. Det funkar inte utan hjälp och att lägga på 10-30 kg känns inte bra.  Har oxå ont  nu när jag går promenader.  Måste ta tag i detta.
 
Gåstol funkar fint nu för tiden men men hon är sååå liten. :) 
 
 
Jobbarpå hemma plan idag....
 
 
Efter MYCKET GREJANDE och en del svordomar och flera veckor så funkar det äntligen! Ljusrampen  under bänken, och jag har till och med fått en app ! Så jag kan sköta det från mobilen. 
 Så jäkla  tekniskt  så det kanske va de som gjorde det inte funkade.  
 
 Och nu ser ut såhär.  
 
Ellie är fortfarande lite dålig stackaren. Men vi tror det blir bättre snart.  Och hon har inte bitit  något mer, de kommer säkert fler gånger men jag är mer uppmärksam och vet hur jag ska göra nu, är ju med i en fantastisk grupp på Facebook,  blw, baby lead weaning heter den och jag fick en hel del goda råd och tips igår. Sen har jag ju min fantastiska  vän  Bozze som jag känner att jag kan tala med o  det mesta. ♡
 Idag ska jag pyssla lite här hemma, städa lite, bära in lådan med saker tull granen för jag tänker gå emot traditionen lite grann och py ta den lite tidigare i år, vet att Marcus inte gillar det men jag vill njuta lite av den innan den blir barrlös  efter jul. Då vill jag ha bort allt fort.  
 
 Sen blir det nog något mer julgodisbak idag  Amanda vill ju va med. Och imorgon ska vi köpa lite julklappar fast jag vet inte vart vi ska åka. 
 
Puss och kram 
ANNA ♡
 
 
 
 
 

Julbak och oro

Passar på att göra jul godis,  Amanda skulle varit med men kompisar är kuligare  än mamma. :) 
Amningen har strulat idag vilket gör mig jättelessen  för jag vill och har inte tänkt sluta än men Ellie bits vilket får mig att höras ljudligt... tror hon blev rädd förut stackaren, dröjde jätte många timmar innan jag till Slut fick i henne mat, då hade jag suttit på köksgolvet och bölat med en flaska med mat, bara för att få i henne något. Vill inte sluta och vill inte gemene flaska och vill inte att hon ska dricka välling.
Men hur mycket kan jag styra det?
Väldigt svårt att prata med Marcus om det  han förstår inte.
Fattar inte varför jag reagerade så starkt för att hon tog flaskan  förut, tårarna bara sprutade.
Kanske vill jag inte att vår lilla flicka ska bli stor..
Puss och kram
Anna♡
 
Dom här blev farligt goda kan jag lova 
 
 fudge   LCHF alltihop, visst fortfarande sött men i te als om det brukar. 
 
Smaskens. 
 Blev faktiskt frallor oxå. 
 
 
 

Guldfisk minnet.

Glömde ju skriva hur det gick igår på julspelet i kyrkås. 
Åh det gick såra,  vi kom dit kl15.  Bytte om och kollade in skådespelaren,  ja kyrkan. Har ju aldrig varit i den kyrkan så det va kul att se. Mycket söt och liten och väldigt mysig.  Ellie hade sovit en kort stund där vid 15 tiden och sen kl 15.45 kom första konfirmanderna och de kom totalt 3 vandringar med konfirmander tror jag. Vi satt bara där framme på en halmbal  och såg fina ut. Inte ett ljud hon sa Ellie.  Sjöng lite gjorde vi oxå.
 Sen paus vid 17.00 då åt vi en korv och drack lite kaffe och Ellie fick mat och såg på henne att hon  va trött.  Det kom totalt 4 vandringar tror jag med allmänhetens folk. Jättemycket var det, och Ellie somnade efter andra  mot min axel och sov sen tills allt var klart  och vi skulle hem.
Amanda sjöng i änglakören  och de va synd ja inte fock se det.
Mina päron och syster och Anton och Marcus med hans päron kom och såg oss där som jesusbarnet och Maria och ängeln.
Jätte mysigt var det och som tack fick vi ett presentkort på crossroad.  
 Julstämningen har i funnit sig på Smörkullen nu.... snön.... hallå.?
Puss och kram
Anna♡
(granen står så grön och grann i pannrummet och väntar på att få komma in..)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Snyggaste flickorna i nossebro!
 
 
 

17 december.

God morgon på er. 
Ja idag är det den 17 december och det är dagen då förkylningen har kommit till Smörkullen.  Suck.
I förrgår tyckte jag mig märka lite tendens till snuva, och inatt bröt det ut ordentligt.
Stackars lilla Ellie, taiträ taiträ så har mamman inte drabbats ännu. 
Försökte lägga henne högre med huvudet i sin säng som hon faktiskt sov i inatt ganska mycket. Om än mycket oroligt.  Det slutade med att jag tog bort kudden jag lagt under henne på morgonen och tog upp henne så sov hon lite på mitt bröst. Lilla hjärtat. 
Snörvlar men verkar gå hyfsat att äta ändå, så små bebisar kan ju ännu inte andas genom munnen bara, utan andas ju med genom näsan, det märks när hon äter.men som sagt så verkar det gå bra, än. 
Hoppas jag slipper använda den där näsfrida  vi köpte. 
Hoppas det ger med sig och nu sover hon ute i sin vagn. Tror att frisk luft är mycket bra. Kollade febern I morse med öron mojängen, vet inte men 37 och 37.2 är väl ingen feber?
Vi ska ju till BVC sen vid 12.00, ska passa på att fråga om tips hur jag kan Lindra hennes förkylning mest på natten och sen tips på hur man får bebisar att ge sjutton i att bitas i brösten när dom fått tänder! 
Annars är det väga och mäta och läkarbesöket som det var idag. Spännande. 
 
Brukar alltid gissa vikten och längden och det är ju inte riktigt 1 månad nu eftersom det blir tokigt denna månad när hon fyller 26e.  Men iallafall tror jag hon väger 8534 g och är 65.5 cm lång.
 
Jovisst har hon börjat bitas med den där lilla gadden som är vassare än vassast, hon är ju stark lilla tjejen, inte bara i hela kroppen och i nyponm utan även i käkarna vilket känns varje gång hon äter. Lite jobbigt att dra sig för att ge henne mat, det måste hon ju ha, men numer har jag full uppmärksamhet på henne och tänker genast skydda mig när jag märker att hon är mätt.
Kan ju liksom inte låta bli att ge upp ett litet tjut, för det gör rätt ont. I morse blev hon ledsen,  skrämde henne säkert men det bryr jag mig inte om.
 
Sitter lite spännt och väntar på om Marcus har lyckats köpa några biljetter till Ac/Dc som kommer hit i sommar.  Och han lyckades! Tjohej va trevligt. :) det vore kul att gå en sista gång ,för dom kommer nog inte mer , alla bandmedlemmar är ju inte ens med nu heller. Dom  börjar bli gamla gubbarna. :)
Har nog varit 2 gånger tror jag, usch vilket minne jag har, värre än en gammal guldfisk. :S
1 gång vet jag iaf  och det var i Stockholm och skitfräsigt.  
 
 Jaha blir det någon frukost idag tro? :)
 
 
Puss & kram
Anna♡
 
  
 

Snälla tomten...

jag önskar mig en annan dator, denna är såå långsam och inte alls bra.
Sen önskar jag att vi kommer igång med fibergrejen snart för sååå dålig täckning vi har här skulle inte vara lagligt att ha!
Så irriterande.
 
Har varit på promenad med Skrutten, ja undrar jag om lillan börjar bli förkyld..... hoppas inte. Snarkade och harklade och lät snuvig inatt...  Vägrar använda ordet snorig hua det låter så himla äckligt. :)
 
Har ätit snabbfrukost, lyssnar på min bok åh den är sååå grymt bra.
Någon annan som läst eller hört den? Stalker med Lars Keppler.
 
Känner mig lessen för att ryggen är så dum, kan inte ens sätta mig ner för egen maskin utan måste hålla mig i.
Fuck this back!
 
Nä nu ska här drickas kaffe och läsa ska jag passa på att göra oxå.
 
 
 

Rygg som en räka

Ja jag tror jag har en räkas ryggrad. Den är kass. Riktigt kass. Man KAN inte ha en rygg som min utan att det är något som är fel.
Måste ta reda på det, måste gå till Gisela på VC igen. Måste måste måste..
Att både ha konstant, mer eller mindre ont i ländryggen och dessutom ha diskbråck i nacken som strålar ut i arm och hand är inte alls roligt.
Kan inte böja miog normalt och kan och framförallt vågar inte träna för mycket för hur vet jag att det inte förvärrar?
Fan fan fan fan fan.....
 
Mår lite bättre ändå för nu har jag iallafall läst Helen Ahlsons blogg, åh min gud va snygg hon är.
Tänk att bara få se ut liiiiiite som hon. Tycker hon verkar va en trevlig tjej och att jag fått kommentar från henne på Instagram tycker jag är jättekul.
Hon kommer ju till Vårt gym den 6/1 2015   har jag nämnt det förut????? ;)
 
Så ikväll är det dags för oss att spela med i Kyrkås julsple i kyrkan uppe i byn. Det ska bli riktigt kul och stämningsfullt. & den ynkliga lilla snön som kom förut har redan regnat bort. Den kunde väl fått ligga kvar. :(
 
Hoppas att det går bra bara och att Ellie inte tycker att det är väldigt trist att spela jesusbarnet :)
 
puss & kram
Anna♥

15 december

Jaha då har jag blivit  36 år gammal. Känner mig i kroppen många gånger som 63 men annars tycker jag  att inget känns annorlunda. Födelsedagen var jättebra men den gick fort.. som alla dagar gör. Alldeles för fort. 
Fick många fina presenter i lördags och det är så mysigt att träffas alla tillsammans.  
 
Och nu är det inte många dagar kvar till julafton, jag har förberett, till Marcus fasa och varit ute och huggt en julgran.  Den står och gottar sig i pannrummet just nu.
 Vill njuta innan jul av allt efter nyår så vill jag ha bort det så fort jag kan. Då har jag mest ångest för att det är ett helt år till nästa jul.
 
Denna veckan kommer säkert oxå flyga förbi i all hast. Idag har vi hunnit med att dricka kaffe med Bozze och Molly och tobbe. Och imorgon kanske vi åker till dom igen, vi får se. På eftermiddagen så är vi ju i kyrkås och blir kvar till kvällen, det är ju julspelet. Spännande. 
 Och sen är det jul godis bak, och köpt klart julklappar som känns viktigast denna vecka.
Amanda har ju jullov på fredag kl 10 så vi åker nog efter det.
Idag har jag oxå varit ute och flyttat på garderober,  dammsugit och moppat  kontoret/gymmet.  Ska sätta upp en lapp på dörren om skoförbud för annars tror jag inte det går in, tyvärr.  :) radion är på plats och jag har flyttat ut nästan allt som inte ska va där.  Vill smått börja få ut saker från Ellie rum oxå så det händer något men jag måste nog kolla va jag kan börja med.
 Nu ska Ellie snart få lite mat och sen måste jag ner och handla i nossebro. Så måste jag göra mat oxå. Fullt upp kan man säga.  
Och så ska jag rensa och slänga ut saker från pannrummet oxå.... Herregud hur ska jag hinna allt. :)
(Ikväll ska jag få träna oxå i mitt gym lovade min man mig, wwwiiiiiii  så kul. )
Puss & kram
Anna ♡
 

Födelsedagen. den 36e i ordningen

Min födelsedag var jättebra,mysigt och jag är numer 36 år gammal.
Känner mig glad och nöjd med dagen och hela helgen.
Idag är det måndag och jag har egentligen lite bråttom så jag skriver senare när jag kommit hem igen. Skulle ju tagit blodprov men gör det imorgon istället eller en annan dag , anti gen ska man åka ner så man är där kl 07.30 när dom öppnar så man blir först eller så åka dit typ efter 09.00 annars tar det så lång tid om det är flera före och min lilla Ellie uppskattar nog inte att vänta .....så jag gör mig iordning och åker till min bästa Bozze istället. Dricker kaffe och pratar. Myyyyys :)
Puss & kram
Anna♡

Lucia 2014

God morgon 
13 december idag och lucia. 
Dagen innan jag fyller år. Den 14 december.
Har hört på luciasånger på nyhetsprogram precis och kokar kaffe, Ellie sover och det är lugnt och skönt. Idag blir det stora kalaset för mormor och morfar, syster med familj och farmor och farfar. Blev så himla glad för presenten jag fick av min bror och hans familj igår när dom kom och grattade mig, ett presentkort på sweetnails  nagelsalongen som jag alltid gick till på storken huset i Alingsås.
Hade inte önskat mig något, faktiskt inte ens själv tänkt på det därför blev det en sååå bra present för det är verkligen något som jag ska fortsätta med sedan när tiden finns.
Blev verkligen jätteglad för det, undra vem det var som kom på den idén?  
Tack tack tack iallafall ♡♡
Jag har flera år i rad önskar mig en ny huddig jacka av min pappa, verkar himla svårt att få tag på en. Har en jag fick för många år sen, men det börjar ju som jag skrev bli väldigt gammal, skulle vilja ha en ny.
Men kan inte förvänta mig det för jag har INTE sagt något. Men jag ska se till att få tag på en iallafall.
 
 Igår gjorde jag något jag tyckte va Skit smart och kul. Jag laddade hem swe film med hjälp av min älsklingsdotter och såg min första film. 
"Gone  girl "
Men jag har ju läst boken, eller snarare lyssnat på boken. Den är superba.  
Filmen höll dessvärre alls den kvalitén  tycker jag. 
Tyckte inte den va bra. 
 
Ska se om jag hittar någon annan film att titta på. 
Jag tänker att jag kan titta när jag ammar Ellie på kvällen, tror inte den stör lika mycket som när jag har tvn  på. Det flimrar så mycket och det stör nog. 
 
Idag ska vi nog ta det ganska lugnt, en promenad blir det nog och sen en sväng ner till nossebro.  Annars kommer mina gäster kl 17 00 så då ska  i vara klara med det mesta. 
Nä nu blir det lite nybryggt kaffe och fundera lite på vad det blir för frukost.  Marcus har åkt till Gnosjö med sin pappa och ska provköra en bil så vi har det lugnt och skönt här hemma. :)
 
Puss & kram 
Anna ♡
 
 

Swe film eller Netflix?

Ja det va frågan.  Vilken är bäst? Såg igår på FB  att Jessica lagt ut något om att gone girl filmen finns ute nu. Eftersom vår lilla lyx som förut var att åka titt som tätt till Göteborg och titta på bio och bara njuta inte längre existerar så kom jag på det att jag kan väl lika gärna använda plattan och titta på film då. 
Det tyckte ja va Skit smart. :)
 
Men den nya hobby filmen måste ses på bio, vi har sett dom andra där och vi kan verkligen inte se den hemma. Vi tillhör de som fortfarande kör med våra tjock tv apparater.  :)
 Nästan så det behövs förstorinsglas  i soffan snart... ha ha ha 
Men å andra sidan varför köpa ny tv när den gamla funkar? Bara för att liksom... eller.... Nä när de går sönder då köper jag en ny tv,  inte innan. 
Kl 16 kommer min bror Tommy  och hans familj på lite kalas, dom kunde inte komma imorgon. Så jag har gjort julsmörgåsarna ovan som jag ska bjuda på och efterrätt till det. Det blir mousse med jordgubbar,  grädde och bär. 
Deras smörgåsar är gjorda på lingongrova  brödet och min och Marcus är på ett stort salladsblad. Lchf. 
Är inte alls sugen på bröd, vet hur det smakar och det är inte speciellt gott.
 Igår när jag var i affären så haffade jag tag i brudparet och pratade samtidigt med säljaren för pågen och han sa att Lingongrova är den 3e  största storsäljaren i svenska affärer.
Gissa vad som kommer på 1a  plats och 2a. ...
 
1.  Mellanmjölk 
 
2.  Coca cola
 
3.  Lingongrova.
 
Fy säger jag. Men inte alls konstigt. 
Nyttjar inget av dessa livsmedel och det är jag bara glad för. 
 
Nä om jag skulle gå ut och se om min lilla dotter är vaken. I regnet.
Hon sover så gott i vagnen ute. Det är verkligen bra. Skönt.  Önskar jag kunde få ligga i en mysig vagn på ett gosigt lammskinn och sova samtidigt som regnet smattrar sövande... 
 
Puss och kram 
Anna♡
 
 
 

Fredag 12 december och väntan är över.

God morgon. :)
 Har ett litet barn som vrider och vänder sig som en ål i sängen på nätterna, känns som hon är klarvaken mest halva tiden,  det tror jag inte hon är men det känns så.
Igår.....som jag väntat och väntat....
Det första lilla risgrynet,  den första lilla tanssebissingen  är här!
 Syyyyylvass.  :)
Ska bokföra detta i Ellie bok. 2 månader  efter att Amanda fick sin första tand. Det fick hon 1 vecka innan hon fyllde 4 månader. Min fina tjej. 
 Lyssnar ni på musikhjälpen  ?
Tycker du  är himla sköna faktiskt. 
 
Hua va  trött jag är, men det är svårt att sova bra med en slingrande ål brevve  sig. Kanske vilar mig lite sen om jag hinner. Antagligen inte. Alla säger ju att man ska göra det, men jag bara undrar VEM HINNER och gör verkligen det? 
Har han nog aldrig gjort. Jo kanske typ 2 gånger.  Så himla mycket annat att göra när barnet sover.
 
Usch nä jag ska ner till Vårdcentralen och ta ett blodprov oxå sen, leva ett har inte riktigt ställt sig in på en bra nivå sen graviditeten. Usch jag kommer ihåg i början när vi fick reda på att jag var gravid och när vi tog prover och dom va kass, visade alldeles för låga värden. Blev ju livrädd för bebisens skull.. var på många extra kontroller för detta, men ingen kunde ju säga om bebisen hade låga värden, det skulle ju visa sig. 
Dosen höjdes från 125 till 200 efter ett tag och jag var mest rädd att det var för sent.. Tänk om det hände bebisen något för att vi inte hade koll på levande dosen. ? Det oroade mig en del. Nu visade det sig att det inte var någon fara, hon tog det hon behövde,ja tror kroppen såg till att ta allt till bebisen för att den skulle å bra. Ocn då mädde inte jag bra och det visade sig på proverna.
Så väljer jag att se det.
 
Kommer ihåg läkarbesöket  jag var på innan jag var gravid.  Hade ju såna problem med diskbråck i nacken, samtidigt som levande va lite kass,  vilket nu har kommit tillbaka,  en iallafall, det första han frågade mig var hur jag mådde? 
Okej tänkte jag , märklig doktor, men svarade att jag mådde så himla bra, helt fantastiskt  faktiskt. Och eftersom han då berättade att värdena var lite dåliga men eftersom jag sa att ja grädde så bra så ville dom avvakta med att justera dosen.man gick på hur jag mådde helt enkelt,  tycker jag var jättebra. Men vi hade koll på värdena oxå. Jag minns jag pratade med honom om detta med ivf och våra problem att bli gravida.
Han sa kör, bara kör om du mår bra! 
Så med vetskapen om att vi hade börjat vårt absolut sista försök så körde vi! Så in I vassen oxå! Vi körde så det bara rök!  Och se va Fantastiskt  bra det blev! 
Jag tror på att det var min inställning, hur jag mådde helt enkelt, som mycket gjorde att det lyckades. 
Jag tror oavsett vad läkare säger, för ingen vet eller kan säga absolut säkert men jag tror att hur man mår psykiskt har mycket stor betydelse i såna här saker...
 Fy sjutton va jag kommer  ifrån alla ämnen.... men det gör inget.  Tycker det är så mysigt att tänka på. Vill inte glömma av det. Det gör jag ju givetvis aldrig, men jag tycker om att prata om det.
 
Nä nu är kaffet klart och jag ska dricka lite innan jag går in och tittar på mina 2 sovande grisar i sängen.. Och väcker en annan liten gris so trynar. ..
Idag kommer min lillebror och hans familj och gratulerar  mig oxå så jag ska förbereda kakan till desserten i morgon, och göra dagens dessert och göra julsmörgåsar som jag ska bjuda på.
 
God morgon alla a där ute. Hoppas nu ni får en  bra dag. Det ska jag försöka ha. 
Puss & kram
Anna ♡
 

Jesusbarnet och Maria

Ja idag har vi varit i Lidköping först en kortas och sen åkte vi hem, skulle åkt till jul ju och bytt kökslampemojängen men dom hade inte fått någon så vi körde hem. Kl 13 var vi i Kyrkås och provade kläder inför julspelet  på tisdag den 16 december. Jag ska spela Maria och Ellie ska spela det viktigaste av allt, jesusbarnet. Mysigt. Jag ogillar verkligen att stå så i centrum men jag ska inte säga eller göra något mer än hålla i jesusbarnet vilket är skönt. Men vad händer det om jesusbarnet blir galet?  Kanske gallskriker..... eller gastar i högan sky...... ha ha ha  ja de ska, de skulle se ut det. 
 Men det ska bli kul, hoppas att någon kan ta ett par bilder och föreviga det oxå så vi kan visa det för henne sen. Och min Amanda ska sjunga I änglakören, hon kommer bli så fin i lucialinne och änglavingar.  Min fina  dotter. 
 
Puss och kram 
Anna ♡ 

konstigt med förra inlägget

Ja det blev lite konstigt, men jag fortsätter här.
Jo jag kom allt iväg till gymmet förut och det är så himla roligt. Var först själv i ca 30 minuter, det gör mig inget rätt skönt faktiskt.  Då kan jag härja fritt . Sen kom det 2 till. 
Tycker det är jätte kul att följa Stefan nu och se hur det kommer bli, det "nya" nossebrobadet.  Det kommer ju ha stängt från 22 december till 6 januari. Och den dagen har jag sedan länge bokat i min kalender, då ska jag till  badet mellan 14 till 18 . Han är fantastisk Stefan för han ordnar och grejar och har en jätte spännande julkalender nu med saker och så som ska hända på badet, allt från barnpassning till sporter och den 6 januari kommer ice, Helen Ahlson känd från gladiatorerna dit. Åh gud så snygg hon är.
 
 Kort sagt den 6 januari är jag väldigt upptagen . :)
 Annars så har jag idag flyttat ut mitt eget gym i den nya lokalen, kontoret oxå kallat. Fast det kommer bli mitt gym och Marcus kommande kontor om han kan få tummen ur och fixa värme  där så han kan flytta ut allt kontorsgrejs  från Ellie rum.
 Det skulle ju va klart innan hon föddes.... Här händer inget för snabbt kan vi konstatera. :)
Och så har jag hunnit baka förbjöd och ett recept med proteinrika testade jag oxå.
 Ska bli intressant att smaka, ska ta världens bästa provsmakare  till hjälp sen, Amanda.  
Imorgon,  ja då ska vi till Lidköping först och sen till jul i Skara och sen hem och förra inför fredagen då min bror och hans familj kommer på kalas. 
Sen  gott folk ska jag banne mig inviga mitt nya gym!
 Jorå  Smörkullen har fått ett eget gym. Inte dåligt det inte. 
 
Hipp hipp hurra!
 
Puss & kram 
Anna ♡
 

Ja men det var inte igår!

Ja det var inte igår jag var och tränade. Så därför ska det bli väldigt kul att få göra det idag.  Har ju 2 ggr  kvar på mitt 10 kort som måste utnyttjas innan 22 december.  Sen hoppas jag få ett årskort istället. 

tisdag 9 december

Annadagen är det idag  min namnsdag. 
Vi ska strax åka till Alingsås,  har ätit frukost.
 Snabb frukost blev det. Kaffe med kokosfett, mättande och väldigt gott. Och sedan en burk med cremefraich fraiche och lite frukt puré det. Använder det som  sylt när jag vill ha det. Dels för att de är gott och så för att de är min de socker i. 
Men.... Jag har låtit Ellie smaka, men mer än så blir det inte, gör egen sylt till henne. Tycker ändå inte den är okej för det ska alltid va så mycket annat Skit i. BÄTTRE jag äter det än hon. 
Päronpure  23%  ? Okej ska det inte va 100% ?päronjuice  från koncentrat 18%..... okej... Nä ja kan äta det men inte Ellie. Socker tänker jag genast, koncentrat. .. ja tjena. 
 Nä nu måste vi skynda oss.
Puss & kram
Anna ♡

modigt

Lyssnar ju på ljudboken stalker  av Lars keppler  nu. Den är väldigt otäck ska jag säga.  Och jättebra. Lyssnade ju på hypnotiserad för ett tag sen och den är ju Lika bra den. Jag har aldrig tyckt att en bok är otäck att lyssna på eller läsa, men den här är riktigt läskig. Jonas malmsjö  läser Skitbra.
 Tyckte det var jätte modigt av mig att duscha med olåst tvättstugedörr  och Ellie liggande på golvet i trumpet. ... visserligen var  ytterdörren i hallen låst, den låser jag alltid när jag är hemma. Vi har ingen dörrklocka och jag hör ju lite dåligt så ibland hör ja inte  är det knackar, och så tycker jag bara det känns tryggare  att ha låst om sig, sån har jag alltid varit. 
 Men jag tänkte på det när jag stod i duschen..... precis som i boken.... hua. ..... men jag överlevde. Ha ha ha va fånig jag känner mig. :)
Men det är helt klart annorlunda s art lyssna på En bok istället för att läsa den själv. Förstår den på ett helt annat sätt.
Återigen varit ute och svingat mig i min lian. .... I pannrummet. 
Imorgon åker jag och lillstumpan  till Alingsås med Lindha och mamma. Mysigt. 
Puss och kram 
Anna ♡

Svinga sig som en apa

Ja vi eldar ju med ved hemma hos oss och nu har vi världens största  vedhäck  vilket gör att jag får svinga mig dom en apa i pannrummet.. helt onödigt vetande men jag ville ändå berätta det. :)
Trångt och jäkligt är det men det blir ju varmt till Slut vilket är huvudsaken.  
Åh jag är så glad för vi har varit ute och gått idag, känns som det var 2 veckor sen jag var ute sist. Först var vi  ju i Skara på jul med kökslampgrejen så nu hoppas jag den kommer funka. Dyr jävla sak, 1199 spänn!
Sen skrev vi klart julkorten och ska skicka dessa.
 Sedan har Ellie faktiskt fått titta och känna och smaka på 2 stora gurkstavar  idag. Såg jätte gulligt ut. Hon fick loss små bitar som sedan kom ut lika fort, harig livrädd mamma som jag är så hade jag surfplattan i närheten och tittat på Youtube film om barn som sätter i halsen. .. måste veta hur man ska göra om det händer. 
Gick med i en grupp igår på Facebook,  blw någonting heter den, där får man råd och tips och hur andra gör och tänker om detta med blw, baby lead weaning.  Mycket intressant.
 
Sen har vi plockat lummer med farmor och fått bestämt att jag.... håll i mig...... wwwwwiiiiiiiiiiii  ska få gå på gymmet på onsdag.  FAN Va glad jag är. :)
 
Efter promenaden enades med farmor så bestämde  jag för att fortsätta, åh va skönt det är. 
Älskar det, men jag saknar att utmana mina muskler i kroppen. Trivs allra bäst med en hantel i varje hand på gymmet framför spegeln.  
Det är en dröm jag har och ett mål. Jag S K A bli vältränad någon gång i mitt liv. Alltså på riktigt.  Jobba mig till synliga snygga muskler och snygga till min kropp lite. Något att jobba för. 
 
Puss och kram
Anna♡

Svinga sig som en apa

Ja vi eldar ju med ved hemma hos oss och nu har vi världens största  vedhäck  vilket gör att jag får svinga mig dom en apa i pannrummet.. helt onödigt vetande men jag ville ändå berätta det. :)
Trångt och jäkligt är det men det blir ju varmt till Slut vilket är huvudsaken.  
Åh jag är så glad för vi har varit ute och gått idag, känns som det var 2 veckor sen jag var ute sist. Först var vi  ju i Skara på jul med kökslampgrejen så nu hoppas jag den kommer funka. Dyr jävla sak, 1199 spänn!
Sen skrev vi klart julkorten och ska skicka dessa.
 Sedan har Ellie faktiskt fått titta och känna och smaka på 2 stora gurkstavar  idag. Såg jätte gulligt ut. Hon fick loss små bitar som sedan kom ut lika fort, harig livrädd mamma som jag är så hade jag surfplattan i närheten och tittat på Youtube film om barn som sätter i halsen. .. måste veta hur man ska göra om det händer. 
Gick med i en grupp igår på Facebook,  blw någonting heter den, där får man råd och tips och hur andra gör och tänker om detta med blw, baby lead weaning.  Mycket intressant.
 
Sen har vi plockat lummer med farmor och fått bestämt att jag.... håll i mig...... wwwwwiiiiiiiiiiii  ska få gå på gymmet på onsdag.  FAN Va glad jag är. :)
 
Efter promenaden enades med farmor så bestämde  jag för att fortsätta, åh va skönt det är. 
Älskar det, men jag saknar att utmana mina muskler i kroppen. Trivs allra bäst med en hantel i varje hand på gymmet framför spegeln.  
Det är en dröm jag har och ett mål. Jag S K A bli vältränad någon gång i mitt liv. Alltså på riktigt.  Jobba mig till synliga snygga muskler och snygga till min kropp lite. Något att jobba för. 
 
Puss och kram
Anna♡

önskelista till den som inte varit snäll.

Ja jag undrar om man får skriva önskelista till tomten trots att man kanske inte alltid är så snäll. Skäller alldeles för mycket på Amanda, tyvärr.  Men det är ju hel,er inte bara för att utan för mig finns alltid en orsak.
 
Jag testar får vi se. 
Idag är en måndag och vi har ätit frukost nu och ska åka till jul och byta en lampmojäng  till köket så jag får lite ljus igen. Sen ska jag se om farmor vill gå med ut och plocka lummer, behöver det nr jag ska klä min ljuskrona. 
Sen ska jag försöka komma till gymmet i denna veckan oxå. Fattar inte att jag inte kommer till skott här hemma. Så svårt.
Gillar inte att det är så. Men de senaste dagarna har de varit segt allt tycker jag. Inte riktigt på topp. Hoppas på bättre vecka.
Dagens julkalender lucka innehöll. ....
 
Kul den där julkalender.  Idag är det oxå träff med de andra barnen på närhälsan,  prat om tänder, fast vi får se om vi hinner och vill gå dit. Tror jag vet allt faktiskt.  Tandborste och tandkräm är redan klart ifall det skulle dyka upp någon tand för det har det ju fortfarande inte gjort. 
Puss och kram
Anna ♡
 

Advent igen, nummer 2 i ordningen.

God morgon denna regniga 2 advent. Vart är snön? Längtar lite nu. Vill gärna ha lite snö på min födelsedag.  
Nu börjar stressen smyga sig på.. vill göra så mycket tid december,  alltid så. Den månaden borde nästan vara dubbelt så lång. Vill till jul på Liseberg,  julhandla  har vi inte gjort än !
Hinna njuta lite oxå. 
 
Väntar med spänning på den 6 januari nu, Stefan ska ha invigning då av nossebro badet och ice från gladiatorerna kommer dit ! Hur häftigt är inte det då. ? Hon är ju galet snygg, tänk om man kunde komma liiiite i närheten av hur snygg och vältränad hon är. 
 
Men kan ju hända att år 2015 blir mitt år. Ska göra allt jag kan för att så ska bli . Jag vill verkligen ha ett årskort  på gymmet. Men vi får väl se. 
Det är ju ingen mening om jag inte kan gå dit minst en gång i veckan. Men hemma blir det inte av, vet hur det är nu, kanske är det så för att det är december och så mycket annat att tänka på, men ändå. 
Det är jätte jobbigt för det är verkligen något som jag älskar, något som jag vill hålla liv i, har aldrig någonsin varit intresserad av träning så jag vet i te riktigt vad som hände där, men bara att jag vill hålla liv i det.
Så den 6 januari är mycket viktig dag. Nya öppettider har dom oxå, alla dagar i veckan öppet och till 21.00. Tänk om vår lilla älskling kunde ändra lite på kvällarna, sova vid 19 typ eller 20 då kan jag ju åka och träna flera gå ger i veckan. 
Åh vilken dröm..
Men men dags att sluta drömma och komma tillbaka verkligheten. .. Ellie är trött och jag tänka städa lite. 
 
Riktigt busväder ute, ingen lust att gå ut nu så jag gör det enkelt och kör ut vagnen bara.
 
Puss och kram
Anna♡
 
 

ice gladiator

Hur häftigt är inte det då.... Helene ice ahlson från gladiatorerna kommit till nossebro badet på invigningen den 6 januari 2015. Hon är ju redigt snygg. Tänk om man kunde träna en bråkdel av vad hon gör...
Kom på att JAG fasen INTE vart på gymmet på länge, attan jag måste dit veckan.

katt j***l

Jag är arg. På katten. 
Har varit ute och gått promenad och kommer hem och ställer vagnen utanför köksfönstret. Där sover Ellie gott i 2 timmar minst. I regnet som smattrar på vagnen... hade gjort mycket för att få ligga där i och bara lyssna och njuta. 
Men.. sitter i j
Köket och grejar,  försöksdjur lite pepparkakor, lchf och de är de dåligaste jag gjort. Sega och smakar visserligen pepparkakor men inte som riktiga.  De gör ja aldrig mer, och egentligen varför?
Nä på jul då ska det vara som det alltid varit. Jag VILL INTE ha en jul med lchf. 
Besviken är ordet men som vanligt kom jag nu ifrån ämnet. 
 
Kattjävelen.  Francis. Ja så tilltalar jag honom just nu. 
Tittar ut i fönstret på vagnen och vad ser jag krypa ut ur vagnen.... katten! Annars har han nöjt sig med att lägga sig utanpå och det är ju inte sååå  himla farligt, fast han inte får. Men nu hade  han krupit in i vagnen..... släppte allt och bara sprang ut, och rev upp regnskyddet och ruskade i Ellie.  Ingen fara med henne som som så gott så, fortsatte sova trots hennes mamma rusat om henne.  Men eftersom hon alltid drar både filt och täcke alldeles intill mun och näsa och helst duger på en  kant Så Förstår Du Ju VAD JAG Tänkte! 
Blev riktigt rädd faktiskt och förbannade katten länge. 
Han är banne mig som den där busiga, bråkiga, upp,ärksamhetssökande, lillasystern,brodern som andra kanske har.. blivit riktigt avundsjuk och busig, lite märklig ibland, men oxå mycket go. Men såhär får han inte göra! 
 Tänker att säger jag något till Marcus så är risken stor att han blir ännu mindre omtyckt och kanske stryps eller något. Han är ju inte omtyckt av Marcus sen innan heller och får han veta detta då vet jag inte vad som händer. ..
Men otäckt var det. Vet inte hur länge han legat där heller. 
 
Är lite deppig och har varit i 2 dagar jobbigt. Vet inte vad det är. Väder kanske? Dåligt med promenader, luft, motion?  Något annat kanske.. vet inte. Hoppas det går över fort. 
 
Puss och kram
Anna♡☆♡
 
 
 

Fredag

Vaken med tuppen idag :) blöjan hade läckt lite så jag var tvungen att byta och då förblev Ellie vaken. Nu ligger hon i sängen bredvid Marcus och grisar, hon sover inte, leker lite  medan jag sitter i soffan, nyhetsprogram är på, ska strax ut och koka kaffe. 
Idag skulle vi plockat lummer med farmor men hon fick jobba istället. Men det blir fler dagar till det, skulle behöva ut och kolla på en gran  oxå. 
 
Kan inte låta bli att fundera på det här valet som komma skall, undra jag hur det blir. Jag tror att precis VAD SOM HELST kan hända. Det värsta är väl om SD får mer än dom fick förra valet. Man vet aldrig, förhoppningen skulle ju faktiskt vara att dom skulle kunna få mindre och därmed inte så mycket makt. 
Oavsett vad så känns allt det här väldigt märkligt, nästan lite otäckt.
 
Idag är det idolfinal,  har inte följt det alls så mycket mer än nu den sista gången typ, men jag har ä då förstått vem som bör vinna och har oxå samma som favorit. Lisa Ajax såklart.  Så ikväll ska vi dricka den där glöggen och äta både pepparkakor, som vi oxå ska baka i eftermiddag när barnen kommer från skolan, och lussekatter. 
 Ska oxå se om jag har nötter till julgodisbaket  och köpa till det och även mörk choklad. 
 
Annars idag händer inte så mycket, vi ska nog bara vara hemma, åka och handla ska vi göra men inget annat. Idag måste jag ut på promenad oxå, mådde riktigt dåligt igår, blir både nedstämd och ledsen om jag i te kommer ut, har väldigt höga krav på mig själv när det gäller allt sånt där, det är inte alltid så bra för inte ska man må dåligt över att i te komma ut, inte så iallafall. Måste inse att det inte är hela världen om det inte blir lika många promenader längre,  det har oxå varit lite mer att göra och pyssla med på dagarna vilket gör sitt till.  Då gör jag ju helst det på dagen när jag vet hon sover en stund. Möjligheten att gå minst 2 går varje dag blir mindre för vid 3 blir det ju mörkt oxå. Gå i mörker är ingen hit.  Ellie sover ju inte lika mycket som hon gjorde i början heller. 
 
Hoppas du får en bra helg  och en trevlig fredag allra först. :) 
Puss & kram
Anna♡

Men snälla nån!

Ja det slutade ju med nyval i mars. Herregud!
Dom har det nog inte lätt i riksdagen nu, tycker lite synd om dom på ett sätt. 
Vad händer nu då? Och på vad sätt ska ett nyval hjälpa? Har inte satt mig in i detta, kanske kan börja intressera mig mer för det nu, jag vet inte. Jag kommer iallafall gå och rösta igen och jag tänker inte ändra åsikt utan rösta på samma. 
Men jag tror att så länge regeringen gör klart att dom inte vill samarbeta med SD och dom har så pass mycket mandat och fortfarande är 3 största  parti i sverige så kommer dom säkerligen fortsätta bråka! Dom har ju makten att kunna göra det. 
Detta som  hänt nu har inte hänt i sverige Sen va Var det 60 Talet. ..? Kommer inte ihåg.... Och allt pga SD! Det betyder nog  del hos dom att det va dom som lyckades sabba lite för Sverige,  och det tror jag dom kommer göra igenom dom får chansen. 
Varför inte liksom?
 
Puss & kram
Anna♡

3 december

God morgon. Sitter här med världens sötaste bebis. 
Pappa är på jobbet, Amanda i skolan och vi ska roa oss  med att åka till Falköping idag.  Tänkte åka till bokhandel och kolla lite. Sen ska jag banne mig fika lite oxå. 
Ska kolla om mamma eller Lindha är hemma så kan vi kanske hälsa på dom om tid finns och det inte blir för sent.
 
Jag tycker det är skrämmande att ett parti som SD för det första blivit Sveriges 3 största ledande parti, och att dom nu i detta valet vägrade samarbeta. Vad händer nu då?
Jag röstade inte på SD  trots att dom precis som alla andra partier har åsikter som jag tycker är bra, men att det sen blir såhär det tycker jag är lite märkligt.  
Snacka om att ha full kontroll och makt över oss!
Dom kan ju faktiskt bråka hur mycket dom vill.. spelar ingen roll om det blir omval och alliansen skulle få det igen,  vem vet,varför skulle dom samarbeta då?
 Det kan nog bli väldigt dumt detta. 
Och vems fel är det? Kan man skylla på någon? Nä kanske inte. Och vad skulle det hjälpa?
Men det är ju ingen ide att människor börjar gnälla på det för vem var det som röstade så dom blev 3 största parti?
 
Nä plikten kallar! (Ellie)  :)
 
Puss &kram 
Anna♡

Badgrodan

Ja hon är en riktig bad bebis vår Ellie. Hon gillar det för det mesta, någon gång har de inte varit för kul, men då har nog pappa haft rätt. . Det har varit för sent på kvällen. 
Idag provade vi en ny variant. Hon satt i sin matstol  i duschen, jättefiffigt.  En sån där antilop från Ikea.  Plast så det är ju perfekt. 
Skeptisk först men sen va det kul.  Inte så lång stund heller,  för jag vill inte hon ska tröttna.  
Roligast är ju i badkaret  och ännu roligare blir det sen när man kan sätta på bubblet men det får vänta.
 
 Amanda är på scouter och kommer hem senare ikväll. Pappa jobbar,  inget ovanligt.  Och vi ska se om vi kan  laga lite mat snart.
 
Läser pixiboken om Rödluvan. .. 
 
Jo jag och Ellie och Amanda ska vara med i Kyrkås julen i år. Det tycker jag ska bli riktigt roligt, minnesvärt om inte annat för mina fina barn. 
Jag och Ellie ska spela Maria och jesusbarnet,  och Amanda ska sjunga i änglakören.  Detta håller på en hel dag den 16 december, 3 gånger men vi ska bara vara med på eftermiddagen och kvällen.  Spännande. Ellie kanske blir en teaterapa precis som sin storasyster. :)
 
Återkommer om detta. 
 
Har varit ute idag på joggingtur men jösses vad ont det gör i lungorna när man blir för andfådd.. det måste jag nog lugna mig med. Får väl bli pw  helt enkelt.  Bättre inget.
Har ätit dåligt oxå vilket inte är bra, då vet jag hur det blir.... druckit en kaffe med kokos på morgonen, och när jag kom hem åt jag en cremefraich burk med lite fruktpure.  Och ett antal koppar kaffe med grädde i efter detta. Så jag är i te jättehungrig  men sen måste jag nog äta något. 
 
Lyssnar nu på en jättebra bok oxå, Martin foster,  100 gånger mer kärlek handlar om barn och hur vi gör i vanliga situationer mm. Jättebra och intressant, riktar sig till föräldrar med barn mellan  2 till 12 år. 
Har bestämt mig för att jag vill ha denna boken oxå så jag ska beställa den med en julklapp till Amanda,  just dance 2015 på wii.  Det blir bra. 
 
Puss & kram
Anna♡
 
 

2 december

God morgon.
Idag ska vi åka till jobbet en sväng och passa på att handla i Vårgårda samtidigt. Ska se om jag kan sno ihop lite müsli sen. Men man måste ha massa nötter o annat bös,  så då måste ja handla.
 
Ska se om jag kan ta en promenad sen oxå, mår inte väl om jag inte får komma ut, varken i kropp eller själ.
Så nu dricker jag Kokoskaffe som frukost för jag kände i te för något annat. Har oxå eliminerat allt som jag skulle kunna sätta i mig när jag är sugen, så nu ska jag skärpa mig med mat. Igen.
 
Vi hoppas det blir en bra dag 
Puss & kram
Anna ♡
 
 Lucka nummer 2 innehöll idag en pistol med Rödluvan.  Den läste Amanda för Ellie innan hon skulle till skolan.
 

1 december 2014

God morgon världen.  Idag känns som en bra dag. Och sen är det ju lite att det blir vad man gör det till oxå. Och det har ju inte hänt något så alla förutsättningar finns ju!
 
Vad ska vi göra i dag tro.... skulle vilja åka till Alingsås men Anticimex är här nu så det tar ju en stund och Ellie sover, så antagligen blir jag hemma. Åker nog och handlar idag men annars inget .
 Skönt  I år för jag känner inte sån press att köpa en massa klappar, det finns ingen anledning. Och när man blir deppig för man inte köper tillräckligt med klappar då vet man att man måste tänka om. Har ingen tanke eller anledning  att köpa massa till mina barn även o  jag tycker dom är viktigast att köpa till,  dom får alltid det dom behöver ändå. Det ska aldrig fattas dom något. Och gör i te det Heller. 
 
Nä om jag skulle få färdigt julstrumpa idag tro  och så måste jag städa  nu springer ju det runt en gubbe från Anticimex o kollar överallt, då ser jag ju att jag måste städa. 
Ogillar röra i hemmet, skulle vilja slänga ut mestadels av alla små saker men jag tror Marcus skulle bli väldigt ledsen då.
 
Ja 1 a december idag då. Och nu är det bara 13 dagar tills jag fyller år, 36 i ordningen. Skrämmande faktiskt. 36 år. Vart sjutton tog dom vägen? Den frågan ställer jag mig ofta,  vart tar tiden vägen?
Har helt missat att köpa julkalender i år, förstår i te det, men det gick  plötsligt så fort, ska se om jag hittar någon i affären idag eller imorgon. Stackars Amanda.  :)
 
Blir väldigt hattiga  inlägg, från det ena till det andra i en handvändning  och utan förvarning. Inte riktigt sammanhängande, men det blir väl så när man går här hemma o h inte har någon att prata med.  Lite tråkigt, men igår gjorde jag något som inte är likt mig och jag undrar om jag någonsin gjort det förut. Men det ska bli spännande att se vart det leder. 
 
Jag måste nog skärpa mig med promenader oxå, det är skönt men det senaste dagarna har jag haft annat som jag velat göra,  men det blir alltid 1 promenad varje dag iallafall. Kanske inte lika långa  dom senaste dagarna, men vad spelar det för roll. Jag är ute iallafall.
 
Har börjat fundera på nyårslöfte oxå. Och året som gått, vad som hänt, det är nog dags att börja skriva ihop en årskrönika. Spännande. 
 
Nä jag får nog återkomma senare för detta spårar ur helt annars. 
 
Puss & kram
Anna♡
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0