Nattlampa

Ja satte upp mörk persienn i Ellies rum igår, alltså sån mörkläggningsgardin. Det blev väldigt mörkt kan man säga. Kolsvart.
Nu måste jag fixa en nattlampa, de är väldigt mörkt. 
Men då är frågan vilken av alla 348 st olika ska man köpa? Från den allra enklaste, Ikea lampan till de för flera hundra. Mjuka, hårda, plast och allt möjligt.
Vill spontant ha en med sladd. Finns ju med batteri oxå och dom ska vara säkra de flesta, att ha i sängen. Nu ska dom ju inte va där men de kan ju va bra ändå. Eller både sladd och batteri.
ja de ska jag fundera på under dagen.  Annars blev det en tidig morgon idsg, uppe kl 06.00 typ. 
Gör inget gick bra idag. 
Ska hämta hem Amanda idag, skjutsa mamma till frissan och sen hem. 
Nu ska vi göra gröt. 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Ekologiskt.

Idag har jag testat nya, för mig, kvargen jordgubb/rabarber. Smaskens. Inte så intensiv smak som de kan bli. 
Inte massa kolhydrater i men heller inte så fet. Som med de andra smaksatta kvarger  så är det lite nyhetens behag för min del. Kul att testa men tröttnar efter ett tag.  Köper sällan smaksatt kvarg numer, gillar mer naturell cremefraiche. Ett minus med kvargen är att den inte är gjord på svensk mjölk.  Producerad i Belgien.
Men jättekul Att dom Vågar testa nytt och lyssnar på oss som handlar där tycker jag. 
Jag har en önskan till och det är Att dom tar in Falköpings mejeris produkter, typ de vanligaste. Det är närproducerat och jag känner till trakten. Känns bra att  köpa produkter därifrån, då vet man att de kommer från gårdar nära oss. Vill ju gärna värna om Att de finns kossor kvar under mina barns uppväxt och även när dom får barn sen.
Vi är nog flera som gärna ser dessa produkter i affären. Jag betalar hellre mer oxå.
försöker i möjligaste mån, sen  tänker jag inte alltid på det, men att köpa svenskt kött mm. Blir mer och mer medveten om ekologiskt och svenska råvaror.
jag är Inte jätte jätte bra på de ÄN men jag blir ju mer och mer i satt och intresserad. Tycker att de är bra att alla gör det dom kan när det gäller det.
Helst hade jag väl köpt kött från grannen om han haft,  ägg från mammas hönor om dom nu inte varit stendöda, BARA BARA svenskt såklart. Men de är inte alltid möjligt heller. 
Men även jag har en sketen falukorv från både ica och Scan i frysen. 
Jag tror att de är en bra bit på väg Att åtminstonne försöka och att Vara medveten  om det. 
 
Äter t ex mycket turkisk yoghurt, anta att den sorgligt nog inte är från svenska kossor den heller men jag har inte hittat något alternativ.
 
Ellie sover, Amanda är hos mormor och Marcus är på kontoret då passar ja på att sitta här en stund, ska titta på lotta på Liseberg och sen kikar ja nog på netflix en stund. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 

Tadetlugntdag

Idag har vi ta det lugnt dag på smörkullen. Väldigt skönt. Behövs ibland. 
Vädret är underbart,  ingen gassande sol.  Skönt. Gillar bättre de lite molnigare och svalare.  Tycker om sol men inte jämt.  Amanda är hos mormor och morfar men kommer förhoppnignsvis hem senare och vi gör inget som sagt.  
Kalaset i helgen var väldigt lyckat.  Nu är dagen redan förbi,  1 årsdagen. 💕
Den hade vi  väntat på. 
 
 Nu får vi sätta upp nya mål. 😆 
 
På återseende
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
Var är Ellie...?  

Promenad.

Vi har tagit en promenad idag med Cilla och Widar, tyvärr var födelsedagsbarnet mycket lesset nästan hela tiden. Tror hon var trött. Det var lite jobbigt men men. Det blev en promenad iaf. 
Ska ju verkligen få äran att döpa en av deras kossor oxå, så himla söt. Skulle oxå vilja ha något djur, alltså lite större djur, men vart då liksom?  Har ju inte ens förråd så de räcker. 😁
 
Ibland är de skönt att bara få prata. Inse att man inte är själv om sånt man annars lätt kan tro att man är. Och även fån chans att uppskatta de man har, de positiva som jag annars har extremt lätt för att glömma av. Och bara fokusera på allt negativt. Vilket är jätteduktig,  de vet jag. 
ja tänkte på en sak, som ofta kommer upp på tapeten, alltså jag fuskar precis lika mycket som alla andra människor, är svag för glass. De borde ju synas på mig att jag inte är nån friskus som håller på i ett. 
Men när jag  tänker efter så är de ofta som jag fokuserar på följande saker. 
Att jag aldrig får tid till den träning  jag vill, att de blir för lite, för sällan och för dåligt.
att jag inte ser resultat. Och att de aldrig händer nåt på vågen. 
 
De jag borde fokusera på är att jag med en väns hjälp och pepp tappade 18, 19 kg för några år sen. Sen blev jag gravid och har säkert ca 8 kg att gå ner. Men om ja tänker såhär då att från att ha gått ner från bÖrjan som jag skrev till att va här nu. Jag går varken upp särskilt mycket eller ner heller för den delen. Ligger på ungefär  samma hela tiden.  
De är ju faktiskt riktigt bra bara de, att hålla mig inom och hela tiden runt samma.
jag tränar, sen är jag otroligt bra på att "äta upp" träning gen om vi säger så. Men jag tränar, vissa veckor mer vissa mindre. Men de får inte bli ett tvång för då vet jag hur de slutar. De ska vara roligt och en vilja. Då blir det bäst. All träning är bättre än ingen. Behöver ju inte alltid göra ett helt pass på raket,  som sagt all träning är bra och nyttig träning . 
Så att jag tror jag ska försöka se det lite mera så. 
Allt förändras ju oxå, Ellie är ju inte samma bebis som hon var fär ett halvår sen heller, så jag får se de som  Att de ändrar sig. Men man får försöka hitta lösningar hela tiden. 
 
 Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

26/6 Ellie 1 år. ❤

Idag för 1 år sedan föddes vår lilla Ellie. 
Det var Allt annat än självklart.
Så många gånger som jag tänkte att de kommer aldrig att gå, aldrig någonsin. 
Marcus fick rätt.
Jag hade fel.
 
 ❤Amanda  och Ellie❤ 
        Mina fina barn.
 
Längtan efter en liten bebis fanns där, såklart. Har alltid velat att Amanda ska ha ett syskon.
Marcus ville ju gärna bli pappa, helt naturligt såklart att han ville det. Och jag längtade efter vår familj.  Marcus, jag, Amanda och hennes lilla syskon. Så som det ska vara. Som jag ser det. 
Är så glad att vi Gjorde det, bestämde oss för att genomgå en IVF behandling. Vi hade heller inget annat val.
Trots alla hormonsprayer de innebar, i flera omgångar, trots att det innebar min största rädsla i livet..sprutor, som Marcus fick hjälpa mig med, rätt I magen.  Varje kväll i typ 6 veckors tid, fast veckor åt gången, och alltid avslutet med den "riktiga" sprutan. .. Hua.  
Den ångesten jag kände var hemsk, att göra något  som jag fick sån ångest och mådde så dåligt av. Det var tufft det kan jag säga.
Men de klart jag gjorde det.  1 gång gjorde jag det till och med själv, de trodde jag aldrig och mitt i all bedrövelse så blev jag ju lite stolt över mig själv oxå. Men jag gör det inte igen, tar en spruta på mig själv.  Och som den gången inför äggplock när de inte riktigt funkade med kanylen i armen och jag tillslut bara låg, likgiltig, kallsvettig, likblek och nästan apatisk i sängen på avdelningen, dom fick sticka och gräva Bäst dom ville. De var fruktansvärt. Jag var sårad att jag bara stängde av. 
Känslor som man har då, kan bara den som varit med om samma sak förstå. De är inga känslor jag ens önskar min värsta fiende. Ren tortyr. 
Men jag skulle göra det igen, utan tvekan. 
 För det och Såklart dagen då Amanda föddes är de bästa 2 dagarna i mitt liv.
 
Det bästa jag gjort i mitt liv är när Amanda föddes och lilla Ellie. Och de garanterat häftigaste oxå. 2 helt olika graviditeter och 2 helt olika förlossningar.  Den ena häftigare än den andra.
Det är de fräsigate jag gjort,  att kroppen klarar något sånt är så häftigt. Att MIN kropp klarade det. 
 
1 år har gått. 
9 månader bodde du i min mage.
Ellie och Amanda är det enda människorna som hört mitt hjärta slå från insidan. 
 
Det finns ganska många I samma eller Liknande situation , det märker man när man  själv är där. 
Skönt på ett sätt, jobbigt på ett annat. 
Den resan vi gjorde, jag och min livspartner, min klippa mitt allt, min andra hälft, Marcus,  den resan den ska jag aldrig glömma. 
Den är viktig. Den är viktig för oss. Jag är stolt över den och jag skulle göra om den igen. Men bara om jag visste att de funkade. 
 
Vi har följt dig hela vägen, från att ha bott i ett laboratorium, blivit ganska granskad från doktorer, delat dig i olika celler, blivit  nerfryst... legat i frysen I några månader för att sen tas upp, tinas, och överlevde gjorde du och få bosätta dig i en varm mage. Där växte du alldeles utmärkt. Till den 26/6  2014.
 
Nu har du varit hos oss i 1 helt år. Vi har följt din väg från liten plutt till lite större plutt. Mycket händer på 1 år. 
 
Vårat lilla minsta hjärta, ❤ vår solstråle🌞 
Ett litet mirakel❄
Du och Amanda är de bästa vi har, de bästa jag har.
utan er skulle livet stanna. 
 
Ni är glädje, lycka, kärlek och hopp.
 
Jag älskar dig. 
Ellie Kristina Hansson.
 
 
 
 
Jag skrev och skrev och skrev. Allt mellan himmel och jord. Nu ska jag läsa det igen.
RUL ULTRALJUDET. 13 januari 2015
Vi har fått äran att följa dig på många ultraljud.  Första gången var de bara en prick som blinkade, ditt hjärta. Nästa gång var de en liten böna, och sen rullade de påmed flera tillväxtultraljud. (Dessa för att jsg äter levaxin och värdena från börjsn var ganska dåliga och det fannsen liten riskatt det påverkat dig, det var ju otäckt men kroppen gjorde det som var bäst såklart. Den såg alltid till att du mådde bra i första hand.) De var verkligen roligt att se dig så många gånger.  
Sista bilden på Ellie i magen.
Så kom du till slut. 10 dagar för sent. Men vad gör det.
 
Ellie linnea Kristina Hansson 
Kl 19.01
26/6  2015
3678 g
49 cm lång
 
 
❤❤❤❤
Puss och kram 
Anna ♡ 

Behöver motivation.

Jag behöver motivation. Men vad motiverar mig då?
Alltså är beredd att ta till snart vad som helst för att komma igång igen. Jag vet inte vad som hänt. Motivationen kommer liksom över dagen om ja har tur ibland, men sen försvinner den.
Ibland tror jag att inte ens att få komma till gymmet skulle fungera som morot.
Känner mig väldigt lessen över detta. Väldigt lessen. Jobbigt och jag blir fruktansvärt nedstämd och deppig och lessen.
mycket Sitter I huvudet DET vet jag, men jag orkar inte. Fysiskt heller.
armar är som stenar och fötter är som
betong.
Suck.
Någon som har ett tips till mig? Fattar inte vad som hänt. Jag älskar träningen men lusten har försvunnitmed viljan och orken.

Snabbträning

Idag blev de snabbträning och en liten promenad än så länge.
Suck.
Ja ja.
Ska ta in mitt sovande barn nu och väcka henne, hoppas på en tidig kväll istället. Är trött som en gnu på kvällarna, ska ju lägga ig tidigt men gör jag det då? Nä.
skärpning.
ikväll ska de slås in lite paket. Ellie blir 1 år imorgon.
sista bilden på världens mysigaste mage med bebis i. 
1 år sedan imorgon. Helt otroligt att 1 år har gått. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Trött, trött och lite trött

Jag är trött. Tidiga morgnar och sena kvällar .. ja vad kan man annat bli än trött.
Vi var på marknaden idag jag och Ellie, köpte med oss jordgubbar och sen åkte vi hem.
Åkte hem och hämtade Amanda och sen åkte vi till mamma. Stackars lilla mamma som har 2 hönor kvar av typ 30 talet. Räv, mink, iller ja något jävla  odjur hade dödat varenda en. Usch det va Jätte hemskt att se, lessen mamma och döda hönor och tuppar.
Gillar inte dessa djur så mycket men detta  var ju annorlunda.  De är ju så älskade av mamma, hon pysslar så med dom, pratar med dom och klappar dom. Många av dom  hette ju något. Och de var ju många jättefina oxå, stora granna tuppar. Nä de va jobbigt. Usch och fy.  Mamma hade samlat ihop dom i sopsäckar men de låg kvar många på utegården. Tommy samalde in dom åt henne, usch va otäckt de va att se dom ligga där.  Lilla silkeshönan som ligger på ägg är kvar och en till. 
Till och med väldigt jobbigt Att skriva om så jag gör inte de mer nu.
 
Imorgon Torsdag är de sista dagen Ellie är 11 månader gammal. På fredag smäller det. Jag och Amanda har planerat och hon ska hjälpa mig med pysslet inför kalaset på lördag.  Ska bli ett kalas helt i Ellies och våran stil. Ingen vanlig tårta kommer serveras. Utan en väldigt speciell sådan.
Mer om de skriver jag inte idag. 
 
Har lurat på ett inlägg bara bara om lchf, socker mm länge men där är så mycket att ventilera så ja har de som utkast ännu, släpper väl iväg de snart när ja tycker det är dags.  Det är så många tankar som kommer upp ibland som man måste fundera på  en smula.  Ibland har jag inte ens tänkt så långt... som vad som händer när Ellie börjar dagis med mat och detta. Första gången någon är barnvakt åt henne t ex vem "litar"jag på som INTE ger henne massa onödigt och onyttigt, sånt som vi aldrig ger henne och som hon inte ska ha .?
Det kommer nog bli tufft. 
Nåde den som inte lyssnar och gör som vi säger.  Jag har en vision av hur JAG tror och hoppas och önskar det kommer bli och de ska ingen få förstöra.
 
Puss och kram
Anna ♡ 
 
 
 

Lisebergsresan

Igår var vi, jag,  Ellie, Amanda och Nellie på Liseberg. 
De stora barnen gick själva mestadels av tiden,  förutom att vi träffades lite då och då. Det sällan några problem med Amanda, hon är och har alltid varit väldigt duktig.
lillen följer storasysters fotspår vilket är skönt. 
Jag behöver inte bli förvånad egentligen.
Mina fina barn .
 
Jag och Ellie bara softade hela dagen, hur härligt som helst,  inga måsten eller krav alls. Bara äta glass och gå, gå gå och dricka kaffe.
När vi skulle hem så fick höra och en skymt av alla fans till one directions,  de va ju häftigt det med. Sen så var de ju givetvis gatuarbeten så vi inte kunde köra denväg JAG känner till hem. Vilket givetvis resulterade i en gir in på spårvagnsom rådet,  men med back på bilen och snabbt överläggande med gapskrattade barn i bilen så s ängdevi oss ur situationen och vidare till en parkering där stackars jag fick andas lite.. Suck.   Men efter mycket om och men så kom vi till slut ur Göteborg.  (Ja jag tänker bara på att tänk om jag suttit i en lastbil.... My God! )
men allt går med lite djupandning o positivt tänkande.
 
En mycket bra dag helt enkelt. 
Idag blir de en tur til.våren lilla marknad i stan, sen ska jag hem och planera kalaset på fredag och lördag. 
1 års kalas. ❤ ska beställa presenter oxå sen och ett nytt mobilfodral. Skulle ju inte ha massa presenter  men när jag väl,  bRjade kolla så ploppade dej upp idéer hela tiden så de lär inte blitt problem, Snarare att inte köpa för mycket. 
 
Puss och kram
Anna ♡ 
 

Måndag. Veckostart.

Den här dagen har gått i ett. Från morgon till nu, halv 4.
Rensar ur massa nappar och nappflaskor som stått i skåpet, tänker att dom inte behöver va där eftersom de aldrig används. Får fylla på med fina muggar och tallrikar istället. 
Slängde oxå  en burk med mjölk som ja har i frysen ifall ifall, kommer heller aldrig till användning. Det är med lite ångest jag gör detta kan jag säga, men de är inte första gången jag skriver att jag helt ärligt tycker de är ganska jobbigt. Jag får försöka att släppa de och inte tänka på de för mycket bara. Det är ju inte utan att längtan efter en bebis kommer tillbaka.
Samtidigt är det jätteroligt att Ellie på fredag faktiskt blir 1 år.
 
Helgen flög förbi, trevlig med midsommarfirande lite överallt och igår var vi på spiken och läckt slott, en tradition som vi kom fram till att vi gjort varje år i 38 år. De är längre än jag är gammal.
Eftersom  vi alla vet att jag är 26.😜
 
Och så är det ju de här med 1 års present. Varför i hela friden har jag inte funderat mer på de innan... jag vet varför..förnekande .  Åh va trött jag blir. 
Först visste jag inte alls vad de skulle bli...
nu finns de hur mycket som helst..
rubens barn, gunghäst, söta lampor, skiphop saker, måste ta tag i de ikväll. Efter allt annat jag ska göra. 
 
Ny vecka nya tag med mat, träning och det mesta. Den blir som den blir. Jag ska njuta. Inte göra massa måsten.
Skärpning med mat är prioritera 1 efter helgens onyttigheter.  Heja heja heja.
 
Puss och kram
Anna ♡ 
 
 

Frossa

Strax är det frossa dax.  Jag är människa.  Fuskar.  Kämpar.  Går inte alltid så  bra.  Men men.... Orka bry sig.  Tar tag i det imorgon.  Periodare.  

Puss puss 😘 
Anna ❤

Midsommardagen 2015

 
God morgon.
Gårdagen spenderades med familjen och var jätte trevlig, midsommarstång gjorde vi än en gång och vi åt gott.
spenderades absolut så som de ska vara.
 
Midsommardagen börjar med sol, en bra morgon med ring så spelar vi. 
Vi ska ta de lugnt idag jag och Ellie, Amanda är hos mormor till imorgon då vi traditioneenligt har mer planerat.
Jag ska minsann få till lite träning sen det  skulle kännas skönt tror jag, sen ska jag ner och handla lite glass och gott till kvällen. Helgen har ända inneburit ett och annat gott fusk om man säger så så de känns inte som hela världen, de löser sig. Såklart.
 
Önskar alla en fortsatt trevlig dag.
Puss och kram 
Anna ♡ 
 
 
 

Ansvar

Jag hoppas innerligt att det inte är en enda människa som dricker sprit, öl eller vin och som tagit någon form av drog och som sätter sig i bilen.
Jag hoppas att alla vuxna ser till att alla i bilen inkluderade de själva, har bälte på sig.
och jag hoppas att alla barn sitter rätt Och sitter fastspända i barnstolar avsedda för just dom.
 
Tyvärr så tror jag att det kommer brista i alla dessa önskningar.
Då undrar jag varför? Finns ingen ursäkt tycker jag.
Om man inte vet hur och varför bar  ska sitta fastspända och till vilka kilon eller ålder då kannan googla, eller gå inpå typ NTF tror jag.
 
Ibland tror jag att barnen får bestämma, dom vill i te sitta i stol eller något annat skäl, väldigt konstit isåfall kan jag tycka. Är de inte vuxna som bestämmer?
skulle aldrig låta mina barn bestämma om dom vill eller inte åka säkert. Då stannar jag hellre hemma.
Nä så länge som möjligt ska de vara med tanke på hur många idioter de är som kör både fulla och drogfulla.
 
Så tänk till lite, de som fortfarande kan och de som inte har förståndet kvar, kan vi ju hoppas att någon runt omkring dom har.
 
Glad och Trevlig midsommar önskar jag er alla
puss & kram
Anna ♡ 
 

Godmorgon 18/6 2015

Idag för ett år sedan så var jag lite förväntansfull kan man säga, Ellie skulle ju komma till oss den 16/6 och den 18/6  skulle en av mina bäta vänner få sin lilla Molly.
och hon var mer punktlig än Ellie. Kom på dagen, alltså idsg för ett år sen.
Då hade jag 8 dagar kvar att vänta...
 
Nu är våra små kråkor inte så små längre. 1 år är dom. 
 
Ska bli en tur till Falköping idag. Köra mamma till affären och komma ut en sväng.
 
På återseende 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Biokväll

Ikväll ska jag och Amanda gå på bio, jurrasic Word 3D. Bion går i Vårgårda på deras nya bio Rialto. Den skulle visst va bra så det ska vi kolla.
Tror filmen är riktigt bra,  har hört det och det är ju mi  typ av film.  Gillar såna filmer, gillade de andra 3 jurassic park oxå och även såna som utspelar sig i framtiden. Har några filmer till som jag gärna vill se, "San Andreas" "terminator genisys" och "minioner" är bara några.  
Sitter här på golvet och skriver samtidigt som Ellie leker.  De är verkligen så skönt, att bara kunna sätta sig var som helst, göra ingenting,  bara vara med denna lilla människan. Inte ha några som helst måsten eller skagöra.  Det kommer jag att sakna om ett tag. 
 Snart, när det slutat regna ska vi ut och klä midsommarstången, Amanda ville inte vara med. Tråkigt men hon behöver inte, vill hellre va med kompisar.  Jag måste väl förstå det Antar jag.   Men då har jag ju Ellie med mig iaf. Tycker de är viktigt att bevara lite av de traditioner som jag växt upp med. 
 
Har hittat en mycket bra funktion på denna tvn, man kan ha på den och lyssna men utan bilden. Jättebra men de är ett problem.... undra om ja hittar den funktionen igen. 😆 
 
 
Och äntligen är jag klar med inbjudningskorten till  Ellies kalas, 5 st blev det. 
Så himla kul att göra egna. När tid finns så sitter jag och kollar på lite olika förslag till sockerfritt kalas. Det är verkligen jättekul. Man får ju massa idéer.  Ska se vad som blir bra, Amanda ska få vara med och bestämma.
De blir en mycket speciell tårta iaf och lite annat. Allt så att Ellie kan äta om hon vill.
 
Nästa fråga. . vad köper man i present till en 1 åring?
Har verkligen ingen aning vad vi ska köpa, tyvärr så har jag köpt några leksaker för längesen som hon ska få, trots att vi inte vill Att hon ska ha mer saker för tillfället, 
Hon får de hon behöver och kräver egentligen inte något,  bara själva grejen oxå att man ska. ... fast jag blir lite fundersam det där ordet, ska, måste. . 
Vi får se, håller ju på och fixar iordning på hennes rum oxå så det kommer säkert att köpas saker dit när det behövs. 
Sandlåda och pool är förstås några saker som ska ordnas. 
 
Puss och kram
Anna ♡ 
 

Besvikelse.

De är ibland väldigt svårt att skriva här för jag vet att personer som står mig nära läser. 
De gör att jag alltid måste tänka en extra gång på de ja skriver och hur jag skriver och framförallt vad jag skriver. Det är ju de som är de negativa med att blogga,  man tror man kan skriva vad man kännerprecis som i sin dagbok man hade... men riktigt så är de inte. 
Du vet aldrig vem som läser de du skriver här såvida du inte har låst bloggen. Men egentligen inte ens då är du "säker".
Det handlar om tillit. Till andra människor, och de kan man ju diskurera i den här sjuka världen vi lever i. Och med de senaste dagarnas händelser så undrar man ju vem man kan lita på.
De som hänt den här tjejen Lisa Holm är fruktansvärt. De tänker jag mycket på och att man gärna vill veta var ens barn befinner sig när de inte är med en själv. Tänk om något skulle hända, skulle ju vara fruktansvärt. Brukar vilja att Amanda hör av sig när hon cyklar och är med kompisar, tycker de är rätt naturligt att man undrar det, om man bryr sig.
Men det är för mycket begärt ibland. 
Igår fick jag höra just  det ordet, tillit. Saken är den att jag aldrig någonsin haft tillit till 
kommer aldrig få det Heller. 
Men jag väljer att inte bry mig om det,  obetydlig, värdelös, oengagerad, what goes around comes around, de är inte värt det. 
 
Måndag hela dagen idag. Ny vecka och de är sommarlov för Amanda. Hoppas på mycket kul saker att göra. Men de är lite upp till henne oxå, för jag stannar gärna hemma. Bekväm som jag är.
midsommarhelgen är stundande och den ska väl firas hos mamma o pappa antar jag. 
Undrar om jag ska be Marcus  göra en stomme till en liten midsommarstång som vi kan ha här och klä, eller rättare sagt JAG SKA GÖRA DEN, minns att vi förr gjorde de hos mamma och pappa. Den kläs nog fortfarande av någon,  men isåfall inte med hjälp av oss.
 
Men de är därför jag vill börja skapa  våra egna traditioner,  något mysigt som återkommer år från år. Vill inte vara beroende av andra,  men sen är de ju trevligt att man får vara med, de hoppas vi fortsätter.  
 
Det blir en bra dagoch en bra vecka, ska försöka komma iväg till gymmet nån kväll när Ellie somnat, vilken kväll de blir de vet jag inte. 
Nu ska vi starta upp våra dag med att koka kaffe och påbörja frukost. 
 
Trevlig dag och god morgon.
puss  & kram 
Anna ♡ 
 

Sommarlov

Nu har min  stora tjej sommarlov.  Slutat femman och börjar högstadiet till hösten. Spännande är nog bara förnamnet.
varit på en jättefin skolavslutningen som bjöd på sång och dans  och glass i solen på vårt eget glasscafe.  Hon va så duktig med sina klasskompisar som presenterade alltihop. Jättebra gjort inför alla. 
Nu väntar lunch hos farmor och senare ska jag förhoppningsvis få komma iväg och gymma på gymmet!
äntligen....... som ja längtar. 
Tror nog ja kan få in den rutinen att åka dit på kvällarna nu om Ellie sover så bra som hon gör.
 
En härlig sommar väntar nu, både för Amanda och oss alla i familjen. Börjar förbereda mig på att jobba 2 helger i juli för att sedan börja heltid igen den 1 september. 
Spännande de oxå, nervöst, oroligt. 
Hoppas att hösten bjuder på mycket Spännande saker och utmaningar. 
 
Trevlig helg 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Frukost

 För mig är en bra och nyttig och god frukost nästan de viktigaste på dagen.  De är förutsättningen för att dagen fortsatt ska bli bra.
Gjorde en smoothie Imorse på hallon, jordgubbar, turkisk yoghurt, cremefraich fraiche och kokosdryck. Hittade en som jag tror funkar alldeles utmärkt att använda. 
Ägg med majonnäs och kaffe på det. 
Mätt och belåten. 
Värre är det med Ellie. Hon mår inget vidare. Febern igår kväll kröp upp lite men de är ingen fara tror jag. Det är bara de att jag är ganska ovan vid sjuka  barn. Feber är inte farligt men man blir lite hjölplös ändå i Dessa situationer. 
Nu på morgonen är febern tillbaka. Halsen känns nog inte bra heller, hostar otrevligt och är väldigt, dig hes. Men lite vila, sömn och en promenad nerbäddad i vagnen med friskluft är det bästa! 
Igår var vi ju på jonslundsbadet med amandas klass, fikade och pratade lite, vi åkte snart igen.  
Idag har Amanda friluftsbad hela dagen och sen hoppas ja hon kommer hem. De är Inte alltid hon gör det, kompisar lockar mycket. Usch tänker på den stackars flickan som är borta i lidköpingsområdet,. Fruktansvärt. Känner ju för att låsa i  barnen. Så dom inte kommer bort menar jag. Amanda är så social oxå och modig men vi har pratat noga om allt sånt, men de tål att upprepas nu. 
Kan inte annat äntänka på vad som hände med lilla England för några år sedan. Usch. Hoppas hon kommer hem säkert iaf.
 
Annars idag ska jag titta på födelsedags present till Ellie från Amanda. Och sen ska jag försöka få igång klipparen. Men nu ska vi ut.
i de alldeles för varma vädret. 
Isch. Men de kommer nog en skvätt snart.
pessimisten Allan. 😆
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Sjukling

Liten är sjuk. Jätteförkyld,  feber vet jag inte om hon har idag men hon är lite vissen dock inte så varm som igår.
så himla typiskt att Amanda har nån slags aktivitetsdag med klassen i jonslund idag. Föräldrar är välkomna kl 18.  Egentligen vill ja inte ta med Ellie dit,  men en liten stund gör vi de nog ändå. För Amandas skull. Hon skulle nog bli lessen annars.
behöver ju inte stanna länge.
 Skulle  fikat med Jessica idag men de är inte vidare trevligt när Ellie inte är bra så vi fick skjuta på det.
Imorgon ska vi försöka få igång gräsklipparen,  har ingen gräsmatta dock men rackarns långt ogräs. Sen ska ja ordna på Ellies rum. Ta fram hammockdynor och träna. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Blixtnedslag.⚡

Rätt ner i huvudet, som en blixt, ja så jädra snabbt försvinner den och lika fort slår den ner igen.
M O T I V A T I O N E N.
 
Inte glömma ett av målen, nya bralls.
 
 Ellie sov bara 25 min så jag fick göra ett snabb pass.
vilket resulterade i detta: extra vikt på benen och använder kettlebell plus lösa vikter,
 
3*10 knäböj med vikter 
3*10 draken med vikter.
3*10 axel lyft framåt
3*10 axel lyft åt sidan
3*10 tricepspress med band
3*10 russian twist med fötter i luften.
3*10 Höftlyft 
3*10 biceps curl
3*10 donkey kicks 
sen Gav vi upp för stunden. 
Får se om vi kan fortsätta sen, antingen hemmagymmet eller mitt favoritställe. 
 
Har sån lust att göra som alla andra och testa nåt kul. Många på instagram kör ju någon form av träningsupplägg. Jättestrikt kost och Tränar som stollar typ 2 ggr om dagen. De tror jag inte är något för mig. 
Måste ha ett mål som kan nås annars tappar jag intresset. (Händer ibland iaf dock..)
Men jag skulle vilja ha ett klart mat schema för mina förutsättningar, så jag vet att äter jag detta så händer de något med Vikt och sinne. Ett klart träningsschema där jag inte själv behöver ändra för att de ska passa mig, som jag ska göra vissa veckor. Sen kanske man byter lite övningar. 
Mäta och kanske väga från början så man ser om de händer något. En pt som är duktig,  förstår min önskan, hjälper mig med såväl pepp som motivation.
Nu hoppas jag på Maria på gymmet i Nossebro, alla förutsättningar för att de ska bli bra finns. Hon och jag har pratat dels om min tidigare erfarenhet av pt, hon vet om mina förutsättningar mm.
Så länge det inte kostar en mindre förmögenhet så vilja testa.  Visst hon är oxå ny på detta som dom på fitlab var (kändes som jag var någon slags försökskanin)men skillnaden är att hon och jag träffats.  
 
Alla förutsättningar för något riktigt bra finns. Ska bara bestämma mig för när start blir, och  om hon vill förstås.
 
 
 

Måndag ny vecka och nya tag för mamman.

Jag tror de blir sjukstuga här snart. Ellermöjligtvis tänder kan de va oxå. Då brukar de bli förkylning i samband med det.  Inatt vaknade jag kl 01.39 av att Ellie hostade. Och hostade. Och hostade. Och så låter de som hon ska kräkas jag vet inte vad hon gör men de låter inget vidare. 
Rusade in efter en stund och hittar henne sovande. .. förstår inte hur man kan sova o hosta som hon gjorde, i säkert 1 timme. Om de räcker. Bara tänkte på hur ont i halsen de måste göra.
 Till slut måste ja ha somnat för sen vaknade ja Imorse. Vi försökte lite gröt innan tutte idag men inte då. Ja ja Ellie får bestämma, jobbigt med en gråtandes plutt så tidigt. 
 
Lite synd nu bara om Ellie blir sjuk när Amanda har sin sista vecka I skolan.  Huvudsaken är ju att vi kan gå på fredag på själva avslutningen iaf. De är ett måste. 
 
Idag ska jag banne mig träna! Undra om ja ska blåsa liv i ett av de målen jag satt till mig själv och som  legat lite på is ett tag. Behöver positiva saker Att Tänka på.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Söndag

Gårdagens nationaldagsfirande  var himla trevligt. Vi hade både sol och regn och jätte trevligt. Finns inget dåligt väder egentligen,  bara dåliga kläder och dålig förberedelse möjligtvis eller glömska kan man också säga.
Idag har jag städat upp lite på kontoret/gymmet bara för att inte stöket ska sätta käppar i hjulet för träning. Marcus är världens slarvigare människa, och jag hade och har Givetvis en bild av hur de ska ut därute. När allt kom ut tillslut. Ser det ut så? Nä.
 
Sitter och funderar lite på allt möjligt och passar på att kika lite i denna boken. Den är väldigt bra, får mycket tips och idéer. Läser om barns behov, fett, kolhydrater,  järn mm läser om välling, gröt och mat.
 
Recept i massor finns det. Det står väldigt bra och tänkvärt om gröt och välling oxå.
 
En mycket bra bok. 
 
Skulle sätta mig och måla naglar tänkte jag, både på händer och fötter men någon är inte riktigt på 
Humör. De började med att hon vaknade efter bara 40 min i förmiddags.  Sen blev de pannkaka. Vi..eller jag har bestämt att de bara blir amning morgon och kväll men de har ju skitit sig idag kan jag lova, flera ggr om. Fast egentligen, vad gör det då?
 
Men vi ska nog överleva denna  dagen oxå. 
 
Imorgon startar en ny vecka. En bra vecka, de har jag redan bestämt att de ska bli. 
Skulle vilja testa ett kostschema för att komma iordning med maten, för de är Faktiskt det enda , förutom ibland men i samband med detta min dåliga motivation, som sätter käppar i hjulet hela tiden.  
Det är oxå skolavslutningsveckan. Så de finns och göra.
 
Vi ska nog åka och köpa skor imorgon efter skolan. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Nationaldagsfirande.

Traditionella som vi är så ska denna dagen givetvis firas. 
Som alltid, samma ställe med samma underbara härliga familj. 
Detta året har vi en ny liten människa med oss, Våra lilla Ellie. 
 
Vi har med oss God mat, kaffe och paraplyer för man vet aldrig med vädret. Hoppas på många nya söta djurungar. 
 
Det blirsäkert en mycket trevlig dag och den första nationaldagen vi firar med våra fina barn.
 
Önskar er alla en underbar dag, ta hand varann.
 
Pussar och kramar 
Anna ♡ 
 

Träna då för helvete!

Så vill jag ryta till Mig själv.  Men Inser att de inte hjälper att va elak och arg och tvinga.
man måste vilja oxå.
Jag vill. Inte. Ibland. Som nu. 
Men de Sitter så mycket i huvudet så jag försöker sägatillmig själv att jag mårbra, och blirnöjd det vet jag om jag gör något.
allt är alltid bättre ÄN inget.  
 
Tränar bara för min egen skull, de måste ja komma ihåg, inte för någon annans skull. Skiter I alla andra. Tränar för att jag vill kunna äta gott, de gör jag med råge därför måste ja oxå träna lite mer ibland. Men jag anser att tränar man, jag,  då kan jag äta de jag vill om jag vill det. Sen är de ju upp till var o en hur pass man vill hänga med på maten så man kanske tappar vikt. Jag ska göra mitt yttersta för att få Ellie säng på kvällen och se till att Marcus är hemma sen ska ja dra till gymmet. Jag är egoistisk men jag vill må  bra. Jag åker mer än gärna till gymmet på kvällen. Ellie är mycket duktig med att sova så de borde inte bli ett problem. 
 
De löser sig, ska se om jag kan få något gjort sen, har varit mycket nu de senaste dagarna, inför skolavslutningen,  klädinköp, skor, kontorsflytt, städ, Suck allt möjligt pyssel. 
Hoppas allt lugnar sig snart. 
 
Lillan sitter o leker med sina saker, vi ska snart ut påpromenad. Hon ska jusova lite, vi harbytt i vagnen nu... sittdelen är på plast.  INTE IMPONERAD. Saknar givetvis den gamla.... har så svårt för att släppa taget. De är jättejobbigt. Men men.. bryt ihop då och kom igen! Va etttagsenså de kommer väl de med. 
De är så Härligt att se alla framsteg hon gör, klappar i händer, pratar, lär sig gå, bläddrar i böcker, hon älskaratt titta på kort, hon kommer garanterat säga Amanda snart,  nu är de amamma.  Men hon behöver inte börja gå.... vänta tills hon blir 1 1/2 blir bra. Så länge ja vet att allt är som de ska så kan hon va liten så länge som möjligt.
humör finns oxå kan ja säga. Men oxå ett lugn, som vi tror kan ha med maten att göra oxå, hon äter inte så mycket men hon blir mätt på de hon äter.  Hon har inte napp, inte dricker hon välling och sover i sin egen säng hela natten i eget rum. Hon är en Perfekt liten människa vår Ellie . 
Så det så.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Glest

De blir lite glest mellan inläggen men vad gör väl det. 
Va svårt de va o hitta en bra leverpastej. 
köpte sist Arbogas skivar,  men till min förskräckelse,efter att min syster påminnt mig, såg jag att den innehåller både vetemjöl och socker.
varför då? Fattar inte det. Kan bli så jävla arg, varför? Ger mig fan på att i gen skulle märka om dom tog bort dessa 2 saker i.
Den är ju bra på så vis att man kan skära en bit o ge tillellie. 
Så Ja fick kolla varenda sort i affären sist och Hittade denna som va bäst, mest lever och de sena sockret kommer inte först av ingredienserna iaf.
o inget vetemjöl.
minst kolhydrater på 100 g oxå 
 
Funderar på detta med mat på dagis oxå. Suck..
att man ens ska behöva tänka på det. Att säga till att man önskar BRA mat till sitt barn. Visst de är säkert bra mat oxå, men långt ifrån så bra som de skulle kunna natt vara. I den bästa av världar så skulle Ellie slippa massa gluten, såsom bröd, mjöl, pasta och framförallt socker. Hemlagad mat utan socker i. Frukt, okej i måttliga mängder.  Inga kex, rån Eller sånt skräp. Och när dom ska ha mys eller fika eller va fasen de nu är så skulle man försöka komma ifrån de klassiska, och bevisligen skitdåliga, bullesaftkakaläskochglass måste man ha! 
Hitta på nåt med dom istället, lek gör en koja va fan som helst men ge inte mittbarn  sånt. TACK.
 
MEN  jag tror I te Så Mycket på detta, ska göra mitt yttersta för att hon inte ska bli som jag. Stackars barn. Sockerberoende och galen.
Jag och ingen annan ska bestämma, Marcus oxå men han är lite för mesig nr det gäller Ellie, hans allt han skulle ju gå genom eld för henne, men vi ska bestämma när hon ska fåsmaka på såna saker. Helst aldrig. 
Och jag är allvarlig alltså. I gen annan ska göra det och i gen annan ska ge henne något sött eller liknande som glass utan att fråga mig. 
 
De är något som ja aldig kommer tumma på, se bara på oss själva. Hur många har inte en märklig jobbig sits till sin egen vikt t ex. Jag är en av dom men Jag Försöker iaf så gott ja kan. 
 
Nu ska jag städa bort lite leksaker och sen ska jag pussa på Ellie och sen ska hon sova och jag ska träna.
 
Puss och kram
Anna ♡ 
 

Tandläkarbesök klämmis och rummet.

Idag har Ellie varit på sitt första Tandläkarbesök.  Det gick alldeles utmärkt.  Hon fick en borste och borstade sina tänder medans vi pratade om allt runt detta. De är väldigt viktigt att ha bra tänder, och att gå en bra "relation"med tandvården tidigt. Vilket inte jag har. En annan historia.
 Amanda har bra tänder vilket är jättebra. Det hoppas jag Att Ellie får oxå.
Hon förklarade att anledningen till att så små barn, 1 år blir kallade dit är för att hål blir allt vanligare längre ner i åldrarna. Något jag har väldigt svårt att förstå, faktiskt.  Ja undrar varför? 
 
Nästa besök är om 1 år.
 
Gjorde lite annorlunda variant på klämmis idag, vill inte bara ha de söta frukterna i, utan lite mer mat oxå
Så vi gjorde broccoli, päron och ärtor och morot,  palsternacka  och äpple. Ellie smakade dengröna och den fick helt klart godkänt av henne men Inte av mig. Uh så läskigt, men gillarhon de så är de ju huvudsaken.
 
 Blir bra Att variera lite med de andra. Det är kul att prova lite oxå o se vad hon gillar, mat är ju bäst men dessa är ju jättebra att ha med om man ska Göra nåt. 
 
Idag, tro de eller ej åkte kontoret ut. Jag är mycket förvånad, nu kan jag helt plötsligt göra iordning på Ellies rum, När jag vill. Har bara väntat typ 1 år. . Men men fantastiskt Att de är gjort nu.
Ska bli kul. Hade velat göra nåt kul med amandas rum men när de allt som oftast ser ut som en bomb slått ner där så är Inte de så lockande. Tyvärr. Hon får faktiskt skylla sig själv. Är man 12 så kan man städa. 
 
Nu ser vi fram emot Borås djurpark och att de ska bli lite varmare luften, solen den kan gått gömma sig bakom mol en men den kan bara värma upp vindarna lite.
 
Puss och kram
Anna ♡ 
Vilka kassa bilder  ja tar. 
Liten fot stor sko 
 

RSS 2.0