Good balance ambassadör.

Har jag skrivit att jag är ambassadör för good balance? 
Har alltid ett armband på mig. Just nu är det ett turkost.
Om man vill köpa ett så kan man använda mitt namn, Anna Hansson så får man 10 % rabatt.
 
Nu är vi hemma efter en dag på jobb och dagis. Ellie känns lite vissen men är det okej imorgon så får hon gå till dagis. 
Nu ska jag måla naglarna.
Puss och kram
Anna ♡ 
 

Fy skäms!

Ledig helg.
lovade att ja skulle skriva igår men de blev alldeles för sent. Ska bli bättre på att hålla de jag lovar.
iallafall så är det lördag idag. Tänker inte göra något. Ska titta på film snart. Ellie sover en stund.
Rutinbryt skrev jag igår. Har ju inte gått jättebra.
de betyder helt enkelt att jag måste bryta rutiner eller vanor jag lagt mig till med för att komma bort från socker.
 
Irriterad för  att det är verkligen skillnad på folk och folk. Det märker man tydligt ibland.
Allt detta som just nu händer gör att jag funderar än mer på vad jag egentligen vill. Vad vill jag? Vad kan jag? Vad ska jag göra? Vad vill jag göra?  Vad borde jag göra?
vill jag ha det såhär?
 
Trevlig lördag alla godingar där ute. 😊
puss  &kram 
Anna ♡ 
 
 

Fredag

God morgon.
Började dagen med att sticka ut och träna, om än en kort stund, bättre än inget dock. Så ser jag på det. 
Snart ska vi till dagis och sen jobb för min del.
Väldigt mycket funderingar omkring det mesta nu, men så är det väl i olika perioder i livet. Behöver utveckla mig tror jag.  Göra något som har en mening för mig. 
Så därför går tankeverksamheten på högvarv vissa stunder på dagen och på kvällen och på natten..
Helgen bjuder på rutinbryt.  
 Men först träffa mormor och morfar en stund, senare.
 Berättar mer sen efter jobbet. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Kunskap

Jag är så uppriktigt glad att jag tycker att detta med kropp, knopp, mat, träning och hur allt hänger ihop är så himla kul och så otroligt  intressant. 
Jag fullkomligt suger i mig allt jag finner intressant! Och så mycket man lär sig, bra och dåliga saker. 
Jag tror oxå på att alla, verkligen alla skulle behöva äta mindre socker, kolhydrater och snabba kolhydrater. Att sedan äta mer fett tror jag oxå på, olika då,  mycket beroende på vad som funkar för dig. Helt enkelt skaffa sig en annan lite hälsosammare livsstil. Detta är ingen bantningskur. Det är en livsstil. Du väljer att äta bra, god mat alltid inte bara för att gå ner 10 kg.
 
Alltså jag vill ju må bra, slippa tänka på allt jag äter, hela tiden mala om och om igen att det får ja inte äta,  det kan ja inte äta för då måste jag träna si ocb så mycket.. samvetet blir ju inte bättre direkt. Vill inte spendera min tid med att fundera på hur jag ska kunna äta något och sedan bli av med det. 
klart man gärna diskuterar med vänner mm hur dom gör och hur man kan tänka ochså vidare, men detta ständiga 
Ältande är så tråkigt. Tar tid från annat som är roligare att prata om. Jag försöker mer och mer tänka att jag måste givetvis ta alla tillfällen som kommer till träning, promenader mm och tänka på vad jag äter, de mår jag bra av för då ältar ja inte det om och om igen. Då vet jag att jag ätit bra. 
 
De finns forskning som visar att low carb high fat är riktigt bra . T ex Mot många sjukdomar som fibromyalgi och t ex sockersjuka och adhd.
(Sen tror jag efter egen erfarenhet oxå att man hittar alla möjliga ursäkter för att slippa  orka bry sig om något man inte riktigt tror på, då är de inte svårt att hitta saker som gör att man inte ens försöker. För att det är dyrt,  det är svårt,  det är jobbigt, man måste avstå massa gott, barnen äter inte det! De är väl för sjutton dom som är enklast att hjälpa med detta! mm det är väl som att sluta röka, vem klarar det som inte vill det?)
 
Sen är det så att jag kan gärna leva med bättre fet mat och må gott ( ja jag fuskar oxå precis som alla andra)
 Och dö i någon hjärtkärlsjukdom då eller för att kärlen korkar igen, men hellre det än att dö fetdöden,  ett hjärta som inte orkar pumpa för man är för fet. Jag är övertygad om att all forskning går framåt på detta plan precis som på alla andra plan. Men det Kommer säkert bakslag på detta oxå, men i de stora hela finns de NÅGOT? annat som funkar på samma sätt för ALLA MÄNNISKOR I HELA VÄRLDEN!? Nä de finns alltid undantag.
Och som ja sa innan, alla måste  Hitta sin balans I detta men att ge fan i socker behöver verkligen ALLA. 
Men så länge jag mår bra, så länge min familj mår bra, då kan jag leva med det, och om alla sen dör om hundra år för att de va fruktansvärt fel med lchf, alla ramlade ner och dog för dom åt för mycket fettsom korkade igen allt möjligt.... (ha ha ha  ironi för de tror jag verkligen inte kommer hända, men de kan alla som inteorkar eller vill ens försöka tro då så har man en bra anledning att slippa ) då må det vara så. Ja är död sedan länge och jag har gett mina barn en bra start i Livet att fortsätta på.  Sen kan dom välja själva.  Jag har inte ont av det då.
 Men jag tänker inte bara hänga med strömmen av okunniga, ovilliga, lata människor för att alla andra gör det,  de är bara döda fiskar som följer strömmen,  eller möjligtvis de som är riktigt dumma och korkade.
De som inte förstår bättre.
Huvudsaken är inte alltid vad som händer sedan, hur de blir och vad man kommer fram till. Jag vill oxå må bra här och nu. 
JAG måste bryta vissa vanor jag lagt mig till med. Då kommer jag en bra bit på väg. 
Och att skaffa mig kunskap om hur kroppen fungerar när det gäller detta, de känner jag är Jätte viktigt.  På så vis kan jag ju ta mer och mer kontroll över min hjärna och se till att förekomma den en smula.
 
Men vilken suddig bild det blev men nu har dom kommit!
så jäkla intressant och bra. Just nu är jag i kapitlet om hur potatis är framodlad till en potatis som är ganska annorlunda än den som vi hade för hundra år sedan. Inte så bra som då.
 
Men en sak är oxå säker. Man måste ju förstå att vi människor är lite annorlunda nu än vad vi var för hundra år sedan. Allt är ganska mycket mer annorlunda nu. Då måste man väl förslagsvis oxå ändra kostråd efter det? 
 Ser man att  barn blir fetare, ändra lite i kostråd då och på bvc. 
 De finns ju dom som går efter Livsmedelsverket och precis vad bvc säger. 
 
Blir lite eld och lågor bara jag tänker på detta så intressant tycker jag det är.
önskar att fler inom vården kunde ändra sin syn och få en mer uppdaterad utbildning omkring detta viktiga ämne. Som handlar om oss människor. Att vi ska må bra. Ska bli Jätte intressant och se hur allt har ändrat sig åt något håll om säg 20 år. Jag längtar.. 
 
Nä nu ska jag ta med Ellie på promenad. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 

Allt bara rasar

Ja ibland rasar allt.  Bara rätt ner. De får göra de då. Så får man bara acceptera de och försöka sakta klättra upp igen.
Livet är inte alltid en rak fin väg med vackra träd på kanten, en lunkade häst i hagen, en bräkande ko och en galen kråka i trädet. Nä de är för jäkla kurvigt oftast, rullgrus i svängen,  hålor man får gira mellan, älgskrällen som Hoppar jämfota över gööööräcckliga huggsnokar, vildgrisar som aldrig visar sitt söta tryne och samma jädra galenpanna i trädet. 
Så ser mitt liv ut.
Men jag gillar de ändå.
Har nog lärt mig efter massa år att de inte ska vara lätt. Och om de vore de vad lär man sig då? Får man inte lite motgång och gör fel då och då..Ja då blir de nog trist i längden.
men ändå önskar jag ibland att de kunde vara lite lätt. En stund iallafall. 
 
Är i den där jädra rullgrussvängen liksom.. de bara stannar fast ändå inte... springer och springer fast ja kommer ingenstans.  Kanske är de nu jag måste stanna upp en stund, andas...andas, ta nya andetag, ny frisk luft och ta ny fart och bestämma mig för vilken väg jag ska ta. Vilket håll vill jag åt? 
Höger eller vänster.. 
En sak är säker Och de är att jag måste stanna upp iallafall.. fundera. 
De finns egentligen ingen så bra som min älskling att bolla sånt här med. Så förståndig, så Självsäker. 
Fan va jag önskar jag var mer som han.
skärpa till mig.
skärpa upp mig.
 
Något ska göras och de ska göras snart.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 

Långledig

Jag jobbade ju förra söndagen trots att jag var ledig. Det gjorde inget för de funkade bra men istället så tar jag ledigt denna lördagen och då blir jag långledig ända tills på tisdag. Känns jättebra.
 
Min lilla hönapöna sitter och leker här  bredvid mig, kryper upp i knät emellanåt för att gosa en stund. 
Väldigt mysigt när hon gör det, närhetssökande liksom otroligt mysigt. Hon gör de på dagis oxå nu, först så lekte hon ju mycket och nu vill hon gärna söka närhet och kanske trygghet hos fröknarna.
 
 
 
 
 
Läste lite på en sida, sockerchocken.se och såg detta.  De är spännande hur man säger att nyckelhålsmärkta produkter skulle va bättre än andra ur socker synpunkt.  Mindre fett och mer tillsatt socker. Hur skulle de vara bättre tänker jag?
Så idiotiskt.
Livsmedelsverket ger jag inte mycket för. Dom kör ju bara på samma kostråd som alltid trots att  många nu Förstår att något är fel. Vi ändras ju, då måste man se över kostråden oxå.  Läste Igår på Facebook om en 3 åring som vägde 35 kilo och om  hon hade utvecklat typ diabetes eller var på god väg kommer ja Inte ihåg men de är ju fruktansvärt. Ni kan ju själva gå in och läsa HUR hon åt mm.
 
Jag blir lessen  när man läser om människor som själva inte har en bra relation till mat och kost. Men som sorgligt nog inte verkar vilja eller orkar bry sig om att göra något åt att inte överföra dessa vanor till sitt eller sina barn.
Om man vet de så anser jag att man kan försöka. Vi har ju ansvar för våra barn. Kan ta mig själv som exempel, Jag har ingen bra relation till mat, har alltid dragits med övervikt och bantat stora delar av mitt liv. Upp o ner upp ner... Nu på "äldre,vuxnare" dagar så läser jag och intresserar mig otroligt mycket för detta och skulle aldrig någonsin medvetet överföra mina dåliga kostvanor till mina barn.
Jag kommer däremot nog aldrig komma över de faktum att jag lite grann "förstört" ett av dom.  Kä ns som det är mitt fel att det är som det är. Jag visste inte bättre då för 11,12 år sen. Ingen Pratade om detta då.  Man pratade inte och de var inte samma fokus då som nu.  Jag var inte ett dugg intresserad av mat och kropp och allt detta då. Man gjorde bara som man blev tillsagd, och som dom som man såg upp till gjorde.
Det grämer mig väldigt mycket för att det resulterar nu istället i  mycket bråk, gnäll, diskussioner, tjat och massa jobbiga saker.  Alla sa att hon växer snart på längden. Hon växer ifrån det. De ändrar sig när hon blir större. Mm..
 Alla råd, ändrades hela tiden ju äldre hon blev..
 
Jag gör allt jag kanför att stoppa det nu, men de är jättesvårt. För ofta blir man motarbetad på något konstigt sätt. Som att andra inte ser och inte vill se problemet.  Jag tror inte de är de man gör och äter någon enstaka gång som förstör utan de man äter och de man gör dagligen.  Förstår ni hur ja menar?  Men ofta känns de som att de vi gör hemma blir förstört av de som händer  överallt annars. De hjälper ju knappast hur mycket vi än gör hemma då om de ska fuskas i skolan, hos kompisar, hos pappa och hos alla andra. 
Nä de är tufft kan man lugnt säga. Kan bara fortsätta att göra mitt bästa.  
 
Puss och kram
Anna ♡ 
 
 
 
 

Rally på Smörkullen 19/9 2015

Jösses va det går undan! 
De första bilarna körde lite mer som jag, de här kör vääääldigt fort.😆 Ellie sover medans ja kollar på rally och bloggar en stund. Lite kul att de händer något här måste ja säga.  Ja annat än våra galna grannar med både bilar och traktorer, som kör som fan.. så gruset sprutar. 
 
Om några timmar ska vi till farmor o farfar och sedan till mamma och pappa.  
 
Trevlig helg 
puss & kram 
Anna ♡ 

Ambassadör

 Jag har blivit  ambassadör för good balance.  
Vad är det då?
jo ett armband, antingen av silikon eller ett magnetiskt.
I armbanden active eller casual med silikon är de negativa joner från ett pulver som utvinns ur vulkanaska och sedan blandata med silikonet. Magnetiska armband finns i serien casual och sedan finns oxå shamballa. 
 
Armbanden kan ha en positiv påverkan på ditt välbefinnande, hur du mår, att du känner dig starkare, friskare,  får bättre balans, bättre sömn mm.
De kan påverka olika människor på olika sätt.
magnetism används ju över hela världen som en alternativ terapimetod, och som anses kunna bota stela leder, sömnsvårigheter mm.
På goodbalance.se kan man se de olika armbanden och även beställa om man vill. Om man vill testa ett armband så kan man använda mitt namn, Anna Hansson som rabattkod, de ger dig 10% rabatt.
 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

VAB

Ja då kom den.  Första VAB dagen. Men va gör väl det,  mitt lilla  hjärta. 
Igår trodde jag dock ja skulle bli knäpp.  Jobbig dag,  irriterad,  arg,  sur,  lessen ja typ alla känslor på samma gång. 
Vi siktar dock mot dagis och jobb imorgon igen. 
 
Nu är jag där igen, Då jag måste tänka på vad jag skriver. Så ja inte skriver något som inte passar.  Något som inte alla behöver veta om. De är de som Är så Svårt när man bloggar. Man får nästan bestämma sig liksom. Antingen skriver ja direkt från hjärtat  eller inte. Enda problemet är att man aldrig vet vem som läser.  
"Fel" person kan läsa,  ja jag menar inte att skriva ont o elakt om någon person utan att denna vet det,  jag tror att ni förstår vad jag menar ändå.  
De kan bli för mycket info helt enkelt.  Det gäller att sålla informationen.
Man kan  skriva om Saker som man funderar på som sedan aldrig blir av för att man just har funderingar bara.  Jag behöver ventilera emellanåt men om bloggen är rätt ändamål för de det tror jag inte alltid.
 
Ja rörigt inlägg.  Det är precis så det känns just nu. Rörigt. I hjärnan, i magen och överallt.
 
Jag vill så gärna få igång min träning och ja!! Jag vet att de bara är att sätta igång. 
Jag har faktiskt ställt klockan extra tidigt de dagar då jag börjar kl 08. Tänkte gå upp och ta en tur på bandet eller något annat kul en stund innan resten av familjen vaknar. Det har jag aldrig prövat och de kan ju funka. Vet själv att varenda dag är jag sjukt taggad på jobbet att komma hem och vilja träna men när ja väl landar hemma är de inte så enkelt eller lockande längre, av olika anledningar.  Så då kan vi jag prova detta några gånger i veckan.
 
Imorgon är premiär. 😀
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Blixten

Imorse när Jag  åkte till jobbet fick jag helt plötsligt en tanke i huvudet.  Nästan som en aha upplevelse. Som en blixt slog den ner i huvudet.  
Jag fick en otrolig skön magkänsla. Kunde och kan inte riktigt släppa den. Jag måste kolla  upp allt omkring den.  
 
Jag hör  ju på den här boken 
Den är så otroligt intressant.  Kan nästan inte sluta lyssna.  
Hoppas böckerna kommer snart. 
 
Sjukling. Fick hämta henne på dagis tidigare idag. Lilla godingen har feber.
Dagisbaciller kan jag tro.
 Usch. Fy. 
Trevlig fredag kväll.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Vardag.

Ja vi börjar väl så smått komma in i vardagen igen.  Skönt.  😊 
 
Slutat jobba och hemma nu.  Ska ta itu med lite vardags göra innan jag ska sätta mig i soffan och bara vara. Idag tror jag inte de blir någon träning,  hinner inte. Prioriterar de inte heller.  Jag tog allt en sväng på mitt fina band igår,  riktigt skönt!  
Nu har Ellie fått lite i magen innan kvällsmaten. 
Goa  plutten gillar Avokado även om  den idag var i hårdaste laget,  fick lite krydda på en bit och sen fick hon lite leverpastej och några jordgubbar istället,  så gör jag klämmis på resterande avokado.
 
Nu har vi hunnit med att måla naglarna, bytt sängkläder och tvättar för fullt.
Hoppas Amanda har de bra. Hon är med klassen utanför Nossebro och ska sova över. Tror hon tycker de är jättekul.
 
Såna här små lappar får jag varje dag när jag hämtar på dagis. 
Väldigt bra tycker jag.  Vi brukar prata igenom de oxå så finns inga frågetecken.
 
 Men de är lite för mycket frukt. Tycker inte alls om det och ska be dom minska på det. 
 Har sagt att jag max vill att Ellie får 1 hel frukt om dagen. Men det är ju lätt att ge barnen frukt, gott och enkelt.
Men då skulle dom lyssna på den boken ja lyssnar på nu. Så får vi se vad dom tycker sen.
vet egentligen inte varför dom ger frukt ständigt.. enkel energi kanske, lätt, smidigt. För barnen är de inte bra. Inte så mycket. 
Boken jag lyssnar på nu heter ju "hjärnkoll på vikten" av Martin Ingvar.  Den och "hjärnkoll på maten" är på väg hem till mig nu. Väldigt väldigt bra.
Jag tycker sådär om frukt. Både bra o inte bra. 
De är faktiskt inte jättebra.
Men men..
( Hon äter inte speciellt mycket, men de är inget som oroar mig. Så länge hon mår bra och är nöjd och jag vet att hon får bra mat så ja oroar mig i te alls.)
Både jag och Marcus är helt övertygade om att maten Ellie äter är väldigt bra. Hon är lugn och samma i humöret som alltid. Vi tycker de funkar väldigt bra. 
Idag på dagis så stod hon framför en annan liten flicka och bara tittade på henne när hon åt frukt. Ellie gillar frukt mycket, men ja tror ändå att hon inte ehar de där suget, som ja tror även många barn har. Hon brydde sig inte om att de andra barnen åt varsin frukt.  Vilket ja tycker känns jättebra.
Gör allt för att i te överföra mitt "sug" till henne gnom att vi förödelse äta bra mat. Mat med hög fett och inte så mycket kolhydrater. De funkar.
 
Nu är de kväll och ja ska mysa ner mig i soffan.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 

Riktigt bra köp.


Att köpa ett löpband var ett riktigt bra val.  Antingen de är periodvis eller jämt jag använder det. Jag har ett iallafall.  Ytterligare en sak att pricka av på min lista på saker jag vill ha till gymmet. Duschade precis efter ett riktigt  svettigt pass.  Men Ellie har inte vaknat och lunchen är klar så jag passar på att utnyttja tiden effektivt.  Genom att gå på bandet för då ser Jå vagnen samtidigt. Märker dock att de får bli ytterligare en dusch sedan ikväll för pulsen går upp direkt😊 

Nu längtar jag till helgen för då åker vi Till Göteborg.  Tid bara med min familj.  Underbart.  Och jag längtar oxå till oktober då jag och Amanda ska åka dit igen,  bara jag och hon.  Sova på mysigt båt hotell,  kanske bio och shopping.  Mycket mysigt att se fram emot.  Nästa vecka börjar jag jobba 80 procent.  De betyder att jag jobbar 4 dagar mindre i månaden. De tänker jag göra så länge ja kan och de funkar,  för den här tiden kommer inte tillbaka.  Varje dag som går är borta o kommer inte igen.  Ska spendera den med mina barn så  mycket jag kan. Amanda går ju i skolan på dagarna men   vi får utnyttja helger o kvällar. Det behöver vi för de skär sig ganska ofta mellan oss. De är tufft,  önskar att man hade haft en sån period så man visste hur man skulle göra o vara mm.  De har ja ju visserligen närEllie kommer dit men inte kul att Amanda blir ett "experiment".  
Det är då min man  kommer in i bilden.  Han är otäckt duktig på såna saker.  Att handskas med ungdomar,  diskutera och hjälpa till. Att hantera situationer som ja inte klarar ut. 

Nä de här var en dum idé nu är Ja ju dyngsur igen. 😯  
Puss & kram 
Anna ❤ 


Om jag kunde.

Lyssnar på nyhetsmorgon. Dom talade just om de här hemska som händer i världen.  Dom talade om att flyktingar betalar 10.000 kr för att försöka fly och många dör. De kostar 2800 kr att flyga från samma plats. Men ändå gör alla allt dom kan för att hindra dessa stackars människor från att komma till andra delar av världen,  men är dom väl där sen då går det bra.  Vad är de för konstigt sätt? Hur kan de vara så?
På ett sätt stör det mig väldigt mycket detta. Därför att undra hur många som sitter hemma och och resonerar att detta är så konstigt för att vi inte stödja och hjälper våra egna först. De finns så många jävla ursäkter hela tiden. 
Blir bara så irriterad. Ja de kanske är så, men då får vi väl för fasen försöka göra något åt det då?! 
Jag har skänka till detta ä dåmål,  ja hjälper gärna "Våra egna " ja hjälper gärna djur, jag erbjuder gärna en boende plats för någon som behöver. Såklart gör jag det.
 
Det är märkligt allt. Det är så mycket saker som skulle behövas ses över med allt sånt här stort. Tänk om världen kunde vara lite mer snäll. Alla människor kunde tänka lite annorlunda. 
Jag tänker Lika  mycket på alla barn i sverige som far illa och på alla familjer som har det svårt här. Men nu berörde detta mig väldigt mycket oxå. Jag tror inte att de som behöver hjälp här inte får det, ingen glömmer väl av hur vi har de här pga av detta som händer i andra delar av världen, och om man glömmer av de Eller att de inte är så då är det väl dags att verkligen göra något åt det!
Men någonstanns måste vi börja, vi måste alla hjälpas åt. 
 
Egentligen fick jag inte alls fram vad jag ville med detta, men jag tycker de är hemskt. Att människor behöver fly såhär. Och de har väl alltid varit så, de är inget nytt. Hur många människor dör inte dagen? Hur många barn har inte hittats döda på de sättet eller ännu värre som den lille pojken vi sett media de senaste?
 
Det är en skam att de får vara såhär, varför kan man inte ta tag i dessa problem mycket,  mycket tidigare. 
Va glad jag är att Jag är född här och mina barn är här. Att jag har min familj här.
tänk om jag hade tvingats fly för mitt liv, om mina  barn spolats upp döda från havet, om ja tvingats leva ensam i ett annat land, om ja ens lyckats komma så långt utan att dö, och inte veta om min familj lever Eller något.  
 
Puss & kram
Anna ♡  
 

God morgon lördag

 
DU ÄR INTROVERT
 
Du är övervägande en introvert person och har en tendens att vara inåtvänd. Du hämtar energi från ditt inre liv av tankar, reflektioner och beslut. Du uppfattar det som störande och överväldigande att ha för många människor omkring dig. Du föredrar samtal som går på djupet med en person åt gången.
Du tänker efter innan du svarar och tycker inte om att bli avbruten. Du är ansvarsfull, kreativ och har starka analytiska förmågor. Din introverta hjärna Din hjärna har låg tolerans för signalämnet dopamin.
Därför blir du nervös och utmattad när det frigörs för mycket dopamin, som till exempel vid sociala tillställningar. Introverta personer reagerar positivt på det lugnande ämnet acetylcholin som frigörs när du till exempel läser eller tecknar.
 
Lyssnar på en ljudbok nu. 
"Introvert " av Linus Jonkman.
de jag hört hittills är helt okej.
Blev ingen vidare promenad idag,  men jag sörjer inte för det för jag har nämligen en plan.
Jag har köpt ett löpband! 
Förökning i gymmet på Smörkullen. Känns Skit kul.  
Då kan man jogga eller promenera eller powerwalka  även när regnet öser ner. 
Fasen va bra. Nu ska jag bara använda det så mycket som jag tänker oxå. Men som ja sagt förr,  allt för att minimera ursäkter till att inte göra något!
 
Och ALLT ÄR bättre än INGET!
 
Trevlig lördag
puss &kram 
Anna ♡ 
 
 
 

Förökning i familjen ☺

Idag har jag & Ellie varit i Vara och handlat. Måste ju vidga vyerna och åka utanför Nossebro skyltar. 
Vårgårda räknas inte. ☺ Dom har inte Falköpings mejeri produkter där så vi handlade de varorna i Nossebro på väg hem. 
Ja! Därför att de har vi äntligen fått på Ica nu. Det enda jag saknar som vi verkligen äter massor är små creme fraiche burkar. Sen är det perfekt! Tack för de personalen på Ica ( Christer och Helene) som verkligen lyssnar på oss konsumenter.  
 
 
 
Ledig dag idag.   Då passar vi på att ta lugnt, handlat, ätit nyss och bara njuter av lugnet. 
Har även skickat pengar till de fruktansvärda som händer i världen som ingen missar tror jag. Det är verkligen fruktansvärt.  Men ingen kan göra allt, men alla kan göra något.
skänk en peng du med. 
 
Hoppar mellan ämnena här.
Idag gick vi upp strax vid 07.00. Sovmorgon är inte dumt när man är ledig. Ellie verkade inte vara jättehungrig fram vid 08.00 men efter en fight om jordgubbar, som mamman vann givetvis så blev de gröt frukost som alltid.
2- 3 matskedar rågade, med gröt. Efter de 1 grötpinne, 1  1/2 skiva leverpastej och 4 bitar jordgubbar. Vatten och dricka. 
På detta stod hon sig utan problem till 13.30 då vi åt lunch. Det är ganska många timmar mellan där. 
Upplever att hon är mätt, belåten (trots ett sjuhelsikes humör),  go och glad, aldrig problem med magen Eller något annat. Jag tror det är kosten mycket som gör det.
försöker verkligen i de  längsta att undvika socker i maten, men givetvis får hon I sig de som alla andra.
leverpastejen vi köper är ju både vetemjöl och socker i. Jag ska sluta köpa den. Och i blodpuddingen.
hittade vanlig. Och sen såg jag glutenfri. Och idag såg jag sockerfri. Varför finns ingen som är både och. ? Måste alltså välja.. 
sen har vi en del bestämmelser på dagis som jag tänker hålla fast vid. Punkt. 
Dom är VÄLDIGT glada i att ge barnen massa massa frukt.  Märkligt kan jag tycka. 
De är faktiskt ganska mycket socker i det oxå. Jag måste begränsa de, vill ju någon gång kunna ge frukt hemma utan att de ska bli för mycket. Har begränsat det till max max 1 frukt om dagen odör det deras uppgift att fördela under alla sina mål. 
 Det funkar än så länge bra med mat mm.  Får oftast  små skrivna lappar  om vad hon ätit. (Hon äter inte jättebra) annars säger fröken de när jag hämtar. 
 
Hoppas på fortsatt bra samarbete.
 
Vad överskriften beträffar så fortsätter jag de inlägget senare... 😀 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 
 
 
 
 

3/9 bröllopsdag nummer 4 i ordningen 💕

Vi firar 4 år idag. 4 år som gifta, Fruktbröllop. 
 
💜❤💜❤💜❤💜❤💜❤💜❤💜❤💜❤💜
 
Så fort tiden går. Det är med glädje jag tänker tillbaka på den dagen. 
Va vi hade planerat, eller JAG hade planerat, funderat,  oroat mig och stressat upp mig inför detta. Efteråt önskade jag faktiskt jag fick göra om det, för de behövdes ju inte! All stress,oro och nervositet.
 
De är ju ett av dom minnen som aldrig försvinner.  Gå med pappa arm i arm över gräsmattan,  den vackra klänningen, den vackra ringen, att få göra sig så fin man bara kan, att bli fotograferad, den känslan..
vänner och familj som var med oss för att fira kärleken. 
Har sedan barnsben alltid drömt om det där klassiska bröllopet. Som nästan alla flickor vill ha. Kyrka, klänning, massa folk, fin ring, fina blommor mm
Men i kompromissande lite eftersom  Marcus inte ville vara i kyrkan.
så här i efterhand vet jag att jag aldrig kunnat få det bättre, nu vet jag att hellre så här en gång till än i kyrkan.
att de inte blev precis så som jag "planerat" gör inget för jag skulle inte göra om en sekund av det.
 
4 år alltså.. med och motgångar men vi lovade varandra i nöd och lust.
Finns ingen återvändo. Lovat är lovat.
 
Jag finns alltid vid din sida, tills döden skiljer oss åt.
Genom eld och vatten , över berg och genom hav.
tills döden skiljer oss åt.
 
Älskar dig nu och för alltid.
 
Marcus Johansson, direktör. 😆
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Jobbet

Ja så har första Jobb dagen på länge kommit och gått.
Det som var mest konstigt var att åka och lämna Ellie på dagis.  De var hemskt längesen Amanda var så liten. Själva jobbet va klart pirrigt men oxå jättekul. Men de känns verkligen som en ny start. Hoppas ja kommer in I allt fort. 
 
Och givetvis så tror jag att de kan vara tänder på g.. igen.  Näsan rinner och ögat är lite sisådär. Ja vi får se hur det går. 
 
Hon hade heller inte ätit så bra. Men om de är för att hon är lite snuvig eller om de är för att de är så i början nu det vet jag inte.
Låg en lapp på Ellies plats om vad hon ätit mm idag.  Bra tycker jag. 
Men imorse frågade jag vad dom har till havregrynsgröten, mannagrynsgröten och till yoghurten. De skulle ju vara sockerfritt.... äppelmos. 
De kan dom ju glömma att dom ger Ellie. 
Müsli  med massa flingor och skit i och havrefras. Nä inte nåt sånt.
Gör hellre egen frukost då och skickar med henne. Vi får se. Meningen av detta får dom lov att ge henne.
Hon får äta havregrynsgröten och yoghurten ( naturell3%)  vill verkligen inte att hon ska äta socker och massa flingor av olika slag.
 
Just för tillfället är de 12 åringen som är mycket besvärlig. Väldigt duktig på mycket men ganska besvärlig.
Suck. .
de kanske går över.
 
Trevlig kväll.
puss  & kram 
Anna ♡ 

RSS 2.0