Jul i bilder


Mina älskade. ❤
Puss &  kram 
Anna ❤ 


Trött 😴

God morgon. Sömnen de senaste är ju sådär kan ja säga.  Ellie har fått hosta,  eller rättare sagt har haft det ett tag nu.  Men den blir värre tycker jag och nu de senaste så är de svårt för henne att sova ordentligt då hon hostar hela tiden nästan.  
Vilket gör att jag inte sover.  
Som gör att jag faktiskt blir irriterad och som gör Att Marcus är jättesnäll och även han går upp  på nätterna och vaggar sängen. 
Men de funkar inte för jag går ju inte direkt och lägger mig på dagen sen och jag jobbar ju faktiskt oxå.
Så idag blir det att ringa bvc. Ska se om ja kan köpa slemlösande på apoteket oxå. 
 

Nu ska jag dricka kaffe. 

Puss & kram 
Anna ❤ 

Julen är över för denna gången.

Ja så är den förbi.  Lika fort som den kom försvann den, julen.  Fick ingen snö men de gjorde inget. Den kom Idag istället. 
 
Träning har de inte blivit mycket under julen, lite synd, lite Tråkigt men ja ska ta igen det. De är som det är, ingen mening att gnaga sig över det.
Då får man gråa hår och de vill ja inte i förtid.
Idag har jag jobbat med min kära Ika,  mycket prat om jobb blev det och framtid och planer,  funderingar och visioner.  
 
Tänkte på detta med jul och allt som hör den till i matväg. Lite snabbt kan jag ju säga att jag trodde vi stod inför en riktigt  tuff utmaning. Att vi inte vill att Ellie äter sötsaker.
Självklart så åt vi ytterst lite eller inget alls när Ellie var med. Just för att vi kan ju inte neka henne och sen äta själva. Det funkar inte. Och absolut inte säga att man inte FÅR. De är ju som att inbjuda till Att vilja smaka och undra. 
(De med att inte äta och att föregå med gott exempel de har vi sedan tagit igen på annat sätt) 😦😩😱😳😔😝
men alltså vi behövde aldrig ens bry oss om det för hon var inte intresserad. Inte för 5 öre. Hon satt nöjt och smaskade sin avokado, frukt bitar och grötpinne och sånt som ja hade ordnat till henne. 
Detta lilla barn. Hon förvånar mig. Gör mig stolt och jag fattar verkligen vad mat . Riktig  mat kan vara bra mot sötsug. Hon har inget som helst sug efter sånt mest för att hon aldrig smakat. 
Så himla skönt. Men jag vet mycket väl att de när som helst kan vända. 
Så länge jag kan och så länge de inte går till överdrift så tänker jag göra  allt för att fortsätta såhär.
 
Jag hinner inte skriva mer Idag men hör de en annan dag. 
 
Hoppas ni haft en bra jul och en kommande vecka. 
Puss och kram
Anna ♡ 
 
 
 

Alltså stackars barn.

Som inte får en bra julkalender i år. Den trodde jag skulle va bra men den är ju usel. Jag tycker dom kan köra lite repriser om dom öndå Inte kan komma på något bra. Riktig skit, tvingar mig själv titta men den är Inte bra alltså.
usch.
 
Jag blev lite lessen häromdagen.  Kändes lite sådär Suck liksom...
kom på kant med min bättre hälft. Grejen var den att vi pratade typ mat eller nåt sånt  och då sa jag till honom att Ellies gröt består av havregryn bla. Saken är den att havregryn är kolhydrater. 
Trodde verkligen han visste vad de är även han ger henne, men så va ringe fallet. 
Jag vill att Ellie i  största möjliga mån ska Slippa massa onödiga kolhydrater och framförallt socker.
 
När Ellie var liten så ville jag inte ge henne välling eller den gröt som finns att köpa pga framförallt 2 anledningar, All skit som tillsätts däri och för att det är minst lika lätt att göra egen som att köpa.
Jag testade några varianter och allt passade inte och Ellie ville inte heller ha de så då blev det den med havregryn, bovetemjöl och paltbröd i.
Grejen är den att jag ogillar människor som försöker övertyga mig om att vissa livsmedel, som jag kanske inte vill att Ellie ska äta (och hon bryr sig ju inte, än) inte är "farligt" att äta.  Spelar ingen roll om de är släkt eller vänner som gör på detta sätt.  Sluta gör så bara!
Marcus är en sak. Han har ju oxå rätt att bestämma medans vi ännu kan, vad Ellie ska äta.
Men vi har sagt att vi ska hålla henne undan detta så länge det bara går. Pga av olika anledningar där oxå. Vi vet vilket skit det är. Och hon kommer komma dit en dag hon oxå, de är inte de jag menar. För det vet jag. Men jag tänker inte aktivt ge henne det. Om jag kan utan att de blir en för stor grej av det och att det utan att bli en omöjlighet att ordna,  då tänker jag fortsätta så här. Då kan ja leva med mitt dåliga samvete och äta det jag vill  när hon inte är vaken.  
Men till saken hör att det  då antyddes att hon "äter ju kolhydrater ändå.." ja jo sant. Men inte i den mängd som andra gör. Hon är van att inte göra det och så vill vi ju ha det.  Så lite som de bara går. Jag vet att hon får i sig kolhydrater, och säkert ynka lite socker oxå. Hatar att behöva sitta här och försvara mig en massa. Men jag blev lite stött. Hellre då den gröten och dom kolhydraterna och inte mycket mer än köpe gröt, majskrokar,  smörgåsar, rån, pasta mm 
 
Lite rörigt inlägg men men..
 
Puss och kram 
Anna ♡ 
 
 

De har hänt igen...

Och de händer hela tiden, överallt inte bara här såklart.
Kanske händer de mer den här tiden på året när man ska tända ljus och så.
Husbränder. En familj i Sverige befaras ha brunnit inne inatt och en familj här borta hos oss såg sitt hus brinna ner inatt.
Och de hände ännu närmare oss häromveckan. Bara någon kilometer bort. Det är väldigt hemskt.  
Har satt upp och kollat alla brandvarnare i huset och ser ofta till att släcka lamporna om ja är osäker. Bytte ut alla ljus i ljusstaken i köket förut oxå. Tänder bara ljus på kvällar då vi tar de lugnt och befinner oss på ett ställe i huset. 
De är otroligt hemskt. 
Kan inte ens föreställa sig att förlora allt man äger. Alla minnen, sitt hem och kanske även livet. 
Fruktansvärt är de enda jag känner.
 
Idag är det lördag och 48 timmar har gått, regeln ni vet för magsjuka. Skönt.  Jag vet inte vad det var som hände Egentligen men lite märkligt är det. Alltså den enda som kännt av detta eventuella magsjukedramat lite, fast i andra änden, är Amanda. Jag och Marcus är ganska friska.
ja de spelar ingen roll för är de något ja tycker man håller på hårt så är de 48 timmar vid magsjuka och då EFTER SISTA SISTA KRÄKNINGEN! Sen är de inte så noga. Missförstå mig rätt. Alltså förkylningar och annat vanligt känner jag inte så himla mycket för, så länge de inte påverkar allmänna tillståndet och de Inte är feber.
Så nu är vi hyfsat friska igen. 
 
Dricker kaffe i min fina mugg och ja just de bloggar.. passar på medans liten sover ute i sin vagn.
Idag får vi troligtvis hem en gran oxå, pappan fixar detta. Perfekt. Då kan den gotta sig i pannrummet ikväll o natt så tror ja vi ska klä den sen imorgon.  De ska bli spännande att se hur mycket den får va i fred för Ellie. Men den kanske sticks och då kanske man låter den vara.
Föreslog  fakriskt plastgran , mest på skämt för ja vet att då kan julen skrotas enligt Marcus, och nej en plast gran skulle aldrig komma in här. Så gräsligt fult, och alla dessa färger som finns och speciellt vit! 😅 fruktansvärda och otroligt fula.
De ska stickas, lukta skog, och så ska man se hur spindlarna med 18 ben och 4 ögon  hoppar jämfota och dansar vals på grenarna med älglopporna ocn helst välta helst minst 1 gång, alla kulor ska hängas för säkerhetsskull ca 1 meter upp i granen oxå för att katter, klåfingriga små barn och annat löst folk Inte ska få tag på det... och gärna spillas ut lite vatten på golvet oxå,  barras så till den milda grad att man hittar granbarr mitt i sommaren som missats dammsugas upp. Då är de jul och det är så det SKA VARA!
 
Vi ska koka lite fudge sen, de ska bli Smaskens. Ska försöka hålla mig ifrån kolhydrater så mycket som de går, välja bra och framförallt välja. Samtidigt inte vräka på med fett och socker,  Så kanske de Inte blir för många kilon upp som blir tråkiga att bli av med sen.  Men de klart då får jag ju komma till gymmet... 😂😉
Nä ja tror på sunt förnuft, de gör jag alltid. Skulle om något vilja kunna dressera den där geleklumpen kallad hjärna om ja kunde. Så mycket lättare de blev då. Den kidnappar oss allt som oftast och får oss att sluta tänka och bara göra. 
 
Puss och kram 
Anna ♡ 
 
 
 

Kanske inte..

Vet inte om vi klarat oss från magsjukan..  
Just nu sitter vi och äter frukost. Igår hämtade jag Ellie från dagis för att hon hade kräkts. Hon sov ganska mycket igår och jag tycker det är jätte otäckt  när hon sover och hostar och speciellt om hon kräkts,  blir livrädd att hon ska sätta i halsen och kvävas.  De tycker jag är otäckt på natten oxå när ja vet hon är dålig.
Jag vabbade igår och vabbar idag. 
 
Hon har haft otäck hosta några dagar,  alltså sån där som gör att hon kräkts  slem.  Vet att dom säger på sjukvården att hosta hos barn håller i sig och kan ta lång tid på sig att försvinna så att ringa dom känns ju som slöser  tid.
Så vi har redan börjat nedräkningen med de 48 timmarna, de gjorde jag redan igår efter sista gången. 
Idag har vi ätit som vanligt och är precis som vanligt så jag håller alla tummar för att de blir lugnt.
Sen är alla så himla snabba med att direkt bestämma att så fort man kräks så är de magsjuka. Men de behöver ju inte vara det. Såklart håller man på 48 timmar ändå, men allt som har med kräkningar att göra behöver inte innebära magsjuka. Faktiskt. 
 
Igår var vi i Göteborg på Liseberg med jobbet. Det var trevligt. Behövdes göra lite kul.
Jag hoppas att övergången till det stora Rasta innebär förändringar,  till det bättre när det gäller jobbet. Annars vet jag inte riktigt vad jag ska göra.
 
Ikväll får vi se om de blir någon träning. De hoppas jag ju alltid på, men som sagt. Vi får se. 
Idag slutar oxå Amanda skolan och har nu ett skönt jullov framför sig. Mamma kommer hit senare och hämtar henne för hon ska sova där. Därför hoppas jag massor på att de inte blir några mer kräkningar för då kan vi åka till mamma imorgon utan att oroa oss.
 
 
 
 
 Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Firar min dag lite tidigare.

Ja firade min födelsedag med familjen igår.  Mysigt. 
Jag fick blommor,  pengar och spinning outfit.  Gissa vilket som jag blev extra glad för....  Min syster bara bäst.  De var hon som köpt de setet med byxa och tröja till mig.  Skit snyggt i turkost. Och för pengarna ska ja nog köpa mig ett par spinning skor på alle bike utanför Alingsås. 

De är inte förrän imorgon Om den stora dagen är men de spelar ingen roll.  Gillar inte att fira egentligen,  men med familjen är de helt okej. 
Det är bäst och faktiskt det enda som betyder något. 
Puss & kram 
Anna ❤ 

Julklappshandel.

Idag är vi lediga och ska ordna med lite julklappar.  Fixa de sista på julkorten. Fixa lite fler julklappar. Skulle behöva baka pepparkakor med Amanda. Lite julgodisbak. 
Jag Gjorde ju shellack naglar för drygt 2 veckor sen. Himla bra. Så bra att jag faktiskt köpt mig en uv lampa och idag ska ja in o köpa ett nagellack som ja kan använda. Hinner liksom inte göra naglar nu hur mycket ja än vill. 
Då får jag utnyttjat presentkortet oxå.
 
Julen närmar sig.. men ingen julkänsla har ännu infunnit sig. De kanske kommer. 
Först ska jag ju fylla år oxå, de är inget jag alls vill fira längre, har inte velat på många år men familjen kan få komma de är huvudsaken. Resten Spelar ingen som Helst roll. Så en liten tillställning på lördag blir det. Sen längtar jag efter massa minusgrader och massor med snö. Gran lämnar jag till Marcus, han vill väldigt gärna ha en riktig och de får han och då kom ja på den briljanta idén att överlåta allt de till honom. Ska bara ta fram några småtomtar oxå som jag medvetet glömt. Det var inte populärt kan ja säga. .
 
Ikväll är det discospinning på gymmet,  så himla skönt att komma dit. Märker att jag blir lite starkare för varje gång, vill gärna utmana Mig när jag är där.
Tränar ju för att bli starkare, stark är jag redan, uthålligare, få bättre kondition, få en vältränad kropp (och de tar ju en stund, där har jag mycket kvar, men ja kan heller inte träna sOm jag vill) få större muskler, mer synliga och minska fettet. DET kommer jag Att få,  bara lite tålamod.
imorgon är det luciafirande först med Amanda som vi ska åka och titta på och senare till dagis med Ellie.
Så senare sen ska jag fixa ihop en liten fruktsallad till oss som vi tar med oss imorgon. De ska bjudas på pepparkakor, saft och massa annat sött sliskigt som jag inte vill att Ellie, eller vi heller för den delen, ska äta av.  
 
Jag vill välja tillfällen själv, OM vi nu ska äta något sånt, och än så länge väljer vi till Ellie eftersom hon inte kan det själv.
Jag kan faktiskt hoppa över den där fikan på dagis. Klart vi ska sitta med, men jag tror knappast dom har jättespeciella pepparkakor och jätte exklusiv glögg och bjuder på, och då väljer jag ett annat  mer speciellt tillfälle men visst är det mysigt, men jag väljer hellre att äta MER gott till jul. Allt handlar om val. 
 
 
Pussar och kramar 
Anna♡ 
 
 

Nu kommer de svåra situationerna.

Ja nu är vi i en period där vi kommer utsättas för massor med svåra tillfällen  där vi måste bestämma oss för hur vi tänker göra, jag tänker på detta med lågkolhydratkost/lchf. Vi vill inte att Ellie ska smaka något sött än på länge länge. Det kommer komma tids nog ändå. Men ju senare desto bättre. Förhoppningen är att hon själv ska välja att inte äta, smaka är en sak kanske men att äta. I min värld finns det inget absolut inget bra med socker.    
Jul. 
Med julen kommer massor med släkt och mat och gemenskap. Djupt rotade traditioner som alla vet, inte minst jag, är väldigt svårt att ändra på. Man vill inte ens ändra på DET heller.  Men man kan göra varianter, man kan försöka. Om man VILL  såklart. 
Jag kan aldrig tvinga eller säga åt andra att ändra på något men jag kan välja och jag kan göra det bästa av situationen. 
Och med allt detta kommer vi att behöva stå upp för hur vi tycker o tänker kring matoch socker.  Jag är faktiskt lite rädd för hur det kommer bli. Men mest nyfiken och lite spänd för det ska bli spännande oxå, hur vi löser det, hur det Kommer bli.  Och jag vet att det kommer gå bra. 
Grejen tror jag är att inte säga "du får inte smaka på det" 
då om  någongång blir de tvärtomeffekt tror jag! Om man inte får något då klart man vill. Jag tror inte på förbud.
 Jag TROR mer på avledning, andra alternativ och liknande. 
 
Sen gäller det att få andra vuxna att förstå vårat val. 
 
Trevlig helg.
puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

RSS 2.0