Hjälplös men stark.

Inlägg skrivit den 27/1  2016
 
Bara låt allt komma. Bryt ihop,  och låt allt komma ut. Ut  med allt jobbigt,  ledsamt och fyll på med bra saker.  
Jag har skaffat mig ett kollegieblock.  Pennor.  Jag ska ta tillbaka det som jag saknar.  
Inte vara arg utan vara stark. 
Jag älskar dig så mycket att mitt hjärta skulle kunna brista.  
Och de kommer brista om jag ser att du inte mår bra.  Vi fixar detta du och jag tillsammans.  
Livet är inte en räkmacka... jag har förstått att de ska vara backar,  de ska va klurigt,  de ska vara halt,  grusigt,  de ska vara stora hinder i vägen. 
Men de är nu vi har användning av vår vilja.  Viljan att kliva över och kan vi inte kliva över då får vi väl dra oss upp,  skrubba knän och knogar då, men de läker.  Vi ska över. Vi ska ut på stigen igen. 
Livet är så. Det är på något vis så det ska se ut. Alla har sina saker att jobba med. Jag tänker inte vara den som ger upp, tror inte jag är sån. Men att hitta de som funkar de är inte alltid så lätt. Man kanske måste testa väldigt mycket innan man hittar rätt.
 
" Att vara stark är inte att aldrig falla
att alltid veta och att alltid kunna
 
Att vara stark är inte att alltid orka skratta
att hoppa högst eller att vilja mest
 
Att vara stark är inte att lyfta tyngst
att komma längst eller att alltid lyckas
 
Att vara stark är att se livet som det är
att acceptera dess kraft och att ta del av den
att falla till botten - slå sig hårt - och komma igen
 
Att vara stark är att våga hoppas
när ens tro är som svagast
 
Att vara stark är att se ljuset i mörker
och att alltid kämpa för att nå dit"
 
Marianne Fredriksson
 
 
Puss & kram
Anna <3
 

Bästa helgen.

Ja de är en bra helg.  Glad,  nöjd och lycklig.  Och så jobbar jag med min käraVeronika.  Perfekt helg.  ❤ 
 Min lilla familj har haft de bra på swedol  idag och hos faster Anna.  Jag fick ett par nya finstövlar.  Bara Amanda som inte är hemma. 
Nu bakar jag ett nytt recept på bröd.  Spännande blir det.  Lågkolhydratkost. Lchf. 

Trevlig helg 
Puss & kram 
Anna ❤ 


Så Här söta är dom. Underbart mysigt.  De gäller att ta vara på tiden för snart är det säkert andra bullar. 😜 🙊 

Fredag igen

JA så är det fredag igen då, helgen är här. För min del innebär det jobb men det gör inte så mycket för jag har ju varit ledig nu torsdag och fredag och även måndag. Sen går jag ju på pass också så de blir inte så långa dagar känns de som.
Veckorna går och tiden med för den delen. Har hänt en del på jobbet och jag hoppas att de vi nu kommit fram till blir bra och verkligen uppfylls. Känns okej trots att de känns annorlunda på något sätt. De är inte som det en gång var och de är tråkigt.
Älskar det där stället så jädrans mycket, de är en stor del av mitt liv och har varit länge.  Skulle göra så mycket för det, men nu känns de annorlunda, och jag älskar det inte och gör inte allt för det till vilket pris som helst.
 
Framiden får utvisa vad som händer.
 
Annars ska jag ta mig en tur till systemet sen, köpa lite go cider. Sen blir det säkert något annat gott också.
Igår gjorde vi semlor, lågkolhydrat eller Lchf semlor. Rackarns va goda dom är. Slår alla semlor på vanligt vis. Vi tog mosad banan istället för mandelmassa och de funkade himla bra.
 
Annars har jag pysslat med att göra färdigt trolldegskakrona och bokstäverna till Ellies rum. Det är så kul at pyssla när man har tid tycker jag. Det har jag alltid tyckt.  Ibland kan jag sakna den tiden då jag skrev mycket, berättelser, sagor, minnen och allt sånt kul. Och att rita. Den tiden kanske kommer igen.
 
Trevlig kväll och trevlig helg önskar jag, härifrån ett kallt och snöigt vackert Smörkullen.
 
Puss & kram
Anna  ❤ 


Fortsätter testa.

 Ekologisk Spirulina
 
Spirulina är en sötvattensväxande mikroalg. Spirulina är en av de första livsformerna på jorden och är otroligt rik på näring.
Denna Spirulina är ekologiskt odlad på en tropisk ö utanför Kina, i en ren miljö med sol och ren luft. För att undvika toxicitet och föroreningar odlade i en kontrollerad miljö och inte vilt i sjöar. Spirulinan är noggrant testad av oberoende laboratorier för styrka och renhet. Den är fri från giftiga rester och har inga kemiska tillsatser. Den kallas blå-grön alg, tack vare närvaron av klorofyll och fykocyanin. Klorofyll är det som gör växter gröna och är känt för att hjälpa till med tillväxt och reparation av vävnad, att ha antioxidativa egenskaper och att optimera kroppens upptag av många vitaminer och mineraler. 
 
Dess imponerande näringsinnehåll är mycket lättupptagligt och dess näring kommer verkligen till användning i kroppens celler. Spirulina är en av de mest kända superfoodsen och av goda skäl. Det är nämligen en utmärkt källa till protein.
Spirulina innehåller: 65% Protein (alla essentiella aminosyror, väldigt lättupptagligt). 18% Kolhydrater. 7% Mineraler. 5% Vitaminer (alla utom C och D). 4% Fettsyror. 1% Klorofyll.
 
Hälsofördelar med Spirulina:
3 gånger så mycket protein som kött och fisk (samt upp till 4 gånger mer tillgängligt för kroppen).
Det är ett komplett protein och lättsmält för kroppen.
34 gånger mer järn än spenat.
25 gånger mer betakaroten än morötter.
3 gånger mer klorofyll än spenat.
Innehåller alla de essentiella aminosyrorna som är viktiga för ett stort utbud av kroppens funktioner, från inflammationskontroll till humörstabilisering och DNA-reglering.
Det är en utmärkt källa för alla viktiga vitaminer och mineraler, i synnerhet järn och B-vitaminer, antioxidanter och klorofyll.   
 
Spirulina ger ett brett spektrum näringsämnen med många fördelar. Det kan ge skydd mot infektioner, stödja immunförsvaret och underlätta underhållet av friska celler i aktiva människor. Dess cellväggar innehåller ingen cellulosa vilket gör att dess näring mycket lätt passerar tarmväggen och kan komma till nytta i våra celler.
Spirulina stödjer, renar och regenererar kroppen.
 
Spirulinas Historia:
 
Spirulina är en av jordens äldsta livsformer, en alg. I de gamla Maya och Aztek-kulturerna värdesattes den högt för sina läkande och stärkande effekter och det användes flitigt som ett komplement till kosten. Man ansåg att denna "gudarnas mat" gav snabbt energi och ökade kroppens motståndskraft och styrka. Även i Afrikanska Knembus har Spirulina använts som näringskälla sedan urminnes tider.
Idag är Spirulina känt över hela världen och används av miljontals människor för att öka energi och välbefinnande. Modern vetenskap har funnit att det är en sann superfood, och den japanska regeringen klassificerar det som ett funktionellt livsmedel i sin egen rätt. Liksom Klamath Lakes blågröna alger "arbetar" spirulina på en mycket djup nivå, den är mycket "helande" och  lugnande, särskilt om du har stress i ditt liv.
 
Dosering vuxna: 
Ta 1/2 - 2 tsk max per dag (gärna 30 min före måltid); i ett glas vatten, i smoothie, i dressing eller på annat sätt. Börja med en mindre dos och bygg upp till en konsumtion som känns bra för dig. Atleter och andra högpresterande personer kan experimentera med ännu högre doser för optimal effekt.
Vi använder den själva i såser, dressingar, smoothies, soppor etc.
 
 
Dosering barn: 
 
Om du vill dölja "fisksmaken" och ge till vuxna som ej gillar smaken eller till barn i tex. en grön smoothie så söta med lite färsk äppeljuice eller banan, detta fungerar oftast.
Barn kan äta 1/4 - 1/2 tesked.
Rekommenderad dos bör ej överskridas.
Kosttillskott bör inte användas som ett alternativ till en varierad kost. Förvaras torrt och utom räckhåll för barn. Förvaring: Ha öppnad påse på en sval, mörk och torr plats. Näringsinnehåll per 100 gram pulver: Energivärde:         286 kcal Protein:                 68 gram Kolhydrater:          20 gram -varav sockerarter: 3 g -varav kostfiber:     3 g Fett:                      5 gram Tillverkare: Raw Living, England. Deras Spirulina odlas ekologiskt på en ö i Sydkinesiska havet. Produktionen startar med partier som odlas i ett laboratorium, som sedan odlas på genom fotosyntes i odlingsdammar som innehåller filtrerat naturligt vatten. När den har nått önskad täthet skördas spirulinan och torkas sedan med hjälp av en sprut avdunstning process för att skapa ett pulver samtidigt som processen gör så att sprirulinan ej förlorar något av de näringsmässiga värdena.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

Kontroll

Idag har vi varit på BVC för 1 ½ års kontroll.  Kul att se hur mycket som händer.  
10.740 g och 78.2 lång.  
450 g upp den sist.  Jag känner mig inte orolig över vikten på något sätt. Var tvungen att fråga sköterskan om hon var de,  men de va hon inte men hon ville ändå kontrollväga  vid 2 år,  annars är de ju vid 2 ½. Hon sa oxå att Ellie ligger perfekt enligt sin kurva,  den under den "normala". 
Sen blev de en Spruta 💉oxå och sen var de klart. 

Ikväll blir de spinning på gymmet.  Kul att komma dit.  Annars är det min kortvecka på jobbet.  
Jobbet ja....  Suck.  😯 
De blir nog bra till slut.  

Puss & kram 
Anna ❤ 

Tålamod

De ÄR något jag inte har. Ibalnd kan jag ha de men de är sällan. Inte alltid så bra.  
Så är de ju med min träning. Jag vet att man för att lyckas och komma dit man vill måste ha tålamod. För de tar tid.
Funderade förut på hur många tränings pass jag gjort, hur många olika tränings former jag provar men att jag som sagt har så dåligt tålamod att jag nästan aldrig orkar fortsätta på ett och samma inte ens 1 månad.
ett par veckor kanske funkar men sen tröttnar jag. 
Man säger ju att man ska variera sin träning för att kroppen inte ska vänja sig så då är de ju positivt men ändå. Kan bli lite trött på mig skälv ibland.
Och ja jag är så jäkla bra på att kritisera nästan allt jag gör. Specialist på att se alla fel jag gör och allt som jag inte gör rätt och de jag inte gör alls.
Och otroligt dåligt på att uppmuntra de som jag faktiskt görat,   de som jag gör bra och allt som faktiskt trots allt blir av och gjort.
Så där måste jag skärpa mig. 
Jag är väldigt bra på att hitta på massa olika saker, få de gjort.  Jättebra på att variera mina träningsprogram. Ger kroppen nytt hela tiden. Duktig PÅ att sätta ihop träningsprogram.  JÄTTEDUKTIG på styrketräning. Stark är jag.  Starkare blir jag. 
Och jag gör något. Oftast. Inte alltid. Allt kan bli bättre. Men de är heller inte dåligt på något sätt.
Så jag ska inte gnälla på mig själv att jag inte gör något.
Jag är himla bra och duktig faktiskt.
 
På promenaden när Ellie sov så gjorde jag 160 utfall med max 10 stegs vila mellan varje 30e steg.
sen hemma , 
3*10 donkey kicks med extra vikt.
3*10 kissande hunden med extra vikt.
3*10 step up med extra vikt på varje ben.
3*10 saxa med ben extra vikt.
10 st sittande och drog in ben mot mage med extra vikter.
3*10 tricepspress med band
10 biceps curl med band
10 på mage med hjulet.
 Jag tror de kommer kännas i rumpan imorgon.
 
Så jäkla skönt.
puss & kram 
Anna ♡ 
Tror jag har lite good balance i livet just nu. 

Aj aj aj...

God morgon.  Kallt ute idag. -12.5 men ja klagar inte om man jämför med -42,8.
 
Idag är vi lediga och de blir pyssel och hämta hem Amanda som är hos moster Lindha.
 
Ska sätta mig och ta hand om mina händer oxå en stund, har såna själv sprickor och de gör så ont. Mer pyssel med dom blir de ikväll när ja har ensamtid.
 
Bokade av mitt pass på gymmet oxå för jag hinner inte. Men de behöver inte betyda ingen träning. Ja tänker få till ett kort men tungt ben pass istället. De duger lika bra det. Och bättre än inget anser jag.
Har fantastiskt träningsvärk i typ hela kroppen och de är ju för att jag inte gjort något på länge. Men de är ändå en skön känsla.
 
Han fin fortsatt dag 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Nyårslöftet? finns det än...

Kör man fortfarande med det?
Funkar det då?
De slutade ja med för många år sedan.
Att göra sånt man känner sig tvingad till, sånt man kanske inte alls vill, eller Framförallt inte tror på för då kommer du garanterat inte lyckas. 
 
Äsch gör det du vill istället!
Gör tvärtom vettja. Varför vara som alla andra.?
Vara som alla är mest.
usch så tråkigt. 
Man ska göra de man vill, de man mår bra av, de man tror man kan klara. Det man vill. 
Tänk på dig själv och hur DU vill må. 
Vad är viktigt för dig?
Vad mår du bra av?
Vad funkar i ditt liv?

De är så lätt att säga att saker och ting ska gå.  Ja för en del kanske de tror det medan samma inte funkar för andra. 
Jag får fruktansvärt  dåligt samvete när ja prioriterar att åka o träna och glömmer av att fixa käk.  Blir så stressad o mår skit och tänker att de ska ja aldrig göra om. 
Händer inte Jätteofta men de  har hänt.
Nä hitta din egen balans,  de kan ta ett tag men vill du så kommer du hitta den. 
Ja tror att ja skulle kunna träna mer på morgonen,  innan ja går till jobbet.  Visst blir de tidigt men de bor av och en fantastisk start på dagen. 

Mitt 2016 ska innehålla minst 1 sak eller händelse som jag själv ska känna,  "wow"  inför.  Fixade jag det?  Ja det gjorde jag.  

Heja  heja! 

Puss &  kram 
Anna ❤ 
 Började  veckan med ett spinning pass.  Köpt mig ett träna så mycket jag vill till 1a mars.  Ha! Perfekt. 😜 

Korka igen då.

Ja helgen är snart slut och den långa ledigheten oxå.
Mycket gott har det blivit,  men nu måste vi skärpa oss.  Ordentligt. 
Det har blivit mycket av de goda under helgerna nu,  och de känns som jag gått upp ca 20 kg.  Så är de såklart inte,  men lite fluffig här och där är jag allt. Och de fluffiga ska bort nu.  
Ska fluffa till mig lite muskler istället. 😜
Jag kan tycka lite såhär att jag lever bara en gång,  och jag tänker inte jaga en massa kilon hit och dit. Jag tänker tänka på vad jag äter,  se till ATT jag äter,  VÄLJA de bra alternativet.  Träna och må gott.
Sen är de nog inte de bästa sättet att blanda en massa dåliga kolhydrater med fett, då kan de nog sluta tokigt och rejält fluffigt. Men de vet ju dom flesta. Att blanda gör nog ändå de flesta mer eller mindre. Kanske oxå Därför vi ser ut därefter oxå. 
Men man kan ju välja bättre kolhydrater. Såklart. Så kan man försöka minska fluffet. 
Ja ni ser ju själva, jag är ju expert inom området. 😊 och ändå är jag ganska fluffig själv! 😂😂
 
 
 Om inte forskningen kommit fram till hur en lågkolhydratkost gör med kroppen om hundra år..  (vilket jag snart tror dom gör,sen har jag mina åsikter om detta ) Nä de har jag för Lite tid  till att fundera på. Egentligen. Jag tänker göra och äta efter bästa förmåga och de jag tror på.  Dör ja av igenkorkade kärl eller för att jag blir 130 år, jaaa, må så bli då.  Men livet tänker jag leva nu och må så gott jag kan. 
 
Jag har ju den fantastiska fördelen att i mitt liv så brottas vi med båda sidorna, den ena sidan måste man stoppa lite ibland när de gäller mat, för där kan de lätt bli för mycket av det goda.  Sen har vi den andra sidan, som jag är helt ovan vid, de där man måste truga lite.. där man äter ganska lite periodvis. Men väldigt bra och ren mat när man väl äter. Det märks på aptit, humör och allt. Jag försöker att inte "skämma"bort med mat sommar gillar eller så, vill man inte ha så får man äta senare. Jag tror inte man kan tvinga i barn mat, dom äter när dom är hungrig och tills dom blir mätta. Dom svälter inte ihjäl om dom inte äter tillräckligt heller.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Flintstone filmen är ju jättekul.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

Ett helt nytt år.

Ja nu har det börjat,  2016. Ett helt nytt år.  Det började inte super bra då jag känner mig smått vissen med en eventuell förkylning i kroppen. Hoppas den håller sig borta. Ska sätta. Mig i soffan hos min älskling,  bli killad under foten med en kopp te. 
Annars var slutet på 2015 bra. Och detta nya tror jag blir alldeles jättebra det med. 

Jag har iallafall inte avsett något speciellt nyårslöfte.  De är dom gjort för att misslyckas tycker  jag. 
Nä andra kan stå för de löftena så satsar jag på att försöka hålla mina och göra nåt bra istället. 
Jag tänker fokusera på att inte fokusera på att lägga för mycket energi och funderingar på sånt som inte är värt det.  Har något inte gått som Ja vill så är de bara att bryta ihop och komma igen.  Ramlar jag har ju bestämt mig för att alltid resa mig igen.  Oavsett.  För ramla de kommer jag göra.  Jag är människa jag oxå. 
 Men jag kommer alltid göra mitt bästa.  I alla situationer. 

Mat och hälsa är en stor del av mitt liv.  Något ja kommit  att bli mycket intresserad av.  Och något som kommer fortsätta vara mycket fokus på.  Både gällande mig själv och min familj. Kanske händer de mycket intressanta saker här..  Hoppas på Mycket utveckling. Jag tror att allt sitter i huvudet när det gäller mat och att man bara kan lyckas om man ser till att ta kontroll över sin egen hjärna,  som är en jäkel på att kidnappa oss utan att vi ens fattar det.

 Träning kommer likaså Det vara ett stort ämne.  Och läggas mycket fokus på.   Så Otroligt bra jag mår av detta så hoppas jag på Mer  träningstillfällen och att bibehålla mina bra rutiner kring det. 
Hoppas och tror oxå här på mycket utveckling och händelserikt år,  och framtid.  Har en del mål både långsiktigt och kortsiktiga. Kul är Det iallafall. 

Jag fortsätter skriva imorgon.  
Kram och godnatt. 
Anna ❤ 

Dessa 2, och speciellt den stora har en förmåga att gå På Mina nerver ordentligt,  men dom är ändå och alltid alltid de 2 som betyder mest i mitt liv. Mina hjärtan 💕 


RSS 2.0