Träning.

Å vad jag saknar gymmet. Snart börjar passet vi brukar gå påsen somna var typ ggr sen vi var på. Kommer saker emellan ofta. 
 
Men jag tränar ändå, hemma. Det är ju inte samma som på gymmet, lite omständigheter med Vikt byten och annat. Men detta bra det med. 
När jag skriver upp vad jag gör för övningar mm så känna det lite mer pushande, och speciellt när jag skriver så andra kan se vad jag gör. Det är solen liten morot Att pressa mig själv lite mer, lite hårdare.
Konstigt kan man tycka, men jag tror JAG tycker det är bra, eftersom motivationen  mi st sagt är mycket skiftande när jag i te kan vara på gymmet,så är detta ett bra sätt. 
Och alla sätt är ju bra utom de dåliga....sägs det.
 
Så idag sån passet ut som sådant.
Har alltid på mig extra vikter på anklar. 1 kg genom hela passet och använder ett grått gummiband.  På gymmet är det det som är tyngst att använda. 
 
*utfall med hantlar växelvis ben 3*20 
*omvända crunches på golv 3*10
*nå tårna  på rygg , mage,3*10
*knäböj  med tung vikt mellan benen ( jag får i te göra knäböj med stång på nacken för ryggen klarar inte det vilket saknar mycket ) 3*20 knip med rumpan. 
*french press på god medviktskiva 3*10
*bröstpress liggande på golv.2*10
*tricepspress med viktskiva 3*10
*dropset  axlar.  Drag till hakan 3 set. 
*hammercurl hantel 2*5
*biceps curl med stång olika vikter.3*5
*donkey kicks 3*20,15, 10 med gummit  band spännt. 
*kissande hund 3*10 
*avslutade med biceps curl i gumman 3*10.
 
Har inte blivit några lång långa pw på sistone Men de är för att Ellie inte alltid sover lika länge på dagarna och jag prioriterar att få träna styrka mycket. Vill känna mig stark. Skulle behöva få in minst 10 till 20 min ct oxå för förbränningen skull men hinna med....
 
Funderar oxå Ibland på hur det ska bli när ja ska börja jobba. Men eftersom en bra Mamma är en nöjd och glad mamma så tänker jag prioritera min träning. Hämta på dagis, umgås med familj och på kvällar rymmer jag nog till gymmet. Om det kommer passa. Några dagar i veckan iallafall.
 
Jag är nöjd och stolt över mig själv ska ni veta, vad jag kan och hur jag håller på med min träning som jag älskar. Men att jag ständigt behöver påminnas detta Och ofta ofta behöver ha pepp och att jag behöver tänka på att det jag gör faktiskt är jättebra. 
Så är det med mycket när det gäller mig,  behöver dock påminna själv om att jag är bra, för jävla bra rent ut sagt.duktig på det jag gör,duger precis jag är och att jag ska träna för att jag vill inte behöver och måste och ska..
 
Jag undrar om jag minsann inte har en ny dröm....att få hjälpa till på ett gym. Eller att få ha det som lite "yrke" att coacha andra, träna tillsammans med andra, hjälpa Undra och därmed även själv. 
Tänk att få träna, arbeta och pusha sin kropp varje dag, vad roligt och lärorikt och kul det skulle vara. 
Ja, får fundera ut mer exakt vad jag ville detta och sedan lägger det på min drömlista.  
 
Idag har mitt lilla  hjärta sovit länge. Men hon mår ju inte bra så det ska hon få göra. 
 
Puss och kram
Anna ♡ 
 
Lånade bilder.
 
 
 
 

Bubbel

En dag när det bubblar, har massor att skriva känns det som.
Skulle skriva igår om handkräm, dessa på bilden är finfina. Kernite är det bästa, riktig bra Skit alltså.
Inget du köper i vanlig butik tyvärr utan Marcus köper dom till sig genom någon kontakt han har. Och den andra är från  The bodyshop,  kokos min favorit  som Amanda köpt till mig. Oxå super bra. Nu sist men som inte kom med på bild har vi Bamsesalva  i en söt burk. Till Ellies fnasiga kinder. 
 
Lilla hjärtat har råkat ut för värsta förkylningen som inte vill ge sig. Och det kom tänder samtidigt, de kunde ja räknat ut. Men men det ger sig väl med tiden. 
 
Imorgon ska vi på kalas tillfinaste Anton som fyller 8 år.  Mysigt att träffa familjen. 
Och på lördag den 2 maj fyller mitt stora hjärta Amanda 12 år. 
Mitt lilla barn som nyss var liten. Vart tog dessa år vägen?
 Hon är  hos sin pappa, denna helgen men nästa helg när hon är hemma Så ska vi ordna med både kalas och party. Gillar egentligen inte tillställningar det minsta men jag gör det bara för hennes skull, det förtjänar hon. 
 
Men idag ska jag fixa till lchf chokladbollar  som jag ska uppvakta henne med imorgon bitti när hon vaknar, och så ska hon få en present eftersom hon inte är hemma. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Måndag och fyllt 10 månader.

Ja då är det ny vecka igen. 
Och vad märkligt men inte förvånande att jag glömde av att Ellie blev 10 månader igår.  Tänkte bara på min mamma som fyllde år.
Ja nu är Ellie alltså 10 månader gammal. 
Lilla älsklingen vad tiden går fort. 
 
Alltså så häftigt att tänka att för 10 månader sedan föddes hon,  kunde inte något förutom att äta och skrika typ. Nu kan hon krypa, stå, gå, kommunicera på ett helt eget sätt. Massa saker. 
Vilken utveckling, helt fantastiskt att det funkar och att det inte blir mer fel än vad det blir ibland.
Jag är så tacksam för att vi fick lov att ta hand om denna lilla söta filuren,  stannat upp i tanken ibland och bara funderar på att det inte alls är självklart, det var det aldrig, kommer aldrig att bli och att vi lika gärna kunnat vara bara vi 3. 
❤❤❤❤
 
Idag blir det lite träning, känner faktiskt inte att jag måste utan att jag vill. För det har jag sagt till mig själv,  jag ska inte träna och hålla på för att jag måste, eller för att bevisa något för någon annan, utan för att jag VILL. 
och det gör jag, vill. För när man ser resultat, det gör jag, inte de jag skulle vilja se men jag SER, Då får jag motivationen  att fortsätta. Allt tar sin tid och jag har ju inte bråttom. Hellre känner in och känner av alltså det blir rätt och det blir en livsstil, ett sätt jag vill leva på  inte en bantningskur.  
Så här som jag lever nu vill jag leva resten av livet. 
Relativt hälsosam mat, jo jag fuskar rejält jag med ibland, är ingen super människa eller villframstå som helt felfri för hur trist skulle inte det vara... 
Och jag tycker det funkar jättebra att ha det såhär,  egentligen mina vänner så är det ingen bedrift att gå ner i vikt, för någon om man det vill. Bedriften tycker jag ligger i att sedan hålla den där den stannar. Det är ju inte alltid så lätt. Och det som man sällan lyckas med. 
Det har jag blivit en fena på!
Och det tänker jag berömma mig själv för, vara stolt över. 
Så är det. 
 
Puss på er och en stor måndagskram 
Anna ♡ 
 

instagram bild

Ja hade en bild på Ellie när hon lekte i köket bland burkar  och annat. Så himla roligt var det tyckte hon. Och hon får gärna leka där, hur mycket hon vill och dra ut och stöka ner. Det Spelar mig  ingen roll.  Faktiskt ett sätt för mig att släppa lite och lära Mig att jorden inte går under för att det är stökigt. 
 
Jag personligen skulle inte säga till mina barn att leka på sina rum . Jag förstår om andra gör det och villa det så, men jag vill inte det. 
Antagligen har jag gjort det någon gång, men jag själv skulle inte vilja bli tvingad leka på mitt rum. Vi tillbringar ju ändå så mycket tid utan våra barn på dagarna när vi jobbar och dom är på dagis och fritids mm.
 
 
 Trevlig söndag 
Puss & kram 
Anna ♡ 
  
 

Söndag och årets första grill.

Idag fyller min mamma,  världens bästa mamma, mormor, svärmor, farmor vän år.
Lilla mamma Grattis på din dag. 😘💕
Igår var vi hemma hela dagen hos mamma. Den Började redan fredags kväll då vi körde till herrljunga folkets park och lämnade i  kläder vi skulle sälja på klädbytardagen. Sedan åkte vi tidigt på ördagsmorgon åter till herrljunga  för att shoppa. Det var väldigt lite folk trodde skulle mer. 
Såååå mycket kläder, mycket bra organiserat, stort o bra man behöver inte trängas.
Men DET var mycket fula kläder, fläckiga och trasiga Och det blevJAG besviken på. Var nog den som köpte minst. 2 tunikor blev det.  Men å andra sidan såg jag att jag visst hade en massa kläder i nästa storlek, 86/92.  Och Det var inte någon vidare köplust heller, det blevmassor med kläder kvar. När vi sedan ålteditpå kvällen för att hämta förtjänsten, som blev helt okej och då tog dom ä då 25 %.vilket JAG tycker är mycket. 
Nä får se om jag åker till herrljunga mer eller om Jag rentav ska åka till andra små mindre bytardagar här omkring istället. Känns roligare och kanske är det inte så himla mycket,  lite mer bättre ordning.  Och bättre ordning på kläderna. Känns lite som att man kan gömma sig bakom  numret man får och lämna lite vad som helst,spelar inte så stor roll och bara man blir av med det liksom. Synd  tycker jag. Och jag kommer nog fortsätta titta på Facebook grupperna.  
Men det blev en bra dag, åkte till Falköping med syster och Mina barn o köpte presenten till mamma, en visp i skål som står själv! Det är grejer det. 😆
 
Lämnade hemma vid 22.30, Ellie som somnat hos mamma  Vaknade till lite men somnade strax om i sin säng.
En bra dag till ända.
Nu hoppas jag på en lika bra dag idag när farmor och farfar kommer hit på grill senare  i em. 
 
Puss och kram
Anna ♡ 
 

Fashletics

Åh jag har sett så snygga smycken. 
På fashletics.se finns sååå snygga träningssmycken. 
Lovade ju mig själv nya snygga träning gsbyxor för ett tag sen men har man Inte nått målen ja då får man heller inga byxor!
FÅR helt enkelt sätta upp nytt mål så kanske ja får både byxor och ett smycke... vill ha . Vet precis vilka oxå. Ett armband och ett halsband.
Men nu ska jag sätta in mat i ugnen, underhålla  liten,  och tjuvkika i mitt paket som älsklingen hämtat på posten.
 
Bild i morron eller kanske senare ..
Puss och kram 
Anna ♡ 

Tonåring vs 10 månader

Åh jag tycker det är svårt. Dels är det svårt att ens skriva om det för då kommer vi till det dilemmat att människor som står mig mycket nära läser det eventuellt. Och även om jag inte skriver något elakt på något sätt så kan det vara känsligt. Jag och Amanda kommer inte alltid så himla bra överens kan man lugnt säga. Antagligen är det precis Så det är i de allra flestasnarttonåringsfamiljer men det är iaf jobbigt stundtals. Jag skriver inte mer om det men det kan va nog så påfrestande och det är väldigt olika behov de har mina fina barn. All energi jag hade till träning bara rann ut i sanden..fick gjort ben övningar sen va det tomt på energi. Vet Inte om det är Att det har blivit Dåligt med promenader det det sista, har ju lagt mycket fokus på träning hemma istället. Har avbokat passet på gymmet för Ellie har ju en tråkig förkylning med hosta, snuva och ögon infektion. Själv Har jag inte heller mått helt hundra. Det har helt enkelt varit lite tufft. Då har Inte energi till allt funnits, bara till det nödvändigaste. Helgen närmar sig och det är den storaklädbytardagen i herrljunga folkets park på lördag. Ska dit med lite kläder imorgon EM och sen åker vi dit på lördag morgon oxå. Puss och kram Anna 💕

Ibland är det svårt.

Ja detta inlägget skulle sändas ut i rymden för länge sen men internet har krånglat och datorn är gött seg och .... ja massa grejer men nu så. Lyssnar på en bok just nu på storytel, "med känsla för barns självkänsla " den är verkligen jättebra. Den tar upp mycket fakta om just det, självkänsla och har många ganska bra exempel som man kan relatera till och som hänt och antagligen kommer hända i framtiden. Det är bra tycker jag för då kan man förstå på ett helt annat sätt. Sen är det ju alltid en annan femma att i just den  situationen och den stunden när  man behöver detta då  komma ihåg och veta hur det nu var man skulle bete sig och vad det nu var man skulle säga. Jag är ju en expert på att veta det nu, så klart.. men i stunden när man ska tillämpa det så är det tyvärr ofta bortglömt. Vilket grämer mig mycket.  Undrar ju givetvis hur svårt kan det vara!? Sen är det nog så att oavsett om vi vill eller inte, och det tror jag vi alla känner igen oss i att vi observerar hur andra föräldrar GÖR och pratar med sina barn,  och tänker en hel del om det. Det tror jag de allra flesta gjort någon gång.  Och det är inget fel i det! ( så länge man gör det tyst för sig själv.) Det är väl något bra kan jag tycka, iallafall när det gäller mig själv, för tycker man då att det var fel gjort av den föräldern eller att den skulle gjort på ett annat sätt, så kanske man inte gör så själv. Det är väl bara bra att se hur andra gör och beter sig. Men att säga det, eller ens tänka  det I en annan förälders närhet, det ska man passa sig för. och givetvis skulle inte jag vilja att någon annan sa till mig hur jag skulle göra med mina barn så därför gör jag inte det själv heller. Men tycka det gör jag precis som jag vill, och hur mycket jag vill. Precis som alla andra. Det är ju så, och enormt känsligt, att ingen ska berätta eller säga till dig hur du ska uppfostra dina barn eller göra med dom. Vilket Ibland kanske kunde va bra.  Allra helst vill man ju att människor ska förstå själva. Ibland skulle man höra och se sig själv. Där inkluderar jag även mig själv. Inte är det för avsikt att på något sätt framhäva mig själv som något bättre än någon annan, men jag är väl medveten om en del saker och har för avsikt att ändra på detta.  Det tycker jag är bra. Puss & kram Anna

Kyrkås på kartan

Vi har kommit hem från en förmiddag på Kyrkås lekplats. Jättefin lekplats är det, roligt att det läggs pengar på något sånt. Ellie uppskattade det jättemycket, vi gungade och lekte bland pinnar och åkte rutschkana. Dit ska vi gå fler gånger. På väg hem somnade lilla hjärtat i vagnen, sittandes, så trött var hon, hade inte sovit så mycket som vanligt och hon sov hela tiden medans jag och Gunnel fikade. Nu är kl 14,00 och hon har ännu inte vaknat.. hon mår inget vidare mitt lilla hjärta. Det blir nog ingen träning på gymmet imorgon heller ( har inte varit där på säkert 3 ggr nu) men sjukdomar och annat tråkigt som begravning har kommit före. Jag kan ju träna hemma så det är lugnt men det hade ju varit kul att snart få gå dit igen. Var ju inte igår om ja säger så. Saknar det hemskt mycket. Men är man sjuk så är man och då är det bättre att friskna till. Vädret är ju fantastiskt skönt och jag tror vi ska sätta oss på altanen under parasollet senare. Puss & kram Anna<3

Fredag, men känns som måndag.

Ja känns som måndag idag men det är fredag. Har hunnit med att träna en sväng innan Ellie tyckte vi skulle gå ut och sova. Passet idag blev som följer: * Enarmsrodd med hantel 3*15, 12, 10 * Dropset med bicepscurl, stång 3*10 * Axelpress med skivstång 3*10 * Kettlebell, fast med hantel istället, för mer vikt, från golv till tak 3*10 * Axelpress åt sidorna 3*10 * axelpress framåt 3*10 * Knäböj med 10 kg viktskiva 3*10 * Knäböj, sumo med 10 kg viktskiva 3*10 * Hammercurl 3*10, 8, 8 * Step ups på hög pall med 10 kg viktskiva 3*10, 8, 8 * Donkey kicks med gummiband 3*15, 12, 10 * Fällkniven 3*10 Snabb kort promenad. Hoppas på ett pass till senare. Skönt att ha ett gjort iallafall även om jag nog kunnat ge lite mer, men det är inte alltid man får som man vill med en 9 månaders liten goding som publik. Vädret är iallafall vackert idag, det regnade lite när ja gick ut men nu skiner solen igen. Är det bara jag som funderar på livets alla saker ibland så jag tror jag blivit knäpp???? Alltså när ni behöver prata, verkligen prata med någon vem pratar ni med då??? Ibland tror jag på allvar att jag blivit knäpp. :) Vi ses Puss & kram Anna<3

Sorg i hjärtat.

Idag var begravningen av moster Ingrid i Eriksbergs kyrka. Usch så hemskt, orättvist, jobbigt, tungt, och fruktansvärt det känns. Så overkligt. Men jag är övertygad om att hon är hos morfar nu, dom sitter väl och spelar åsna eller Skit gubbe skulle jag tro. Dricker en kopp kaffe och suger på en sockerbit. Eller varför inte en pepparkaka med 1 cm smör på och en ostbit som heter duga.
Det är sånt jag väljer att tro på när det känns tufft.
Sorg ÄR jobbigt, det och saknad.
Men det går att leva med, det måste vi göra.
Funderar just på när det är dags att gå in till Ellie igen. Hon somnade första gången strax innan 21 vaknade sedan, men ja la henne i vår säng med sin filt, bluffade lite och hon somnade. Har burit över henne i sin säng nu och vi får se hur länge hon sover. Sen är det bara att ila.
Funderar mycket på amningen, natt amningen, dag amningen, maten, och på hur det ska gå att börja jobba om hon mot all förmodan inte sover bättre och hur slutat amma. Jag har inga problem med att amma, tycker det funkar, men när det blir 3,4 ggr per natt ibland mer då är det lite jobbigt.
Ellie har både ögoninfektion och är förkyld så hon äter sämre, då är amningen ska att ha för då får hon i sig mat iallafall. Vill ju att hon ska Kunna somna utan tutte i munnen så ja har börjat att precis innan hon somnar ta bort tutten från henne. Ett steg på väg.. jag tror att Marcus kommer få hjälpa en hel del med just detta och det gör inget, jag har inte sovit en hel natt, inte ens mer än max 4 timmar åt gången. Någon gång för längesen sov Ellie någon natt typ 6 timmar tror jag. Men om ja sovit så långt i sträck på 10 månader snart, det tror jag inte. Det är lite jobbigt ibland, Marcus sover dåligt oxå, snarkar som fan, ibland tänker jag hemska tankar när ja ligger bredvid o lyssnar. Så han sover inte heller bra men han sover åtminstonne. Mitt humör är under all kritik, jobbigare än vanligt. Och jag tycker det är tungt. Funderar på så mycket och det känns jobbigt, så himla tungt oxå när jag VILL prata med någon men inte vet vem och om man jag ens kan.
Sen vill jag så gärna att Ellie själv ska vilja sluta amma, hoppas på det som Amanda gjorde. Vet inte hur jag ska göra bara. Jag har ingen lust att testa någon konstig metod som 5 minuters metoden eller så, jag kan koppla bort skriket ett tag, men inte hur länge som helst. Och Marcus blir galen, och sen Tycker jag det känns hemskt att låta ett barn skrika sig till sömns, hur bra kan det va? Nä det måste gå på annat sätt. Så alla tips är välkomna. Hade det inte varit för grupperna, köp o sälj på Facebook så hade jag lagt ner de för ett tag sedan, tycker bara det är jobbigt, tycker instagram är bättre. Men som sagt läser på olika grupper man kan få mycket bra tips och råd.
 
Liten kallar....
Sov gott God natt
Puss & kram
Anna ♡

Att inte förstå, att inte vilja förstå.

Usch. Fy. Olika människor funderar på detta med döden på olika sätt. Alla har sina sätt att bearbeta och sörja och tänka på det. Inget sätt är dåligt eller på något vis dumt eller konstigt. Man måste få känna som man känner, det finns inget rätt eller fel med det. Det är bara så det är. Imorgon är det den dagen då min kära moster, Ingrid ska begravas. Har väl hela tiden flytt tankarna, tänkt att dom får komma en annan dag. Motat bort dom ur mitt huvud så gott det har gått. Skjutit allt jobbigt framför mig. Trodde faktiskt inte, för att vara riktigt ärlig att det skulle kännas så jobbigt och ledsamt, men det gör det. & det kommer ikapp mig nu. Det känns jobbigt, Ingrid är den första av min mammas syskon som gått bort. Mina kusiner Veronika och Pierre är de första syskonen som nu tvingas leva resten av sitt liv utan sin mamma. Min mamma får leva resten av livet med bara 1 av sina systrar i livet. Det är jobbigt. Det är tungt. Det är ledsamt. & det jävligaste av allt är att det är helt naturligt. Det är så det är. Om jag känner såhär hur känner då hennes man och hennes barn? Tankar jag helst inte tänker. Känns inte bra att träffa alla nära och kära imorgon, inte alls faktiskt. Tycker att alla tankar som kommer i samband med detta är väldigt jobbiga, tankar som jag inte nästan vågar tänka på, men som jag nästan ibland tvingar mig att tänka på för att det på något sätt, om mjöligt skulle vara lättare att hantera när det väl kommer. Livet är så skört, det gör såna hastiga kast, tvära vändningar. Man tror att man klarar av det, att man vet hur man ska hantera det. Men ibland så kastas man bara helt handlöst som från ett stup.. Bara faller och hoppas att man landar något sånär mjukt. Otäcka tankar dyker allt oftare upp, jag kommer inte alltid ha min familj vid min sida. Sånt är livet, det är tufft att tänka på och jag gör det inte ofta, men nu kom det liksom bara upp, kanske inte så konstigt. Jag är ju sån att jag vill ha tänkt på saker innan de händer så gått det går, för att vara förberedd, men det går ju inte. Kommer aldrig vara förberedd för något sånt här fruktansvärt som döden. Det kommer komma men jag tänker skjuta det från mig för min egen skull, så länge jag bara kan. Vid detta tillfället, detta som hänt, kommer mina egna tankar om döden. Den som jag ändå varit ganska så förskonad ifrån. Min morfar gick bort för många år sedan och det var tufft. Väldigt jobbigt, tänker sällan på det, och det känns skönt för det är inte så jag vill minnas honom. Tänker istället på alla minnen jag har som ingen annan någonsin kommer få ta del av. Minnen som jag inte kan beskriva utan som jag bara kan känna i mitt hjärta, man minns dofter, ställen, känslor, tankar. Så vackra fina minnen av min fina morfar som jag älskade så innerligt högt. Minns två saker från sjukhuset när han dog, det var det lilla röda mjuka hjärtat jag la i hans hand. Vet inte om han har det med sig där han är nu, det hoppas jag, och tror, det känns som en liten tröst och det känns bra att tänka på. & sedan så minns jag min mamma som var helt förkrossad. Livet går vidare, det gör det. Man får hjälpas åt bara. Ta vara på livet, lev varje dag. Ta hand om varann.

På't igen bara,

Ja kör bara kör!
Är det något som får mig att må så gott och känna mig så tillfreds med mig själv, när annat inte gör det, ja det är träningen det.  
Alltså det finns ju forskning  som visar att det är bra att träna för välbefinnande och visst stämmer det. 
Det tar dock ett tag att nå dit, när man inser och verkligen känner Att det är bra och att man mår riktigt bra av det. 
 
Idag såg passet ut som följer:
Mage/ben
(1 kg vikter runt fotleder under hela passet)
 
4*8 sidohöftlyft, kontrollerade. På varje sida.
4*20, 15, 10, 10 jackknives 
4*12, 9, 9, 9 med 10 kg vikt skiva russin twist
4*10 TRX dra in knäna mot magen. 
4*10 Höftlyft i TRX.
2*10 plankan med växelvis mountainclimb/lyft ett ben växelvis.
3*10 legraises /saxa 
4*15,12,10 8 Upp på pall ett ben i taget.
3*10 biceps curl med hantel 9 kg.
 
Känns skönt. Duschat och klar. 
Måste verkligen försöka få i  olika pass olika dagar så de muskler ja inte tränar får vila sig och växa en smula.  
Det där med pt har jag lagt ner, mycket besviken. Kan bättre själv. 
 
Puss och kram 
Anna ♡ 
 

Det bästa stället..

Ja nästan iallafall, det är gymmet.
Längtar dit ofta ofta.
 
Har helt missat att väga och mäta mig denna vecka, men det är faktiskt inte såå himla spännande, så det gör inte så mycket. Hoppas bli av med lite fett här och där men bygger ja muskler så går ja inte ner i vikt.
Inbillar mig att jag gör det, lite iallafall.
Men Så idag fick jag chansen att gå till gymmet och det gjorde jag och körde så det rök bland hantlar och skivstänger och maskiner.
Det är det som möjligtvis skjulle va dumt med att få gå dit sällan, att när ja väl kommer dit så vill ja göra ALLT jag bara kan och kör gärna just så det ryker, och kör gärna slut på hela kroppen. Och som sagt jag har gjort ett pass på gymmet och va passar bättre än att bara fortsätta när jag kommit hem?
Jo då, åt min sena frukost, gav Ellie mat och nu strax tänker jag köra lite till.
Kör bara kör!!
 
Har nog hittat bästa frisören oxå, Amanda.
Hon fick klippa mig igår men bara 1 cm för att se om hon "kunde". & det blev jättebra, hon vet att hon måste va noga men att klippa toppar kan inte va så svårt och hon är väldigt duktig Amanda.
Sen gjorde hon en fiskbensfläta  som såg väldigt fånig och liten och tunn ut. men jättefin.
Håret växer på längden märker jag så därför funderar ja på att klippa av ca 5 cm till, eller så väntar jag en månad och låter henne fixa det då. Men det är ganska tunnt, och inte alls som de brukade vara.
 
Men det blir kanske bättre.
 
Ellie är för go den lilla damen. Somnade ganska sent igår vid typ 22,00. Sen vaknade hon mitt i natten, ca 02,30 och var liksom ganska vaken, jag brukar alltid se till att va tyst, släcka och liksom få henne att förstå att hon ska somna om och att de är natt. Medans Marcus gärna pratar med henne vilket jag inte alls gillar.
Men vet inte va hon pysslade med riktigt, hon låg ena stunden på min arm och jag klappade henne på huvvet och sen halvsatt hon upp och vilade huvvet mot mig. Sen pratade hon en massa och näsan rann.. kanske därför hon vaknade.?
Ibland och väldigt ofta så sover hon fast vi kan tro hon är vaken, men det är liksom i sömnen hon vrider och vänder sig för man ser verkligen att hon sover.
Till slut när hon krälat på Marcus sida en lång stund och låg med ena benet uppslängt på hans sida så flyttade jag henne till min sida och sen gick jag in och la henne i sin säng och då somnade hon. Då var klockan nästan 04,00 och sen sov hon till kl 08,00 då kom storasyster och tog upp henne och mamman gick upp.
 
Lilla goa ungen, men återigen kände jag bara att det gjorde inget att hon va vaken, det va jättemysigt då, faktiskt. Var inte alls irriterad som jag brukar vara.
Det spelar ingen roll att hon är vaken på kvällar och att hon fortfarande vill amma, att hon inte sover "när hon ska", för när jag tänker efter så blir hon snart 10 månader gammal, närmare året än åt andra hållet, alla dom månaderna som gått har ju gått och kommer aldrig åter.
den här tiden kommer aldrig igen och jag ska ta vara på varje sekund, ändå vet jag att jag känner att jag inte tagit till vara på det tillräckligt iaf.

Hon är bara liten nu. Rätt var det är så är hon oxå 11 år  och kommer inte hem efter skolan utan ska va med kompisarna innan aktivitet.

Lite fusk att hon är sista bebisen i detta huset, det känner jag ibland att jag är lite avis på andra som kanske får fler barn.
 
Puss & kram
Anna♥
 
Hittade en fräsig bild som inte alls har med något i texten att göra. Har svårt att fokusera idag känner jag.
Känner mig stressad nu igen, förbannade inre stress försvinn!!!
 

God måndag, ny vecka och nya tag.

Vaknade med ny positiv och härlig energi.  Kaffe och avokado till frukost.  Smaskens. 
Har köpt en ny olja som ska testas, den andra brain octane tyckte inte vi var något att ha. 
Så nu ska vi testa MCT olja. Och så blev jag besviken för kokosoljan i vår butik har varit så himla billig,  89 kr. Men nu Kostade den typ 94 och då kan ja lika gärna köpa den på nätet om ja nu gillar den nya oljan. 
Kanske inte varje gång,  måste kanske stödja vår lokala butik lite men inte varje gång som sagt. 
 
Min helgar varit bra, varit föräldrar, träffats och umgåtts och Igår var vi i Göteborg.  Men Ja får nog boka en ny resa snart igen.måste ju köpa barnstolen snart, liten börjar bli stor för  babyskyddet.  
Vi är ganska säkra på att det blir en sån här.
Be safe  izi plus. 
Sen är det trevligt att åka ut ibland oxå, fa umgås med gubben lite. Speciellt nu när han förklarar att det kommer bli MYCKET  att göra i 3,4 veckor framöver.. nähä. . Kul.
Ovanligt.... Hejdågymmetföralltidochjävligtlångtidframöveromjagvilltränaensamutanbarn.
Usch det är det negativa med eget företag. 
Att det tar så mycket tid från annat som faktiskt är viktigt oxå. Hem, familj t ex. 
Fast det klart om vi tjafsar och inte alltid är sams så klart man inte tycker det är kul att va hemma, men det blir ju en dum spiral det där f.för han är aldrig hemma och när han kommer hem blir jag sur för...ja allt möjligt. 
Blir så mycket Här hemma som inte blir gjort, saker som jag faktiskt inte kan göra själv. Annars gör jag det för då vet jag ju Att det blir  gjort Och som jag vill.
 
Ska se om ja kan få igång den nya maskinen i huset idag, torktumlaren. 
Sen ska jag fan träna, har längtat och känner att kroppen känns bra nu efter 2 veckors lite vissenhet.  
Mina vikter, Stång mm har väldigt mystiskt smugit sig in hit igen.... fattar inte hur och inte när . Dom  är finurliga dom där... det är väl lika bra dom får va inne nu då. 
Ska testa  några nya övningar som jag såg idsg, med min kettlebell.  Måste köpa en ny eller flera, 12, 16 och kanske 20 kg vill jag ha. 
 
Puss och kram 
Anna ♡ 
 

LCHF Och barn.

För det första lchf är ingen diet. Ingen bantningskur.
Det är ett sätt att leva. En livsstil.
För jag tror att om du väl kommer på rätt sätt för dig att äta så kommer du aldrig att släppa det, och gör du det ändå så tror jag att det är ganska enkelt att komma tillbaka.
För JAG VET ATT OM MAN GÖR DET PÅ RÄTT SÄTT, vilket jag uppenbarligen inte klarar ännu, så blir man av med sockersuget. 
Jag skulle så innerligt vilja säga att jag på riktigt lever enligt lchf,  men det vore inte riktigt sant.  
Eller åtminstonne om man ska äta  strikt.  Det finns ju givetvis olika nivåer på detta, strikt lchf, normal lchf, eller liberal  lchf.  Jag är nog mer åt liberala hållet. 
Jag mår bättre av detta, blir mättare  och håller ju vikten stadigt. Och det är ju en bedrift I sig. Kan ju var ganska svårt det oxå.
Genom bra mat och träning  och det är huvudsaken för mig. Även om jag helst går ner lite men  det ju upp till mig. 
 
Sen har vi ju det där med barn och lchf.
Väldigt bra. 
Nu har jag ett barn som är väldigt stort och inte alls inser sitt  eget bästa när det gäller hälsa. Jag kan inte annat än tjata,visa och leva efter det själv, för att  få henne att förstå. Jag kan inte hur mycket jag än vill, inte tvinga henne.
 
Sen har jag ett barn till. Det är så enkelt med henne för hon är helt ny och henne ska ingen få förstöra. 
Det får ju mig att försöka än mer oxå, med mig själv och oss andra i familjen.
 Hon har inget behov av sötsaker,  och massa mjöl och annat som omvandlas till socker i kroppen.
 
En sak ska jag göra klart Så blir det inga missförstånd, att inget jag skriver här har med någon jag känner att göra, klart jag ser hur andra gör med sina barn och det är helt okej för mig. Men hur andra gör med sina barn är inte något jag har med att göra, lika lite som att andra ska säga till mig vad som är bra och inte för mina barn.  Kan hända att jag svär för mig själv och bannar föräldrar (det är aldrig barnens fel )när jag är ensam, inte till någon annan eller här. 
 
Jag tänker att ju bättre och riktig mat, hemlagad med bra ingredienser,  hon får desto större chans att hon får med sig bra vanor resten av livet och slipper sitta så här med sina ev barn sedan. 
En bra livsstil och ett sunt förhållande till mat och sin kropp. Utan att ständigt hålla på att banta och annat tjafs.
Jag köper alla argument som andra har för att dom inte kan, vill eller hinner eller orkar. 
Men jag tror att vill man något så går det, så är det med allt.
Och visst finns det olika orsaker til, att man inte vill leva med lchf.
 
Jag vill  inte vara socker beroende,  inte Heller att mina barn ska vara det. Vill äta bra mat, vill inte äta fiskpinnar och pulvermos.  Vill hellre ha riktig hemlagad mat. En god sallad, kött, kyckling  eller fisk och någon god sås. 
 
Men som jag säger, jag gör oxå fel både medvetet och omedvetet. 
Vilket resulterar i att jag inte kommit ur sockerträsket helt,  det är bra mycket bättre än det varit men jag har en bit kvar. Men jag är vuxen, tar mitt eget ansvar och det är ju bara jag som mår dåligt av det. Vilket givetvis inte är bra.
 
Men jag skulle inte ge Ellie mat ur köpe burk.  Inte Heller desserten i dessa burkar. Inte välling och inte gröten.
Gav henne lite av gröten i början men den paketen har åkt i soporna. Hon får ibland fruktpure som jag gjort själv, då vet jag att hon får i sig lite vitaminer mm oxå , till gröten på kvällen. Inte annars.  
Jag vet att man gärna ger de efter varje måltid, men jag undrar bara varför? Äter vi själva alltid puré eller nåt sött efter maten varje dag? 
 
Nä jag har aldrig varit så medveten om mat, vikten av att röra på sig, innehåll i mat man köper och hur det påverkar oss, som jag är nu. Blir rädd när man läser en innehållsförteckning på speciellt barnmat. Fy fan säger jag bara. 
 
Äckligt.
 
Men nu ska jag äta frukost,  dricka kaffe, mata barn, steka ägg och packa väskan för hemfärd mot världens finaste  ställe, hem. 
 
Puss på er och ha en fin helg.
Anna 
 
 
 

Fredag och Amanda kommer hem.

Ja idag, snart kommer Amanda hem. Hon har varit borta hos mormor och morfar några dagar nu på påsklovet men det ska bli skönt att få hem henne igen. Vet ju själv hur kul jag tyckte det var att vara hos min mormor o morfar  på lov och ledighet, minns inte att jag var med kompisar ofta,  hade kanske inga iaf inga jag minns så direkt. Var mest ika då. Vi gjorde mycket tillsammans.  
Amanda har mer kompisar och det tycker jag är kul för det var jag orolig för många år efter vi flyttat hit, för det fanns ju inga barn här då. Gör inte det nu heller i hennes ålder men det är lättare nu iallafall.
 
Hon och mormor kommer väl om en stund för vi ska gå igenom lite kläder, märka och lägga i påsar som jag tänkte sälja på herrljunga stora barnklädesbytar dag om några veckor. Då är det gjort. 
Tar väl hälften och hälften till hösten. 
Ska allt se sen om jag kan få Amanda Att Vara lite barnvakt,  tjäna lite pengar inför Göteborg på söndag. Så kan jag dra till............ ullared. 😂 nä skojade bara.. till gymmet såklart.!
 
Vaknade av en märklig dröm, drömde om Roddy Benjaminsson. Ni vet gladiatorn.
Men kanske inte konstigt...
senaste dagarna har jag verkligen insett hur jäkla het han är!! Ser han ju lite här och där. På Facebook och instagram..
My good hörrni, sicken gobit. 
Jag undrar får man bitas? 😉
Kanske därför som jag drömde om honom, det var en mycket mycket angenäm dröm .. hi hi hi men oxå lite otäck för jag visste att han skulle skjuta mig och Alexander Bard.! 😮😢
Va märklligt man drömmer va. ?! varför drömde ja det...
 
Ja men att han är en riktig snygging det ser man ju.  Har nog fått dille på killar med stora stora muskler. Men finns det något finare.... 
& han verkar så snäll oxå, och det är ju som på en gammal reklam vet ni, den där med en hund som står över en mycket mindre hund när det regnar, är väl alvedons reklam eller nåt sånt... är man stor måste man vara snäll.
 
 
Lånad bild.
 
Nä nu kallar liten, vi ska mysa i soffan. 
Pussar och kramar 
Anna ♡ 
 

Men vad roligt. :)

Tittade nyss på statistiken på bloggen den har gått upp.
Va roligt. 
Varför då undrar jag.
Jag som mest dravlar  i mina inlägg, skriver osammanhängande och ofta inget intressant alls.
 
 Ja det är ju roligt iallafall. 
 Sötkråkan  är numer vaken efter 2,5 timme... och leker och jag ska strax se om vi kan hitta något att äta. 
Det får bli en mycket  liten kort sov stund senare  annars sover hon  aldrig inatt. 
Det funkar ändå rätt bra i eget rum.  Inatt var väl lite sådär, ville gärna sov hos mamma och det klart hon får. Spelar ingen roll hur trött jag är ändå måste jag öppna ögonen, titta på denna lilla plutt  och stryka henne över huvudet innan jag slutar ögonen  och somnar om. 
 
Puss och kram 
Anna ♡ 
 
 

Samtalet

Ja för första gången har jag fått ringa till fonus och säga hur många vi kommer på min mosters begravning, minnesstund.  
Usch, känns ledsamt, konstigt, jobbigt och jag är ändå glad för att jag sluppit göra detta förut. Om det är till någon tröst liksom..
Som min syster skrev igår på socialt media att våra kusiner och deras familjer och deras barn aldrig någonsin mer får träffa sin mamma, fru och mormor och farmor.  
Va fan dom  hade ju kunnat få flera år tillsammans. 
Saga får aldrig sova över hos sin mormor, Sebastian kan aldrig baka bullar med sin mormor.
Alltså det är så hemskt, vad är meningen med det då? 
Men att plåga sig med de tankarna tjänar i get till, en sak är jag bara så innerligt glad för.
Att jag har mina föräldrar. 
Nä det känns inget bra alls. Men jag förtränger det liksom, tänker inte på det.
 
Denna vecka har annars varit lite blandad.  Varit sjuk, blivit frisk, inte haft motivation, fått lite motivation. Ja det har varit en blandad vecka.
Så är det ju med mig. Man vet aldrig riktigt , inte ens jag själv faktiskt. 
Bokade av passet idag på gymmet, kändes inte kul men jag känner mig inte på topp, jobbar på att hitta motivationen igen, komma över att jag måste hitta ett sätt att tycka det är kul att träna hemma och inte bara när jag kommer till gymmet. 
tar sån tid att komma dit bara.. 
Sen ringer mamma och frågar om Amanda måste hem idag, om hon inte kan köra hem henne imorgon istället, och det klart det går bra. Då hade jag ju kunnat fika med Jessica utan att känna stress. 
 Ja det förbli en annan dag.
 
Men bara för att jag inte gått på pass så har jag ändå tränat. Gick en pw och passade på att jogga nästan 2 km i sträck. Mycket bra. Till råga på ringde mamma mitt i joggat men ja gjorde något som jag inte gjort förut. Svarade och pratade, ja svarade iaf på mammas frågor medans ja joggade. Det ni... inte dåligt.
Man får se det lilla som stora framsteg.
Sen gjorde jag ett pass hemma, axlar,  biceps och triceps fick sig en omgång.
Skönt känns det nu. Ska ta lite mer mage senare.
Det här med pt känns inget vidare. Jag väntar nästan lite Att  veckorna ska gå så jag kan fundera om ja ska anlita någon annan.  Har minst 2 kandidater.  
Resultat blir det nog av det, men jag hade förväntat mig ett annat upplägg. Inte annorlunda resultat eller mer, men ett annat sätt bara. Fitlab är säkert bra men inget för mig.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Detta med stavning

Vill bara säga att jag skriver på plattan och därför så blir stavningen lite krattvarning på ofta. Försöker kolla medans ja skriver så det blir ordentligt men missar Ibland.
Så ingen tror ja är kass på stavning för det är jag inte. 😉

Dessa måndagar.

Jag känner juvel igen det där fenomenet att man säger ganska ofta...
 
"Jag börjar på måndag. "
 
Den meningen sägs nog oftare än nåt annat bland många.
Jag har till o med testat  tisdagar, onsdagar och lite blandar så.. för att se om de blir expert men nja. Kanske inte den jag var ute efter.
 
Och så är fallet nu lite. Fast nu är det onsdag och jag inser att Det här funkar inte, efter att ha pratat med marcus och för annat hans jobb, ja Visst är det hemskt. 
Ego som jag är, tänker bara på mig själv och så att jag får göra det jag vill. Så att jag mår bra. Jag jag jag jag ....
Den meningen var ironi blandat med väldigt mycket sanning.
Jobb är bra men....
 Jag kanske får äta upp de en dag. Men det får jag väl ta då.
Måste förstå, trots att det är mycket svårt, att jag i te kan gå till gymmet  på dagarna om jag inte vill,  ha med mig Ellie  förstås,  men de är ett litet stressmoment  så helst inte. 
Så det ska i fortsättningsvis, har jag sagt flera gånger förut med massa saker, bli hemma träning på kvällar, jag ska fan ha en stund då att träna istället för att äta något jag gärna vill.
Det kan , KAN bli riktigt bra. 
Men det sätts snart käppar i hjulet det är jag övertygad om. 
Men jag ska försöka iaf.
Jag har som så många andra och så många gånger förr sagt att jag ska göra si oxå och det och det... 
Blir sällan precis så som ja tänkt, man det blir alltid något. 
Och faktum att det nog huvudsaken.
 
Ellie sov förresten andra natten i sitt rum, somnade vid 22.00 sov till ja kl var väl sisådär 04.00 äta lite. Ligga hos mig så jag får klappa på henne lite, mysa. Sov sen i sin säng till ja vaknade med ett ryck  kl 08.20 typ.. upp!
För bövelen.
Alltså förstår ni... kanske kanske.. 
Och gissa... Nä fy FN. .. för mig själv. 
Jag ska bara hålla truten en stund. 
Min lilla älskling sov en mycket bra natt. 
Mamman sov bra med.
Nu är det kaffe, gröt och lite annat smått och gott. 
Ska planera lite f kassan, spännande  fattar inget Så är det någon som är haj,ring mig jag behöver hjälp. Annars klarar jag mig hoppas jag. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Nu får det vara nog med dumheterna!

Sitter här I sängen  klockan är väl sådär en 04.30 mitt i natten. Har precis varit och lagt Ellie i sin säng i sitt eget rum efter att ha varit och hämtat henne som vanligt till min då hon ville äta. 
Och vet ni vad.. sååå  mysigt det är .
Att ha sitt lilla barn så nära sig, att lägga handen på den lille kroppen och känna henne bli lugn och komma till ro när hon ligger hos mig, det är det bästa som finns.
Och vill hon amma mitt i natten, 4 gånger eller 1 gång då får hon det.
Jag gnäller om att jag har ångest för att tiden går så fort men vem har sagt att jag måste sluta med någonting som känns helt  normalt.? Och inte alls särskilt konstigt.
 
När jag tänker efter, varför gå  och må dåligt och grubbla och tynga min stackars syster med fånigheter, ( men som där och då känns jobbigt,  jag inser hur mycket hon är värd för mig, ) som när det är dags att sluta amma, när  varken jag eller Ellie är Redo eller egentligen vill det?
Nä skärp upp mig! 
 
 Min syster lindha, och ! Sanna bråding!  Är 2 stora förebilder. 
Vilka kvinnor.
Så starka personligheter, så fina förebilder, såna vackra människor.
Det är sån som jag vill,  bli när jag blir stor. Som min syster. Självsäker och fantastisk.
Jag känner mig så stark när jag pratar med min syster . Hon får mig att bli stark, jag får ny energi, blir säker på mig själv och ser upp till henne.
Jag kan inte klara mig utan henne, hon ger mig ett sorts mod  att stå upp för vad, och hur jag känner Och tycker.   Hon säger alltid vad hon känner Och tycker och jag  tar efter henne.  Så gott jag kan, men jag är fortfarande mesig där.  Men Man ska göra det, aldrig vara rädd för att säga och tycka och tänka som man gör.
Ibland undrar jag ändå  med mig själv, men det kanske är dom gånger då jag inte alltid hittar Mig själv riktigt.  När jag blir osäker. För det är jag. Väldigt ofta. Det är då man rådgör med den som är starkare, visare, och klokare för att få råd.. som ens pappa eller syster eller man icke att förglömma. Man är inte dum eller konstig för det.
 
Han, Marcus min fina man är oxå en riktig klippa mitt liv. Har så många  viktiga människor i livet och han är en av dom. Jag vet att han tycker jag är barnslig och säkert jobbig ibland men det får han ta. Han har valt mig och kommer få stå ut med Mig till döden skiljer oss åt. Det har vi lovat det håller vi fast vid. 
Jag älskar att se han med Ellie,  han är en fin pappa, en pappa alla borde ha, han bryr sig verkligen om oss. 
Min älskade, pappa till vårt lilla barn. 
 
Men för att återgå till ämnet. Funderar en hel del som ni märker,  Så därför skriver jag nu ner detta,  funderandet.  Jag tänker amma så länge vi vill, tänker inte bry mig om vad andra tycker. Och jag har inte stött på, tack och lov, någon som tycka något heller.   Men jag är så förbannat trött på det!
Att hela tiden bry mig om vad andra ska tycka,  när jag egentligen  vill  och borde skita I vad andra anser och tycker om det.  Ocn det ska jag försöka göra nu. Inte bry mig om att gå och tänka på att jag skulle vara annorlunda för att VILL AMMA.
 Jag ger mig In i en hetsk debatt om amning och om hur det är har länge man ska amma bla bla bla. men det kanske är bra för mig oxå. Att säga vad jag tycker och anser.
 
Jag har alltid tyckt att amning är helt naturligt, och det bästa för barn, det naturligaste såklart. Men kan man inte är det en sak, vill man Inte är det en sak. Man får göra som man vill. 
Såklart.
Jag gör som jag vill då ska andra det oxå.
Jag ammade Amanda tills hon själv valde att sluta någon  gång när hon var ca 9 månader, Tror jag.  Och det kändes helt okej. Ellie är Strax över 9 månader nu och verkar inte alls riktigt redo än. Och i detta fallet så bestämmer hon. Jag har aldrig sett att jag ska amma när hon är 1 år,  och tror fortfarande inte det.  Men skulle det vara så, så är det inget konstigt.
Den som lever då får se. 
Har sån ångest för att tiden går så satans fort och ska härmed försöka att inte stressa upp mig för det. Bara njuta av detta. 
Därför tänker jag att det är bättre och alltid bättre att göra som vi vill,  som jag vill. och inte bry mig och inte hetsa upp mig för ingenting.  
MÅSTE BLI BÄTTRE PÅ DET.
 
Imorgon eller ha ha ha om några timmar ska jag gå upp med ett leende och göra kaffe. Tänka på att det är fantastiskt mysigt att ha en bebis. Att det lika gärna kunde varit så att jag legat och sovit nu, för att vakna upp till dag utan vår lilla Ellie.  Det hade inte alls varit roligt speciellt när inte  min fina Amanda är hemma.
Då hade jag varit helt  själv. 
Nä jag känner det väldigt  mysigt att sitta här och skriva och veta att hon vaknar snart igen... men det är med glädje jag hämtar henne..  det är så mysigt att tassa upp och hämta in henne till min säng. 
Det är oxå väldigt Jobbigt att inte få den sömn man är van vid eller behöver men va gör det.
Om  hundra år. 
Nä jag ska försöka ta tillvara på  dessa stunder för dom kommer aldrig tillbaka (de orden kommer skrivas många gånger här i bloggen likaså att tiden går såååååå fort.. )och det om något, kommer vara jobbigt. 
Dessa stunder , och även de som jag upplever som "jobbiga" kommer aldrig tillbaka, det gäller nog att tillvara på dom oxå. (Och det är mest när jag inte fått sova ordentligt som det känns olidligt jobbigt och extra tungt och svårt. )
Nä jag funderar på att, försöka att inte gnälla om allt som är jobbigt och bara försöka se de positiva i det. Och det är något jag måste jobba med, så  är det den här stressen jag känner inombords hela tiden.  Den är mycket jobbig. Därför är det bra för mig att saker tar lite  tid ibland , så jag hinner med.
 
Jag kommer ju hinna med och allt ändå, det är inte det som är det viktigaste heller,  att hinna allt, familjen och välmående kommer alltid i första hand, men man klarar så mycket mer än man tror.
Jag blir förvånad när JAG tänker på saker som jag alltid tänkt på väldigt mycket och som betyder, betytt väldigt mycket för mig förut,  och som jag inte alls bryr mig om lika mycket längre. Skulle det hända något så klarar jag av det. Det vet jag.
Jag har min familj.
  
Nä om jag skulle försöka vila ena ögat en stund.
Att vila båda är överkurs och sova ordentligt det kan jag göra när jag blir  gammal.... på en solstol vid havet någonstans i världen. 
Det är ett löfte till mig själv. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Lycklig

Trött, lycklig, varm, glad och tillfreds  är några saker som beskriver hur jag känner i denna stund.
Känner mig Inte såååå  himla sjuk längre, lite hosta kvar och lite snörvlig  men nu ska det nog gå igen. 
Idag har vi gått en kort promenad, ska se om jag kan få till en lite längre strax, efter detta. Sen har vi varit I affären, lagat lite mat, pysslat och jag har faktiskt flyttat in Ellies säng i hennes eget rum. Får se om det kommer funka. Annars är det väl bara att flytta tillbaka den dit den hör hemma igen.
De är mest för att ev få lite mer sömn, inte så orolig sömn, och för att inte Ellie ska bli störd av sin pappas förbaskade snarkningar. Lite oxå för att hon kanske inte ska vakna 2 till 4 ggr varje natt och vilja snutta. 
Ja vi får se,det kan ju hända att hon får flytta tillbaka vare sig hon vill eller inte. 
I denna familjen är det mamman som har separationsångest  från barnen. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

GLAD PÅSK.

Ja trevlig påsk. Sitter här i soffan och bara är en stund, förkylning som bråkar med mig men det blir väl sakta bättre.
Igår var vi hos farmor och farfar och åt lite mat, idag bär det av till mamma och pappa och imorgon blir det att fira Lennart som fyllt 40 hemma hos Marcus syster.
 
Ellie sover och jag passar på att skriva i lugn och ro, vill äta men är i te hungrig och kaffe har jag druckit. 
Alltså jag tror att Ellie kommer gå långt innan hon är 1 år. Därför att hon är envis så in i vassen, och på barnen dag händer ju lika mycket som det händer för mig på typ en månad!
Inte riktigt men det känns så. Hon reser sig mot saker så fort hon ser sin chans, och man blir ju livrädd varenda gång.
Tänker på att hon kan slå sig, överallt. Pratade faktiskt igår om att fortsätter det i denna takten så kanske vi oxå köper en sån där  muppig  hjälm. Alltså dom är verkligen inte fina, men muppig  eller inte, är olyckan där och man har en muppig vadderad hjälm som skyddar så är det ju jättekäckt! 
Så ... ja det ska vi allt tänka på. 
Men jag hoppas inte att hon går.. Hon kryper ju på sitt eget sätt och det går lika fort så fram kommer hon.
Det är så häftigt att det händer så mycket så fort hela tiden, samtidigt som jag i ser att mer än 9 månader har gått av vårt liv tillsammans. Det går för fort, det kommer jag aldrig vänja mig vid. Inte när det gäller det, iallafall. Det är faktiskt jobbigt tycker jag. Påminner mig om att jag snart är tillbaka till verkligheten igen. Jobb mm. Just nu lockande i te alls och jag tycker inte alls det ska bli kul. Saknade inte alls, i te en sekund.
Man hinner ju fundera  en hel del när man går hemma och har det mysigt. 
 
Ja det ska bli spännande.
 
Igår skrev jag på Facebook att jag gärna skulle ha förmågan att kunna stanna tiden och även gå tillbaka till minnen och sånt som aldrig försvinner. Sånt man vill leva i igen, som i gen annan kan förstå.
 
Vilken övernaturlig förmåga skulle du vilja ha om du fick välja?
 
Det finns så många ögonblick som jag ser i huvudet...
 Dagen då min  Amanda föddes, min fina tjej. 
Dagen då jag och Marcus gifte oss, hur vackertdet var i trädgården, solen, jag och pappa arm i arm, Amanda som var så fin, lindha som sjöng så fint... prästpolisens  fina ord.
Dagen då vi tog ut det sista äggen, hur de fryses ner, tinades upp, några försvann klarade helt enkelt inte den processen, ett enda  litet ägg klarade att tinas upp, utvecklade och fick bo i min mage i 9 månader. 
Minns när dessa 2 barn föddes.
 
Sen finns det minnen som är gamla, minnen med min mormor och morfar, har vi träffades jämt, buss resor till stan jag och morfar gjorde. Hur vi köpte brevpapper, jag sparade alla busslinjer som sedan blev bussbiljetter när vi körde runt trädgården hemma med gräsklippare och kärra pappa gjorde.
Dessa minnen man har pratar man så sällan om, blir liksom Inte av, men för att komma ihåg och bevara så måste man kanske prata om de ibland. 
 
Hoppas mina barn växer upp med så fina minnen från sin barndom som jag har från min barndom.
Men jag kan noga en sak, det var bättre förr, jo det var det. Vi har klarat oss hela livet och blivit bra människor, jag önskar så att mina barn fick uppleva och vara i den barndomen som jag växte upp i. 
 
Ha nu en bra påsk vänner och ovänner, fast det har jag nog inga.
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 
 
 
 

Långfredag

Snörvel snörvel... precis så är det påminna långfredag innan påsk.
Förkylningen hoppade på mig i ett obevakat ögonblick och har gjort mig lite dålig kan man säga.
Igår och idag är värst. Ingen träning blir det för det vågar jag inte men jag längtar efter nästa vecka för då måste jag bli frisk igen.
Idag ska vi till Gunnel och Carl inge kl 13.00 och imorgon ska vi till mina föräldrar kl 12.00.
Så skönt att träffa alla man tycker om. 
 Nä ska hoppa upp i soffan och glo i en tidning, orkar inte göra ett Skit. Räcker med att jag bytt säng kläder i våra sängar, det tog musten ur mig. 
Så.........
Puss och kram 
Anna ♡ 

skitdag

Kroppen vill inte alls idag. Jag är trött för jag har sovit dåligt det senaste nätterna, Ellie oxå. Fick avboka mitt pass oxå, jävla Skit.  Ser ju alltid fram mot torsdagar för då får jag ju åka till gymmet. 
Ellie gnäller och vaknade tidigare än vanligt oxå. Känns som att hon I te sovit klart riktigt.
Ingen ork till något. 
Fan Skit. 
Skitdag.
 Vill träna men  jag orkar faktiskt inte. Jag gnäller lika mycket som Ellie idag  så det är nog tur vi är ensamma hemma.
Skulle vilja vila mig en stund men det funkar inte riktigt. 
Ja ja..
Kanske skulle åkt till blåkulla  ändå...  
 
Puss och kram 
Anna ♡ 

Liten blir stor.

Ja Ellie ställer ju sig gärna upp vidsaker nu. Och idag ville hon gå efter sin lära gå vagn. Lilla hjärtat. Filmade för det är ju roligt att ha.
Det är allt med blandad förtjusning hon växer och blir större. 
Undra om det gick lika fort när Amanda var så liten..?
 
Ja vaknade idag med lite ondare hals och det känns ju inte kul. Får ta det lite lugnt med träningen då för jag läste att det inte är bra att träna just då. 
Borde egentligen lära lite mer om just det, trots att jag sällan sjuk, men det är ju bra att veta.
 
Nu sover Ellie och jag tar det faktiskt bara lugnt. Dammsugaren jobbar för fullt och jag ska boka lite fler pass på gymmet. 
 
Så ha en fortsatt trevlig dag
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

RSS 2.0