Måndag. Ny vecka. Nya funderingar.

Ja tycks inte göra något annat än fundera. Så känns det iallafall oftast.
Är väldigt bra på att kritisera och dömma och vara lite elak mot mig själv. Det är inte bra såklart, men vet inte hur jag ska komma ifrån det bara.
Gnäller och gnölar på mig själv för att jag tränar så sällan. Och är det inte för sällan då är det för dåligt, för lätt, för kort tid, för klena övningar, för korta pass...... listan kan göras ännu längre.
Det stör mig att det ska vara så besvärligt jämt.
 
Vill så mycket men de finns inte alltid tid och möjlighet att göra det jag vill. De är oftast då jag sjunker ner till botten igen, deppressioner är nog något jag har mycket lätt för att få och svårt att klara mig ur.
 
Men en ska som är återkommande och som jag vet jag måste jobba med är just att jag har alldeles för höga krav på mig själv. Jag kan ju inte träna för att må bra för att sen komma hem och sen stressa ihjäl mig, stå halva kvällen och laga mat för att alla ska bli nöjda och glada och göra allt annat oxå, ta hand om och umgås glad och lycklig med man och barn. Det blir för mycket och då blir jag arg, irriterad, lessen och sur.
 
Men idag gjorde jag något ja inte gjort på länge. Jag tränade hemma! Det var riktigt kul förutom att jag fotade till Ellie rätt i pannan när hon i ett oövervakat sekund gick bakom mig precis i uppåtsvingen i en donkey kickspark. Stakars barn.. hon for i golvet men de gick ju bra. Då vill man bara gråta en skvätt.
Men men vi fortsatte lugnt och fint och fick ihop ett svettigt och bra pass med flera olika övningar.
 
Ska snart på spinning med Amanda, måndagar och torsdagar och lite fredagar är helt klart veckans bästa dagar!
 
Puss & kram
Anna<3
Flätade Amanda hår. Jättefint blev det. <3

Saknad.

Ja här är inte alltid så mycket aktivitet men jag kikar in när jag har något att skriva och när tid finns. :)
 
Idag är det VAB. Förkylning och snuva lite hosta. Amanda skulle va hemma tyckte jag oxå då hon är riktigt förkyld men vaknade o va supersur och gick till skolan ändå. Ja kan inte hindra henne så de fick hon väl göra då. Hade hon haft sin telefon kankse de låtit annorlund, jag vet inte.
Hon får nämligen inte ha den pga en del omständigheter.
 
Det är nästan det enda som biter på henne.
 
Jag och Ellie har varit iväg och köpt en pumpa, en liten pumpa. Amanda har en stor och Ellie måste ju få en liten. Så de ska vi skära iordning senare när Amanda kommer hem.
När vi var i affären så fick Ellie mjölk av en kille som stod och bjöd på det, hon blev så till sig att hon glömde säga tack och dessutom spillde ner sig.
Jag förklarad eför henne att man alltid ska säga tack när man får något. Okej sa hon.
Dom hade inte små pumpor på ica så vi körde till hemköp istället och när jag kom med den lilla pumpan blev hon jätteglad. Tittade på den och klappade lite och efter ens tund tittad ehon på mig och sa: "tack". De syndes på henne att hon förstod vad jag sagt i affären. Så duktig så.
" men vad tung den är" sa hon oxå. Hon hade den i knät hela vägen hem.
 
Annars saknar jag faktiskt jobbet idag, känns så skönt att känna så. De tär riktigt kul trots att jag kämpar med att övervinna mitt ordningssinne en smula och även att bli riktigt smutsig och kliva i skiten i världens största stövlar t ex. De är inte helt lätt kan jag säga. Men de blir nog lättare efter ett tag.
Nu är det full fart mot helg, Amanda åker till pappa och vi är väl hemma, åker nog ingen stanns när de är snuvigt, måste ju tänka på lillplutt, Gustav som kan vara hos mormor, vill inte smitta han eller hans mamma med någon bacill.
Det blir nog säkert lite gott ikväll framför tvn, dobidoo, skavlan och kanske någon film.
Mysig helg helt enkelt.
 
Nu ska vi strax laga mat och Ellie sitter och pusslar bredvid mig. Hon älskar att pussla, och är så otroligt duktig, vårt lilla geni. :)
Det är minst 20-25 bitar som gäller. Hon har verkligen knäckt koden med just pussel. Så duktig är hon för att vara så liten. Jag fascineras varje dag över saker hon gör.
De var så längesen Amanda var så liten så man har glömt en del, men jag vet hon var och är duktig på väldigt mycket sånt oxå.
Trots att just nu är det mycket tonårshormoner, ilska och knepiga utbrott som tyvärr får mig att bli lika arg och vresig.
Men det går väl över med tiden. Hoppas jag.
 
Puss och kram
Anna <3
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Äntligen!

Så kom äntligen storken till gökhem. Lördagen den 15/10. Jag har blivit moster igen till en liten kille. Så himla mysigt, och jag har väntat länge. Imorgon tisdag ska jag åka och hälsa på. De var ju inte längesen vi själva hade en sån liten men tiden går så fort. Så det gäller att ta tillvara på tiden för snart är han 2 år han med.


Frukt

I boken "hormonsmart mat och effektiv träning" av Martina Johansson skriver hon så mycket bra. Och blandannat om frukt.
 
"Fruktos som finns i frukt är tvärtom vad många tror en stor bov när det kommer till både bukett och leverförfettning och med det en ökad risk för leptinresistens, insulinresistens och alla västerländska sjukdomar som är förknippade med den .

Jobba på den där avokadon.

Jag tänkte på sak som har med mat att göra. Jag tycker det är väldigt onödigt att kommentera vad ett barn äter. (Ja om det inte är godis till frukost,  middag och lunch, då är det en annan sak)

Nämen såhär.. de hände nämligen ganska nyligen att vi satt och åt och Ellie som verkligen gillar Avokado smaskade på just det.  Då var det ju så att det skulle kommenteras om vad man själv tycker om det.  Hur man kan äta det och om det är gott  etc etc, och jag tänkte inte mer på det då, mer än att jag sa att jag tycker det är riktigt gott och då med krydda på eller en röra. Men sen efteråt så pratade vi om det, för det hände en annan sak oxå som jag blev ganska irriterad över.  

Men grejen är att jag tycker man ska passa sig för att kommentera såna saker. Om man tänker efter lite. Speciellt till barn som är ganska lätta att påverka. Blev ganska rädd att Ellie skulle rata avokado sen efter det.  För kommer det från en mormor eller farmor eller annan kär person så kan det ju faktiskt ha stor effekt på ett litet barn. 

Nu åt hon det igen dagen efter så det var ingen fara, men såna saker kan sätta sig i minnet och de är inte alltid bra. Jag är jätteglad och tycker det är jättebra att hon äter och gillar det. Bättre det än massa massa frukt i tid o otid. Och man behöver faktiskt inte lägga in sina egna åsikter i vad andra äter. Varken stora eller små.

För  vem och vad kommenterar man om man ser ett barn som äter en bulle eller ett barn som äter en avokado? Inte alltför ofta barnet med bullen men barnet med avokadon är intressant. 

Men händer det igen då säger jag ifrån. 

 

 Lånad bild.
 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

RSS 2.0