Mors dag

 
Min älskling han tänker på mig minsann.
 
Jag älskar er mest.❤
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

Pt online.

 Fitlab.se rekommenderar jag INTE.
 
Har haft de nu i 12 veckor.  Jag förväntade mig övningar,  upplägg och pepp utifrån mina förutsättningar. Fick övningar enbart för gymmet, alltså i maskin (så jag gjorde om alla övningar själv men de var ju inte mening och i te mitt jobb) sena svar på mail, ingen som helst pepp, liksom allt va besvärligt.  
Jag anser att en pt ska kunna tänka sig att inte ha så många kunder att han eller hon ska kunna slänga iväg ett mail till sin klient, Hej hur går det? Även om klienten i te bett om det. Skulle jag gjort om jag var pt och jag skulle bli glad o peppad om ja fick de av min pt.
Nä allt annat än bra, såklart har de påverkat motivationen oxå,  jag har gjort mina egna program o egna övningar för de har inte funkat annars ju. 100 gånger bättre än de han  gjort till mig.  800 spänn i sjön. Ingen förlust så sett men jag hade så höga förväntningar, och var så glad över detta. Spänd och lycklig.
Men där bet ja mig i tungan direkt.
Fick ett mail av han när jag skrivit att jag  vill ha lite andra övningar än bara i maskin, detta var kanske för minst 5,6 veckor sen,  eftersom jag inte kommer till gymmet. Då skrev han tillbaka att jag ju hade  sagt att jag skulle komma till gymmet några gånger i veckan,.... Och att det var minsann det programmet som skulle följas o inga ändringar skulle göras. Så jävla dåligt.
 Men hallå..  saker kan ju ändra sig när man har småbarn,  vilket jag upplyst honom om. Då ska ju han som har betalt för det kunna hjälpa  mig med de programmet tycker jag.  Men icke.
Är inte utbildad pt men att man faktiskt kan ändra i programmet för att få ut mer av träningen vet till o med jag.
så jävla lättförtjänta pengar för han, usch säger jag. 
Kass pt kommer aldrig rekommendera dom till någon.
märks väl att de va ett nystartat företag.
kanske hade blivit bättre om jag från början hade fått tjejen som jobbar där som han sa jag skulle få. Hon kanske hade gjort ett bättre jobb.
Dom finns även på instagram. 
 
Nej så nu väntar jag med spänning på en annan tjej som snart är färdigutbildad pt. Kostar hon inte en förmögenhet så tänker ja kolla o  ja kan ta hjälp av henne sen när jag börjat  jobba och alla bitar fallit på plats med alla nyarutiner de innebär för mig o Ellie,  då ska jag anlita henne. Hon är i närheten, hon vet vem ja är, vad ja har för förutsättningar,  har 3 egna barn så de tvivlar jag inte på. 
Sen finns de en tjej på nätet ja har kontakt med, men de är ju de vill inte gå på niten igen, men de är lockande för jag behöver peppen och motivationen.
 
Jag har en idé om en sak som jag ska kolla upp, om de går i lås så berättar jag annars är de min hemlis.
 
Ja de löser sig. 
Nu ska vi fira mors dag först.
 
Puss och kram
Anna ♡ 
 
 

Lördag

Idag var vi hos mamma o pappa och firade olle som fyllt 2 år. De är min brors son.
Gjorde hastigt och lustigt ett jättefint bamse kort Imorse.  Och talangen att rita sitter fortfarande kvar, jättekul.
har alltid gillat att rita o måla oxå är faktiskt ganska bra på det. 
Nu finns ju inte tiden eller viljan, mycket annat som prioriteras såklart. 
 
Glömde ta med sittdelen för jag hade tänkt byta nu, lite svårt att behöva byta ut grejer för att Ellie växer,  så är det. 
Men jag gör det, såklart, men att vänta en vecka till är i te hela världen. Hon sitter Lika bra i Ligg delen än så länge så spelar ingen roll.
dessutom vet jag vart jag har henne när hon sover t examen om hon alltid har sele i vagnen. 
 
Igår var vi ju i ullared och handlade lite , snabbt och fint gick det, köpte en skrivbok där jag ska samla alla recept och liknande som jag använt till oss o till Ellie. Den ska hon få sen.
 
Är så himla glad att Ellie sover så fantastisk bra nu. Helt otroligt är det. Båda mina barn sover bra. 😉
 
Imorgon är oxå sista dagen på min pt tid.  De blir ett annat inlägg.
 
Puss och kram trevlig lördag.
Anna ♡
 

Tiden går. ..

Idag var vi en snabb sväng gillar ullared, gekås. Vi åkte tidigt och kom hem kl 14. Perfekt. Blev ju lite till att tänka om nu när vi bytt stol i bilen o allt, nu blev de ju inte så enkelt att ta med babyskyddet som vi gjort förut. Men Ellie satt så fint o snällt i vagen, ibland bara henne en stund. Men det gick superbra.
nu klarar jag mig ett tag till, men jag tror i te ja fixar att åka ensam så igen. NÄSTA gång så måste Marcus följa med, dels för att jag blir så trött av att köra så långt Och sen för att jag inte helt ska stressa sönder mig själv. De va verkligen i ga som helst problem ,som de sällan är, men jag är ju en expert på att hetsa upp mig, irritera mig och bli sur för minsta lilla.
Känner ändå att jag inte kan koppla av o titta på det jag vill. Marcus har inget val, om ja åker igen, vilket ja hoppas så kan han ta Ellie , eller rent av han kan va hemma med henne allra helst.

Trevlig helg på er

Puss och kram
Anna ♡

Nytt jobb.

Ny vecka och nya tag. Har kommit in I en period där det lite känns som att .."äsch jag tar tag i de en annan dag ,Tänker mycket bara vara, bara göra de jag vill inte vad jag förväntas göra eller vara. Orkar inte göra saker för att andra ska tycka jag är duktig, Skiter väl i det. Orkar inte. Vill inte. Bryr mig inte om det. "
Ja så känns det just nu.
Märkligt att allt ska funderas så in i helvete på. 
Saknar gymmet grymt mycket, vet inte ens när jag var där sist. Tappar så otroligt lätt motivationen, tänker på allt som jag vill och fastnar lätt i negativt tänkande och tänker sällan på vad jag faktiskt har, de är inte bra. 
Men eftersom  Marcus nu strax börjar på sitt "nya" jobb, hoppas jag att allt blir lite mer som vanligt och att när allt lagt sig, och han kommit in i det, att jag ska kunna åka till gymmet igen. 1 gång i veckan iaf.
Då kan ske jag kan  hålla motivationen upp även hemma.
 
 Ska se vad jag ska göra för kul övningar idag, ska kolla på instagram där följer jag en del bra sidor där man får träningsprogram för varje dag, olika övningar,de är inte många mellan 6 och 10 typ. Men som vi säger i vår familj, allt bättre än inget.
 
Imorgon ska jag på ett spännande möte.
 
Puss och kram
Anna ♡ 
Svårt nog ibland kan jag säga.
 

Jaaaa jag visste det.

Så jäkla fantastisk är han. Måns zelmerlöv. Och en riktig snygging. 
Han vann och de visste jag ju att han skulle göra. Så jäkla bra. 
Härligt nu får vi anordna en sån tillställning till. Kul.
söndag och Amanda kommer hem från  mormor och vi ska inte göra någonting idag.  Bara mysa.
 
Sitter faktiskt och kikar idéer till 1 års kalas...... lite jobbigt faktiskt. 😆😐☺
fast kul. 
Det blir inget storslaget, vi är inte riktigt såna, men lite måste man ju fira. Många år sen Amanda fyllde 1.. hon ska få va med o planera sen om hon vill, jag vet hur de ska bli men vill bara ha lite tips o idéer till finslipet. Det blir inget socker och så nyttigt och bra som de bara går. 
 
Pinterest är skit kul att titta på, hur mycket kul finns det inte?
 
Puss och kram 
Anna ♡ 
 
 

Halkade dit...

Hittade ju värsta sidan med kläder igår ... next direct. Skulle ju inte beställa något men jag kunde inte hålla mig..
så hem om några dagar kommer ......
Tvungen att testa.. ska ta en kik där sen till hösten igen.  Kanske hittar jag och manda något och.
Annars är de kväll på Smörkullen. Det blir väl lets  dance kan ja tro,  måste ju se Magnus dansa.... Denna snygging.. 
Skor.
Men jag ska köpa blommiga kavat till Ellie oxå. Bara måste det för dom är ju så söta så de finns inte.
Får se om de blir sandaler eller vanliga. Beroende på när hon går. Kanske blir lagom med sandaler. 
Nu får hon ha dessa så länge, hon går ju inte än så ingen brådska.
antar att de blir med Ellie som med Amanda,  att hon kommer ha Massor med kläder och inte hälften kommer användas.. 
 
Trevlig helg på er...
 
Pssssss... igen...måns tar hem hela skiten imorgon bara så alla vet.. de är ja säker på. Nog den enda låt jag någonsin känt när de gäller den tävlingen att den kommer vinna. 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

Uv klädsel i solen.

 
 
Jag tänkte köpa uv kläder till Ellie. Är klart säker på att det är en bra investering för hon är nog minst lika känslig som  jag när det gäller solen.
Tänkte köpa på lekmer när jag beställde stolen men de vardåligt utbud där. Sen funderade jag på jollyroom... men efter lite googlande så har jag beställt 1 solhatt med uvskydd och 1   uv keps med solskydd i från sidan, barn solen. 
 
 Slängde iväg en fråga på fejjan om solglasögon oxå och fick många bra svar. Och till slut bestämde  vi oss iaf för att till att börja med faktiskt INTE köpa några. Dels för att man tittar inte rakt upp i solen, och gör man de en gång så gör man de antagligen inte igen. Jag är ingen solmänniska och har jag aldrig gillat sol o värme innan så gör jag det inte mer nu och därmed ingen fara att jag drar med mig Ellie till stranden. Kanske drar ut på altanen när solen gått ner på kvällarna... Fniss fniss. Små barn ska ju faktiskt inte ens vistas i solen, och sen sitter dom kvar då? Ellie kanske inte alls gillar det. 
Nä vi struntar det.
Ibland är det  bra att tänka på saker innan man stressar iväg med det.... gäller i allra högsta grad mig.
Sen ska jag även beställa uv kläder, men de ska jag göra från en sida som heter next direct.  Guud vilken underbar sida och vilka fina kläder... Åh där ska jag handla ifrån.
Hade jättefina uv set.
Jag sa till Marcus att jag förstår verkligen att folk kan sätta sig i skiten, inte fixa att betala, hamna hos kronofogden och liknande för att de är så enkelt att handla pånätet.  Jag skulle oxå kunna handla hur mycket som helst men jag är av den sortens människor som sparar pengar till det jag måste ha och vill ha.  Skulle aldrig falla mig in att handla om jag inte har pengar. 
Jag handlar gärna, mycket gärna till mina barn  men jag ska kunna betala med en gång. Eller snarast möjligt.
aldrig på någon kredit eller lån.  
Så nu ska jag och Amanda och Ellie åka till ullared har vi bestämt. Det blir nog den 29e. Hoppas inte de är mycket folk.... usch. Men lite med blandade känslor serjag fram emot detta.
 
Så är jag så sugen på att köpa ett par kavat skor till.... såg så fina blommiga.  Men dom är dyra. Hua mig. 
Nä de får vi suga på lite. 
 
O imorgon är det fastedagen. Ingen större bedrift egentligen mot hur det brukar vara. Men de är kul att prova lite olika saker och se om de är något som kan bli en bra rutin. Så är det ju fredag och de där förbaskade suget slår mig väl i huvudet igen   varför liksom... när det sällan finns på vardagar men kommer på helgen vad är det då som inte står rätt till..... Åh blir tokig. Jo då sitter allt i det där klotet som sitter på halsen.
de är så.... allt sitter i huvudet.
Men så kan man ju undra vad jag skulle fylla mina dagar med om jag inte funderade ständigt på mat och träning... ha ha ha ... 
de är ju så mår man inte dåligt så är det ingen fara, o de gör jag definitivt inte, tycker bara att de är frustrerande att jag är lite dålig på de där med mat så att jag har svårt att gå ner de där 10 till . Men va ska ja ha bråttom till då... inget. Ja ska ingenstans och går jag inte upp utan ligger Här på mina stadiga.. ja vad spelar de egentligen för roll då?
likväl som andra jiddrar med sitt så kan jag jiddra med mitt. 
Nä klockan är mycket... jag är trött. Bäst ja lägger ifrån mig denna plattan nu annars kanske jag beställer något mer....
 
Pssssss.....Vet ni.... jag tror Måns Vinner hela skiten, Sverige tar hem det igen. Hi hi hi
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Att glädjas över det man har.

Kan vara nog så svårt.
Faktiskt.
alla borde vi nog göra det lite mer och lite oftare. Stanna upp Och tänk en sekund.. 
jag borde verkligen göra det  oftare.  Jag undrar bara när jag ska lära mig det?
det är nyttigt att ibland tänka på att i te ta saker och ting och människor för givet, att inte ta stunden för given.
jag är otroligt känslig för rutinbyten t ex, när saker som alltid varit på ett visst vis,  t ex ändras.
svårt för när saker och ting inte är som de brukar helt enkelt. Men jo Ibland så går det  bra.
vet i te om det är livet som kommerikapp mig. Saker och ting händer, hela tiden.
Det går för fort. 
 
Bara en sån simpel sak som att jag nu har lagt Ellie. Klockan är 20 10 och hon har sovit i ca 20 min. Antagligen sover hon hela natten till imorgon. Som jag funderat och filurat på hur i hela friden de skulle gå. De  har väl gått helt fantastiskt bra. Och hur jag lyckas fundera mig smått galen över hur jag ska sluta amma, kunna byta ut henne bilbarnstol, packa ner himmelsängen, rensa ut små kläder, ja  men allt sånt där.  Det är en sorts rädsla och den är jobbig att leva med väldigt ofta.
 
Sedan moster gick bort har de hänt saker, som känns lite jobbigt, såna saker som jag funderar på när jag är själv. Men då är det skönt att man har vänner och familj att Prata med.  
 
Saker kommer alltid att hända,  det hemskaste av otäckheter men vi har varann. Vi har alltid varann.
Det var ju så vi sa.. det vi lovade varann....
                                                                           "Härifrån till evigheten...."
                                                                           "From here til eternity ....."
 
Ta hand om varann. 
Pussar och kramar 
Anna ♡ 
 
 

Ensammer ....

Ja o Ellie är själva såhär på onsdagens kväll. 
Rätt skönt.
Idag har jag köpt skor till Ellie, åh så nöjd jag blev. 
Jättefina. Kommer bild när dom landat.
annars har jag hunnit med träning, och de är en sån dag när jag återigen har träningsvärk,  de är såååå skönt. 
De skönaste är nog ändå träningsvärk i rumpan.   Lite knasig jag vet.
Idag har jag haft fasta igen, tänkte mig de onsdagar och ev fredagar. 16 timmar eller 17.
de funkar bra, i get som är nytt direkt, och ha läste till o med att en del kör på de med lchf, inte alls konstigt. Har alla verktyg för att det ska bli skit bra så varför inte testa.
 
Puss och kram 
Anna ♡ 

Wow vilket verktyg.

Jag hittade värsta sidan på nätet.
din träning.se 
vilken härlig sida,  en Anna sida. 
Så gissa vad jag gjorde igår... jo ett finurligt träningsschema för mig att ha med barnvagn ute och så gjorde jag ett kettlebell program som jag precis avslutat.
 
Kettlebellswing 120 st
Alla övningar är med kettlebell.. och med extra vikter på anklar
utfall 3*10 varje ben.
russin twist växelvis ett ben i luften 3*20 varje ben.
biceps curl 3*10
draken mycket tuff övning mycket balans, fick ont i en stor tå pga spänning. 3*10 varjeben.
front squats med knip i uppläget 3 * 10
3*10 good morning.
3*10 hakdrag
3*10 latsdrag/enarmsrodd varje arm
3*10 axelpress
3*10 donkey kicks med gummiband.
 
Inte jättemycket övningar men jag tror Inte alltid de är hur många man gör som Spelar roll utan hur man gör dom, vilken intensitet och vilka övningar det är. 
Idag gjorde jag inga jättetunga övningar hade bara min plutt kettlebell på 8 kg. Men jag Vill  Verkligen ha 12, 16 och 20 kg oxå. DET står på min önskelista. 
Svetten rann iaf när jag var klart. Behövde heller inte väcka Ellie idag som jag tänkt efter lite drygt 1 timme ute i regnet, hon vaknade självmant. Perfekt.
 En sov stund till senare och sen hoppas jag hon somnar lika bra som igår strax innan 20.00 ocb sov hela natten till kl 07.15. Fantastiskt skönt. 
Jag har verkligen fått tillbaka min goa sömn, sover riktigt bra. Underbart att lägga sig under täcket på kvällen och bara somna gott. 
Hann ju givetvis duscha innan liten Vaknade oxå så nu är det bara att vänta på matdags. 
 
Jag vann första delen in tävlingen om en tatuering igår på instagram, så himla kul. 
Så nu ska jag klura ut bästa motivet, stället och idén  och hoppas jag vinner oxå. såklart. Vinner jag berättar jag givetvis motiv mm.
 
Puss och kram
Anna ♡ 
 
 
 

Söndag

Ibland kan något litet litet göra en så glad. Ett litet meddelande kan få en att lysa upp.
Blev jätteglad idag när en tjej från gymmet hörde av sig och undrade hur det går för mig. För mig var det jätte roligt att få. 
Hon är jättebra och trevlig på alla sätt. 
 
Henne vill jag ha som pt. Hon vet lite vem jag är, vad jag kan och vad jag vill och hur jag tränar. Hon har oxå barn, 3 st så hon vet det där. Hon vet att jag periodvis inte kommer till gymmet så alla förutsättningar för att det skulle bli perfekt finns ju. 
 
Hoppas att det blir så. Jag behöver iallafall någon som kan hjälpa mig, motivera mig och då speciellt med maten. 
Ber jag Marcus om glass så får jag det. Vad jag än vill ha så får jag det Och det är inte optimalt. 
Det måste bli ordning på torpet nu. 
 
Jag funderar på snygga träningstights,men de ska jag köpa när jag blivit med lite kilon eller fett, vilketsom, sen ska jag boka tid för tatuering. Måste ha lite kul att se fram emot. Mål så att säga.
 
Motiv är redan klartdet oxå. Men att vara mammaledig blir man inte rik på. 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Åhhhhhhh Hej vad det går.

Men jösses! Där kom  motivationen och bara kraschlandade rätt i huvudet på  mig.
Alltså vad händer?
ena dagen är jag så nere att ja kan gnaga på alla otäcka rötter under jorden  och känna dom kittla mig på näsan för att nästa dag bli helt galen.. 
om jag inte kan bli klok på mig själv hur ska då andra bli det?
jag är en mycket mycket kännande människa, kass på att uttrycka mig. Känner ner jag på ett vis då känner jag verkligen ordentligt just så, Är jag deppig då är jag REJÄLT  deppig och är jag glad då är jag ordentligt glad.
 
Skönt såklart men man får banne mig hängar med isvängarna kan ja säga. 
 
Från att igår vara helt ur balans så slog blixten ner i huvudet idag.
Utnyttjade promenaden till att köra några vändor  tabata utfall steg efter barnvagnen. Fan va jobbigt, det tror man inte men testa!
 Sen utnyttjade jag att de ser för jäkligt uti vår sk trädgård, och hoppade lite upp o ner på en sten i lagom höjd, step upp,  fy satan va jobbigt. Sen hade ja ångan uppe kan man säga. Parkera räservagnen på altan in o byta om och sen körde jag.
 
3*20 kettlebell sving. Knäböj upp med kettlebell i taket och ner igen, kniiiiip  med rumpan i uppläget. 
3*20,15,12 jump squats.
3*10 kettlebell på ben. Håll kettlebell på utsida lår och sträck ut benet år sidan. Lyft inte kettlebell utan håll bara den still. 
1*20 stora kliv i plankan.
1*20 hopp åt sidan plankan.
1*15 snabba kliv plankan 
3*20,15,12 donkey kicks med band. Har oxå a,ltid på mig extra vikter runt fotleder.
3*10 axel framåt. Band
3*10 axel åt sidan.Band. 
3*10 axelpress med band.
3*10 biceps curl med 10 kg.
 
Sen orkade ja inte mer och svetten rann. Dusch och nu ska jag göra lite förslag på Hiit program.
Tycker det är bra att ha mycket sånt färdigt för jag vet att jag tappar lusten om jag inte kommer på något att göra. Då är det bara att väljaett program ju. Smidigt som tusan.
FREDAG PÅ INGÅNG.
 
Puss och kram
Anna ♡ 
 
 
 
 
 
 

Pt

Ja fick ett pm igår kväll 
Det är ju inte utan att man blir lite sugen. 
Har ingen bra erfarenhet av pt, på de jag köpte har jag ca 1 vecka kvar. Tycker inte alls att det kändes bra. Men man måste ju göra misstag för att lära sig av dom och bli klokare. Jag tror jag kommer göra det igen, köpa pt tjänst men jag ska kolla lite mer innan. Har minst 2 st tjejer som är mycket intressant.
 
Fitlab tycker inte jag levde upp till mina förväntningar, inte ett uppmuntrande  ord eller mail jag hört eller sett från dom förrän sista mailet jag skrev. De är ca 8 veckor sen typ... jättedåligt.
mycket besviken för jag trodde  man fick mer pepp och lite mer kontakt. DET märks att de var ett nystartat företag, hoppas bara att dom behandlar sina andra klienter bättre än mig.
 
Men förstå hur sugen blev jag inte på detta då..... kliar lite i fingrarna. Men nä jag har ett jobb. Än.
mycket mycket kan hända man kan aldrig veta med något....
Fniss fniss...
 
Puss och kram
Anna ♡ 

Förbannade motivation och tycka synd om sig själv.

Ja undrar så vart motivationen är??
Hittar du min så snälla håll kvar den och ropa på mig...
 
Jag vet så väl att jag kommer, såklart, komma dit jag vill med både kroppen och träningen. jag kommer nå mitt mål. Det vet jag. Det strävar jag efter.
Men just nu känns det jävligt långt borta, ingen motivation finns, jo i 20 minuter ibland, 10 ibland, en liten stund här och en där..
Försöker peppa mig med instagram och facebook och alla rediga människor men det går sådär bra.
Jag känner mig så jäkla orkeslös. Viljelös. Uttråkad. Less faktiskt.
Är det massa andra små saker också tro, som gör att det känns såhär.
 
Blir så frustrerad när jag så gärna vill till gymmet men inte kan, ser ju ljust på det ändå nu när Ellie faktiskt börjar somna tidigare på kvällar för då kan jag ju åka så fort hon somnat.
Men så har det inte riktigt blivit än.
 
Jag vet så väl att jag kanske måste vänta ett tag, men att jag vet att jag kommer få in den rutinen i mitt liv där jag kommer åka till gymmet. Det ska gå!
Jag ruckar gärna på allt annat men inte på det för det är det som får mig att må bra. Jag vill vara där. Jag tycker så mycket om det. Det är inte som att träna hemma. Det är oftast människor runt omkring en och massa motivation bara vibrerar i luften.
 
Glad mamma, lycklig mamma nöjd mamma.
 
Jag har väldigt svårt att få en bra motivation här hemma, även om jag har allt, precis allt, förutom någon som är med mig och pushar när jag inte orkar. Det får mig att må bra att komma till gymmet. Folk pratar om kickar, det ena och det andra ger en kickar, det är detta som ger mig min kick!
 
Man får kalla mig egoistisk om man vill, det är jag. Men så länge det inte skadar någon annan så är det så det är.
 
Tant bitter, sur, gnällig och extremt tröttsam har skrivit av sig.. Vet fasen inte om det blev så mycket bättre faktiskt. Man kunde ju alltid hoppats i alla fall.
 
Äsch ska dricka en kopp kaffe, det blir nog bättre av det.
 
Puss & kram
Anna <3
 
 

Swefilm

Ja äntligen med vårt lite bättre internet så kan jag kolla på swefilm. Rackarns va bra. Har sett Beck-sjukhusmorden, den va helt okej.  Tänkte kolla på den andra oxå som ligger uppe där. Kommer ej ihåg namnet nu.  Och jag har sett fifty shades of Grey och den var riktigt bra tycker jag.  VÄNTAR med spänning på nästa film..
nu tittar jag på paddington, jätte gullig björn.  
 
Känns som lyx att kunna se film igen utan att klockan ska vara efter midnatt. 
Ikväll kommer dubbelavsnitt av greys anatomy  oxå,  men där lite sorgset faktiskt att Derek nu är död. Det va rett otäckt avsnitt tycker jag.  Berörde mig en aning.
 
Nu är det gröt dags. Mixar den lite idag för jag tror inte Ellie  är så förtjust i bitar, små havregrynsbitar är det i  men nu är den mycket slätare så får vi se. Det är samma med mat på dagen, inte för mycket bitar för då äter hon inte. Men så är hon smart oxå, utnyttjar sin mammas svaghet att hon måste få mat o inte va hungrig och skriker man eller vägrar äta det som serveras ja då får man som man vill... tutte. Men nu finns det snart inte mer så jag hoppas hon förstår det.
 
Trevlig kväll 
Puss & kram 
Anna ♡ 

stress och en sån dag igen..

Känner mig stressad idag.  Över allt och inte något egentligen. Kan inte sätta fingret på det bara.
Känner mig lite nere.
ledsen för att saker och ting inte riktigt blir som man tänker. 
Känns som jag gör mitt bästa för att det ska bli så men sen blir det ändå inte så. Eller ens alls. Överhuvudtaget.
sån jäkla dag idag... jobbigt. Tycker mest synd om mig själv, känner mig värdelös, dålig, och inte mycket att hänga i granen.
Nä det är inte okej att skriva blogg när man är nere, det blir ett trist inlägg som fasen.
 
Vi ses . 
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 
 

Veckovill. ...

Har ingen aning om vilken vecka det är,och tur är väl det, behöver inte få mer å gest än jagredan har.
ja ja... jag kan tyvärr inte göra så mycket åt det. 
 
Jag har kört periodisk fasta idag och de funkar bra, känns i te konstigare än annars. Men den blev ganska lång, men om jag verkligen inte är hungrig varför då äta?
har även hunnit med träning idag och några småpromenader,  var precis borta på gården och planterade ut hemliga små meddelanden men det gick ju sådär bra för Marcus hann ju komma tillbaka innan jag hunnit därifrån.. 😂
Så nu sover liten och den andra liten  kommer väl snart på sin röda fara. (Sin nya cykel)
 
Väntar på mail om att bilbarnstolen be safe izi plus sober sport , den är mörkgrå, ska komma in  igen så jag kan beställa en.   Ska bli roligt att få montera in den i bilen. Börjar ju bli dags för det, fötterna sticker ju ut på babyskyddet men huvudet är inte över kanten än och det är egentligen de som räknas. Men hon börjar bli tung, och inte för  att jag måste kånka omkring på henne i Det men Sitter hon där i så kan ja ju lika gärna göra det. Fast det är döden för min rygg.
 
Har mycket, alltså riktigt mycket och svår separationsångest ifrån allt man ska byta nu när hon snart i te är bebis längre.  Byta bilstol,  byta till sitt del , men jag tänker inte stressa, hon kan sitta i Ligg delen nu oxå.
De är så sjukt märkligt Att Tänka på att den 26 maj nu är Ellie 11 månader,  och snart1år.  
Jag ska ta fram lådan ikväll tänkte jag. Den helt fantastiska lådan. Bara titta på allt och faktiskt  försöka förstå att de fasen är sant. Tittar på henne ofta, o tänker, vi säger det oftast och Marcus att vi hade lika gärna suttit i varsin ände på soffan, ja och Marcus och Amanda utan lilla Ellie.  Det var aldrig någonsin självklart att hon skulle komma till oss. Då tänkte vi ofta på Att tänk om....då det sitter en liten bebis här, och man drömde sig bort till framtiden och nu lever vi mitt i detta, framtiden, drömmen som vi längtade efter.. det är verklighet nu. Har svårt att förklara i ord hur jag menar men någon kanske förstår.    
Det är så häftigt att kunna säga och kunna få berätta att vi har varit med om det som så många kämpar med. Då var det något jättejobbigt som jag länge brottades med, tankarna om det skulle vara hemligt Eller inte.  Största anledningen till att jag inte vågade berätta var nog den att man aldrig kände sig säker på om det skulle funka till Dagen då bebis föddes... andra kunde ju på något sätt fortsätta försöka om de inte skulle funka, om något skulle hända, men vi kunde inte försöka mer, vi hade ju begränsat oss rejält. Det var vårt sista försök, vårt sista ägg, det man kallar guld ägg. .. Och visst var det vårt guld ägg.  Alla gånger. ❤
 
Skulle kunna skriva i oändlighet om detta men det ska jag inte. 
 
Ska gå ut och hämta in rymlingen. (Hon skulle rymma ur  vagnen förut tur att hon har sele på sig)
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 
 
 

Periodisk fasta

Äntligen söndag. Helgen har varit mycket bra, firat Amanda som fyllt 12 år. I fredags var det hennes kompisars kväll och igår var det övrig familjs dag. Hon fick b la en jättefin monark cykel 
 
Inga ursäkter att inte Kunna cykla mer. 
 
Det har varit en mycket bra helg, trevlig och rolig och mysig men rent matmässigt barret varit en katastrof.
vill inte tänka på hur många kilo jag gått upp, usch. 
Nu känner jag bara att det får vara bra.
Jag måste måste måste måstekomma igång med lchf. Ordentligt och komma ifrån sockerträsket. 
Riktigt jobbigt R det och jag har bara Mig själv att skylla. 
Och som alltid annars har jag en plan. Jag och sicken,  Charles Ingvar Jönsson.  Vi planerar  vi.
 
Jag har läst om periodisk fasta,  de är många som gör det och jag tänker ja ska testa, och när jag lä ser om det så gör jag det redan kan man säga.  Jag ska inte äta något på minåt 16 timmar. Tänker köra över natten och nyttja sovtimmarsåklart.  22-14 eller 21-13 eller 20-12.00 funkar det bra kanske ja lägger på en timme. Lchf funkar ju ändå så att man äter när man är hungrig och tills man är mätt.
man måste ju testa olika tills man vet vad som passar. JAG tror lchf passar mig om jag verkligen gör rätt, vilket jag behöver för jag är otroligt känslig för socker. Jag vill bara kunna använda och njuta av socker som man gjorde förr,  innan det blev något alla använde hela tiden. 
Jag har Givetvis stora förhoppningar att klara detta som alltid annars, och med min träning och min vilja Såklart det ska gå. 
Periodiskfasta.com där kan man läsa om olika fastor.
 
Så denna helgen var PÅ ett vis inte bra, släppte på nästanallt usch. Usch usch.
socker chock allan men men vi tar  nya tag .
vilja, mål och kämpa så ska det gå. 
Får väl fundera pådom dr träningstights  som jag vill ha....så kanske det går lättare. 😆
 
Från det ena till det andra. Att sova eget rum, egensäng och att inte äta på natten funkar alldeles Fantastiskt bra.  I fredagsnatt var detlite mer skrik och gnäll  en det handlar om 5 minutersammanlagt typ så de är ju inte så blodigt. Det är skönt för mig att äntligen få sova lite mer, men man har att ta igen känner jag.
 
Behöver oxå få lilla skrutten att vakna tidigare på morgonen och somna tidigare på kvällen.  Nu vaknar vi vid 09.00 typ och somnar för natt ca 22-22.30 
men jag har alltid i bakhuvudet att de brukar lösa sigavsigsjälvt och att inte blanda mig för mycket.  Om de funkar för oss så är de ju jättebra. 
 
Puss och kram
Anna ♡ 
 
 
 
 
 
 
 
 

Träningsvärk.

 
Whooooohooooo  Träningsvärk för mig är ett kvitto på att jag jobbat hårt. Får det sällan numer, kanske jobbar jag inte tillräckligt hårt?
Men idag har jag det i ben, rumpa och  axlar armar. Så härligt. 
Antagligen så jobbade jag igår på mitt pass,  idag blev det lite mag övningar eftersom de är enda stället som inte känns. Men nu har Amanda ko mig hem så jagska se om ja kan  utan henne med pengar om hon hjälper mig med Ellie så jag kan träna lite. 
 
Längtar efter en lång cykeltur oxå, har jag gjort i flera dagar.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 

Natt 2

Lade Ellie i sin säng ca kl 21.45. Sa knappt ett ljud. Sa godnatt klappa om och gick ut. Sen sov hon. Inga problem. 
Ca kl 02.00 skrek hon till, då släckte jag i tv rummet och Marcus kom och la sig. Men innan gick han in till Ellie,  tog 1 minut kom in och la sig sen somnade.  Allihop. Kl 06.00 vaknade jag av att Ellie gnydde och då förstod jag att hon var hungrig, hon var inte vaken men fick mat, somnade bredvid mig o sen Vaknade jag 07.15 Ellie en 20 min senare. Kan verkligen inte klaga. Får sova mycket mer nu. Men man vet aldrig, så här bra är det ju inte jämt, det svänger ju snabbt med dessa små barn. 
Men det gör inget för jag är så nöjd ändå. Mysigast är det på morgonen när jag får gå och hämta henne... 
 
Nu är det full fort mot helgen, planera och  förbereda inför imorgon och på lördag.  Vi ska ju fira Amanda.  💜
 
 Puss puss  & kram 
Anna ♡ 
 

Åh nej.... jag gjorde det.

Alltid när jag satt  Ellie i bilen så slänger jag bilnyckeln i framsätet.  Vet egentligen inte varför. Och nästan alltid så tänker jag tanken när ja smått I gen dörren  Att tänk om bilen låser sig....det har den aldrig gjort.
Förrän idag.
Eller snarare Ellie låste .. Hon hade nyckeln och ja låste upp och så hörde jag hur de klickade till igen.
Lite läskigt kan jag säga, me  eftersom jag var i nossebro utanför  ica och jag visste Marcus var hemma så var det inte så jobbigt. Hade kunnat vara mycket värre.  30 grader varmt ute... långt bort.... usch det vill jag inte tänka på. 
Men det gick bra.  Hemma nu och jag har lärt mig av detta.  Såg ja inte igen. 
 
Puss och kram
Anna ♡ 

Bra start på dagen.

Jo då natten började 21.45, Ellie somnade i sin egen säng. Sen satt jag uppe och liksom väntade på att det jobbiga skulle komma. Det kom inte, så kl 02.00 tror jag ca, så kom Marcus hem, vi låg och Pratade lite , han gick in till, Ellie som pep lite, men hon va inte ens vaken så han kom tillbaka. Sen somnade JAG och kl ca 05.29  så var hon lite lessen, men inte vaken knappt,men då bestämde jag att hon klarat uppdraget och fick mat och somnade så gott bredvid mig.  Sen sov vi till ca 07.10. Första natten på 10 månader som hon inte ätit. 
Så himla duktig mitt minsta hjärta. 
 
Så idag har vi inte gjort så mycket än, jag ha försökt ge Ellie gröt men de gick inte. Sen somnade hon och då passade på att få en promenad och sedan en hel timmes träning i mitt eget gym. Så jäkla skönt va det idag riktigt gott.
Duktig var jag med.
Så nu har jag duschat,  ska göra kaffe, frukost en har jag tyvärr glömt idag men nu känns den förbi. Lunch sedan men först lite bak. Förberedelse inför helgens kalas.
 
Puss och kram 
Anna ♡ 
 
 

Ropa inte Hej. ...

Förrän du är över ån. 
 
Så känns det nu. Vi får se hur denna natten utvecklar sig, ska ju försöka sluta amma nattetid. Är väldigt mycket emot dessa metoder när man låter barnen skrika och skrika och skrika..... jag kan koppla bort att Ellie skriker och gnäller en stund, men till Slut blir även jag stressad över det. För att inte tala om gubben  i huset som tack och lov har ett par såna fräsiga hörlurar som han tar till. Det har inte jag.
 
Men ikväll Så gick det över förväntan bra. Mätt och belåten och trött fick Ellie lägga sig i sin säng och det var inte många minuters  skrik innan hon låg dubbelvikt på tvären i sängen, tvärslocknade.
Detta hände kl 21.45
 Sedan dess är jag skir trött, men gissa hur mycket jag kan sova...som vanligt när det händer något utöver det vanliga. Det gårbara inte.
Så jag har pysslat lite med mina pärlor. Gör Så fina  armband. Till mig själv och till min syster, och till min brors tjej. 
 
Så har jag kollat på skor till Ellie.  Vill ha ett par kavat lära gå skor till henne. Trodde hon hade typ 22 eller nåt i skor, fick fram Amandas gamla tennisskor som hon hade som liten men dom passade inte och de var strl  20 och 21. Men när vi sedan vari skoaffären och tanten mätte denlilla  foten ja då kom vi fram till att Ellie har strl  18. Men hon har små och lite tjocka fötter så de får bli skor med snörning och där man kan öppna upp plösen ordentligt. Alltså kavat eller möjligtvis pax. 
Dyra som satan men de får gå. Hon får jobba av det . 😅
 Nä nu ska jag slänga mig i sängen och titta i en tidning, spela lite eller nåt. 
 
Puss och kram 
Anna ♡ 
 
 
 

Bvc och en del att fundera på.

På BVC idag så gick allt bra som vanligt. Hade inte väntat mig något annat.
Ellie växer och är nu 71 cm lång och väger 9800 g. Följer "sin" kurva perfekt.
Blev testad att se om hon gjorde de saker som förväntas av henne nu, och det gjorde hon ju. Skönt att slippa oroa sig för saker.
Det gör jag ju ändå med allt möjligt skit så det är lugnt med det..
Hon får ju förkylningar så fort det är tänder på g och så även denna omgång kom det en tand.
Och jag har ju trott att det varit en ögoninfektion hon har, sån som smittar sådär fasligt lätt. Men hon sa Att de sannolikt inte alls var det eftersom det kommer i samband med förkylning och att de små barnens ögon och näsa hänger ihop, de blir var o annat bös som samlas i dessa små kanaler som hänger ihop med snuvan.
Tyckte de var bra att de inte är en riktig ögoninfektion som sitter i vävnaden i ögat iaf.
Så nästa besök är inte förrän efter 1 årsdagen och då blir det del 3 i vaccinationsprogrammet.
 
Vi pratade en del om nattamning och jag ville gärna ha tips på hur man avvecklar detta. Fick bra tips och råd.
Men sen är det ju vad man vill oxå.
Inget är ju rätt eller fel.
Men jag skulle bli nöjd om Ellie slutade äta på natten för dels så behöver hon det inte näringsmässigt och så kanske min sömn blir bättre. Men då måste hon ju oxå sluta sova i vår säng, vilket är lite tråkigt för det är väldigt mysigt.
Men de är elakt att ha henne där om hon inte får snutta eller äta som hon alltid gör lite.
 
Sen är det ju en positiv grej till med att så smått sluta amma. Kanske jag kan bli av med det där extra kilona som vägrar släppa taget om mig. Många säger ju att dom har lika svårt med det dom oxå. Att det sen bara släpper när man slutar med amning.
Antingen är det så, även i mitt fall.
Eller så är det inte så.
Alls.
Bluff och båg. Iofs märkligt skulle jag tycka.
Eller så är det ännu en ursäkt för att man inte går ner i vikt.
Strunt samma, hoppas ju på det ändå.
Så det är väl bara att sätta igång. Små små steg så blir det nog alldeles jättebra.
Tänkte börja redan ikväll faktiskt. Och det passar ju super bra när Marcus jobbar natt.... Suck.
Blir jag ensam om det och med mitt tålamod så blir det alldeles säkert kaos.
 
Ska försöka få in lite lite träning oxå, någonstanns.. har idag inte hunnit med detta då vi direkt efter BVC åkte till vara för att handla inför kalas och tjej/kill kväll i helgen.
Amanda har ju blivit 12 år och inte ett dugg förändrad....de är ju som med en annan. Känner sig ju inte annorlunda liksom även om man tycks tro att de ska kännas i kroppen på något märkligt vis.
Hon sa faktiskt det när hon kom hem från pappa att det kändes inget annorlunda. Hon hade nog förväntat sig något annat som inte blev. Och jag vet hur det känns och hur besviken man blir. Därför ska man försöka, hur svårt det än är, att i te fundera ut hur det kan bli innan, för som bekant... Oftast blir inget som man tänkt sig. Livet och dagarna blir  sällan som man tänkt. DET blir sämre ibland, bättre ibland och någon gång däremellan kan de bli lite av hur man tänkt. Man ska nog bara ta det som det kommer. Jag är av någon anledning mycket duktig på att råda och veta och allt sånt, men när jag själv sitter i båten då har jag glömt hur fasen man rodde nu igen! underbart. Fniss fniss..
 
Puss och kram
Anna ♡
 
 
 

Samvetet.

Ja jag är expert på att kritisera mig själv, vilket är förödande för självkänslan. Alltför ofta funderar jag på t ex hur jag ska lägga upp min träning, vilken träning som är bäst, ger bäst resultat mm. Och väldigt sällan lyckas jag med att påbörja ett program och Sedan göra detta mer än typ 2 dagar. Då har jag tröttnat eller något kommer emellan. Jag tänker inte på det som att jag ger upp utan snarare ändrar i upplägget ständigt. (Har t ex inte alls gett upp detta med pt som jag fortfarande har några veckor kvar på, jag gör bara mitt eget av det, gett upp har jag inte gjort.) Men jag tänker sällan på, mitt i allt detta på VAD JAG FAKTISKT GÖR. Att jag alltid gör något, vare sig är styrketräning eller promenad eller vad det nu må vara. Så är det, och det ska jag försöka tänka mer på. Något blir alltid gjort, sen att det inte följer ett mönster eller ett upplägg till fullo, spelar ingen roll. Jag kan heller inte fokusera till 110 % på träningen för jag har 2 barn som kräver uppmärksamhet och det ska finnas mat och det ska lekas och de ska pysslas och det ska se fint ut hemma oxå. Helt ärligt skulle jag vilja kunna fokusera 110 % på träning ett tag. Skulle vilja spendera varenda kväll, eller iaf 4,5 dagar i veckan på gymmet. Men jag får göra det bästa av situationen och tänka att nu ska jag bara se till Att underhålla kroppen, min tid kommer. Det vet jag. Snart är denna pt tiden slut och jag får om jag hittar någon annan. Puss & kram Anna ♡

Prata behöver man ibland.

Har hunnit med att dricka kaffe med min vän Bozze idag. Jättetrevligt. Alltid trevligt att prata en stund med någon som man vet förstår. På ett sätt är det skönt för man får svart på vitt att man inte är ensam om att känna, tänka och tycka som man gör med olika saker, samtidigt vill man ju gärna komma fram till en lösning på problemet som det oftast är. Men ibland räcker det med att få säga det man känner och tänker på så lättar det oftast. Helgen gick förbi och igår var det ju Amandas födelsedag, konstigt bara att hon inte var hemma för att fira den. Men det är ju det positiva med att bo varannan vecka hos pappa, man får ibland fira födelsedag, jul, midsommar mm 2 ggr. Så vi ska ju ha kalas i helgen som kommer, på fredag blir det tjej/killkväll och på lördag blir det för familjen. Håller på att pyssla med pärlor lite, ska göra armband med text och lite annat kul. Har ju MASSOR med pärlor och annat kul som man kan pyssla med om man inte har annat för sig. Kyckling grytan jag gjorde häromdagen var en hit tyckte Ellie så jag kokar morötter nu med lite potatis i som jag ska mosa i och göra till små matportioner till henne att ha i frysen. Smidigt att bara ta fram och ta med om man ska någonstanns. Snart börjar en ny vecka med nya utmaningar. Vad som väntar vet jag inte riktigt, mer än att på tisdag den 5e så ska vi till BVC för en vikt och längd uppdatering. Ska bli mycket spännande. Tror Ellie planar ut i vikt på sin kurva, hon är inte alls så rultig som hon va när hon var mindre, men hon äter ju heller aldrig en hel portion med mat förutom sällan. Smakar mest lite när hon känner för det. Jag ger varierat mm men det är lite trögt ibland, och nu när hon dessutom är lite sjuk så är det ännu svårare. ( men å andra sidan den mat hon får är ju inte så mycket kolhydrater och lite fetare så att hon inte äter så mycket kanske inte gör något, man blir ju mätt på BRA mat som inte är bara massa otäcka kolhydrater som inte ger något. Klart man blir hungrigare och äter mer och kanske inte blir så mätt på mat som man köper t ex i burk och sånt därnt. Det tror ja faktiskt.) Det är fortfarande mycket tutte som gäller, och det är helt okej. Hoppas Marcus har rätt i att hon själv kommer vilja sluta när hon tycker det känns rätt. Fortfarande en del snutt och mat på nätter men det gör inget, oftast. Är ju ändå vaken. Men Marcus hjälper ju till så gott han kan och det är han bra på. Men som sagt funderar en del emellanåt på hur vi ska lyckas med att sluta amma... hoppas det kommer gå relativt lätt ändå. Nä nu ska vi mosa morot. Puss & kram Anna <3 Jag tror kanske att Ellie väger 10 kg nu.. förra gången vägde hon ju 8990 g nu borde det va lite mer. Så länge hon äter och mår gott spelar det ingen roll vad hon väger heller.

Amanda 12 år.

För 12 år sedan, den 2 maj 2003 föddes en mycket liten söt bebis som fick namnet Amanda. 3270 g 49 cm lång och helt perfekt. Det var den lyckligaste dagen i mitt liv, min dotter föddes. Mitt lilla hjärta. Mitt stora hjärta. Min fina dotter. Mitt allt. Det bästa jag har... skulle kunna fortsätta i evighet... Nu är hon 12 år. Älskade barn. Så roligt att titta tillbaka på hur liten du var då, hur mycket du lärt dig, hur fantastisk du är, hur duktig du är, hur snäll och hjälpsam du är. Duktig i skolan och en riktig vän. Vill alla väl och är en riktig teaterapa, älskar att sjunga, och är en riktig slarver. Men jag älskar dig så otroligt mycket att det inte går att beskriva i ord. Vi kommer inte alls överens hela tiden, bråkar och skäller på varann. Men det hör väl till åldern.. Du är är genuint god och snäll människa som förgyller jorden med din närvaro. Du är en fantastisk syster, kompis, vän och dotter. Genom att vara den fantastiska människa du är, så kommer du komma långt i livet mitt barn, du kommer lyckas med det du vill. För du tror på dig själv och det är helt fantastiskt. & för alltid är du min fina Amanda, mitt hjärta, mitt allt. Jag älskar dig till månen och tillbaka flera gånger om. Jag älskar dig mitt barn puss & kram Mamma<3

Anton 💖

Idag fyller världens bästa Anton 8 år. Vi har med oss paket, en låda 3 tums spik, jo då det stod på önskelistan, men han ska få pengar oxå som oxå stod på listan.
Helt otroligt men roligt. Vi ska på kalas sedan först blir det frukost och en sov stund. Sen ska jag och Amanda bära ut alla mina träninggssaker. Dom flyttade ju ut till mitt lilla gym men av någon konstig anledning letade dom sig in hit igen.... nu ska jag flytta ut dom igen alltså.

RSS 2.0