När vet man vad som är bäst?

När vet man vad som är bäst undrar Jag? Är det upp till mig att bestämma eller ska en läkare göra det åt mig? 

Jag har ont.  Förbannat ont.  Skulle bra gärna vilja  veta hur  pass mycket tabletterna ja äter hjälper!  Ibland för ja för mig att dom inte hjälper så mycket.  Eller så har jag för ont bara.  Har fått andra mediciner som ja ska hämta imorgon och rådet att gå till sjukgymnast.  Ska göra det även  om ja tycker  de är lite meningslös.  Ska se om tens hjälper.  Och be min dotter om massage.  
Men läkaren pratade om operation, och hur ställer man sig till det? 
Vill gärna slippa ha ont.  Men det kan länka ut av sig självt innan operation,  de kan ta 3 dagar till eller 2 månader.  
Har oxå fått en vanlig röntgen. 
Ja något måste ja göra,  för att magen ballar ur,  och att jag är Dödstrött,  och orolig att jag  somnar när jag är hemma med Ellie och att jag skulle behöva sova en stund mellan jobbet och nossebro varje dag känns inte okej. 

Har tränat lite idag med mitt gummiband.  Ska försöka med de,  promenader   spinningen och lite lätt träning med ben när ja inte mår bra.  Är väldigt orolig att förvärra de.  Men lite måste ja kunna träna. 

Puss &  kram. 
Anna ❤ 
 

Nu börjar det och hur länge kommer de funka?

Igår pratade Ellie om äpplemos på dagis.  
Jag frågade givetvis personalen om de stämmer och att hon fått det till gröten på morgonen.  Men de hade hon inte fått. Men hon har funderat på de och på lite annat och säkert på varför HON  inte får det. Måste säga att jag tycker att personalen agerade lite märkligt för att ändå vara utbildade. Dom sa till henne att "det får inte du äta".
Jag sa faktiskt till dom att dom inte ska säga så för de klart hon vill det då. Förstår faktiskt inte hur dom kan säga så. Mycket dåligt. Och så Undrade dom vad hon kunde äta istället men eftersom dom redan äter så mycket frukt så Kan  hon väl få frukt bitar då.  Dom kan nog om Dom Vill,  så de är Väl de som är problemet oftast. Jag vet att det bli svårare och svårare att hålla henne borta från socker och allt det där. Men så länge ja kan det så tänker jag Göra det. Försöka ha alternativ och avleda ja lite vad som Funkar just då.  
De känns så trist bara för ofta känner jag mig ensam i detta,  (som i allt annat)har ingen att prata med.  Den jag vill kunna prata med om Sånt och annat är oftast upptagen med annat. Mycket ledsamt.. Det Gör mig ledsen och jag tycker de är Jobbigt ofta.  Får bära mycket själv som hade varit lättare att dela med någon. 

Just nu är Jag oxå lite extra ledsen,  har ganska ont i den jävla nacken  vilket gör att jag inte tränar så mycket vilket gör att jag är Ledsen för det och de gör att jag äter lite godis  och skit som gör att jag mår ännu sämre.  Ekorrhjul.  Dåligt samvete för Att jag vill att mina barn ska äta bra mat och så gör jag det inte själv.  Visserligen ser Dom De inte men jag vet om det. Känner mig dålig. 
Är Så  trött nu så ögonen går i kors måste nog lägga mig. 

Sov gott kram och godnatt 
Anna ❤  

 

De tar kål på mig.

Ja så känns det. Värker hela tiden.  Inget kan man göra åt det, mer än vänta att de ska läka ut. Ta smärtstillande tabletter men dom hjälper inte, gör mig bara olidligt trött. 
Provar min värmevetekudde och de är skönt men hjälper inte mycket. Bara för stunden. 
Massage mojängen hjälper inte heller. Inget hjälper och jag skriker snart rakt ut. Sliter av mig skinnet för de är så jädra otäckt när känseln bara försvinner.
 
Påsklovsvecka nu och Amanda är ledig. Jag tog ledigt imorgon men ska jobba tisdag och onsdag och helgen.  Torsdag och fredag är ja ledig och någon av dagarna ska ja och barnen åka och handla tänkte jag. Vårskor och lite annat kul. 
Snart dags att fundera ut nåt kul till Amandas 13 årsdag,  2 maj men vad vill en blivande tonåring ha tro?
jag har ju redan fixat  en sak, men ja vet inte om de ska bli en present eller om vi gör de ändå. 
 
Kan inte skriva här för ja vet inte om hon läser.
Funderar på hotellhelg, presentkort, pengar. 
 
Ha en fortsatt trevlig kväll och påsk.
 
Puss & kram 
Anna ♡ 

Påskafton 2016

Marcus har åkt och jobbat och jag och Ellie sitter och filurar lite, hon pusslar och jag skriver.
Hon är lite krasslig, hostig, förkyld och stundtals gnällig.
Precis som jag fast jag är bara gnällig. Satan vad ont de gör i nacken. Fan varför skulle detta komma nu för? Så onödigt.
Men det är bara att vänta ut det. Det  som är så jobbigt är att de kan ta så lång tid. Jobbigt att ha ont precis hela tiden. 
 
Idag ska vi hämta hem Amanda som sover hos mormor och morfar, sen ska vi göra lite god mat. Lax och potatisgratäng tror jag de blir.  Med en god sallad till och som grädden på moset så funderar jag på pannacotta.
 
Barnen ska få sina påskägg sedan i eftermiddag också. Jag och Marcus får nöja oss med en lott och hoppas på storvinsten.
 
Så vi önskar alla en glad påsk.
 
Puss & kram
Anna <3
Bildresultat för påsk

En glad påsk och fler och fler kanske börjar fatta....

Tycker det är jättebra och roligt att läsa om hur socker finns i allt. De ploppar upp lite här och där, i tidningar och på sociala medier som Facebook och instagram. Delar allt jag kan och tycke tär intressant.  Fler och fler uppmärksammar det och det tycker jag är jättebra. Att det visas och pratas om allt mer i media betyder väl att de blir ett större och större problem. 
Det visar ju att det är fler än jag som faktiskt tänker på detta.  Det är ett växande problem.  Som snarast bör ses över tycker jag.  Synd att inte fler fattar bara. 
Sen vet jag givetvis att de finns mer skit i maten än bara socker. Som e nummer och allt möjligt skit men det JAG ogillar mest är Socker. 
Jag försöker t ex  att minimera frukt ätandet hemma när jag vet att Ellie får så pass mycket frukt på dagis som hon får. Det blir lätt minst 1 till 2 frukter om dagen.  Frukt till precis allt.  Men hellre det än annat sött i form av socker vilket dom faktiskt är jättebra på att inte ha. 
Av frukt och bär tycker jag bär är bättre för de är inte så sött som frukt.  Men jag märker att Ellie älskar både frukt och bär. Ja hon är inte konstigare än något annat barn. Bara mycket lugnare. Har haft en period nu där det är mycket "boobäär" (blåbär). Och för att inte tala om "jookk buutt"(jordgubbar) dessa meningar hon slänger sig med och alla ord. Hon pratar så bra min  lilla Ellie.  Men som sagt mycket bär, försöker inte göra en så stor grej av det för de vill ja inte de ska bli. 
Men de är inte fel att styra de lite. 
Ellie äter lika gärna en avokado som den är som en frukt. De är så skönt att veta att vi inte skapar det här suget efter sött som man görat annars.
Och att det oftast är väldigt lätt och enkelt att fortsätta med det, erbjuda så mycket glutenfritt som vi kan och så lite sött som bara går.  Jag är övertygad om att vi gör alldeles rätt.
 
Påsk helg på ingång, och imorgon  blir de jobb och sedan middag hos mor o far. Sen en ledig helg. Påsk äggen är klara till mina små barn. Det blir ägg med såpbubblor, böcker, badkulor, eltandborstar, pengar, och annat smått och gott i. Har en liten påsk present var till Anton och Olle oxå. 
Hoppas på så lite godis som möjligt. Ja till mina barn förutsätter jag att de inte blir något. De kan vi välja själva isåfall. Förstår egentligen inte att man kan tycka "synd om " barnen för att dom inte får godis. Så sjukt så de är inte sant. Varför i hela friden måste man ha påsk ägg med godis i? Och dom som vill ha de, Varsågod.  Men kom inte i närheten av mina barn med det!
Jag hjälper,  inte stjälper mina barn.
Amanda och vi har ju en special, överenskommelse oxå så de blir nog alldeles jättebra.
Hon är väldigt duktig. 
 
Nä nu ska jag bygga färdigt min bil på någon sida ja hittade  jättekul. Vet precis vad jag vill ha för bil härnäst.  Färg och allt.
undra om man kan trycka på beställ när man är klar... kanske får ett sms där det står att mitt paket finns Att hämta på axet ica supermakt i nossebro om några dagar! 😂 
 
Trevlig påsk på er alla
 
Puss & kram 
Anna ♡ 
 
 

Terror

Vad händer i världen 🌍?  Vad är det för värld våra barn ska växa upp i?  
Den är ju helt knäpp.  
Vet inte vad jag ska säga.  Tycka kan man ju men vad hjälper det. 


Gårdagen slutade okej,  inte som jag tänkt men vad gör det.  Nya tag. Nacken bråkar än.  Ont som fasen.  Powerwalkat med stavar ikväll och körde styrkespinning igår,  känns i nacken. Måste ta det lugnt.  De är svårt. 

Ledig imorgon.  Skönt. Sen väntar en jobb torsdag med personalmöte på schemat.  Mindre kul. Men ska göras. 
Puss och kram ❤ 
Anna ❤ 
 

Spänning, Ont, sorg. Och lite kärlek.

Idag är de lite av allt. 
Spänning inför något som känns mycket läskigt, konstigt, nervöst, kul, jobbigt men som Jag tror,  oavsett utgången, stärker mig i min självkänsla riktigt mycket.
 
Ont... nacken. Alltså de är tillbaka. Diskbråcket. VET inte vilken gång i ordningen... 3e? Eller e 4e.. Apa.
värker hela tiden på höger sida, ner i axeln och ofta ut i armen och handen och ut i alla fingrar denna gången, pirrar, sticker, somnar och bara bråkar. Det gör ont ont ont. 
 
Sorgen... moster Ingrid fyller år idag. 65 år. Hon fick aldrig uppleva sitt första år som pensionär. Då hon säkert  skulle njuta av livet, spela bingo och umgås med sina barn och barnbarn. För precis 1 år sedan, denna dagen,  på sin 64e födelsedag orkade inte hennes kropp kämpa mot den onda sjukdomen cancer mer och hon lämnade sin familj och sina vänner kvar här på jorden.
Jobbigt Att tänka på. Hur skört livet är. Att aldrig ta Något och framförallt inte de för givet. 
Även om hon och morfar och dom vi älskar inte är med oss Här på jorden längre så finns dom för alltid i våra hjärtan. Vi ses en dag allihop.
 
Kärlek.
Ska strax gå in och hämta mitt lilla minsta troll som ligger och sover bredvid sin söta syster. 
Mina älsklingar. 😍💕
 
Men nu ska jag kika på farmen finalen och måla naglarna inför imorgon.
 
Puss & kram
Anna ♡  
 

 
 

Nej inte igen..

Har så fruktansvärt ont igen.  I nacken.  Fan jävla helvete. 
Vet inte om de är träningen eller att de bara kommit igen.  Har mina misstankar ändå..  
De har blivit värre och värre dag för dag och just nu undrar jag om de kan bli värre.  
Satan va trött jag blir på det.  Marcus tycker inte jag ska träna så mycket men jag vill inte tro att de är de  som är problemet.  
Men det är jätte jobbigt för det gör ont hela tiden,  och speciellt jobbigt är det på kvällar och nätter.   
Lyckades leta fram mina gamla träningsövningar för nacken  så det ska jag börja göra igen. 
Ikväll har jag och Amanda varit på discospinning igen.  Hon är så jävla redig,  innan passet hade hon  varit å skyttet och fått en guldmedalj.  Sen ett grymt  45 min kämpigt spinningpass,  ja kan inte säga annat än att hon är grym!  
Så jäkla duktig.  De finns mycket vilja i den tjejen. Hon tränar mer än jag varje vecka. 
Hon förtjänar de bästa,  träningskläder,  bra skor,  handskar och allt. 

Imorgon ska vi åka till ullared jag och Amanda.  En dag bara vi 2. Shoppa,  fika,  äta gott och bara ha de bra. På ett bra sätt.  

Läste en artikel på aftonbladet om det dolda socker i våra vanligaste livsmedel i affärer.  De är så sjukt mycket socker som inte "syns".  Jag tycker de är Jättebra och viktigt och intressant att de tas upp.  Även om folk inte orkar bry sig om det, eller tycker de är Jobbigt m,  ja men de blir och är vanligare än vi fattar.  De syns ju och märks,  inget är ju som de var förr,  vi äter mer skit,  äter mer socker och rör oss allt mindre. 

Ha en trevlig kväll 🌃 

Puss 😘 och kram ❤ 
Anna ❤ 

RSS 2.0